2020. július – Kecske hónap előrejelzés

2020. Július 6-án belépünk a Jang Fém Patkány év Jin Víz Kecske havába. A júniusra jellemző érzelmi hullámvasutazást felváltja a törlesztés időszaka. Ha érzelmileg megbántottunk másokat, akkor júliusban mi is megélhetjük a megbántottság, másokban való csalódás, becsapottság érzését, olyan személyek által érezhetjük elárultatva magunkat, akiktől a legkevésbé számítottunk erre. Ezekben a helyzetekben érdemes végig gondolnunk, korábban mikor és kivel viselkedtünk hasonlóképpen. Például nem hallgattuk meg kellő empátiával bánatát, mikor szüksége lett volna ránk. Vagy a júniusra jellemző felfokozott indulatainkat zúdítottuk rá valakire. Lehet, hogy nem szándékosan voltunk figyelmetlenek, a feladat azonban azt a lehetőséget rejti magában, hogy megéljük és fejlesszük másokra hangolódási képességünket és azt, hogy ne csak várjuk a segítséget, ha mi vagyunk bajban, hanem képesek legyünk mi is érzelmi vigaszt nyújtani.
Akit ebben a hónapban csupa kedves ember vesz körül, ő evvel értelemszerűen learatja korábbi kedvességének gyümölcseit. Tehát az, hogy júliusban hogyan érezzük magunkat kapcsolatainkban, nem másról fog árulkodni számunkra, mint saját korábbi viselkedésünkről. Vonatkozik ez barátainkra, kollégáinkra, családunkra, szüleinkre, gyermekeinkre, ismerősökre és idegenekre egyaránt.

A hónap során szükségessé válhat az, hogy mentálisan megerősítsük magunkat. Akár a fent említett érzelmi csalódások lehetősége okán is. Valamint, hogy felkészüljünk arra, hogy a körülmények nem mindig fogják céljainkat szolgálni. Nem valósulhat meg minden tervünk, elképzelésünk, emellett jó, ha különösen vágyaink megvalósulását illetően váratlan fordulatokra, (anyagi, vagy más emberekkel kapcsolatos) akadályokra is számítunk. Némely esetben érdemes megvizsgálni, mi lehet az az etikai, tisztességgel kapcsolatos gyökér ok, ami nem engedi elképzelésünk fizikai síkra érkezését. Ha van ilyen, ennek kiküszöbölésével lehetőségünk van korrigálni a megvalósítás módját, a lehető legegyenesebb utat választva.
A mentális megerősödésre személyiség fejlesztő gyakorlatokat is alkalmazhatunk, de a hónap önmagában is kínál erre lehetőséget. Azokban a helyzetekben, kapcsolatokban, ahol korábban hagytuk magunkat befolyásolni, félelemből vagy kényelmességből megtettünk olyasmit, amit nem szerettünk volna, ha most felvállaljuk magunkat, kiállunk érdekeinkért, avval önbizalmunk megerősödését érhetjük el. Ahol már elviselhetetlen számunkra a stressz és nincs mód megegyezésre, változásra, ott felvállalva akár a helyzet, kapcsolat lezárását is. Lehet, hogy ez némi gyászmunkával jár, de ne feledjük, hogy az ilyen megrekesztő helyzetek fejlődésünk útjában állnak, ha benne maradunk, az pedig nem a környezet, hanem saját felelősségünk. Elengedhetetlen a felelősségvállalás és az igazsággal való őszinte, önámítás nélküli szembenézés.
Ide kapcsolódhat a hónap másik hangsúlyos témája, a hatalom. Amikor alárendeltségi viszonyban vagyunk valakivel, aki visszaél hatalmával, amennyiben huzamos ideig (például félve attól, hogy elveszítjük munkahelyünk, kapcsolatunk, biztonságunk, anyagiakat) hagyjuk magunkat számunkra folyamatos stresszt okozó helyzetbe sodorni. Megoldást az hozhat, ha felismerjük mi tart ebben a helyzetben és evvel az igazsággal felvállaljuk a külvilágban érdekeinket.
Ha valaki fentiekből adódóan most veszítené el munkahelyét és emiatt lennének anyagi akadályai a hónapra tervezett vágyai megvalósulásának, érdemes szem előtt tartani, hogy a hosszútávú stressz megbetegíthet, ez pedig fájdalmasabb akadály lenne, mint az anyagiak átmeneti hiányossága.

Kedvező tevékenységek:
– Utazás, művészeti jellegű alkotótevékenységek, rendezvények, előadások.
– Gondoskodás, gyógyítás, kiszolgálás, szolgálat, jótékonykodás, otthon biztosítása, takarékosság, élelmezés, kertészkedés.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Tisztességes, etikus, becsületes, igazságos, elvhű magatartás. Szokások, keretek megtartása.
– Konfrontáció, harc helyett sokszor bátrabb lépés a megelőzés.
– Megfelelő szakmai teljesítmény nyújtása.
– Hitelesség, őszinteség. Felelősségteljes hozzáállás.
– Mások tisztelete, udvariasság, jó modor.
– Fentieknek megfelelő tekintélyt adó, vezetői megnyilvánulások.
– Ahol vezetők, hatalommal bírók vagyunk (szülők, főnökök, tanárok, stb) ügyeljünk arra, hogy ne éljünk vissza vele. A vezetés nem másokon uralkodás, hanem szolgálat és segítő útmutatás mások számára, mely lehetővé teszi jó ügyek támogatását.
– Ne torpanjunk meg az akadályok előtt, örüljünk az apró eredményeknek is, merjünk bizakodóak és elégedettek lenni.
– A hónap során döntéseinkben segíthetnek megérzéseink, sugallataink, érdemes néha elcsendesedve befelé hallgatni.

Milyen hozzáállás segít a hónap során?
– Megbocsátás, együttérzés.
– Találjuk meg egyensúlyunkat, békénket.
– Bocsássunk meg saját magunknak tévedéseinkért, amikor olyanokban bíztunk meg, akik becsaptak és azért is, ha elítéltük őket.
– Régi sérelmek kerülhetnek felszínre, ami elősegíti a gyógyulást és a személyes fejlődést.
– Tartsunk ki álmaink mellett, akkor tudnak beteljesülni.
– Éljük meg a tartozni valahová érzését.

Társadalmi szinten:
– Az ország vezetői is megmérettetnek, ha korábban becsaptak, elárultak, nem hallgattak meg együttérzéssel másokat, most hasonló megéléseken mehetnek keresztül személyes életükben. (Mindez nem arra az esetre vonatkozik, amikor irreális elvárásaink vannak vezetőkkel szemben, melyeket ők nem tudnak teljesíteni. Ebben az esetben nem ők csaptak be, hanem illúzióinkkal mi saját magunkat.)
– Döntéshelyzet adódhat az ország életében, ami kapcsolódhat a megítéléséhez (pl külföld által). Érinthet személyi kérdést. Felmerülhet, hogy ki kerül adott pozícióba.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres júliust kívánok!
Csik Timea