2018. – Jang Föld Kutya év előrejelzés

“Egyszer az életben minden embernek meg kellene tapasztalnia a vadonbeli, egészséges élet unalmas magányát, mindenkinek éreznie kellene, milyen az, ha csakis önmagára számíthat, mert csak így ismerhetjük meg valódi, rejtett energiáinkat.” Jack Kerouac

2018. február 3-án késő este kezdődik a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti Jang Föld Kutya év.

Az elmélkedés éve, amikor a befelé fordulás, magunkba mélyülés kerül előtérbe. Elmélkedünk azon, mihez kezdjünk, merre haladjunk tovább, melyik életterületen járunk számunkra jó úton és hol kellene változtatni.
Keressük a biztos, stabil pontokat életünkben, mégis most garantáltan változásokra számíthatunk. Ha felmérjük helyzetünket és mi magunk eszközölünk változásokat életünk ezt igénylő területein, akkor ezt kedvezőnek éljük meg. Ha az élet kényszeríti ki a változásokat, akkor nehézségként érzékeljük. Emiatt is fontos lesz az elcsendesedés, a mély önvizsgálat, a pontos célkitűzés, majd iránykövetés.

A titkainkat szívesebben őrizzük most meg magunknak, a tavalyihoz képest kevesebbet csevegünk. Az arra fogékonyak számára előtérbe kerülnek a művészetek olyan értelemben is, hogy mindenbe, amit tesznek belevisznek valami pluszt, mások számára megborzongatót, emlékezeteset.

Tavaly októberben már kaptunk ízelítőt a 2018-as év egyik fő üzenetéből és megélhettük milyen az, amikor nem kapunk annyi külső segítséget, mint esetleg korábban. Kipróbálhattuk hogyan boldogulunk egyedül. Most egy éven át adott a lehetőség a feladat megoldására, arra, hogy ne másokra várjunk, hanem mi magunk lépjünk a tettek mezejére. Mivel mások segítségére most nem igazán számíthatunk, így nem is lesz más választásunk.

Viszont kapunk másfajta támogatást, eszközöket, melyeket használhatunk:
– Az év során fokozottan rendelkezésünkre állnak pszichikai képességeink, megérzéseink. Érdemes figyelni a jeleket, időnként befelé fordulni, elcsendesedni.
Ötleteljünk, legyünk kreatívak, tervezzük meg életünket, tűzzünk ki célokat magunk elé, melyeket kövessünk is az év során. Tele leszünk újító ötletekkel, szeretnénk tanulni, megújulni, fejlődni. Válaszutak elé érkezhetünk, melyek közül bármelyiket választhatjuk, mert mindegyik a mi fejlődésünket fogja szolgálni.
– Amennyiben külső forrásra van szükségünk, most másokat is meg tudunk győzni arról, hogy amivel foglalkozunk mennyire jó dolog. Építsük régi kapcsolatainkat és ismerkedjünk, alakítsunk ki újakat.
– Ami számunkra már elviselhetetlen tartós stresszt okoz, azt szeretetvágyból, túlzott ragaszkodásból se tegyük meg mások kedvéért. Ha azt érezzük, hogy valamilyen életterületen váltani szeretnénk, akkor kiállva magunkért tegyük ezt meg és változtassunk.

Fentieket alkalmazva képesek leszünk megoldani, megvalósítani bármit egyedül, önállóan. Itt az ideje álmaink megvalósításának.  Az évet pedig az önmagunkba vetett hit megerősödésével zárhatjuk.

Fenti hatásokat legerősebben azok érezhetik, akiknek képletében megtalálható a kutya, tigris, disznó, jang föld vagy jang fa szimbólumok valamelyike.

