2018. december – Patkány hónap előrejelzés

2018. december 7-én 5:26-kor kezdetét veszi a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jang fa Patkány hónap.
Két hónap van még a 2018-as jang föld Kutya évből, a vége felé közeledve emlékezetünkbe idézi erre az évre szóló egyik fő feladatunkat: önmagunkba vetett hitünk és erőnk felmérését. December meghozza a családi, társasági eseményeket és ezekre való igényünket, de azért lesznek feladataink, melyeket egyedül kell véghezvinnünk, amiben nem számíthatunk senkire. A cél még mindig az, hogy megtapasztaljuk, mire vagyunk képesek. Arra is, amit ki sem néztünk volna magunkból. Végrehajtás közben derül ki, hogy több erőnk van, mint gondoltuk volna. Ehhez azonban bele kell vágni, el kell indulni. Egyedül.
A novemberre jellemző hangulatingadozások még nem tűnnek el nyomtalanul, ezen a téren is van még min dolgozni.

Decemberben lehetőségünk lesz emberi kapcsolatainkon dolgozni, megvizsgálni milyenek a viszonyulásaink, hol ragaszkodunk túl, hol ringatjuk magunkat illúziókba, hol viselkedünk határozottan, hol nem magyarázkodunk és hol hajtunk fejet mások akarata előtt. Minden egyes kapcsolatban külön-külön, hiszen mindenkihez más a viszonyulásunk.

Lehet, hogyha a nagymama tesz fel egy barátságos érdeklődő kérdést hogylétünk felől, határozott jelzéssel és kitérő válasszal helyreigazítjuk, mert nem szeretjük a kérdezősködést, nem akarunk magyarázkodni. Pedig az eredeti kérdés indítéka egészen biztosan nem az elszámoltatás, hanem a szerető érdeklődés volt. Nagymamában ettől szerencsére nem hal meg a szeretet, legközelebb is próbálkozni fog. Emelkedjünk felül képzelt nagylányosságunkon/nagyfiússágunkon és szeretetteljes érdeklődésére a tiszteletet megadva szolgáljunk olyan érdemi információval, amit még mi is szívesen megosztunk. Amit már nem, azt nem kell elmondani, de nagymamát nem is a titkok érdeklik, ő csak beszélgetni és „közelebb lenni” vágyik.

Ellenben ha nagymama kérdését a főnökünktől halljuk, és bár az ő szájából sokkal inkább lehet intim érdeklődés a magánéletünkre való rákérdezés, neki lehet, hogy mégsem merünk nemet mondani és kielégítve kíváncsiságát elmondjuk a választ. Persze utána magunkban mérgelődünk. Ebben az esetben pedig éppen az vezetne megoldásra, ha ki mernénk mondani a nemet és fel mernénk vállalni azt, amit már nem szeretnénk megosztani. Vagy klasszikus példa, amikor egy kollégánk kér meg plusz feladatra, ami az időnkbe már nem férne bele, mégsem mondunk nemet, majd stresszelünk, végzünk-e mindennel. Érdemes átgondolni mi gátolja bennünk a nem szócska kimondását, mitől félünk.

Lehet olyan kapcsolódásunk is, amelyben nem látunk tisztán, idealizáljuk a másik felet. Olyan tulajdonságokkal ruházzuk fel például párunkat, melyeknek nem birtokosa és ebbe a képbe vagyunk szerelmesek, ezt a fajta viselkedést várjuk el tőle. Vagy beosztottjainkkal, gyermekeinkkel szemben támasztunk irreális elvárásokat, amelyekre személyiségük nem teszi alkalmassá őket. Ezeket az eseteket fel fogjuk ismerni, mert a vége mindig az, hogy mi magunk csalódunk – azt hisszük a másik emberben, de valójában saját magunkat csaptuk be azáltal, hogy nem néztünk szembe a valósággal.

Számíthatunk olyan szituációkra is, melyekben saját viselkedés mintáink köszönnek vissza ránk. Azt kapjuk, amit adtunk. Például visszaér egy rólunk szóló pletyka hozzánk, akkor gondoljuk végig, mi mikor és kit beszéltünk ki?

(Fenti esetek csak példák, sokféle megélés létezhet, egyéni képlettől függ, hogy ki melyikre hajlamosabb.)

Ha tudatosan figyeljük saját viselkedésünket sok felismerésben lehet most részünk. A megoldás nem az lesz, hogy harmadik féllel kibeszéljük problémánkat, hanem elsősorban önmunkával tudunk saját hozzáállásunkon változtatni, másodsorban magával az érintettel folytatott őszinte beszélgetéssel tudunk most nyomatékot adva szavainknak eredményeket elérni.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet befolyásol.

KA-Ta a 12 kínai állatjegy számára

Kínai asztrológia és Tarot alapú kombinált elemzés
Nézd meg az összes képletedben szereplő állatjegy előrejelzését.  (Képletedet itt tudod ellenőrizni.)
Nem csak hó elején, hanem annak elmúltával, megéléseid tükrében is érdemes visszaellenőrizni az olvasottakat.
Erre is, mint minden előrejelzésre úgy tekints, hogy nem lehet egyformán igaz például minden egyes tigrisre ugyanaz. Személyre szóló üzenetet személyes elemzés során, képleted ismeretében kaphatsz.
Sorrend: Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly.

Boldog, harmonikus és sikeres Patkány hónapot kívánok!
Csik Timea