2020. június – Ló hónap előrejelzés

2020. Június 5-én belépünk a Jang Fém Patkány év Jang Víz Ló havába. A hónap két leghangsúlyosabb üzenete a társasági élet iránti vágyakozás, és a meg nem valósítható tettek, tervek miatti érzelmi hullámzások.
Valószínűleg többen tervezhettek erre a hónapra távolabbi városokba vagy külföldre utat, amit most a körülmények miatt nem tudnak megvalósítani, vagy nem abban a formában, ahogyan szerették volna. Például későbbre tolódik a határok nyitása miatt. Vagy elmaradhat anyagi okokból, a tartalékok kimerülése miatt. Több cselekvési szándék területén is gátolva érezhetjük magunkat a külvilág irányában. Itt a nyár, és azt szűrhetjük le, hogy nem az eddig megszokott módon élvezhetjük ajándékait.

Fontos lenne most kapcsolataink ápolása. Az adott feltételek mellett találjunk erre megfelelő módot, mert ez az a hónap, amikor ha nem tudjuk megélni barátkozásra, ismerkedésre, társasági életre vonatkozó igényeinket, azt most nehezen tolerálhatjuk. Ne csak az általunk elképzelt (régi) keretekben gondolkodjunk.

Fentiek következtében előforduló reakciók lehetnek a hangulatingadozás, kiborulás, hiszti, indulat kitörés. A körülmények viszonylatában indokolatlan mértékben is. Ami eddig természetes volt, a megváltozott körülmények nem engedik abban a megszokott formában megvalósulni és ezt tanulhatjuk meg elfogadni. Elfogadni a változást és azt, hogy nem történik mindig minden úgy, ahogyan azt mi szeretnénk. Ha úgy történik, akkor az kegyelem – nem pedig valami olyasmi, ami alap jogon jár.

Arra is lehetőségünk lesz, hogy megvizsgáljuk melyik az az életterületünk (baráti társaságban, munkahelyen, szülőkkel, családdal vagy párkapcsolatban, stb), ahol megfelelési vágyból, konfliktus kerülésből hagyjuk és hagytuk magunkat irányítani.

Kedvező tevékenységek: közös szertartások, együtt gondolkodás, szellemi vetélkedők, szent helyek felkeresése, böjt és egyéb megtisztulási folyamatok, megszabadulás a feleslegestől, ösztönök, ráérzések, hitgyakorlat, elmélyült válaszkeresés, megértés, összefüggések keresése, mögöttes dolgok feltárása, szokásostól eltérő gondolkodásmód.
Meditáció, önvizsgálat, másoktól független énkép kialakítása, versenyek és játékok (pl tenisz, pingpong, túrázás, stb.), közösségi háló, tudásmegosztás. Tanulás, fejlődés, kreativitás megélése vágyaink, terveink és jövőbeli céljaink összehangolásával.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Mivel érzelmileg hullámzó időszak, döntéseinket próbáljuk inkább a józanész érvei alapján meghozni. Az érzelmi döntések következménye az lehet, hogy akár már másnap másként érezve megbánjuk korábbi szavainkat, tetteinket.
– Segít a tiszta és őszinte kommunikáció, egyenes beszéd. Figyeljünk a részletekre, de lássuk át az egész képet!
– Ahhoz, hogy kapjunk, először adni kell, a külvilágból érkező segítség önmagunk visszatükröződése. Fontos a támogatás, segítség nyújtás kölcsönössége. Ha az elfogadás okoz nehézséget, gondoljuk végig miért? Úgy érezzük „nekem nem jár”, vagy inkább úgy, hogy „nekem kell megoldanom egyedül”?
– Érzékenyebbek vagyunk most a külvilág hatásaira, ezért forduljunk egymás felé együttérzéssel. Figyelve arra, hogy mások terhét ne vegyük át hosszú távon. Emellett hangulatingadozásaink következtében könnyebben befolyásolhatóvá válhatunk. A bizonytalanság az arra hajlamosakat önsajnálatba sodorhatja, érdemes erre tudatosan figyelni.

Milyen hozzáállás segít a hónap során?
– Fegyelmezzük (meditáció, relaxáció, légzésfigyelés) és figyeljük meg érzelmeinket. Ha bizonyos érzelmek küzdelmet okoznak, érdemes megkeresni az adott érzelmet milyen meggyőződés, gondolkodásmód váltja ki, és azon változtatni. Ha nem kapjuk meg, amire vágyunk, jusson eszünkbe, hogy jelen valóságunkat mi teremtettük magunknak azért, mert jelenleg erre van szükségünk. A jövőből visszatekintve látni fogjuk ennek az időszaknak az értelmét, fontosságát.
– Ne elvárásokkal induljunk neki a hónapnak! Vizsgáljuk meg, valósághűen látjuk-e életünket. Nem arra fókuszálva, hogy szerintünk mit érdemelnénk, hanem arra, hogy jelenleg mi az, amit mi adhatunk másoknak, hogyan tudjuk jelen helyzetből kihozni a legtöbbet, miközben megéljük a szolgálat örömét. Kitartó és következetes érzelmi helytállásra van szükség.
– Tiszteljük egymást és az egymás által létrehozott, teremtett dolgokat.
– Lássuk és becsüljük meg azt, amink van!

Társadalmi szinten:
– Ami nehézség lehet, ha a visszafogott időszak után túlzott a pezsgő élet iránti vágyunk és átesve a ló túloldalára túlzásba visszük a bulikat, szórakozást, társasági életet. Bármi, amit túlzásba viszünk a hónapban, az nem kecsegtet szerencsés kimenetellel. Ugyanígy az ország vezetés részéről sem lenne szerencsés a túlzott korlátozás, az indokolatlan szabályozás. Minden oldalról az egyensúlyt érdemes keresni, ahogyan ez eddig általánosságban zajlott.
– Sajnos lesznek, akiknek eltervezett pihenését, kikapcsolódását a még fennálló korlátok, illetve anyagi körülményeik nem engedik az elképzelt formában megvalósulni.
– Anyagiakkal, gazdasági helyzettel kapcsolatos kommunikáció fokozódhat az ország vezetéstől az emberek felé. Eközben többekben felmerülhet, hogy „csak beszélnek róla, de nincs lényegi megoldás”.
– Társadalmi szinten is megjelenhet az elégedetlenség, az, hogy a dolgok nem az „elvártaknak” megfelelően alakulnak. Ilyenkor is megoldást az hozhat, ha az elvárásainkon alakítunk, a külvilág, az ország nem fog a mi vágyainkhoz idomulni. (Itt is elsősorban az irreális, elképzelt formában nem megvalósítható elvárásokról van szó.)
– Felidéződhet a múltból, a magyar történelemből olyan esemény, ami miatt nemzeti szégyenérzetet érezhetünk. Illetve a külvilágban, vagy külföldön történő dolgok, elhangzott mondatok kelthetnek kellemetlen érzéseket bennünk, ami indulatokat is kiválthat.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres júniust kívánok!
Csik Timea