A Jang Föld Kutya évében az egyes állatszimbólumok képviselői az alábbi típusú általános érzésekre, eseményekre számíthatnak Kanizsai Mónika kínai asztrológussal készített összeállításunk alapján:

TIGRIS
Mozgalmas évre számíthat a Tigris jegy szülöttje, ami megjelenhet akár költözés, akár hosszabb távú utazás formájában. Gondolataiban felbukkanhatnak az élet értelmét feszegető kérdések, a miértekre keresett válaszok, ha jeleket vár egyes történésekkel kapcsolatosan, most azok is érkezhetnek. Talán pont ennek a belső munkának köszönhetően is számíthat arra, hogy otthonában, családi körében és munkahelyén is nagy mozgásvágya ellenére nyugodtabban, kellemesebben érzi magát. Stabilitását, határozottságát a külvilág is észreveszi, úgy értékelik, hogy most érdemes megfogadni a tanácsait, inspirálóan hat embertársaira. A Tigris egyedül is boldogul, nem feltétlenül szorul mások segítségére, elintézi ügyes bajos dolgait, ebben az évben azonban egyre több ember jelenik meg körülötte, akikkel érdemes összefognia, együttműködnie a közös siker érdekében. Szeretteit illetően nagyfokú óvó, védő ösztönnel rendelkezik, most ügyeljen arra, hogy irántuk való ragaszkodásból hajlamos lehet olyasmit is bevállalni, amit önszántából nem tenne meg. Összességében egy kellemes évre számíthat olyan pozitív fordulatokkal az otthon, család, munka területein, melyek lehet, hogy utólag nyernek értelmet.

 NYÚL
Az elmúlt év izgalmai után a Nyúl szülöttre egy visszafogottabb év vár, ahol a hangsúlyt most még inkább képességei fejlesztésére helyezheti. Kreativitása szinte szárnyakat kap, érdemes élnie az ihletett pillanatokkal. A kedves, diplomatikus, kompromisszum kész Nyúl a Kutya évében mély benyomást gyakorol másokra, előadói képességével, meggyőző erejével nagy hatást érhet el, az emberek most szinte isszák szavait. Mások inspirálásán túl fontos számára az önvizsgálat, önfejlesztés, tanulás is, akár képzések formájában, akár autodidakta módon. Élete szinte minden területén számíthat új lehetőségekre az év során, amelyeket elsősorban társulások formájában tud a legkedvezőbb módon a saját javára fordítani. Amennyiben a Nyúl havában született, különösen április, július és november körül legyen résen, nem kizárt, hogy valamilyen kreatív, emberekkel kapcsolatos munkalehetőség adódik számára.

 SÁRKÁNY
Nem fognak unatkozni a Sárkány jegyűek idén, mozgalmas életük lesz. A Sors segít rendbe tenni a kapcsolataikat, vagy szükség esetén továbblépni belőle, és a munkahelyen is megmutathatják magukat, a hihetetlen munkabírásukat. Ehhez segítséget nyújtanak a jó ráérzései, intuíciói. Sokan közülük beülnek az iskolapadba okosodni, úgy érzik eljött az idő a fejlődésre, de lehet, hogy egy munkahelyi előléptetés miatt kell átvedleniük tanulóvá. A Sárkány jegy szülöttei hajlamosak a halogatásra, mindent alaposan megrágnak, megfontolnak, mielőtt lépnének. Higgadtságukat idén a körülmények erősen próbára teszik, ezért elképzelhető, hogy olyan változásokra szánják el magukat, amikkel igencsak meglepik környezetüket. Figyeljenek arra, hogy ne rombolják le maguk körül azt, amiért eddig keményen megdolgoztak! A Sárkány szülöttek elszántságból vizsgáznak idén. Akármiben is gondolkodnak hosszabb távon, érdemes energiát fektetniük bele. Kitartásukkal bármit elérnek, amit szeretnének, és abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy mindehhez nincs most szükségük mások támogatására.

