2020. január – Bivaly hónap előrejelzés

2020. január 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jin tűz Bivaly hónapba.
Visszafogott energiák érvényesülnek, ahogyan a téli időszak is jelzi, minden visszavonul, csendesen elengedi azt, ami elmúlt, erőt gyűjt és felkészül a tavaszra, új folyamatok indítására. Tegyünk mi is így, ennek van itt az ideje.
A társasági élet kisebb jelentőséget kap, a felszín alatt zajlanak folyamatok, melyeket még a múltból meg kell érteni, feldolgozni, átalakítani és ezáltal lezárni, hasznosítani. Evvel tapasztalatot, helyet és teret biztosítunk valami újnak. Érdemes a lehetőségeket átgondolva terveket szőni, melyeket majd a következő időszakban feltöltekezve, megerősödve és felkészülten elkezdhetünk megvalósítani. A pislákoló fényt, melegséget most otthon, szűkebb környezetünkben és önmagunkban tudjuk elsősorban megtalálni. Ettől a kis fénytől iránymutatást is várunk jövőnkre vonatkozóan. Eközben koncentrált figyelemünkre és belső átalakító erőnkre támaszkodhatunk.
Elsősorban az önkifejezés, önmegvalósítás területén gondoljuk végig azt, hogy mit szeretnénk, ehhez milyen adottságaink vannak és milyen lépések sorozatával teremthetjük meg vágyainkat. Ehhez minden idejétmúlt elképzelésünket el kell engedni, megváltoztatni, levetkőzni korábbi kinőtt szerepeket. Önkontrollal tudjuk irányítani és kézben tartani érzelmeinket, gondolatainkat, életünket. Megtanulva, hogyan mutassuk meg érzelmeinket és megélve, amiben tehetségesek vagyunk, sugallatainkra hallgatva alkossunk, teremtsünk.
A Disznó évének egyik központi feladata volt az önismeret általi önbizalom építés, valamint érzelmeink megélése, kezelése és kimutatása. Most, az év utolsó hónapjában jó esetben már mindezek birtokában tudjuk megtervezni és megteremteni az alapjait annak az újnak, ami felé irányítani szeretnénk életünket a 2020 februárjában kezdődő Patkány évben.
Rugalmasan és szívünk szavát követve hozzuk meg ezirányú döntéseinket. Ne kössünk kompromisszumot abban, amit meg szeretnénk valósítani, amit utunknak érzünk. Sokféle megvalósulása lehet az önkifejezésnek, valaki képzőművészetben találja meg önmagát, valaki gyermekeket szeretne, valaki az üzleti világban érzi otthon magát és olyanok is lesznek, akik egy kapcsolat mellett elköteleződve szeretnének kiteljesedni. A lényeg, hogy haladjuk meg önmagunkat, adjuk magunkból, amiben jók vagyunk és eközben átéljük azt, hogy mindig egy picivel átlépünk önmagunk határain túlra. Olyasmire is képesek vagyunk, amit korábban nem gondoltunk volna. Hátráltatott az önbizalomhiány, vagy féltünk elköteleződni, bátortalanok voltunk a kezdeményezésben, vagy akartuk, de nem igazán hittünk benne, esetleg nem voltunk elég kitartóak.

Ugyanakkor kezeljük rugalmasan azokat a helyzeteket, melyek ebben a hónapban (még) nem várakozásainknak megfelelően alakulnak, ha elsőre kedvezőtlennek tűnik is, hosszútávon bízhatunk a pozitív végkifejletben. Ne erőltessük saját elképzeléseinket, bízzunk abban, hogy a sors jobban meg tudja ítélni, mi az, ami jelenleg fejlődésünket, céljainkat szolgálja. Vagyis ne vágyainkban kössünk kompromisszumot, de az oda vezető úton hagyjuk, hogy fentről vezessenek, korrigáljanak. Például ha költözésen, otthonunk megváltoztatásában, munkahely váltáson gondolkodunk, de nem a kiszemelt házat, új munkahelyet, új konyhabútort sikerül megkapni, hanem egy másikat, akkor annak most oka lesz és hosszabb távon kedvezőbbnek ítélhető, mint amilyen eredeti elképzelésünk lett volna. Tegyük meg, amit tudunk, de ha az nem működik, gondoljunk erre a lehetőségre.

A hónap mottója: Tisztázd magadban, hogy mit szeretnél, majd valósítsd meg!
Hátráltathat a bizalmatlanság, érzelmeink fel nem vállalása, félelem az elköteleződéstől (munka, kapcsolat vagy élethelyzet mellett), vagy ha nem merünk a szívünk diktálta útra lépni. A sikerhez le kell győznünk félelmeinket és kételyeinket! Fontos, hogy ne fojtsuk el ezeket az érzéseinket, nézzünk szembe velük. Sikereink másik pillére a hit, akár önmagunkban, akár egy felsőbb erő támogatásában, de fel kell építenünk és megerősíteni hitünket, mert anélkül nem érhetünk célba.

Alkalmas az időszak művészeti jellegű vagy bármilyen alkotótevékenység végzésére, otthonunk megváltoztatására, szépítésére, megújítására.

Lehetőség szerint sokat mozogjunk, evvel elkerülve a túlzásba vitt agyalást, elmélkedést. Nem annyira a túlzott megterhelést, hanem inkább az összpontosítást igénylő lassabb mozgásformák kedvezőek. Érdemes figyelnünk egészségünkre, főként a szív és keringési rendszert érintően.

Társadalmi szinten történhetnek robbanásszerű események, egyrészt a szó szoros értelmében (pl vulkánkitörés, robbantás), másrészt nem várt történések hirtelen bekövetkezése által megnyilvánulva. Felszín alatt őrizgetett titkok robbanhatnak be a köztudatba. Kiderülhetnek olyan információk, melyek megvilágítanak, vagy más nézőpontba helyeznek dolgokat, szándékokat, vagy a múlt eseményeit.
Előtérbe kerülhetnek hittel, vallással kapcsolatos dolgok, vagy megnyilvánulhat a közös ima ereje.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres januárt kívánok!
Csik Timea