2018. május – Kígyó hónap előrejelzés

A kígyóbűvölő

2018. május 5-én 15 óra 26 perckor indul a Kutya év Kígyó hava. Hogyan tudunk egy sikeres májust bűvölni magunknak, mire figyeljünk?

Arra, hogy ez a hónap meghatározóan a tűz elem hatása alatt áll, nem lesz hiány szenvedélyességből, lobogásból, indulatokból, a visszafojtott agresszió is utat kereshet magának a külvilág felé. Kicsiben és nagyban egyaránt, azaz tapasztalhatunk váratlan agresszív megnyilvánulásokat tágabb környezetünkben és személyes életünkben is. Találkozhatunk bizalmatlansággal, gyanakvással, ugyanakkor együttérzéssel is. Most mindenki érzékenyebbé válik, amit igyekszik leplezni és a tapasztaltakat magába rejteni egészen tűrőképessége határáig. Gondolkodásunk filozofikusabbá válik, olyasmin is elmélkedhetünk, amiken korábban nem nagyon szoktunk. Ideális időszak a másoknak való útmutatásra, segítésre – amennyiben kérik.

Mi az, ami könnyebben mehet ebben a hónapban? Például a kommunikáció, kapcsolatteremtés másokkal, ezért érdemes társaságot keresni, ismerkedni, beszélgetni. Hajlamosabbak leszünk az őszinte szókimondásra és az önzetlenségre is.
Fontos lesz még a tisztesség, etika, szabályok betartása. Különösen május 9, 16, 21, 28 és június 2-án esélyes, hogy ilyen jellegű tanításokba futhatunk.
Ha valamilyen döntést kell meghoznunk, amit már egy ideje halogatunk, időzítsük erre a hónapra, hogy pontot tegyünk a dolog végére, mert most képességet kaphatunk a könnyebb és felelősségteljes döntéshozatalra.
Ehhez azonban a legelső lépés most az kell legyen, hogy önmagunkkal (és félelmeinkkel) nézünk szembe. Gondoljuk át saját szerepünket, felelősségünket az eseményekben, valamint mondjuk ki mi az, amit igazából szeretnénk. Ha valamiben tévedtünk, hibáztunk, azt is ismerjük fel. Majd ezek után kiállva önmagunkért vállaljuk fel felismeréseinket a külvilág felé. Már a kendőzetlen igazság kimondása is terheket görget le vállunkról. Ez a feladat, amennyiben nem boldogulunk vele, július, augusztus, illetve novemberben visszatérhet.
Ha olyan jellegű problémánk van, mely belső feszültséget okoz számunkra, most diszkréten a lényeget mondjuk el egy olyan személynek, akiben megbízunk, aki illetékes, azaz feltehetően segíteni tud a megoldásban. Így oldódhat a feszültség – melynek a levezetése ebben a hónapban különösen fontos, ha nem akarjuk, hogy váratlanul, egy teljesen más szituációban törjön elő belőlünk minden elraktározott, elnyomott sérelem.
Ebben a hónapban esélyes az is, hogy titkok lepleződnek le, olyan történésekre derülhet fény, melyeket elkövetőik nem kívántak volna a nyilvánosság elé tárni. Lehet erre példa társadalmi és magánéleti szinten is.

Foglalkozzunk picit az egészségünkkel, például szívünk ♥ védelme érdekében sétáljunk (fussunk, kerékpározzunk) rendszeresen, miközben diót, mogyorót, mandulát nassolva (csökkenti a koleszterint, óvja az artériákat) csodáljuk a tavaszi táj szépségeit. A tikkasztó séta után arra ügyeljünk, ne fogyasszunk hirtelen túlságosan hideg italokat, így elkerülhetünk egy esetleges torokgyulladást.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Sikeres májusi kígyóbűvölést kívánok mindenkinek! 🙂

Kártyás melléklet, az oldal olvasói számára szóló személyes üzenet májusra:
A hónap fő üzenete: feladatunk félelmeink, szorongásaink, becsületességünk, vitás ügyeink, ellenségeink, saját árnyoldalunk feltérképezése, önvizsgálat által és a velünk szembejövő események értelmezésének segítségével.
Az univerzum igazságot szolgáltat, most megtalálnak korábbi tetteink következményei. A feladat az, hogy ezekkel szembesülve felismerjük saját hibáinkat, tévedéseinket és a jövőben próbáljuk cselekedeteinket ehhez mérten kiigazítani. Ha például korábban irigyek voltunk másokra, most tükröt tartva ránk lehet irigy valaki. Vagy ha ellenségesek, önzők voltunk, akadályoztunk valakit az útján, vagy nem voltunk tisztességesek egy üzleti ügyben, vagy veszekedtünk, vitatkoztunk amikor nem kellett volna, akkor most hasonló tapasztalatokban lehet részünk. Az a fontos, hogy ne kifelé mutogassunk, hanem befelé vizsgálódjunk. A jó hír pedig az, hogy jótetteink is visszaköszönnek, ha sok kellemes tapasztalásban lesz részünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mi is ennyi jót tettünk másokkal.