2018. július – Kecske hónap előrejelzés

2018. július 7-én reggel 5 óra 42 perckor átlépünk a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jin föld Kecske hónapba.
Ebben a hónapban fokozottabban igényünk van a kiszámíthatóságra, rendre, biztonságra, hajlamosak lehetünk elodázni dolgainkat, nehezen belekezdeni feladatainkba, utóbbi adódhat önmagunkkal szembeni kishitűségünkből. Fókuszba kerül a család, nagyobb késztetést érzünk a másokról való gondoskodásra, elfogadóbbak lehetünk. Érdemes picit egészségünkkel is foglalkozni, számunkra megfelelő táplálékot fogyasszunk emésztésünk könnyítése érdekében és igyunk sok vizet.

Ez a hónap kifejezetten alkalmas önvizsgálatra, önmagunk egyre mélyebb megismerésére. Erre most amiatt is szükségünk van, mert tétovák lehetünk, mint egy kicsi kecskegida, önbizalmunk megerősítésre szorul. Ennek pedig első lépése az önismeret. Feltérképezve gyengeségeinket, erősségeinket, típushelyzetekben várható reakcióinkat bátrabban tudunk a kihívásokkal szembenézni. De ha magunkat nem ismerjük, nem tudjuk milyen saját erőforrásokkal, eszközökkel rendelkezünk, az még inkább elbizonytalaníthat most bennünket. Mert ez nem a belevágok vakon, félelem nélkül, lesz, ami lesz időszaka. Ez a megtorpanás, a körbenézés, az elbizonytalanodás és félelmeink előbukkanásának időszaka. A 2018-as Kutya év alapvetően az elcsendesedésről, magunkba mélyedésről szól, a Kecske hónap ennyiben harmonizál az év energiáival. Nyár ide vagy oda, támogatott az olykori elvonulás, befelé figyelés, meditáció.
Fontos lesz, hogy a felelősöket ne a külvilágban keressük, hibáinkat is vegyük észre, és azokat mások előtt is képesek legyünk felvállalni. Ez hoz megkönnyebbülést számunkra.
Ha már úgyis kiállunk mások elé felvállalva önmagunkat, tévedéseinket, akkor már azt is mondjuk el, mi az, amit mi másként szeretnénk, vagy egyáltalán nem szeretnénk. Álljunk ki saját magunkért! Főként, ha kicsi az önbizalmunk, egy ilyen jellegű helytállás nagyon nagyot lendíthet rajtunk, és megerősödve, felvértezve léphetünk tovább következő feladataink felé.
Stílusunkra és mások megbántására érdemes közben figyelmet fordítanunk, ugyanis ha valakit megbántunk érzelmileg, vagy korábban már tettünk ilyet, számíthatunk rá, hogy hamarosan bennünk fogja valaki a mély csalódottság, megbántottság érzését kiváltani. Ne rá mutogassunk, hanem azt gondoljuk végig, mikor és kivel tettünk hasonlót. Ha azonban azt tapasztalod, hogy júliusban az emberek érzelmi megújulást, örömöt váltanak ki belőled, akkor biztosra veheted, hogy Te is pozitív érzelmeket okoztál másoknak.

Mit tehetünk, ha félelem, szorongás lesz úrrá rajtunk?
Ha konkrét szituációhoz kapcsolódik, akkor a legjobb, ha szembe nézünk vele, így tudjuk legyőzni. Konkrét kiváltó ok nélküli félelmek, szorongások esetén egyszerűen csak éljünk a jelenben, mert ezek általában a jövőhöz, a jövőről alkotott elképzeléseinkhez kapcsolódnak és legtöbb esetben be sem következnek. Vagyis ne agyaljunk feleslegesen és túl sokat.

„A nyugtalanságot, a szorongást, a feszültséget és az aggódást -valamennyi a félelem különböző formája- a túl sok jövő és a nem elegendő jelen okozza. A bűntudatot, a megbánást, a neheztelést, a sérelmeket, a szomorúságot, a keserűséget és a nem megbocsátásnak valamennyi formáját a túl sok múlt és a nem elegendő jelen okozza.” Eckhart Tolle

