2019. szeptember – Kakas hónap előrejelzés


2019. szeptember 8-án belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jin víz Kakas hónapba. Amit hozhat: átláthatatlan helyzetek, befolyásolás vagy befolyásoltság, tehetetlenség vagy elnyomás érzet, feszültség, idegesség, túlzott érzékenység.
Találkozhatunk ugyan olyan helyzetekkel, változásokkal, melyeket kedvezőnek ítélünk meg, mégis gyakoribb lehet a hátterében zajló folyamatok fel nem ismeréséből fakadó kényszerűségként megélt változás. Míg a Majom hónapban mások manipulációs szándéka okozhatta, hogy engedve ennek belekeveredhettünk számunkra előnytelen helyzetekbe, addig most esetlegesen azt sem ismerjük fel, hogy „helyzet van”. Egyszerűen csak beszivárog az életünkbe az, amiről még azt sem sejtjük pontosan, hogy micsoda, egyelőre nem átlátható. Segíthet, ha figyelünk előérzeteinkre és emellett megpróbálunk a jelenben „jelen lenni”, ezáltal a gyors helyzetfelismerésre törekedni. Amennyiben ez nem sikerül, akkor léphet fel a tehetetlenség érzet, illetve az a szorult helyzet, amikor úgy érezzük, akaratunk ellenére történt valami. Folyamatosan érkezhetnek apró jelek, érdemes tudatosan figyelni az események folyását, melyből levonhatók következtetések.

A hónap hozhat fellángoló érdeklődéseket, melyek nem lesznek hosszú életűek. Most szívesebben kipróbáljuk mi az, ami valóban és mélyen felkeltheti érdeklődésünket, de ami nem érint meg, arra nem szánunk több időt, legyen az akár személy, tanfolyam, tevékenység, munkalehetőség. Most nem a kitartáson van a hangsúly, és az akkor is végig csinálom elgondoláson, hanem a keresésen, a lényegtelen dolgok kiszűrésén.
Ebből adódóan is lehet olyasmi életünkben, személyiségünkben, ami véget ér, lezárul, átalakul. Elkezdődhet valami új, de ehhez a régi elkerülhetetlenül véget ér. Rajtunk múlik, mennyi idő alatt leszünk hajlandóak az elengedésre, változtatásra, az újra való felkészülésre. Illetve az átláthatatlanságra való hajlamból kifolyólag észrevesszük-e egyáltalán a változtatás szükségességét. Akik hajlamosak a dolgokat “jobban tudni”, azoknál előfordulhat, hogy nem látják ugyan át a körülményeket, de mélyen feszülő öntudattal biztosak a dolgukban.

Inkább már a hónap második felére lehet jellemző a fejlődési, tanulási vágy, az, hogy szeretnénk tudásunkat elmélyíteni, felmérni lehetőségeinket, végig gondoljuk ötleteinket és azt, hogy végül majd melyik útra léphetnénk rá, ami már hosszútávú céljainkat fogja szolgálni, amely mellett elköteleződhetünk és amiben kitűnhetünk.

Ami segít a hónap során:
Érzelmeink folyamatos stabilizálása, kiegyensúlyozása. Nyílt szívvel állni a változások elé, továbblépni a kinőtt keretek közül. Figyelni a sugallatokra, jelekre.

Önvizsgálat:
Mi az, amihez túlzottan ragaszkodunk? Mit nem veszünk észre? Mi az, amit elhanyagolunk életünkben, pedig odafigyelésünket, gondoskodásunkat igényelné?

Az időszakban kedvező tevékenységek: társasági események, szellemi tevékenység, tanulás, utazás, mozgás, ötletelés, empatikus gondoskodás, érzelmek megélése. Intuíció fejlesztése azáltal, hogy felmérhetjük előérzeteink, sugallataink helyességét. Rövid távú események lebonyolítása, új dolgok kipróbálása. Ésszerű kockázatvállalás.

A hónap veszélyei: túlzott érzékenység, arra hajlamosaknál fokozottabb hisztizési kedv, kiszámíthatatlanság, hangulatingadozás, türelmetlenség, figyelemzavar, koncentrációs nehézségek, észrevétlen befolyásolási szándék, rejtélyek, csalódás. Előfordulhat hűtlenkedés vagy nem kívánatos szexuális kapcsolat a társas kapcsolatok fokozottabb igénye valamint a könnyebb befolyásolhatóság, megtéveszthetőség okán, majd ugyanezen okból mély érzelmi csalódás, becsapottság érzés.

Társadalmi szinten megnyilvánulhat a tudatos befolyásolási szándék, amikor nem átlátható, hogy milyen célt szolgál vagy az, hogy valójában mi zajlik a háttérben. Aki elhiszi, nem veszi észre a jeleket, annál a végkimenetel csalódást jelenthet. Ugyanakkor lehetőségek adódhatnak a tovább lépésre, fejlődésre, tanulságok leszűrésére.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres szeptembert kívánok!
Csik Timea
asztrológus