2019. július – Kecske hónap előrejelzés

2019. július 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jin fém Kecske hónapba. Evvel olyan időszak veszi kezdetét, amikor ha társaságban vagyunk is, szívesebben figyelünk befelé. Kevésbé vágyunk új kapcsolatokra, ismerkedésre, ellenben meglévő kapcsolataink átrendeződhetnek. Lehet olyan barát, ismerős, akihez tovább ragaszkodunk, és lehet olyan, akitől megválunk.
A hónap mozgalmassága belső, felszín alatt zajló folyamatokban mutatkozhat meg és természetesen a nyári hónapnak megfelelő utazásokban. Bár ezek lehetnek csoportos kirándulások is, ott is jellemzőbb lehet az önmagunkba feledkezés, élménygyűjtés, felfedezések tétele.

Ez a július a tervezés, álmodozás, ábrándozás, romantika, naivitás és szeleburdiság hónapja. Arra figyeljünk, hogy a vágyainkkal való foglalkozás ne távolítson el túlságosan a realitástól. Most kevésbé koncentrálhatunk ugyanis a megvalósíthatóság szem előtt tartására. Még a felhők is rózsaszínben tündökölhetnek az égen.
Lehet párkapcsolattal kapcsolatos vágy, lehet az álom munka elképzelése, lehet egy ötlet tervezgetése, nem létező köntösbe öltöztethetjük. Nem a külvilág és nem más emberek megtévesztésétől kell tartanunk, mi magunk merülhetünk önfeledten a tervezgetés, ábrándozás világába. Miközben a külvilág, a megvalósíthatóság kevésbé kap jelentőségteljes szerepet. Ennek pozitívuma egy új dolog megálmodása és elindítása is lehet, megszülethetnek most olyan ötletek, tervek is, melyek később realizálódhatnak.
Ugyanakkor a sok terv és vágy közötti ingadozás bizonytalanná tehet, ezért a hit kérdése fontossá válhat. Imádkozhatunk, kérhetünk útmutatást, jeleket – a kérdés az lesz, mennyire vagyunk képesek kiengedni kezünkből az irányítást és rábízni magunkat a Sorsra. Elfogadjuk-e, hogy bizonyos ábrándjaink csak ábrándok maradjanak és tudjuk-e teljes szívvel a másik utat „választani”. Utólag ugyanis könnyen kiderülhet, hogy nem az ábránd, hanem az ilyen módon „választott” másik út az, amiben ki tudunk teljesedni, amire valójában szükségünk van.
A hónap múltával egyes álmainknak vége szakadhat, feloszlik a rózsaszín köd. Azonban így láthatunk meg olyan értékeket, melyeket ez a köd korábban elfedett előlünk.

– Hozhat a hónap olyan változást, amit mivel ragaszkodnánk a régi állapothoz, ábrándjainkhoz, nehézségként élhetünk meg.
– Nem úgy valósulhatnak meg bizonyos terveink, ahogyan szerettük volna.
– Érkezhet olyan lehetőség, amire már nagyon vágytunk és reális, megvalósítható elképzelés lévén nincs akadálya a megvalósításnak, tetteknek.

A befelé figyelésnek is következménye a hónap során előforduló kommunikációs félreértések lehetősége. A belső ábrándozás a külső koncentráció hiányához vezethet. Ezt tudatosítsuk magunkban olyan helyzetekben, melyek figyelmet igényelnek. Tárgyalás során figyeljünk a pontos megfogalmazásra, inkább mondjuk el elképzelésünket többször és többféleképpen, mint egyszer, de félreérthetően. Érdemes a közlekedésben is kipihenten, összeszedetten részt venni.

A hónap egy másik jellegzetessége a „mindent meg akarok oldani” érzése lehet, amikor még mások problémáira is megoldást akarunk találni. Figyeljünk arra, hogy ha erre nincs igény, akkor zavaró a segíteni akarásunk, beleavatkozásunk.

A versengés, rivalizálás, féltékenység is megjelenhet a hónap során, olyan értelemben, hogy például valaki szebb, jobb, okosabb szeretne lenni nálunk, vagy mi szeretnénk lepipálni másokat. Lekicsinylő magatartással is találkozhatunk, figyeljünk, hogy mi ne akarjuk magunkat mások leszólásával szebbnek láttatni. Azt is érdemes észben tartani, hogy mindenkitől tanulhatunk valamit.
Esetleges bizonytalanságunk ellenére is találjunk megfelelő módot tehetségünk, kreativitásunk, különlegességünk megélésére. Például végezzünk alkotótevékenységet, csillogtassuk meg szakértelmünket, változtassunk frizurát, kísérletezzünk stílusunkkal akkor is, ha -látszólag- nem irányul ránk külső figyelem.

Ahogyan kicsiben, úgy nagyban is: lehet ez a hónap a sárdobálásé, mások leszólásáé, a naivitásé, a kéretlen beleavatkozásé, vagy telhet tervezéssel, alkotással, utazással, művészetekkel.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres júliust kívánok!
Csik Timea