Ha a Bivaly állatjegy megtalálható képletedben (képletedet itt tudod megnézni), akkor váratlan, nem tervezett változásokra számíthatsz ebben a hónapban. Ha bivaly havában születtél, akkor munkahelyi értelemben, bivaly napon születve pedig otthonod, párkapcsolatod, vagy saját személyiséged területén. Olyan megoldásokat tapasztalhatsz meg, melyekre korábban nem gondoltál, és amelyek számodra hosszútávon mégis kedvező fordulatot jelentenek. Ezek a megoldások érkezhetnek kívülről, más személyek által, vagy mintha valami megfoghatatlan erő vezetni akarna, egyfajta sugallat, mély érzés, vonzás által is megérezheted, merre visz az utad tovább. Ne ijedj meg ettől, hagyd most magadat vezetni, nézz szembe a felbukkanó félelmekkel, szorongásokkal és engedd tovább őket. Ha valami most lezárul életedben, akkor pedig tartsd szem előtt, hogy evvel útjára indul valami új, valaminek lejárt az ideje és valaminek eljött az ideje.

Ha a állatjegy szerepel képletedben, akkor a most érkező sugallatok, ötletek kivitelezéséhez a tetterő is rendelkezésedre áll. Akár nagyobb fordulatot is vehet az életed vagy személyes fejlődésed pozitív értelemben.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

A kártyák üzenete júliusra a Harmonikus Asztrológia olvasói számára:

Mivel a hónap egyik kihívása az önbizalomhiány, amivel sokan küzdenek, azt a kérdést tettem fel a kártyának, hogy a Harmonikus Asztrológia olvasói hogyan tudják ebben a hónapban önmagukba vetett hitüket erősíteni?

A kártyák sajnos azt mutatják, hogy szinte nincs is e sorok olvasói között olyan személy, aki kellő önbizalommal rendelkezne (ha mégis van ilyen, kérem jelentkezzen a cikk alatt 🙂 ), valóban komoly erősítésre szorul ez a terület.
Kinél ez, kinél az válhat be jobban. Ami közös pont, hogy életünk nehézségeinek megoldásával erősödik önbizalmunk. Minden megoldott feladat lendít egyet az önmagunkba vetett hiten, hiszen megoldottuk, képesek vagyunk rá, sikerélmény van, ügyesek voltunk. Legközelebb már bátrabban vágunk bele.
Lehet, hogy Téged ezen az úton gyermekeid, az értük való odaadásod visz előre, emiatt nem adod fel, ők tudnak erősebben motiválni. Ebben a hónapban tűzz ki magad elé egy olyan célt, melyet gyermekeidért, vagy olyasvalakiért teszel, akiről valamilyen értelemben gondoskodsz. Például megvalósítod egy kitűzött álmodat azért, hogy nekik is olyan példát tudj mutatni, érdemes harcolniuk álmaikért, ne adják fel. Ezen az ügyön mindenki nyer, ők is a pozitív példával és Te is az önmagadba vetett hited megerősödésével. Egészen bizonyos, hogy ha „csak” a saját álmaidért küzdenél, hamarabb feladnád, mintha emellé még az is spanol, fűt, hogy nekik is hitet adsz.
De bármilyen cél vezérel is, nagyon fontos, hogy ne add fel menet közben akkor sem, ha félsz, megijedsz. Evvel az érzéssel szembe kell nézni. Ha tudsz, kérj segítséget egy tapasztaltabb, nálad idősebb hölgytől, aki minden bizonnyal támogatni fog félelmed leküzdésében, vagy eloszlatja egy információval, tapasztalatai átadásával.
Akkor se add fel, ha váratlan negatív fordulattal találod szembe magad. Ez a szituáció arra tanít, hogy legyél rugalmas és gondold át újra tervedet, hozzáállásodat, azt, hogy min kellene változtatnod a siker érdekében.
Ha még ezen az akadályon is átküzdöd magad, egészen bizonyos, hogy július megajándékoz Téged vágyaid megvalósulásával, és ami ennek néha velejárója, irigyekkel is. 🙂 Ne mérgelődj miattuk, ők most azért jelentek meg, hogy bizonyítsák számodra: van okod büszkének lenni magadra és hinni magadban! 🙂

Önbizalom erősítő júliust kívánok mindenkinek!  🙂
Csik Timea
asztrológus

2 hozzászólás “2018. július – Kecske hónap előrejelzés” bejegyzéshez

  1. Szia! Jelentkezem – van egészséges önbizalmam. <3

    1. Szia Marianna! Ez nagyon jó hír, végre valaki! Gratulálok hozzá! 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.