2019. – Jin föld Disznó év előrejelzés

2019. február 4-én 4:15-kor kezdetét veszi a négyoszlopos kínai asztrológia szerinti jin föld Disznó év.
2019. többek között az önismeret éve, amikor önbizalmunkat, magunkba vetett hitünket kell vagy tudjuk megerősíteni. Ennek egyik formája vagy éppen mércéje a 2018-as Kutya évében megalapozott terveink gyakorlatba való átültetése lesz. Nagymértékben befolyásolhatja énképünket ennek sikeressége vagy esetleges kudarca.
Nagyon szeretnénk már változásokat életünk bizonyos területein, pontosan érezzük, ha idejétmúlt helyzetbe ragadtunk. Ahhoz azonban, hogy tovább tudjunk lépni meg kell oldanunk bizonyos feladatokat és megváltoztatnunk berögzült szokás- vagy gondolkodásmintáinkat.
Érzelmeink megzabolázása, uralása
egyik feladatunk, valamint hogy megtaláljuk a kellő egyensúlyt érzelmi és racionális alapú döntéseink közt. Egyiket se vigyük túlzásba, nem szerencsés kizárólag érzelmi alapon dönteni, de ugyanígy nem szerencsés kizárólag észérvekre hallgatni. Hozhat az év olyan döntési helyzeteket, ahol ezt gyakoroltatja velünk, míg rá nem lelünk egyensúlyi állapotunkra.
Visszatérhetnek hozzánk olyan jellegű érzelmeket kiváltó események, amilyen hatást korábban mi váltottunk ki másokban. Elsősorban ahol manipulációval, érzelmi zsarolással próbáltunk másoknál célt érni. Ha ilyen szándékkal közelít felénk 2019-ben valaki, akkor érdemes átgondolni korábban hol és kivel jártunk el hasonlóképpen.
Kapcsolati függőségeinket is meg kell vizsgálnunk, az olyan eseteket, ahol túlragaszkodásból, szeretetből, megfelelni vágyásból megteszünk olyasmit, amit más emberek kedvéért nem tennénk meg. Hosszútávon a stressz hívja fel figyelmünket arra, hogy evvel gond van. Meg kell tanulnunk ott is nemet mondani, ahol félünk, és igazából magunkat szeretnénk biztonságban tudni. Szeressenek, elfogadjanak, ott legyenek, ne zárjanak ki. De ez nem fog működni attól, hogy hosszútávon önmagunk ellenében teszünk.
Amire még hajlamunk lehet, az a problémagyártás és felnagyítás, az ún. „bolhából csinál elefántot” esete. Ezt legkönnyebben környezetünkben fogjuk észrevenni, másokon. Ők meg rajtunk. 🙂
Jellemző lehet a türelmetlenség, ha nagyon akarunk valamit, és azonnal akarjuk, nem tudunk várni. Ez avval jár, hogy nem kapjuk meg, hisztis gyereknek a tudatos szülő nem adja oda a csokoládét, mert akkor tudja, hogy legközelebb is hisztizni fog érte. 😉 Életünk is így működik, ha toporzékolva akarunk most azonnal elérni eredményt, de nem teszünk érte kitartóan és emellett nem várjuk ki türelmes elfogadással (tudva, hogy ha eljön az ideje, úgyis a miénk lehet), akkor fityiszt mutat a Sors. Megtanítja, hogy nem akkor jött el az ideje, amikor mi úgy gondoljuk, vagy úgy érezzük, hanem amikor ő fentről rálátva életünkre megítéli és tudja, hogy a legjobb az időzítés számunkra, kellően felkészültünk a fogadására, megértünk rá. Kitartó akarattal és elfogadó türelemmel meg tudjuk teremteni életünkbe azt, amit igazán szeretnénk.
Utazáshoz, költözéshez, kiránduláshoz, rendszeres sportoláshoz kiváló időszak, mindenképpen vezessük le mozgásigényünket a számunkra megfelelő formában. A mozgás segíteni fog a stressz levezetésében is, így kapcsolataink kevésbé lesznek kitéve türelmetlen, érzékeny, feszült, felfokozott érzelmeinknek. Fordítsunk kellő figyelmet arra, hogy az év során bennünk felhalmozódó megoldatlan frusztrációinkat ne másokon vezessük le, mert kapcsolatokat tehetünk tönkre meggondolatlanul. Egyébként is lehet konfliktusokra számítani az év során tágabb és szűkebb környezetünkben egyaránt.
Társasági igényünk valószínűleg nem lesz túlzott mértékű, inkább olykor vágyunk emberek közé, máskor pedig szívesebben visszahúzódnánk.
Akkor tudjuk pozitívan megélni az évben rejlő túlzott érzékenységet, ha azt másokra hangolódásra és segítésre használjuk. Ez gondolatainkat is eltereli az időnként felbukkanó felnagyított problémáinkról.

2019. összességében kedvező év a változáshoz, ha figyelembe vesszük fenti feladatokat, akkor sikeres változtatásokat eszközölhetünk életünk ezt igénylő területein. Miért írtam az elején, hogy az önismeret éve is? Mert ha nem ismerjük magunkat kellőképpen, fogalmunk sem lesz, merre induljunk, min, vagy milyen irányba változtassunk. Semmiképpen nem spórolhatjuk meg a belső munkát. Abban az esetben, ha már nincs választásunk, mert mindenképpen megtörténik a változás, akkor az elfogadás, rugalmasság, szemléletváltás a legjobb, amit tehetünk. 

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet befolyásol.

KA-Ta a 12 kínai állatjegy számára

Kínai asztrológia és Tarot alapú kombinált elemzés
Nézd meg az összes képletedben szereplő állatjegy előrejelzését, de elsősorban napjegyedét.  (Képletedet pl. itt tudod ellenőrizni.)
Nem csak hó elején, hanem annak elmúltával, megéléseid tükrében is érdemes visszaellenőrizni az olvasottakat.
Erre is, mint minden előrejelzésre úgy tekints, hogy nem lehet egyformán igaz például minden egyes tigrisre ugyanaz. Személyre szóló üzenetet személyes elemzés során, képleted ismeretében kaphatsz.

Sorrend: Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly.

Boldog, harmonikus és sikeres 2019-et kívánok!
Csik Timea