2017. augusztus – Majom hónap előrejelzés

2017. augusztus 7-én délelőtt belépünk a jang föld majom havába, ami tart egészen szeptember 7-ig. A majom, mint jang fém jegy előhozza az igazságért, becsületért kiálló énünket. Fontosabbá válik a tisztesség, hűség, barátság, elveink betartása. Ezen kívül általánosságban elmondható, hogy megnő a biztonság, stabilitás iránti igényünk, szeretnénk biztos pontokat találni, kiépíteni életünkben, támaszra is jobban vágyhatunk, vagy éppen mi szeretnénk támaszt nyújtani másoknak.

Ezek miatt most szívesen foglalkozunk otthonunkkal, annak biztonságosabbá tételével, vagy éppen költözéssel és új otthon megteremtésével. Vágyhatunk és válthatunk egy biztosabbnak tűnő munkahelyre is. Ugyanakkor sokan erre a hónapra időzítik nyaralásukat, hiszen az augusztusi energiák a nagyobb biztonság igényünk mellett erősen fokozzák kedvünket a kimozdulásra, kirándulásra, utazásra is. Jellemzőek lesznek az anyagi természetű megfontolások. Ahogyan hozhat a vártnál nagyobb kiadásokat ez a hónap, ugyanúgy hozhat bevételeket is, amennyiben összekapcsolható tisztességgel, etikával, tiszta szándékkal. Augusztus az élet egyéb területein is küldhet életünkbe becsülettel, etikával, hivatalos szervekkel kapcsolatos tanításokat, ha szükséges figyelmeztetéseket, de ugyanúgy lehetőségeket is.

Továbbra is élhetünk az ismerkedést, könnyed beszélgetéseket támogató energiák adta lehetőségekkel, ha számunkra nehezebben megy, akkor azért mert most segítséget kapunk hozzá, ha könnyen megy, akkor pedig az alkalmakat vesszük jobban észre. Érdemes a nyár utolsó harmadában még tanulni, mert most átlátjuk az összefüggéseket, legyen szó nyelvtanulásról, felkészülésről a szeptemberi iskola kezdéshez, vagy egy régóta áhított tanfolyam megkezdéséről.

Most hajlamosak lehetünk ott is problémákat látni, ahol valójában nincs is. Felnagyítjuk, belelátjuk, de ha később logikusan végig gondoljuk rájövünk, h amiről azt képzeltük számunkra kikerülhetetlen akadály, hátráltató tényező, az a valóságban nem így van. Csak problémákat gyártunk saját magunk számára.

Olyan érzésünk is lehet, hogy az egész világ magunkra hagyott bennünket és mindent egyedül kell csinálni, egyedül kell megoldani. A jó hír az, hogy erre most képesek is vagyunk! Itt a kiváló alkalom azok számára, akiknek kisebb az önmagukba vetett hite, hogy ezáltal is erősíthessék magukat.

A hónap meghatározó energiája a majomé, aminek 2016-ban (jang tűz majom év) álltunk a hatása alatt. Gondoljunk vissza milyen évünk volt akkor, mert bár a jang föld majom békésebb, csendesebb, stabilabb, mégis előfordulhatnak hasonló megtapasztalások, visszatérhetnek tanítások – a személyes képlettől és tudatosságtól függően. A következő két témakörre érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk e tekintetben:

– Ez a hónap sorjázza elénk a lehetőségeket. Amit most el szeretnénk érni, meg szeretnénk valósítani, amire régóta vágyunk, az jó eséllyel sikerülhet. Ennek egyetlen feltétele, hogy türelmesek legyünk. Semmit ne akarjunk erőből és azonnal, mert ez esetben nem csak hogy nem kapjuk meg, de még fájdalmat is okozunk saját magunknak. Kitartással azonban megteremthetjük amit szeretnénk. Használjuk bátran kreativitásunkat, gondolatainkat, tudásunkat, vágyainkat és ügyeljünk a szabályokra.

– Ha azon kapjuk magunkat, hogy a körülményeket okoljuk saját helyzetünkért, vagy úgy érezzük csak adunk és felét se kapjuk vissza, vagy éppen feltételezéseket gyártunk valakiről, arról mit gondolhat rólunk, vagy mit miért mondott, tett vagy éppen nem tett, akkor tudatosítsuk magunkban, hogy ezek a feltételezések csak a mi fejünkben léteznek. Az a másik éli az életét és egyáltalán nem velünk foglalkozik, rajtunk agyal, amit tesz, nem miattunk teszi. Ezeket a gondolatokat érdemes minél előbb fülön csípni és átalakítani. Tereljük el figyelmünket a másokra való odafigyeléssel, empátiával. Ebben támogatnak most az energiák, mert erősebben rá tudunk hangolódni másokra, mások helyzetére. Segítsünk feltétel nélküli szeretettel, anélkül, hogy cserébe elvárnánk bármit is, így azon sem „kell” sajnálkozni visszakapjuk vagy sem. Fentieket tapasztalva különösen a következő napokon gondoljunk arra, hogy a mi gondolkodásunk az, amit érdemes átformálni: augusztus 10., 22., szeptember 3.

Fenti hatásokat legerősebben azok érezhetik, akiknek képletében megtalálható a jang föld, jang fa, majom, tigris, sárkány, illetve kígyó szimbólumok valamelyike.

Mozgalmas és lehetőségekkel teli augusztust kívánok mindenkinek! 🙂

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést és úgy érzed másoknak is hasznára válna, akkor köszönöm ha megosztod! 🙂 

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.