2020. április – Sárkány hónap előrejelzés

Április 4-én a 2020-as jang fém Patkány év jang fém Sárkány hónapjába lépünk. Azt már mindnyájan tudjuk a napi hírekből, hogy nem könnyű időszak áll előttünk. Ebben a hónapban erősödik fel leginkább a 2020-as év üzenete (lásd itt a Patkány év előrejelzésében írtakat). A dupla jang fém jelöli a megnövekedő küzdelmeket, kihívásokat, de az ahhoz bennünk jelen levő erőt is. A Patkány év sok vizét tovább duzzasztja a Sárkány hónap, így egyre több érzelem és érzelmi elfojtás lehet a felszín alatt.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
-Ha fegyelmet gyakorolunk, betartjuk a szabályokat, emellett mindnyájan megtesszük azt, amit tudunk, amire van lehetőségünk.
-Megpróbáltatásokkal járó időszak, mely önfegyelmet igényel, de ehhez rendelkezésünkre állnak azok az energiák, melyek erősítik mentális, pszichikai erőnket, ellenállóképességünket. Csatlakozzunk a forráshoz, kérjük, hívjuk le ezt a rendelkezésünkre álló erőforrást.
-A félelem is a víz elemhez kapcsolódik, ezért a hónapban megnövekedett víz mennyiség magával hozhatja az arra fogékonyakban az egyre mélyebb félelem érzetet, szorongást.
-Ahogy telnek a napok, egyre többen érezhetik a stresszt elsősorban a tehetetlenség érzet, beszorultság, kilátástalanság, bizonytalanság és a kommunikációs érintkezések hiánya miatt. A feszült idegállapot családi összezördülésekhez vezethet. A megoldást abban találhatjuk meg, ha nem környezetünket, körülményeinket hibáztatjuk a kialakult helyzetért. A világjárvány és az általa kialakult helyzet egy kollektív, csoportos feladat, amit meg kell oldanunk. Valóban úgy tűnhet, hogy rajtunk kívül álló okok vezettek ide, azonban a csoport, mindig az egyének összessége. Beletettük a magunk részét.
Törekedjünk a kiegyensúlyozottságra, annak a belső nyugalomnak a megteremtésére, amiből a külvilág eseményei sem tudnak kibillenteni. Nem azonos az érzéketlenséggel, de azonos avval, hogy a belső béke által könnyebben helytállunk feladatainkban és környezetünknek is így lehetünk biztonságot sugárzó támaszai. Ennek eléréséért azonban tenni kell minden egyes nap, nem téríthet el a kényelmesség, lustaság a gyakorlástól. Segíthet a rendszeresség és az elhatározás. A feszültségérzet levezetésére, félelmeink oldására egyszerű, otthon, akár családilag végezhető apró technikákat javaslok, melyeket a Belső harmónnia – Érzelmi egyensúly cikkben, ide kattintva olvashatsz.
-A külvilág nem vonja el annyira figyelmünket, mint az eddig megszokott rohanó hétköznapok során, így adódhatnak olyan felismeréseink, melyek arra vezetnek rá, a jövőben min szeretnénk változtatni, mi nem mehet a régi módon tovább.
-Az időszak nem támogatja a túl sok beszédet, a túl sok kommunikációt (ide értve a túlzásba vitt híreket, fb-ozást, locsogást is), inkább a befelé fordulást részesítsük előnyben. Kedvező spirituális tevékenységekre, olvasmányokhoz, meditációra. Önmagunk és családunk megerősítésére törekedjünk.
-Sportoljunk, találjunk módot az elegendő, rendszeres mozgásra, a túlzott bezárkózás és cselekvés hiány mélabúhoz vezethet. Ne feledkezzünk meg az agytornáról sem!
-A rendelkezésünkre álló több szabadidőt -a túlzásba vitt hírböngészés helyett- fordítsuk alkotótevékenységre. Művészi tevékenységeknek kifejezetten kedvez az időszak, aki teheti, ossza meg másokkal is alkotásának eredményét. Nem csak zenészek, színészek, festők, szobrászok, grafikusok, kézművesek élhetnek evvel a lehetőséggel, hétköznapi tevékenységeinket is megélhetjük művészi módon. Kifejezetten szerencsés például a szakácsművészettel való foglalatoskodás, ami a családi harmóniát is feljebb tudja emelni.
-Egész évre aktuális a becsületességgel, tisztességgel, etikával kapcsolatos íratlan törvények betartása. A nyerészkedési vágy, kapzsiság hosszútávon nem vezethet jó eredményre. Ha ilyesmivel találkozunk, mérgelődés helyett azt gondoljuk át, mi megfelelően járunk/jártunk-e el életünk eseményei során. Törekedjünk a korrektségre akkor is, ha mások nem így cselekszenek.
Segítsünk ahol, és akinek tudunk, nekünk is segítenek, csak merjük kérni, ha szükségét érezzük.
-Egyre fontosabbá válik azok szerepe, akik védelmeznek, segítenek, támogatnak, gondoskodnak másokról, rólunk. Ők most láthatóvá válnak mindnyájunk számára. Ne feledkezzünk meg róluk a nehéz idők után sem.

Milyen hozzáállás segít a hónap során?
Türelem. Jelentősége van az időzítésnek. Ahelyett hogy türelmetlenül sürgetnénk az eseményeket, próbáljunk jelen lenni a mostban. Ez nem a kapkodás ideje, türelemmel bízzunk abban, hogy minden a maga idejében valósul meg abban a formában, ami a legmegfelelőbb.
Bátorság. Bátorságunk, jó értelemben vett harciasságunk, határozottságunk megélésére és fejlesztésére van lehetőségünk. Közösen küzdeni, egy közös célért.
Logikus gondolkodás, tiszta kommunikáció. Sem a túlzott kritika, sem a hirtelenség nem segít. Vezető, aki józan, megfontolt döntéseket hoz az érzelmi indíttatás helyett, miközben tapasztalataira is alapozni tud, határozott. Vonatkozik ez az ország vezetésére, de az egyes családokon belüli irányításra is.
-Továbbra is az összefogás, összetartás ereje az, ami elvezethet a célhoz minket.

Társadalmi szinten:
-Tovább fokozódnak a korlátozások, szabályozások és a gazdasági, anyagi nehézségek.
-Az országot is a vezetők általi józanész, hideg fej alapján meghozott döntések támogathatják. Nem segít, ha a népesség jelentős része realitását veszti vagy illúziókat kerget.
-Mindazonáltal helyzetünk a továbbiakban is más országokhoz mérten kedvezőbbnek mondható.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres áprilist kívánok!
Csik Timea