2020. – Patkány év előrejelzés

A visszafogott nyughatatlanság éve
2020. február 4-én megkezdődik a négyoszlopos sorsfejtés szerinti jang fém Patkány napújév (ami nem azonos a január 25-én kezdődő holdújévvel). A Patkány víz elemű állatjegy, az érzelmeket, álmodozást, bölcsességet, kommunikációs igényeket erősíti fel bennünk. A jang fém pedig a cselekvés, megvalósítás, becsület, tisztesség, az igazságért, ügyeinkért való kiállás. Vagyis, amit érzünk, amire vágyunk, amiről álmodozunk, azt most a visszahúzó erők ellenére ideje lenne konkrét tettekkel, kiállással megvalósítani, illetve amit nem érzünk tisztességesnek, az ellen fellépni. Ha nem teszünk semmit azért, amit szeretnénk, nem is történik semmi. Nem lesz mindenkinek feltétlenül könnyű a konkrét tettek útjára lépni. Ehhez elsőként önmagunkat kell legyőzni, egyénenként változó, hogy mivel kell megküzdeni: kényelmesség, halogatás, bátortalanság, kezdeményezőkészség hiánya, bizalmatlanság, önbizalom hiány, rugalmatlanság, változtatásra való képtelenség, ragaszkodás a régihez. Ezek helyett próbáljuk a kihívásokat rugalmasan fogadni és az események folyásának (víz), az éppen aktuális helyzetnek megfelelően reagálni. Most folyamatosan jöhetnek újabb és újabb akadályok, melyeket akkor győzhetünk le, ha mi is gyorsan és rugalmasan tudunk változtatni.
Nem a punyhadás éve lesz, de mindenképpen az érzelmek mozgatják vagy éppen akadályozzák a cselekvéseket, hogy ez jó vagy rossz az adott egyén érzelmeitől és azok kezelési képességétől függ. Nagyon fontos lesz az év során, hogy mennyire tudjuk érzelmeinket harmóniába hozni, lecsendesíteni, egyrészt csak ekkor halljuk meg mit súg intuíciónk. Másrészt az sem mindegy, hogy viharos tengeren, vagy békés vizeken próbálunk hajózni, előbbre jutni. Sokkal hatékonyabb a fellépésünk, ha nem kibillent érzelmeink vezérelnek.

Fontos, hogy milyen stílusban kommunikáljuk céljainkat, igényeinket, ügyeljünk rá, hogy ne sebezzünk meg feleslegesen másokat. Tartsuk meg ígéreteinket, hozzunk bölcs döntéseket, olyan értékek alapján, mint a szeretet, testvériség, a szív szava, béke, remény, gyógyulás. Nagy szükségünk lesz türelemre, elfogadásra, nyugodt derűre. Ne hozzunk meg olyan döntéseket, melyek meggondolatlanok, tanuljunk hibáinkból. Kerüljük az aggódást és a jövőre koncentrálást a jelen megélése helyett. Ha kell, kérjünk segítséget vagy tanácsot, nem vagyunk egyedül. A rugalmasság mellett szükségünk lesz bátorságra, állhatatosságra, kitartásra, ne adjuk fel a cél előtt, le tudjuk csillapítani idegeskedésünket, kerüljük a kapkodást, ne féljünk az ismeretlentől. Indulatból soha ne hozzunk döntéseket, először hozzuk magunkat egyensúlyba. Maradjunk tisztességesek, összeszedettek, ne szórjuk szét feleslegesen erőinket. Minden „harc” előtt vizsgáljuk meg, hogy megéri-e a cél, mert lehet, hogy nem lesznek győztesek és végül minden érintett kimerül. Akik csak saját igazukért küzdenek, vagy azért, hogy megtoroljanak valamit, hosszú távon nem győzedelmeskedhetnek.

A nyári hónapok mozgalmasnak, feszültnek ígérkeznek. Június érzékeny hónap lehet, amikor az egész évben változékony érzelmek még inkább összekuszálódnak, ellentétek feszülnek egymásnak, kiszámíthatatlanul hullámzó a hangulat. Ennek következményeivel még júliusban is szembesülhetünk. Augusztusban sem lesz mindegy, hogy az embereket elárasztó érzelmek milyen formában nyilvánulnak meg, ha elszabadulnak az indulatok, az komolyabb fennforgásokat, kényszerű változásokat, feszült helyzeteket hozhat.

Segítségünkre lehet az intuíció, próbáljunk bölcs döntéseket hozni, hangulatunkat kiegyensúlyozni, mások felé empátiával fordulni. Legyünk őszinték, de kerüljük a hirtelenséget, meggondolatlan szavakat. Fókuszáljunk a célra. Maradjunk becsületesek és álljunk ki a fontos dolgokért. Mozogjunk, utazzunk, sportoljunk, kiránduljunk, amennyit csak módunkban áll. Végezzünk rendszeresen valamilyen fizikai tevékenységet.

Társadalmi szinten előtérbe kerülhetnek a hatalom szervei, egyes képviselői és intézkedései, pénzügyek, gazdasággal kapcsolatos szabályok, hivatalos ügyintézési módok, korlátok. Várhatóak ezekkel kapcsolatos törvény-, jogszabályváltozások (persze minden évben, de most több ilyen szabály, megszorítás születhet, vagy nagyobb rétegeket érintően), amikor egyre többen érezhetik azt, hogy mindig több pénzt húznak ki a zsebéből vagy korlátozzák szabadságát, ezáltal olyan körülményekbe kényszerül, melyben már eléri tűrőképessége határát. Ahogyan az előrejelzés elején említettem, ebben az évben az érzelmeket egy idő után (ha visszahúzó erőiket egyre többen legyőzik) tettek követhetik, így ezeken a területeken is lehetnek olyanok, akik kiállnak az igazukért, elképzelésükért, a tisztességért és próbálnak tenni érte. Ki-ki vérmérséklete szerint.

FONTOS: Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

KA-Ta a 12 kínai állatjegy számára

Kínai asztrológia és Tarot alapú kombinált elemzés
Nézd meg az összes képletedben szereplő állatjegy előrejelzését. Elsőként születésed napjának, másodikként hónapjának állatjegyét érdemes elolvasni.
(Képletedet itt is tudod ellenőrizni.)
Nem csak hó elején, hanem annak elmúltával, megéléseid tükrében is érdemes visszaellenőrizni az olvasottakat.
Mint minden előrejelzés, KA-Ta is általános hatásokról számol be, melyet személyes képleted is módosít.

Sorrend: Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly.

Harmonikus és sikeres új évet kívánok!
Csik Timea