 KÍGYÓ
A Kígyó jegy szülöttje érzékenyebbé válik mások és a saját problémáira is ebben az évben. Nagyon empatikus és segítőkész időszakot élhet meg, két dologra érdemes figyelnie evvel kapcsolatosan. Egyrészt magára vehet olyan rajta kívül álló gondokat is, melyeket nem tud megoldani, de fokozott érzékenysége miatt ez belső vívódást okozhat számára. Kommunikációs félreértések is felmerülhetnek, elsősorban karrierrel, hivatalos szervekkel, emberekkel kapcsolatosan, melyek során félreértheti mások szavait, vagy őt érthetik félre. Másrészt, különösen augusztusban, feltételezett problémákat gyárthat saját magának, olyasmit, ami a valóságban nem, csak a fejében létezik újra és újra felmerülő gondolatok formájában. Az általa nyújtott segítségért ne várjon viszonzást, mert az csalódással fog járni, a segítség pedig vissza fog térni, de nem feltétlenül ugyanattól az embertől, akinek adta. Próbáljon sportolni, sétálni, kirándulni minél többet, a mozgás most kifejezetten jót fog tenni. Ebben az évben fokozottan ügyeljen ígéretei megtartására, ellenkező esetben hamarosan a neki tett ígéreteket sem tartja be a külvilág.

 LÓ
Az életszerető Ló szülött a Kutya évében még inkább a társaság középpontjába kerül, szinte fürdőzik a figyelemben. Feltűnik energikus fellépésével, pozitivitásával, kiemelkedő szereplési képességeivel. Lelkesedése hatást gyakorol környezetére, így itt a kiváló alkalom arra, hogy embereket állítson az ügye mellé. Beszédkészségével is mély benyomást vált ki, így most arra is képes, hogy a körülötte levőket pozitív változtatások megtételére inspirálja saját életükre vonatkozóan. Használja ezt az energiát kapcsolatok építésére, keresse mások társaságát, szervezzen társasági eseményeket. Ez az év az élet több területén hozhat a Ló számára új lehetőségeket, de ehhez előfordulhat, hogy a régit, amihez erősen ragaszkodik előbb el kell tudni engednie. Fenti hatások különösen februárban, júniusban és októberben jelentkezhetnek erőteljesebben. Július és augusztus olyan eseményt hozhat, amely segít megértenie valamit az életével kapcsolatban, esetleg a most megjelenő ötletek, sugallatok segítségével a spirituális, lelki fejlődés útján előbbre léphet.

 KECSKE
A 2018-as év a Kecske jegy szülöttei számára meghatározó lehet. A világra békésen és megértéssel tekintő Kecske érezheti többször úgy az év során, hogy élete nem folytatható olyan formában tovább, ahogyan eddig. Amennyiben van olyan terület az életében, ahol szívesen vonult hátrébb, hogy mások érvényesüljenek, vagy folyamatosan készen állt megalkudni a nyugalom érdekében, ott most megjelenhet az elégedetlenség érzése Önben. Észre fogja venni, hogy ez a helyzet egyre sürgetőbb megoldást kíván. Eljött az ideje annak, hogy egy kicsit többre értékelje magát!  Nem kell minden esetben feláldoznia önmagát másokért. Ne legyen lelkiismeretfurdalása azért, ha felismeri, legalább olyan értékes ember, mint a többiek, és vannak igényei, álmai, amik nem feltétlenül egyeznek társaiéval! Fogalmazza meg környezete számára is érthetően ezeket, és vállalja fel végre a nyilvánosság előtt is őket! Leginkább a nyári hónapok hozzák szinte kikerülhetetlenül ezt a feladatot. Most hiába vár arra, hogy minden megoldódik magától, Önnek is tennie kell az eredményért.

