2017. szeptember – Kakas hónap előrejelzés

2017. szeptember 7-én köszönt minket a jin föld kakas hónap, és velünk tart október 8-ig. 2017. a kínai asztrológiában a jin tűz kakas éve. Ennek apropójából idén már nagyon sok kínai asztrológus hívta fel figyelmünket az alázat fontosságára. Az év üzenete várhatón most, a kakas havában lesz leginkább szembetűnő számunkra, mivel 3 kakas találkozásával jin tűz kakas napon indul.

A kakas jin fém jegyként felhívja figyelmünket az élet szépségeire, mi magunk is szeretnénk, ha felfigyelnének ránk, tehetségünkre, arra amit tudunk, amiben jók vagyunk. Ideális az időszak arra, hogy meg is mutassuk magunkat, senkit ne tartson tehát vissza esetleges kishitűség, önbizalom hiány. Elérkezett a szépség és a divat hónapja, így lesz aki a korábbihoz képest csinosabb öltözéket részesíti előnyben és lesz aki a vagány, feltűnőbbet.

Továbbra is alkalmas az idő az ismerkedésre, várhatóak váratlan kiadások vagy akár bevételek. Szerencsés az idő tanulmányok folytatására is annak köszönhetően, hogy könnyebben átlátjuk az összefüggéseket. A hónap meghatározó elemei a fém és a tűz, így kiemelt szerepet kap a becsületesség, etika és az indulatok, szenvedélyesség is. Ha például számunkra tisztességtelennek tűnő megnyilvánulást tapasztalunk, egyrészt ne robbanva, indulatokkal reagáljunk, másrészt az év kiemelt üzenetére, azaz a másokkal szembeni tiszteletre is fordítsunk figyelmet.
Néhány szót ejtenék erről a kiemelt üzenetről. Mivel egy kakas általában úgy érzi ő a kakas az udvarban, 3 kakas hajlamos lehet összekapni, összeugrani és rivalizálni melyikük a szebb, okosabb, olykor már csak presztízskérdésből folyik a kakaskodás. Viszont most ebben az évben és főként ebben a hónapban ennek a viselkedésnek nyilvános megszégyenülés lehet a vége, lelepleződik az, aki nem tanúsít kellő alázatot, tiszteletet a másik ember iránt. Mindezt elkerülhetjük, ha felvállaljuk hibáinkat és elismerjük, ha valaki valamit jobban tud nálunk. Ha ezt megtesszük azon túl, hogy elkerülünk egy kellemetlen szituációt, arra is képessé válunk, hogy meghalljuk a másik által közvetített üzenetet.

Figyeljünk egészségünkre, ha valami eszünkbe jut, hogy megtennénk magunkért, fizikai jól létünkért, akkor azt most ne halogassuk.

Kiemelt napok: szeptember 7, 19 és október 1.

Fenti hatásokat legerősebben azok érezhetik, akiknek képletében megtalálható a kakas szimbólum, azaz:
– a kakas havában látták meg a napvilágot (kb. szeptember 7 – október 7 között),
– vagy 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945, 1933 évek kb. február 4-től következő év február eleje között születtek,
– vagy akik kakas napon, órában jöttek a világra.

Végezetül azokhoz szólnék, akiknek van patkány a képletükben. (Többek között a patkány havában, kb. december 7. – január 7. időszakban születettek.)
Amennyiben az év folyamán már többször kerültél olyan helyzetbe, hogy úgy érezted a külvilág nyomást gyakorol rád, olyat kíván tőled, amit te nem szeretnél megtenni, mégis valahogy hagytad magad sodródni az eseményekkel, akkor most van itt az idő számodra, hogy ki merj állni magadért és megmond mi nem tetszik. Annál is inkább, mivel elérkezhetett az a pont, amikor a folyamatos stressz benned mélyen eltemetett érzéseket, indulatokat is felszínre hoz, melyekről talán te magad sem tudtad, hogy benned munkálkodnak. Amennyiben tehát most szót emelsz magadért, határokat szabsz környezetednek (előzőekben említetteket szem előtt tartva, azaz mindeközben nem indulatból reagálva és a másik felet tiszteletben tartva), az felszabadító érzés lesz, ami hihetetlen megkönnyebbülést és megerősödést fog hozni számodra. Ha most nem teszed meg, akkor lehet más köntösben, de később visszatér hozzád a feladat.

Alázatos szeptembert kívánok mindenkinek! 🙂

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.  Az aktuális energiák egyes emberekre gyakorolt eltérő hatásairól -egy konkrét esettörténeten végigvezetve- a Tranzit hatás című cikkben olvashatsz, melyet itt találsz meg.