2017. december-Patkány hónap előrejelzés

2017. december 6-án a Mikulás szánján érkezik a kínai asztrológia szerinti Jang víz Patkány hónap, mely elkísér minket 2018. január 5-ig.

Már érezhető az év végeken szinte szokásossá váló feszültség, rohanás, idegesség a levegőben, aminek következményeként lehetnek robbanásszerű események és érzelmi kirohanások a hónap során. Ezt a feszültséget tompítja a feltétel nélküli szeretet iránti vágyunk, melyet a karácsony közeledte is megidéz bennünk. A hónap energiájára duplán jellemző a megfelelni vágyás, az igyekezet, most tényleg mindenkinek legyen kedvére való falat, megfelelő és elegendő ajándék. Megteszünk olyasmit is, amit egyébként nem tennénk meg, de úgy érezzük mások elvárják, és mindez stresszt okoz bennünk. Erre nincs más orvosság, mint elmondani, mi az, ami számunkra már sok és nem fér bele, akár intéznivalóban, akár előkészületekben, akár az ajándékok értékében, de igaz mindez munkahelyi tekintetben is.
Ha más elképzelésünk van a dolgokról, mint környezetünknek, határozottan tudjuk mit szeretnénk, de a magyarázkodást el szeretnénk kerülni, akkor is az a célravezető megoldás, hogy nyíltan felvállaljuk és megbeszéljük nézeteinket.
Saját magunknak is lehetnek irreális vágyaink ebben az időszakban, melyeket rajtunk kívül álló okokból megvalósítani nem tudunk és ez csalódást, fájdalmat okoz számunkra. Ne lovalljuk bele előre magunkat például abba az elgondolásba, hogy csak akkor lesz boldog az ünnep, ha minden pont úgy zajlik, ahogy elképzeltük, ahogy az szerintünk tökéletes.
Amennyiben egyedül töltjük ezt az időszakot, úgy tudjuk emiatti csalódottságunkat tompítani, ha a nálunk is magányosabbak segítségére sietünk, velük töltünk kis időt, mondunk pár kedves szót, átnyújtunk valami apró meglepetést. Viszonzásul küldött mosolyuk számunkra is ajándék lesz. Decemberben képesek leszünk mindenkiben meglátni a szerethetőt, elfogadóbbak leszünk egymással. Az idén lesz valami plusz, ami által nem csupán családon belül, hanem szinte az egész emberiségre vetítve meg tudjuk élni a szeretet érzését, a meghittséget. Ehhez nem kell mást tennünk, csak engedni megtörténni.

Fenti hatásokat legerősebben azok érezhetik, akiknek képletében megtalálható a kakas, patkány, nyúl szimbólumok valamelyike.

Karácsonyi melléklet
Az év egyik legszebb ünnepének hónapjában igényelni fogjuk a társaságot, a beszélgetéseket, sőt akár új emberekkel is szívesen találkozunk. Ennek is köszönhetően idén biztosan nem fojtja belénk a szót, ha a karácsonyi vacsoránál találkozunk először például unokahúgunk vőlegényével. Szenteste ebben a szituációban arra érdemes figyelni, ne úgy próbáljunk bemutatkozni, hogy a mihez tartás végett azonnal megmutatjuk ki mondja meg a tutit ebben a házban. Fontos üzenete az évnek és ennek a napnak is, hogy figyelemmel meghallgassuk a másik felet és tiszteletben tartsuk az ő véleményét is, hiszen nem a mi vélekedésünk lehet csak helytálló. Ha fülünk van rá, meg fogjuk hallani a minket segítő, nekünk plusz információt adó „üzenetet”, szavakat.
Mikor összejön a család, óhatatlanul előfordulnak bújtatott „számonkérések” ártatlan kérdések vagy vélemények formájában. Amennyiben ez belső frusztrációt okoz, nem kell a bejglivel lenyelnünk nemtetszésünket, arra figyeljünk, most még diplomatikusabban fogalmazzuk meg mondandónkat, ne rontsuk el a nap hangulatát.
December 25-én, miközben meglátogatjuk rokonainkat, ügyeljünk rá, milyen pletykákat, információkat viszünk tovább egyik házból a másikba. Ne felejtsük el, a rólunk szóló híreket ugyanígy viszik tovább, házról-házra. Ezért mi is csak annyit mondjunk el másokról, amit nem bánnánk, ha rólunk is tovább mondanák. Ezen a napon egyébként is hajlamosak lehetünk kis dolgokat is nagyra fújni, problémának látni.
December 26-a ideális nap a családi összefogásra, egymás támogatására. Az ünnepek előtti stressz és rohanás már lassan lehullik rólunk, az érzelmek csordultig telnek. Egyébként is az egész hónap a feltétel nélküli szeretetre való vágyódással telik, és kölcsönösen meg is élhetünk ilyen pillanatokat, ha odafigyelünk egymásra. Karácsonynak ezen a napján édes-fájó nosztalgiával többször gondolhatunk vissza gyerekkorunkra, szüleinkre, a régi időkre. Arra is, hogy milyen volt gyermekként a karácsonyt várni és milyenné tettük a magunk számára, mire felnőttünk.

Meghitt, szeretetteljes decembert kívánok mindenkinek! 

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést és úgy érzed másoknak is hasznára válna, akkor köszönöm, ha megosztod! 🙂

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol. Az aktuális energiák egyes emberekre gyakorolt eltérő hatásairól -egy konkrét esettörténeten végigvezetve- a Tranzit hatás című cikkben olvashatsz, melyet itt találsz meg.