2020. szeptember – Kakas hónap előrejelzés

2020. szeptember 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fa Kakas hónapba.
Mint már ismeretes, szeptember 1-től (még a Majom havában) tovább szigorították a korábban érvényes határátlépésre vonatkozó szabályokat, korlátozásokat a világjárvány felerősödésére való tekintettel.
Elindul egy olyan időszak, mely újra erősebben belső világunk, gondolataink, érzelmeink felé fordítja figyelmünket. Nem vágyaink megvalósulásának ideje jött még el, de lehet azokat a külső körülményeknek megfelelően rugalmasan alakítani, átgondolni, alkalmazkodni a változó feltételekhez.

Megkezdődik az iskola, amit támogat a hónap tanulásra, képességeink fejlesztésére sarkalló energiákkal. E tekintetben fontos, hogy észrevegyük, van még mit tanulnunk, bárki mondhat számunkra újat, szolgálhat olyan információval, ami előre visz. Az élet velejárója a folyamatos fejlődés, tanulás, soha nem állhatunk meg abban a tudatban, hogy már mindent tudunk. Avval saját fejlődésünk útját vágnánk el.

Történhetnek olyan események, melyekben úgy érezzük, olyasmit kényszerítenének ránk a külvilágból, amit nem szeretnénk. Ide sorolva magát a járványhelyzetet is. Vegyük fel a kesztyűt, ne csak sodródjunk az eseményekkel, de legyünk avval is tisztában, hogy most a másik fél -legyen az bárki vagy bármi- is ereje teljében van. Ne törjön le, ha átmenetileg vesztésre állunk, emellett a bennünk felgyülemlő stresszt folyamatosan oldjuk valamivel.
Ebben segíthet, ha annyi időt töltünk szeretteinkkel, amennyit csak lehet.
A társasági események, kapcsolatok, ismeretségek fontos szerepet töltenek be a hónap során.

Találkozhatunk helyzetekkel, melyekben a manipuláció valamilyen formáját véljük felfedezni, mintha valaki a háttérben mozgatná a szálakat. Ez magával hozhat például újabb elméleteket, emberek, csoportok egymás ellen hangolását. Amikor kedvezőtlenek a körülmények, nem ideálisak az életfeltételek, sokkal könnyebben befolyásolhatóak vagyunk. Lehetnek, akik megpróbálnak visszaélni evvel és terelni a kívánt irányba. Érdemes figyelni, észszerűnek maradni, mert csoportok és egyének közötti kapcsolatok szakadhatnak meg anélkül, hogy annak valós oka lenne. Elkerülhető, ha figyelmünket folyamatosan a tisztességes úton tartjuk és nem hagyjuk, hogy döntéseinkben befolyásoljanak, eltérítsenek az általunk helyesnek vélt, etikus iránytól.

Ebben a hónapban is központi szerepet kap a biztonságra, kényelemre törekvés és a kommunikáció. Ezúttal olyan szempontból is, hogy meginoghat biztonságérzetünk a többféle, zavaros kommunikáció miatt.
Kerüljük azt a fajta viselkedést, amikor az egyik hírnek engedők árulónak titulálják a másik fajta információ befolyása alá kerülőket. Hogy ki lát tisztán, abban senki nem lehet teljesen bizonyos (ebből a pici, emberi nézőpontból különösen). Bosszankodás helyett törekedjünk az elfogadásra, kompromisszumos megoldásokra.

Lehetnek olyan helyzetek, amikor le kell mondanunk saját érdekeinkről valaki más, vagy a köz javára. A közös cél, a közösen megvívandó harc, az együttműködés szükségessége olykor felülírja az egyéni érdekeket. Részben ez is okozhatja a Kakas havára jellemző édes-keserű hangulatot.
Illúziókat kergethetünk, nehezebben nézhetünk szembe dolgokkal, elszigetelődhetünk, az arra hajlamosaknál búskomorság jelenhet meg. Törekedjünk arra, hogy életben tartsuk jól működő kapcsolatainkat, ha lehetőségünk adódik, alakítsunk ki új ismeretségeket is.

Kedvező tevékenységek:
– Tanulás, tanítás, adottságok fejlesztése, papírok megszerzése (végzettség, jogosítvány, stb.), mások támogatása.
– Kereshetjük tűz jegyűek társaságát, főként, ha a nyári időszakban nem sikerült kellő életörömmel feltöltekeznünk.
– Előnyös a fa érdekeltségűekkel folytatott eszmecsere arról, ők hogyan látják az eseményeket.
– Keressük az örömöt nyújtó apróságokat a hétköznapok során, találjunk lelkesítő társaságot, folytassunk felvillanyozó beszélgetéseket.
– Kedvező lehet a sütés-főzés, tánc, sporttevékenységek, a mozgás aktív formái. Írás, alkotás és az önkifejezés bármilyen módja.
– Beszélgessünk sokat, de anélkül, hogy kioktatnánk másokat.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Törekedjünk az érzelmi egyensúlyra.
– Kerüljük a manipulációt, másoknak se hagyjuk, hogy manipuláljanak.
– Kerüljük az illúziókat, ne engedjünk a megtévesztésnek.
– Tartsuk be az etika, tisztesség, becsület és a törvény szabályait.

Milyen hozzáállás segít a hónap során?
– Ha képesek vagyunk a köz érdekeit saját szempontjaink elé helyezni, alkalmazkodni, kompromisszumot kötni.
– Ha bizonyos helyzetekben (múltbéli) fájdalmunkat nem mutatva bizakodó hangulatot öltünk szeretteink, mások kedvéért.

Társadalmi szinten:
– Több féle csatornán többféle információ jut el hozzánk, zavarossá válhat a kép, nem tiszta a helyzet megítélése, nem látunk tisztán, a hírek egymásnak ellentmondhatnak. Megjelenhet a manipulációs szándék, felbukkanhatnak újabb összeesküvés elméletek.
– Újra kiéleződhet a táborokra szakadás: maszk pártiak és maszkot ellenzők, a vírus jelen van és a vírus nem létezik, stb. nézeteket vallók között.
– Csoportok és egyének fordulhatnak szembe, állhatnak bosszút egymáson pusztán az alapján is, hogy ki miben hisz. Kapcsolatok szakadhatnak meg.
– Mindeközben elkerülhetetlen az együttműködés szükségessége. Országon belül, csoportok és egyének között és országok között egyaránt.
– Meg kell tanulnunk felülemelkedni kicsinyességünkön, hogy nem tudjuk elfogadni azokat, akik más nézeteket vallanak. A közös cél érdekében akkor is együtt kell tudnunk működni másokkal, ha másként gondolkodnak, másban hisznek.

Fentiek természetesen kollektív szinten érvényesek, hogy egyénileg ki hogyan éli meg az időszakot, az nagyon különböző lehet.
Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres szeptembert kívánok!
Csik Timea