 MAJOM
A nehézségekkel szembenéző Majom szülött ebben az évben is az igazság bajnokaként töri az utat mások előtt is, ha kell. Nagyon fontos, hogy tisztességes utakon járjon, mert kizárólag csak így juthat előbbre. A legjobb, amit most tehet, ha türelemmel várja ki az általa kívánt eseményeket, a körülötte levőket pedig nem érzelmi nyomással próbálja döntésre, cselekvésre sarkallni, különösen, ha hatalmi szervek is érintettek az ügyben. Amennyiben eddig keményen dolgozott, úgy az most meghozza gyümölcsét váratlan anyagi forrás, esetleg fizetésemelés formájában. Ha a Majom havában látta meg a napvilágot, akkor új munkalehetőségre is van kilátás. Bár mindig szívesen és önzetlenül segít másoknak, az idei évben főként májusban igyekezzen úgy megélni a segítségnyújtást, hogy a lelke mélyén se várjon érte viszonzást, ellenkező esetben csalódás érheti. Tegyen meg az egészségéért bármilyen apróságot, például mozogjon rendszeresen, és higgye el, jobban fogja érezni magát.

 KAKAS
A Kakas szülött egy jelentőségteljes éven van túl, ami bőkezűen osztotta számára ajándékait, megpróbáltatásait, tanításait egyaránt. A Kutya évében is figyeljen másokkal való kommunikációjára, a korábbi „hogyan” után most a tekintetben, hogy kinek, miről és mennyit beszél. Ha úgy érzi meg kell védenie magát, tegye meg, mondja el azt, ami bántja, ezáltal megkönnyebbül, de figyeljen arra, hogy mások titkait ne beszélje ki feleslegesen. Ez ugyanis később visszaüthet olyan formában, hogy egyszer csak saját intim dolgait hallhatja vissza a külvilágtól. Ha Kakas hónapban született, ezt a feladatot egy új munkahelyen, vagy új feladatkörben is módja lehet gyakorolni, ha a Kakas napján látta meg a napvilágot, akkor pedig egy új, vagy a régi párkapcsolatában. Főként augusztusban érhetik olyan események, melyek valamilyen formában az igazságra, tisztességre, becsületre hívják fel figyelmét. A Kutya évében könnyebben észreveszik tehetségét, kiemelkedő képességeit, talán ennek is köszönhetően számíthat a korábbinál biztosabb anyagi megélhetésre.

 KUTYA
Kedves Kutya szülött! Ez az Ön éve lesz! Szerencsés eseményekkel, kellemes meglepetésekkel találkozhat, melyet az év tálcán hoz majd a lábai elé. Pozitív kisugárzásával, jó előadókészségével rengeteg lehetősége lesz, hogy megmutassa magát a világnak és a lelkesedését is át tudja adni az embereknek. Úgy tűnik, ez az év szól a megvalósításról a Kutya szülöttek számára. Azon a területen, amelyet a Kutya szimbólum érint, kifejezetten jelentős teljesítményt érhet el. Használja fel az idei év támogatását most a céljai eléréséhez, amennyiben szándékai tiszták és őszinték, a végeredmény garantáltan az Ön javát szolgálja. Mindamellett, hogy elmondható a Kutya szülöttekről, hogy egyértelműen olyan év előtt állnak, amely tele van pozitív lehetőséggel, az is látható, hogy feltámad vagy fokozódik érdeklődésük a megfoghatatlan, misztikus témák iránt. Az elmúlás, az aggódás a kézzel fogható dolgok elvesztésétől, a valódi boldogság témája kerülhet az év során többször is terítékre valamilyen formában, a felmerülő gondolatok megnyugtató válaszokat sürgetnek. Az önismereti munkába fektetett idő, pénz, energia sokszorosan térül meg minden Kutya szülött számára.

