2019. május – Kígyó hónap előrejelzés

2019. május 5-én este belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jin föld Kígyó hónapba.
Bizonytalanság, homályosság, átláthatatlanság kísérhetik ezt az időszakot, amikor úgy érezzük, nem látunk tisztán. A dolgok, körülmények, események könnyebben félrecsúszhatnak, nem a vártnak megfelelően alakulnak. Nehezünkre eshet a koncentráltság, fókuszáltság, összeszedettség a következő területeken: kommunikáció, emberi kapcsolatok, ügyintézések, közlekedés.

Mindezt tetőzhetik félreértések, egymás mellett elbeszélések. Előfordulhat, hogy már garantáltnak, megbeszéltnek könyvelünk el magunkban valamit, amiről később kiderül, hogy a másik fél meg sem ígérte. Vagy éppen mások csalódnak bennünk amiatt, mert egy elejtett fél mondatot egyezségként értelmeznek, majd megkeresnek avval, hogy nem álltuk a szavunk.
Megbízhatósággal, szavahihetőséggel kapcsolatos leckéink adódhatnak. Amennyiben dolgunk van evvel, a külvilág fogja számunkra visszatükrözni korábbi viselkedésünket.

Azon az életterületen, ahol a látszat, saját elképzelésünk más, mint a valóság, annak egyenes következménye a csalódás és tudattalan félelmeink felbukkanása. Feladatunk a lelki stabilitás megteremtése és fenntartása, ellenállás a megtévesztő kísértéseknek, csábításoknak, számunkra ártalmas befolyásnak. Ezek során hallgassunk legbelsőbb hangunkra. Amiben még nem tiszta ez a hang, ott várjunk türelemmel, hogy elkerüljük a tévedést és ne kövessük a hamis látszatot.

Ebben az időszakban fokozódik az együttérzés, gondoskodási hajlam, segítő készség. Ahol igény van rá és kérik, ott most kiemelten segíthetünk mások problémáinak megoldásában javaslatokkal vagy konkrét tettekkel. Ügyeljünk közben arra, hogy a részünkről megoldhatatlan helyzeteket ne vegyük túlságosan magunkra. A felfokozott aggódás nem oldja meg azt, amin nem tudunk segíteni.

Amit tehetünk:
– Kiemelten fontos a letisztult, egyértelmű kommunikáció, ha valami nem teljesen tiszta, érdemes visszakérdezni. Fordított esetben is működhet ez a megoldás, visszakérdezhetjük mennyire érthetőek az elhangzottak.
– Fordítsunk figyelmet arra, hogy félmondatokba ne értsünk bele többet, mint amit valójában jelentenek.
– Pontosan megfogalmazott ígéreteinket maradéktalanul tartsuk be.
– Kerüljük a feltételezéseket, ha mégis felbukkanna gondolataink közt, mihamarabb tisztázzuk az érintettel, valószínűleg ki fog derülni, hogy tévedtünk.
– Fontos döntéseinket, ha tehetjük, halasszuk későbbi időszakra.
– Tekintettel a homályos dolgokra, szívünk szavára hallgassunk, amit nem érzünk teljes bizonyossággal, azt a lépést ne most tegyük meg.
– Tartsunk önvizsgálatot azon a területen, ahol korlátozva érezzük magunkat, mert valószínűleg valamilyen téves kép él bennünk képességeinket, lehetőségeinket illetően. Most mély és részletes megfigyeléseket tehetünk, ha kellő türelemmel próbálkozunk.
– Aki kéri és tehetjük, ott segítsünk, amiben tudunk.
– Figyeljünk egymásra a kommunikációban, segítésben és az utakon!

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres májust kívánok!
Csik Timea