2019. január – Bivaly hónap előrejelzés


2019. január 5-én 16:39-kor kezdetét veszi a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jin fa Bivaly hónap.

Érezhetjük a változás szükségességét, türelmetlenül szeretnénk már végre új irányba fordulni, ugyanakkor úgy élhetjük meg, hogy korlátokba ütközünk (lehet ez belső akadály is) és nincs meg az elinduláshoz szükséges kellő lendület, erő sem bennünk. Kimerültek, fáradtak lehetünk. Ha emellett a saját magunkba vetett hittel is hadilábon állunk, vagy félelmeink miatt nem merünk lépni, akkor jó eséllyel nem teszünk semmit, mégis türelmetlenül várunk tovább arra, hogy történjen már valami.

Ez a belső, feszült várakozás és vágyakozás valami újra, jobbra a jövő évet (2019. februárban indul a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Disznó év) is jellemezheti majd bennünk egészen addig, amíg egyéni szinten megérünk a változásra. Ez mindenkinél máskor következhet be, saját tempóban haladunk. Egyik ismérve az lesz, amikor ezt a belső feszült türelmetlenséget felváltja az elfogadó türelem, amikor belső békével rábízzuk magunkat a sorsra, tudjuk és hisszük, hogy az és akkor fog történni, aminek és amikor saját érdekünkben történnie kell. Ezt az állapotot akkor tudjuk (majd) elérni, ha megértettük azt, ami jelenleg még gátolja bennünk az új befogadását.

De maradjunk még 2019. januárnál, egyelőre érzékeljük a változásra buzdító energiákat, zsigereink jelzik, hogy készülőben valami új, el is hagynánk a régit, hiszen már küzdünk vele egy ideje, érezzük, hogy idejétmúlt, vágyunk valami jobbra. Azok, akik a visszahúzó erők (kishitűség, kimerültség, félelem a biztonság elvesztésétől) ellenére megteszik az első lépést céljaik felé, ők lehetnek a hónap nyertesei. Arra azonban érdemes figyelni, a felfokozott türelmetlenség ne csapjon át meggondolatlanságba. Ez ugyanis oda vezethet, hogy amiért fáradozunk, később már nem is lesz fontos, csak nem volt türelmünk végiggondolni és kivárni valóban szükségünk van-e rá. Olyasmiért érdemes tehát erőfeszítéseket tenni, amiről már ma is biztosan tudjuk, hogy “holnap” is fontos lesz. Emellett arra is fordítsunk figyelmet, ezt a belső frusztrációt véletlenül se környezetünkön vezessük le konfliktusokat előidézve. Ha pedig úgy ítéljük meg, valaki ok nélkül akar belénk kötni, nála is hasonló belső feszültség állhat az eset hátterében. Ne vegyük túl komolyan, finoman hajoljunk ki a konfrontáció elől, hiszen nem velünk van baja.

2018. decemberében felmérhettük hogyan működünk egyes emberi kapcsolatainkban, miként reagálunk adott szituációkban. 2019. januárjában ezen felismeréseink tudatában fejleszthetjük tovább önismeretünket, alkalmazkodási, diplomáciai és kommunikációs képességeinket. Amennyiben gyenge az önbizalmunk, most arra is érdemes ráerősíteni. Azért szükséges mindez, hogy amikor bekövetkezik a változás, rugalmasan alkalmazkodni tudjunk az új helyzethez, a megváltozott körülményekhez, kellőképpen higgyünk magunkban és céljainkat a lehető legoptimálisabb módon tudjuk kommunikálni.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet befolyásol.

KA-Ta a 12 kínai állatjegy számára

Kínai asztrológia és Tarot alapú kombinált elemzés
Nézd meg az összes képletedben szereplő állatjegy előrejelzését, de elsősorban napjegyedét.  (Képletedet itt tudod ellenőrizni.)
Nem csak hó elején, hanem annak elmúltával, megéléseid tükrében is érdemes visszaellenőrizni az olvasottakat.
Erre is, mint minden előrejelzésre úgy tekints, hogy nem lehet egyformán igaz például minden egyes tigrisre ugyanaz. Személyre szóló üzenetet személyes elemzés során, képleted ismeretében kaphatsz.
Sorrend: Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly.

Harmonikus és sikeres januárt kívánok!
Csik Timea