2020. október – Kutya hónap előrejelzés

2020. október 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Tűz Kutya hónapba.
Evvel elérkezett az ideje a feltétel nélküli szeretet gyakorlatban való megélésének. Ne csak érezzük, éljük is, tetteinkben tükröződjön. Minél többen cselekszünk így egyéni szinten, annál nagyobb az esélye, hogy kollektív szinten is megvalósulhat és egy boldogabb, elfogadóbb, szeretetteljesebb világot teremthetünk magunknak.

Tapasztalhatunk korlátokat, amit sokan nehézségként élhetnek meg. Ezek kapcsolatosak lehetnek szabályokkal, munkával, vezetőséggel, utasításokkal, hivatalos szervekkel, belső korlátokkal. Egyénileg változatos lehet, ki hogyan éli meg, hogy nem azt teszi, amit igazából szeretne. Kívülről tapasztalja-e meg, hogy akadályozzák, vagy magában találja meg ennek okát például kevés önbizalom, hit elvesztése, megfelelni vágyás, stb formájában. Amit a külvilágban tapasztalunk, az belső világunk kivetülése, tehát akár külső akadályt, akár belsőt érzékelünk, mindenképpen magunkban kereshetjük a megoldást. Mi miatt zavar? Mit gondolok esetleg rosszul? Mi az, ami miatt korlátozásnak élem meg? Hogyan gátol szabadságomban? Mitől félek? Hogyan élek meg egy alárendelt szerepet? Hogy viselem, ha nem én irányítok? Lehetnek, akik most tudatosítják, hogy olyan munkát végeznek, amiből hiányzik a szív, és a napi „robot” akadályozza abban, hogy boldogabb életet éljen. Előtérbe kerül egyébként is a hónap során a munka kérdése valamilyen szempontból. Munkával kapcsolatos félelmeinket próbáljuk elengedni. Érdemes fejleszteni szakértelmünket, jártasságunkat.

Merünk és tudunk-e változtatni? Csak rajtunk múlik. Ideje őszintén szembenézni saját magunkkal. Hol adtuk ki kezünkből önként az irányítást, melyik életterületünkön? Hol hagytuk magunkat sodródni az eseményekkel (félelemből vagy mások elvárásainak megfelelően), miközben áldozatnak éreztük magunkat és másokat vagy a körülményeket hibáztattuk? Vállaljunk felelősséget az életünkért!

Feladatunk lesz a hónap során, hogy a bennünk levő félelmekkel, szorongásokkal szembenézzünk, feloldjuk. A külvilágból pedig ne engedjük beférkőzni a negatív, félelmet gerjesztő gondolatokat. Legyünk tisztában az eseményekkel, de a helyén kezeljük. Segít, ha ehelyett arra koncentrálunk, hogy saját terveinken, elképzeléseinken dolgozunk. Abba fektetjük energiánkat, hogy mit szeretnénk a jövőben elérni, és megtenni most érte azt, ami lehetséges. Tanulhatunk új dolgokat, ahol szükséges fejleszthetjük személyiségünket, alkothatunk, kereshetünk kreatív megoldásokat, újszerű ötleteket. Figyelhetjük álmainkat, üzeneteket kaphatunk folyamatosan. A belső kör, belső kapcsolati rendszerünk továbbra is hoz számunkra tanításokat önmagunkról. Kivel milyen problémáink vannak és az mire mutat rá önmagunkban?

Kedvező tevékenységek:
– Tanulás. Önfejlesztés, önmegfigyelés.
– Félelmek, szorongások oldása.
– Relaxáció, meditáció, természetközeliség, jóga, stb, kinek mi segít, azt hívja segítségül.
– Kapcsolataink minőségének javítása.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– A külvilág helyett a fókuszt helyezzük álmainkra, vágyainkra, terveinkre, belső gondolatvilágunkra, a gyermekekre, azokra, akik gondoskodásra szorulnak.
– Bánkódás helyett elengedni azt, ami már nem működik (helyzet, kapcsolat, tárgy, munkahely, szokás, gondolat, ábránd, stb).

Milyen hozzáállás segít a hónap során?
Találjunk rá egyensúlyi állapotunkra. Döntéshozatal esetén ne kapkodjunk! Gondoljuk át, mi az, ami igazán fontos és mi az, ami szeretetteli jelent hozhat számunkra?
– Ha valamiben régóta ábrándokat kergetünk, ideje elengedni és helyette a jelenre koncentrálni.
– Egészségügyi probléma esetén érdemes lehet átgondolni, mire utalhat?
– Kiegyensúlyozottan táplálkozzunk.
– Életünk értékeinek megbecsülése.

Társadalmi szinten:
– Álproblémák jelenhetnek meg, vagy legalábbis gerjesztett, felnagyított dolgokkal kerülhetünk szembe.
– Megjelenhet túlaggódás, agyalás.
– Gazdaságilag kedvezőtlen a helyzet, ami együttműködéssel (külfölddel) javulhatna, azonban ettől az ország vezetői elzárkózhatnak. Például mert a tárgyalások során az derülhet ki, az egyezség több feladatot, korlátozást róna az országra, mint amit vállalni szeretnének.

Fentiek természetesen kollektív szinten érvényesek, hogy egyénileg ki hogyan éli meg az időszakot, az nagyon különböző lehet.
Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres októbert kívánok!
Csik Timea