 DISZNÓ
A Disznó jegy szülöttei többet utaznak, távolabbi, külföldi utazások is jöhetnek ebben az évben. Tanulmányutak is előfordulhatnak, hiszen ez az év számukra a fejlődésről, a tanulásról szól. Könnyebben is fog az agyuk, nem lesznek nehézségeik a vizsgákon. Figyeljenek oda a szervezettségre. Hajlamosak szétesni és agyon szervezni az életüket, aminek az eredménye az lesz, hogy egy sor tervezett dolgot nem tudnak megcsinálni, mert nem számoltak az idővel. Sokat segít egy határidőnapló, kipipálva az elvégzett dolgokat, szervezettebben élhetik az életüket és nem esnek szét. Különösen figyelni kell a kommunikációjukra, mert ebben az évben –főként májusban és októberben– előfordulhatnak félreértések, félrehallások, amiből sok bonyodalom származhat akár a családban, párkapcsolatban vagy munkahelyen is. Jönnek váratlan események, új dolgok az életükbe, más dolgok pedig eltűnnek az életükből. Felismerik, hogy miben sodródnak, miben kellene változtatni. Márciusban, augusztusban és 2019. januárjában fokozódhat az érzékenységük, minden apró-cseprő dolgot a szívükre vesznek és áldozatnak érzik magukat. Érezhetik azt, hogy visszaélnek a jóságukkal és az érzelmeikre hatva próbálják őket manipulálni, vagy éppen ők teszik ezt másokkal.

 PATKÁNY
A Patkány szülöttei számára talán a legfontosabbá az érzelmek válnak az idei évben. Mondhatni, élete kulcsfontosságú témájává az érzések, azok megélése válik, és amennyiben erre nincs módja, hajlamos lesz túlagyalni az életét, türelmetlenné válni. A legjobb orvosság ilyen esetekben a mozgás. Kiránduljon, ússzon, sportoljon, a lényeg az, hogy a szellemi mozgást a fizikai mozgás váltsa fel. A hangulatingadozások nem tesznek jót a kapcsolatainak, ezek kordában tartása miatt amennyiben eddig még nem kezdte el, a Kutya évében mindenképpen szánja rá magát a meditációra. Légzésfigyeléssel, jógával, keleti harcművészet valamely ágával való foglalkozással szintén érdemes próbálkozni, sokat segíthetnek akkor, amikor a tudatos énünk felett az ösztönök vennék át a hatalmat. Persze, nem hegyezném ki egy Patkány szülött számára sem a Kutya évét a szenvedélyes megélésekre, hiszen lehetőségként kisebb-nagyobb utazásokat, költözéseket is hozhat ez az időszak. Amennyiben a munkájában vállalkozáson töri a fejét, a társulás látszik kedvezőnek. Mindenképpen érdemes lenne valakivel közösen belevágni álmai projektjébe!

 BIVALY
A nyugodt és türelmes Bivaly állatjegy szülött számára az anyagi (és érzelmi) biztonság nagyon fontos, annak megteremtéséért és megtartásáért mindent megtesz. A Kutya év akár gyökeres változásokat is hozhat életében, főleg akkor, ha eddig hajlamos volt az értékeket anyagban, számokban mérni, a biztonságot önmagán kívül kereste. Az idei évben mindent el fog követni azért, hogy azokat a dolgokat, amiket nehéz munkával megszerzett, meg is tartsa, ám nagy eséllyel az események elindítják majd egy olyan úton, amely végén sokkal többet fog kapni lelkileg, mint amit például pénzben mérni lehetne. Győzze le és haladja meg legnagyobb félelmeit, mert idén új alapokra helyezheti a jövőjét! Ne bánjon semmit, amit el kell engednie, bízzon abban, hogy helyette egy sokkal jobb és őszintébb dolog tud az életében megjelenni! A feladat nem egyszerű, hiszen az elmúlt évek, évtizedek rögzült szokásmintáit, hiedelmeit kell felismernie, azokon módosítani, de higgye el, megéri minél többet megtenni a változásért!

Sikeres változtatásokban bővelkedő 2018-at kívánok mindenkinek! 🙂

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol. Az aktuális energiák egyes emberekre gyakorolt eltérő hatásairól -egy konkrét esettörténeten végigvezetve- a Tranzit hatás című cikkben olvashatsz, melyet itt találsz meg.