2019. november – Disznó hónap előrejelzés

2019. november 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jin fa Disznó hónapba. Evvel elérkezik az ideje, hogy hallgassunk a belső kis hangra, amikor saját életünkre vonatkozóan próbál tanácsokkal szolgálni számunkra. Akkor is, ha nem tűnik kényelmesnek, terveinkbe illő sugallatnak. Most olyan megérzéseink lehetnek, melyek ballépésektől óvnának meg minket, ha nem figyelünk rá, a következményeket saját magunknak köszönhetjük. Érkezhet az egészségünkkel kapcsolatos útmutatás is, pontosan tudni fogjuk, mi az, amit tegyünk és mi az, amit ne tegyünk a továbbiakban.

Hajlamosak lehetünk szétszórtságra, túlvállalásra, segítőkészségből adódóan is nehezen tudunk nemet mondani. Most felmérhetjük határainkat, mi az, amit már nem bírunk, hogy a jövőben (vagy vannak, akik már most) nemet tudjunk ezekre mondani. Fontossá válik a szervezettség, figyelmünk tudatos összpontosítása.

Többekben feléledhet a mások manipulálására vonatkozó szándék (ennek megjelenési formáiról, eszközeiről részletesen itt olvashatsz). Használjuk ezt arra, hogy felmérjük, észrevegyük, kik és mikor próbálnak befolyásolni, majd nézzünk magunkba, hogyan reagálunk erre és miért hagyjuk, hogy eltérítsenek eredeti elképzeléseinktől. Saját mozgatórugóink, zsigeri reakcióink felismerésére kapunk lehetőséget.

A hónap során kétféle utat választhatunk korlátaink felismerésére egyéni adottságaink függvényében:

–  Ha tüzes, szenvedélyes természet vagy, mozgalmas életet élsz, folyton pörögsz, sokat beszélsz, akkor számodra most a lelassulás, befelé figyelés segíthet megérteni életed eseményeit. Támogatott az óvatosság, megfontoltság, relaxálás, időnkénti visszavonulás. Érdemes időt szánnod az önmegfigyelésre, tanulásra, a dolgok mögöttes értelmének megértésére. Felismerheted céljaidat, hogy valójában mivel szeretnél foglalkozni, mi igazán fontos életedben, kapcsolataidban. Amennyiben ezt nem teszed meg, és továbbra is elsősorban „kifelé élsz”, megjelenhet az erre való figyelmeztetés például egy akaratos, könnyen dühbe guruló vagy megsértődő, látszatra mindent jobban tudó, másokra féltékeny vetélytárs személyében. Vagy valaki szóvá teheti környezetedben, hogy hirtelen vagy mostanában.

Ha visszavonult életet élsz, viszonylag kevés ember van körülötted, sokat elmélkedő típus vagy, amennyiben most nem változtatsz ezen, akkor ezt az időszakot magányosságként élheted meg. Jelentkezhet depresszió, nem segít senki érzése és elakadás a továbbiakat illetően. Úgy tudod kihozni a legjobbat a hónapból, ha feléleszted a tüzet, elevenséget az életedben, társaságba mész, kimozdulsz, sokat mozogsz, táncolsz, beszélsz, aktív kapcsolatokat ápolsz, találsz a vidámságra lehetőségeket, fejleszted bátorságodat, optimizmusodat, erődet. Figyeld meg, hogyan viselkedsz, mik a reakcióid társaságban, mit teszel azért, hogy elfogadjanak.

Mindkét út célja a belső elszántság növelése. Önmegfigyeléssel, elcsendesedéssel felmérhető mi az, amit valójában szeretnénk. Társasági életben való jártassággal, tapasztalatokkal mérhetjük fel, mikor próbálnak és tudnak befolyásolni. Ez együtt oda vezet, hogy nem érzünk bűntudatot, ha nem a külső elvárásoknak megfelelően cselekszünk. Talán korábban fel sem tűnt, hogy amikor igényeinket sutba dobtuk, akkor mások iránti haragunkat saját bűntudatunk táplálta. Nem mertük azt tenni, amit igazán szerettünk volna félve az elutasítástól, vagy nem tudtuk, mit szeretnénk. Most képessé válhatunk saját életünk irányítására.

Ha Jin Fém napon születettél
a szokásosnál kimerültebbnek, fáradtabbnak érezheted magad. A változásokat, a vele járó folyamatokat minél előbb le szeretnéd zárni. A folyamatos töltekezésre figyelj, túlzott agyalás helyett végezz olyan tevékenységeket, melyekben kedvedet leled. Válogasd szét, mi az, amit valóban lezárnál és befejeznél, illetve mi az, amit érdemes tevékenyen életben tartanod, megvalósítanod. Próbáld a váratlan helyzeteket rugalmasan kezelni. Jó időszak képezned, fejlesztened magadat bármilyen területen, ahol szükségét érzed.

Ami segít a hónap során: összeszedettség, tudatos fókusz az aktuális folyamatokon, időnkénti elvonult töltekezés.

Önvizsgálat: Amikor nem tudok másoknak nemet mondani olyasmire, amit nem szívesen teszek meg, akkor mi áll ennek hátterében? Attól félek nem fogadnak el? Nincs saját elképzelésem, ezért követem másokét?

A hónap veszélyei: Szétszórtság, figyelmetlenség, túlvállalás, elcsúszás a határidőkkel. Túlzásba vitt tevékenységek (egyéntől függően pl. szexualitás, alkohol, drogok, indulatok, túlaggódás, stb). Túl sok terv kevés eredménnyel. A fokozott dekoncentráltság következtében továbbra is érdemes figyelmesen részt venni a közlekedésben. Az időszak nem kedvező régebb óta fennálló nézeteltérések megbeszélésére, rendeződés helyett fokozódhatnak a zavarok, megszakadhatnak kapcsolatok.

Az időszakban kedvező tevékenységek: Utazás, kimozdulás, kirándulás, sport, mozgás. Tervek és elképzelések kidolgozása. Segíteni másokon saját igényeink figyelembevétele mellett. Társaságban és elvonultan töltött idő váltakoztatása. Ideális a hónap olyan utazás megvalósítására, melynek célja az „elvonulás”, befelé figyelés, belső utazás.

Társadalmi szinten megjelenhetnek kicsapongásokról szóló hírek a médiában (szexuális visszaélések, ittasan vagy kábítószeres befolyásoltság alatt elkövetett cselekedetek, indulatos viselkedés, stb.). A bejelentetthez/várthoz képest később valósulhatnak meg események. Többféle terv, elképzelés szárnyra kaphat, melyek közül lesz, ami később sem valósul meg. A manipulációt illetően nem feltétlenül csak a politikára gondolhatunk, a reklámok is tudatalattink befolyásolását célozzák, illetve érzelmeinkre hatva próbálnak vásárlásra késztetni.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres novembert kívánok!
Csik Timea
asztrológus