2018. szeptember – Kakas hónap előrejelzés

2018. szeptember 7-én 18 óra 30 perckor belépünk a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jin fém Kakas hónapba.
Továbbra is meghatározó lesz a fém elem jelenléte, azaz a tisztesség, becsület, etika területén érkezhetnek még tanítások. Ha az előző hónapban meghoztuk fontosabb döntéseinket és elindultunk a megvalósítás útján, most szeretnénk megmutatni a külvilágnak, mire jutottunk. Ezért most tenni is hajlandóak vagyunk, használjuk fel ezt hajtóerőként, ami előrevisz, teljesítményre ösztönöz. Külsőségekben is feléledhet bennünk az elismerés iránti igény, ez esetben jobban figyelünk megjelenésünkre, eleganciánkra, vagy bátrabban próbálunk ki extravagáns dolgokat, mint korábban jellemző volt. Egyediségünket, kreativitásunkat tudjuk most felszínre hozni. Annak ellenére, hogy bizonyos feladatokhoz lehet, hogy most nem nagy kedvet érzünk, ezeket igyekszünk lepasszolni, a többiben viszont a maximumra törekszünk.
Ha igazán odatesszük magunkat és nem mások segítségére várunk, akkor megtapasztalhatjuk azt is, hogy olyasmire is képesek vagyunk egyedül, amit nem feltételeztünk volna magunkról.

Bár a magunkba mélyedés még mindig aktuális, az előző hónaphoz képest picit feléled a társasági élet és a mások irányában mutatott jó érzés, segítőszándék is jellemzőbben felbukkan hétköznapjainkban. Találkozunk olyan emberekkel is, akik mély benyomást gyakorolnak ránk, illetve a mi kezünkben is ott lesz ez a képesség.

Alkalmas a hónap tanulásra. A Kakas okos állatjegy, de nem feltétlenül tudja, hogy mások is rendelkezhetnek evvel a tulajdonsággal, hajlama lehet azt gondolni, ő tud mindent jobban. Ezért most mi is belesétálhatunk ebbe a csapdába és részesei lehetünk olyan beszélgetésnek, melyben mindegyik fél teljes meggyőződéssel a saját igazát bizonygatja a másik szavait meg sem hallva. Ilyenkor a dolog kimenetele előbb-utóbb felsülés és megszégyenülés lehet. Próbáljuk megadni egymásnak a kellő tiszteletet, mert ha nem vagyunk alázatosak, leereszkedően viszonyulunk társainkhoz, akkor olyan leckét kaphatunk, ami által legközelebb kétszer is meggondoljuk, milyen stílusban tolmácsoljuk vélt igazunkat. (Ez egyébként a 2017-es év egyik fő üzenete volt, most felidézhetjük mennyire sikerült megtanulnunk.)

Kerülhetünk olyan helyzetekbe, melyekben úgy érezzük akkora a feszültség bennünk, hogy azonnal el kell mesélni valakinek az általunk megélt helyzetet. Tegyük meg, mondjuk el, de ügyeljünk rá, hogy kinek. Érdemes olyan embert bizalmunkba vonni, aki kompetens az ügyben és diszkrét, miközben mi magunk is diszkréten csak azokat a részleteket meséljük el, ami a feszültségoldásunkhoz feltétlenül szükséges. Amennyiben mások intim dolgait kibeszéljük, hamarosan learathatjuk ennek (savanyú) gyümölcsét, azaz pletyka formájában visszahalljuk azon titkainkat, amit nem szerettünk volna megosztani a nyilvánossággal.

Elolvashatod, illetve videón megnézheted a 12 állatjegynek szóló előrejelzést is, ide kattintva.

Fontos: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet befolyásol.

Mit üzen még az Univerzum a Tarot szimbólumrendszer segítségével erre a hónapra?


Nemrégiben véget ért, összeomlott valami az életedben és ezt büntetésként élted meg? Elveszett a biztonságérzeted? Lelki megrázkódtatásban van jelenleg részed? Reménytelennek, kilátástalannak tűnik helyzeted? Változás zajlik életedben, amit nehezen élsz meg? Ha valamelyik kérdésre igen a válaszod, akkor hozzád is szólnak fenti lapok.

Az üzenet számodra, hogy egyelőre még ne cselekedj, ne legyél hirtelen, de hosszútávon ne ragadj bele jelenlegi helyzetedbe. Változtasd meg nézőpontod, mert a régi hozzáállásod már elavult, nem állja meg a helyét. Ha kell, lépj hátrább, hogy jobban rá láss a történtekre. Valószínűleg valamilyen áldozatot is hoznod kell az ügy érdekében, miközben feladatodat, „kötelességedet” teljesíted. A te hozzáállásodon múlik, hogy önzetlen cselekedetként vagy fájdalmas lemondásként éled-e meg. Ez az időszak a szemléletváltásról, átalakulásról, változásról szól, akkor teheted könnyebbé a magad számára, ha nem ragaszkodsz ahhoz, ami már idejétmúlt.

Mire számíthatsz, ha ezt megteszed? A tehetetlenség helyén új gondolatok születnek benned, melyek velejárója a harmonikus érzelmek kialakulása. Békére lelsz. Nyitottá válsz a szeretetre, a pozitív érzelmek kifejezésére és befogadására, a külvilágból hasonló érzések tükröződnek vissza rád. Közelebb kerülsz az emberekhez, barátaidhoz, átélheted az öröm és elégedettség érzését. Most csak akkor hibázhatsz, ha elvakult elképzeléseket, irreális vágyakat, elvárásokat állítottál magad vagy mások elé.

Mindez pedig oda vezet, hogy személyek és/vagy lehetőségek által sikerre viheted ügyedet. Egységben érzed magad, hiszen a körülmények és az erő most összeálltak melletted. A növekedés, kibontakozás időszaka következhet, amikor tehetséged is egyre inkább napvilágra kerül. Anyagi értelemben is sikeres lehetsz, de arra figyelj, hogy ne pazarolj, mert az mindenképpen veszteséghez fog vezetni. Most az irigység is visszavethet utadon.

Arra intenek tehát a lapok, hogy jelenlegi kétségbeejtő helyzetedet először nézd más szemmel, alakítsd át gondolataidat, nézőpontodat, tedd meg ami a kötelességed, ha kell hozz áldozatot. Mindezt követni fogják érzelmeid a megnyugvástól az életöröm érzéséig, rásegítő magatartással hozhatod magad minél előbb egységbe, harmóniába. Ez a megváltozott tudat- és érzelmi állapot megnöveli erődet, amit felhasználva be tudod fejezni elképzelésedet, küldetésedet.

Sikeres szeptembert kívánok mindenkinek!  🙂
Csik Timea
asztrológus