2019. október – Kutya hónap előrejelzés

2019. október 8-án belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jang fa Kutya hónapba. Fokozottabb zárkózottságra számíthatunk, érzelmeinkről nehezebben beszélünk. Kommunikációnk egyenesebb, őszintébb, ám szűkszavúbb lehet a megszokottnál. Kevésbé lesz igényünk zajos társasági eseményekre, ismerkedésre. Szeretettel, tiszta érzelmekkel működő kapcsolati igényünk kerül előtérbe.
Érzelmileg akkor nem számíthatunk kiegyensúlyozott időszakra, ha befeszülünk azon, hogy hogyan érjük el kívánt céljainkat, és nem adunk időt a megvalósításra magunknak, hanem azonnal meg akarjuk kapni. A feszült állapot, türelmetlenség másokkal is veszekedéseket eredményezhet. A korábbi időszakokra jellemző manipulációs érzelmi ráhatás eszköztára is előkerülhet még valamilyen rejtett formában.
Fejlődésünkben akkor lesz jellemző az elakadás, ha nem egyenes utakra szeretnénk lépni, hanem a becsületes utat megkerülnénk céljainkért. Nem kell nagy tisztességtelenségekre gondolni, apró etikai, őszinteségi zökkenők is fenntarthatnak, minden, ami a szintünket nézve már nem elfogadható sumákolás.
Ha olyan gondolatunk támadna, hogy magunkra maradtunk, nem kapunk kellő támogatást, akkor éljünk az alkalommal és tapasztaljuk ki saját erőnket, azt, hogy mire vagyunk képesek önállóan.

Törekednénk és vágyunk a stabilitásra, de mintha közbe jönne valami, óvintézkedéseinknek, kiegyensúlyozottságunknak gátat szabhat a külső körülmények változása. Egyénileg változó, hogy ezt ki éli meg megrázkódtatásként, ki a továbblépés lehetőségeként. Akármilyen életterületet is érint a változás (otthon, párkapcsolat, munka, anyagiak), nem szerencsés az időszak a túlzott ragaszkodásra. Rugalmasságra, a változás elfogadására szeretne tanítani október, ami azért lehet nehéz, mert ugyanakkor felébredhet bennünk a biztonság, gyökerek, stabilitás iránti vágy is. Azoknak hozhat nehezebb feladatokat a hónap, akik egyébként is hajlamosabbak a berögzült gondolkodásmódra, nehezen változtatnak.
Együttműködésre, újításra való készségünk, szellemi képességeink, eredetiségünk, tervezési folyamataink kerülnek megmérettetésre. Hogyan birkózunk meg mindennapi helyzetekkel, hozzáállásunk szétszórt vagy inkább módszeres?
Nem feltétlenül látványos, inkább lassú, minőségi átalakulás zajlik, melynek során fontos a hit és cselekvés közti egyensúly megtartása. A hit nélküli cselekvés ugyanúgy tévútra visz, mint a cselekvés nélküli hit. Az önmagunkba és a gondviselésbe vetett hit vezet oda, hogy türelemmel ki tudjuk várni a dolgok alakulását. Hátráltat, ha türelmetlenek vagyunk, mértéktelenek, siettetjük a dolgokat, elhamarkodottan cselekszünk. A belső egyensúly és harmónia megtalálása most a cél.
Amennyiben sikerül megtalálnunk belső érzelmi egyensúlyunkat, békére lelünk, akkor meghalljuk sugallatainkat. Bizalommal várjuk ki a dolgok alakulását, majd hittel tegyük meg válaszlépéseinket. Ezen a módon álmainkat, vágyainkat tudjuk most valóra váltani.

Ami segít a hónap során:
Nyugalom és türelem. Tudatosítsuk magunkban, hogy ami szükséges a fejlődésünkhöz, azt előbb-utóbb megkapjuk, megtapasztaljuk. Nem amit mi akarunk, hanem amire szükségünk van. Bízzunk a sorsban!

Önvizsgálat: Képes vagyok-e az együttműködésre, véleményem megváltoztatására? Ha változnak a körülmények, észre veszem-e, hogy más út felé terelnek és tudok-e új tervet készíteni? Hol, miben vagyok türelmetlen? Bízom-e álmaim megvalósulásában? Ki merem-e mutatni érzéseimet?

A hónap veszélyei: Merevség, változásra képtelenség. A dolgok siettetése, elhamarkodott cselekedetek, türelmetlenség és az ebből fakadó balesetveszély. Vitás helyzetek, csetepaték. Félelem, szorongás  a megmagyarázhatatlantól, a láthatatlantól, az élet negatív oldalától, az elkerülhetetlentől. Nem konkrét dolgok miatti aggodalom, hanem egyfajta átsejlés a sötét erők birodalmából.

Az időszakban kedvező tevékenységek: Utazás, költözés, mozgás, tervezés, kreatív foglalatosság, ötletelés, új célok megtalálása.

Társadalmi szinten ugyanígy előfordulhatnak a biztonságunkból kizökkentő hírek, akár a gazdaságot, anyagi biztonságot, akár a közbiztonságot érintően. Szembesülhetünk tisztességgel, becsülettel kapcsolatos tanításokkal, etikai kérdésekkel, igazságtalanságokkal. Részesei vagy nézői lehetünk annak, hogy valaki őszinte, tiszta hittel és érzésekkel, bízva a sorsban megvalósítja álmait, vágyait. Mindezeknek a külső tapasztalásoknak a célja az, hogy inspiráljon, elindítson bennünk gondolatokat, felismeréseket, saját életünkre és viselkedésünkre vonatkozó elhatározásokat.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres októbert kívánok!
Csik Timea
asztrológus