2018. június – Ló hónap előrejelzés

2018. június 5-én 19 óra 29 perckor megkezdi vágtatását a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jang föld Ló hónap.
Vágtatnánk mi is, de mintha meg lenne kötve a lábunk. Mintha csak szívünk, lelkünk száguldana repesve, miközben fizikailag nem akarunk, vagy nem tudunk mozdulni. Ha mégis megtesszük, bármerre indulunk, mindenfelől akadályokat érzékelünk magunk körül. Úgy tűnhet több ember lett hirtelen körülöttünk és folyton beleütközünk valakibe vagy valamibe. Épp lendületbe jönnénk, máris fékezésre kényszerítenek a körülmények.

Másik vonulata a hónapnak, hogy szeretnénk picit felszabadultan élvezni az életet, a nyarat, azonban ha nem figyelünk tudatosan, akkor biztonsági igényeink meggátolhatnak ebben. Kettősséget élhetünk meg, nyomaszthatnak borús gondolatok és csábíthat a kikapcsolódás. Akár egyszerre. Mindez oda vezet, hogy hol egy picit elengedjük magunkat, társaságot keresünk, szívesen ismerkedünk, hol pedig visszavonultan töltjük időnket gondolatainkba csendesedve. A nyár dacára -a tőlünk szokásoshoz mérten- a magunkba mélyedésre lehet nagyobb igényünk, vagy olykor társaságban is érezhetjük magunkat magányosnak.

Alkalmas ez az időszak átgondolni hol tartunk és hová igyekszünk. Hacsak tehetjük, keressük az élet szép dolgait a művészetekben, a természetben, így a nyomasztó érzések is ritkábban találnak meg minket. Elcsendesedéssel töltött időszakainkban figyeljük érzéseinket, mert most értékes gondolataink, sugallataink lehetnek jövőnket, vagy adott problémánk megoldását illetően.
A körülöttünk megjelenő embereket érzékelhetjük makacsnak, konoknak, illetve most mi is viselkedhetünk akaratosabban, megtorpanásaink ellenére is határozottabban. A múltból is felbukkanhatnak ismerősök, vagy visszaköszönnek régi történések, melynek során megint érdemes arra ügyelni, hogy kinek miről mennyit mondunk el.
Ami a változásokat, változtatásokat illeti, most inkább a stabilitásra törekszünk és vágyunk, ha valamiben mégis változtatni szeretnénk, a kellő mentális erőt, akaratot megkapjuk hozzá. De az is jó megoldás lehet, ha ebben a hónapban -hallgatva megérzéseinkre is- meghozzuk a döntést a jövőre vonatkozóan, melyet aztán a későbbiekben követni tudunk.

Jang Fával rendelkezők (képletedet itt tudod ellenőrizni) számára annyiban nehezebb lehet a hónap, hogy nem érzékelnek külső segítséget maguk körül. Életük bizonyos területein magukra hagyatva, egyedül a bajban találhatják magukat, ami által azt tapasztalhatják meg, hogy problémáik önálló megoldásához rendelkeznek a kellő erővel, talpraesettséggel.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

A kártyák üzenete júniusra a Harmonikus Asztrológia olvasói számára

Mivel a hónap egyik fő üzenete az elmélyülés, átgondolás, döntéshozás lehetősége, nézzük meg ezek során mire ügyeljünk.

Döntés előtt állhatunk például válsághelyzet miatt, társunkkal kapcsolatos ügyek miatt, vagy éppen azért, hogy kit válasszunk társnak. Igazságtalan vádak kapcsán, elválás esetén valakitől vagy valamitől. Bizonytalanságaink, félelmeink, kishitűségünk miatt döntéshelyzetben lemondásra lehetünk hajlamosak. Például nem tartjuk magunkat elég jónak a kiszemelt társhoz vagy álláshoz, félünk, hogy nem felelnénk meg, nem lennénk elég jók – ezért előfordulhat, hogy meg sem próbáljuk elérni a kívánt célt. Alapesetben érzelmeink erőteljesen befolyásolhatják döntéseinket.
Dolgaink alakulását az sem viszi előre, hogy anyagi nehézségekre is kilátásunk van. Ínséges időszak következhet, melyben éppen szűkösen elég, vagy a szükségesre sem jut elegendő anyagi forrás. Itt fontos, hogy maradjunk meg a tisztességesen keresett pénz oldalán.
Kitartásunkat erősen próbára tehetik emberi kapcsolataink is, felismerhetővé válik kik azok, akik nem illenek már életünkbe, kihez nem kötődünk már úgy, mint korábban. De saját vágyaink is félrevezethetnek, sodorhatnak olyan kapcsolatba, amit embertársaink előtt nem vállalunk fel.
A külvilágtól mire számíthatunk, ha nem változtatunk? Vitára, kedvezőtlen megítélésre, rossz hírekre, büntetésre. De találkozhatunk kritikával, rágalmazással is. A sok akadály által azt érezhetjük, hogy a külvilág szinte fogvatart, bebörtönöz, elnyom, szabadságunkat korlátozza. A gondok tetőzése félelmeink és bánatunk felerősödéséhez vezethet.
Ha idáig jutottunk, akkor érdemes átgondolnunk mennyire voltunk alaposak, átgondoltak terveink megalkotásakor. Ez az időszak erről szól, itt az ideje felülbírálnunk hol vagyunk és merre tartunk, módosítsunk terveinken rugalmasan, hozzuk meg a szükséges döntéseket.
Milyen képességeink erősödtek fel ehhez? Használhatjuk a most aktív alkotóerőnket, vállalkozó szellemünket, ötleteinket. Felismerhetjük a rejtett összefüggéseket is ebben a nehéz időszakban, hiszen a kétségbeesés idején szinte keressük is a jeleket, mélyebb összefüggéseket, figyelmet fordítunk a miértekre. Bővítsük gyakorlati tudásunkat is azon a területen, ahol szükséges.

Ezen az úton haladva
a hónap végére határozottabbá és erősebbé válhatunk. A nehéz tapasztalatokban edződve a tettek embere lehetünk, aki tekintéllyel és kellő szigorral bír. Átélve az igazságtalan ítéletek nehéz terhét, mi magunk is képessé válunk ítéletet hozni, tapasztalatainkból tanulságot vonva ezek mindig igazságos ítéletek. Képesek leszünk önuralommal, erővel szembenézni az esetleges ellenfeleinkkel és irigyeinkkel is.
A külvilágban ezek után azt fogjuk tapasztalni, hogy igazságos ítéleteket hozva, mi is igazságos elbírálásban fogunk részesülni. Igaz társakra találunk az igaz úton. Ha valami még fedve volt, az napvilágra kerülhet az igazság nevében, hogy helyreálljon a kozmikus rend, a kozmikus igazság.

Megerősítő júniust kívánok mindenkinek!  

Csik Tímea
asztrológus