2018. augusztus – Majom hónap előrejelzés

2018. augusztus 7-én 15 óra 31 perckor kezdődik a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jang fém Majom hónap.
Meghatározó lesz a fém elem jelenléte, ami a tisztesség, becsület, etika fontosságát fogja hangsúlyozni számunkra. Amennyiben peres, vitás ügyünk van, most akkor kerülhetünk ki győztesként, ha nálunk van az igazság. Mérlegre kerülnek tetteink. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor szabálytalanságot követünk el, amit esetleg korábban is, de most fülön csípnek. Átmegyünk a pirosnál, vagy gyorshajtás miatt érkezhet sárga csekk.
Megmutatkozhat harciasabb oldalunk is ebben a hónapban, most erőnk teljében tudunk küzdeni ügyeinkért. Ha tisztességesek maradunk, akkor most jó esélyünk van rá, hogy szinte bármit elérjünk, amiért felemeljük kardunkat. És hangunkat. Ebben a hónapban is feladat ugyanis, hogy álljunk ki magunkért, azt tegyük, ami a mi vágyunk, ne másoknak próbáljunk megfelelni. Bár most másokért könnyen szót emelünk, próbáljuk megtenni ezt önmagunk érdekében is.
Arra is alkalmas a hónap, hogy kitűnjünk valamiben, itt is fontos a tisztesség, azaz ne mások leszólásával próbáljuk magunkat fényesebbnek láttatni. Inkább diszkréten a háttérben maradva tegyük le az asztalra A Teljesítményt, meg lesz a jutalma.
Amennyiben döntés előtt állunk, most lesz érdemes átgondolni lehetőségeinket, mert könnyebben dűlőre jutunk. Míg júliusban esetleg bizonytalanul mérlegelgettük, merre és hogyan tovább, addig augusztus meghozza kellő határozottságunkat. Persze aki eddig bizonytalan nyuszi volt, az most se fog céltudatos tigrisként vágtatni az erdő mélyére, de a Majom hava kölcsönöz egyfajta bátor kezdeményezőkészséget mindnyájunknak. Ha valamikor, most tudunk döntést hozni és el merünk indulni a választott irányba.
A döntés meghozatalát pedig jó, ha megelőzi egyfajta elvonulás, elcsendesedés, önmagunkba tekintés, ami egyébként is a 2018-as év egyik fő üzenete. Ez a hónap ezen belül a művészi- és alkotótevékenységeknek is kedvez.
És még mindig nincs vége a hónapban rejlő lehetőségeknek… igen-igen, érdemes még utazni, nyaralni… de ezen kívül tanulni is. Aki szeptembertől tanfolyamot tervez, vagy iskolakezdés vár rá, annak érdemes kicsit előre olvasnia a tananyagot, vagy ismételni, mert ez most nagyon hatékonyan fog hatni a későbbi teljesítményére is, nagy lendületet kap kisebb energiabefektetéssel.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Mit üzen az Univerzum a Tarot szimbólumrendszer segítségével erre a hónapra?


A 2018-as évre jellemző, hogy nagyobb igényünk van a biztonságra, boldog családi életre, otthonra. Keressük az elégedettséget, nyugalmat, tartós és stabil kapcsolatokra törekszünk. Nehezebben viseljük, ha viták adódnak, ha negatív emberek vesznek körül, ha viszálykodás van. A türelem gyakorlására is van lehetőségünk. Ez az év a megalapozás időszaka. Arra mutat rá a kártyasor, ezeken a területeken augusztusban mire számíthatunk és mit tehetünk mindezek eléréséért?

Avval tesszük a legjobbat magunknak és másoknak is, ha minél többet a természet közelségét élvezzük. Evvel egyrészt feltöltekezünk, másrészt saját természetünkhöz is közelebb kerülünk. A csendben könnyebb befelé figyelni. Az önbizalom erősítésén kívül önuralmunk és akaraterőnk fejlesztése is vár ránk. A cél, hogy felmérjük saját erőnket, mert eljön a pillanat, amikor használnunk kell. Ha nem leszünk tisztában avval, mire vagyunk képesek, a kihívás idején bizonytalanok leszünk, tétovák és elszalasztjuk lehetőségeinket. Vagy rosszabb esetben összeomlunk anélkül, hogy megpróbálnánk szembenézni érkező feladatainkkal. Most még van idő az elvonulásra, erősödésre, töltekezésre, de már kezdenek az új feladatok is kibontakozni előttünk.
Folyamatosan növekszik a láthatatlan erők iránti fogékonyság, egyre jobban és egyre többen hiszik, hogy az élet több annál, mint ami látható. Hitünk megtalálása és megerősítése is feladat lehet. Ki kell alakítani és újraértelmezni a közösségben betöltött szerepünket, feladatainkat is.

Ha ezen az úton haladunk, akkor tálcán kapjuk meg vágyott lehetőségeinket. Olyan értelemben tálcán, hogy utunkba sodorja az élet, magát a lehetőséget nem feltétlenül kell kiharcolni. De a lehetőséget észrevenni és élni vele, igen, azt nekünk kell.
Amennyiben ezidáig fentiek alapján jártunk el, akkor ez nem fog gondot okozni számunkra. Már bizonyosság és béke van bennünk, ebben az állapotban pedig be tudjuk fogadni az érkező lehetőségeket. Nem ijedünk meg attól, ami érkezik és alkalmazkodni tudunk az Univerzum ritmusához.
Ellenben ha nem dolgoztunk magunkon, nem leszünk képesek a megfelelő döntést sem meghozni. Jön a lehetőség és nem tudunk mit kezdeni vele, mert nem figyeltünk magunkra, nem tudjuk pontosan, hogy mire vágyunk és mire vagyunk képesek. Tétovázunk, kétségbeesünk és támaszt keresünk – de az nem érkezik. Kívülről nem. Nekünk kell megalapoznunk saját jövőnket. Megismerni önmagunkat, erőnket és felépíteni a hitünket.

Aki felismerte saját erejét, az növelni is képes azt. Már másoknak is tud adni belőle, megosztja tapasztalatait, próbál segíteni. Egyre több a „Segítő” a mai világban. Van, aki valóban eljutott erre a szintre és van, aki csak azt hiszi magáról, vagy egyes eltévedt esetekben szándékosan megtéveszt másokat. Úgy tudod felismerni melyik eset állhat fenn, hogy egyrészt Te is ezen az úton jársz, megismered magad, figyeled a reakcióidat. Félelmet, vagy bizalmat érzel? Ez segíthet eldönteni érdemes-e a kapott tanácsot megfogadni. De leginkább a saját erőd felfedezése és fejlesztése fog védelmet nyújtani számodra. Remélem már Te is elindultál „a megalapozás” útján? 🙂

Kellemes augusztust kívánok mindenkinek!
Csik Timea
asztrológus