2021. augusztus – Majom hónap előrejelzés

2021. augusztus 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jang Tűz Majom havába.
Szeretnénk élményeket gyűjteni, megtapasztalni, átélni olyasmit, amit korábban valamilyen okból nem sikerült. Fokozódik az utazási, kimozdulási kedv, társaság iránti igény. Nem annyira az ismerkedés a cél, hanem az együtt töltött minőségi idő, olyan közös élmények szerzése, amik különlegesek, egyediek, kiemelkedőek, jelentőségteljesek. Melyek során megélhetünk változatos érzelmeket, amit nem annyira kifelé mutatunk, hanem befelé megfigyelünk. Az egyes élmények vagy bizonyos társaságok milyen hatással vannak ránk, milyen érzelmeket váltanak ki belőlünk és azt hogyan vagyunk képesek kezelni magunkban.

Kifelé aktívak, cselekvők lehetünk, miközben befelé figyelünk, élményeket gyűjtünk.
Lehetnek olyan elképzeléseink, melyek megvalósulása elérhetőnek tűnhet számunkra, mégis valahogy időközben úgy alakulnak a körülmények, hogy akadályokkal találhatjuk szembe magunkat. Nem annyira korlátokkal, hanem menet közben alakulhatnak úgy a feltételek, ami előre nem látható és az új körülmények kerülőutakra terelhetnek minket. Evvel együtt sok minden elérhető, -természetesen az anyagi kereteken és a józanész határain belül- akkor, ha:
– Előre tervezünk, majd az új feltételeknek megfelelően idomulunk a körülményekhez és rugalmasan újratervezünk. Próbáljuk meghatározni a kereteket és mederben tartani a dolgokat.
– Cselekvő, kezdeményező hozzáállással indulunk neki a helyzeteknek, feladatainknak, céljaink megvalósításának.
– Érzelmeink motiválnak, de a túlzó mértékű negatív érzéseket nem embertársainkra zúdítjuk.
– Másokat nem saját érdekeink szerint manipulálunk, hanem érzelmi szálakat pendítve próbáljuk jobb belátásra bírni a közös jobb érdekében.
– Megfelelően és egyértelműen kommunikálunk, megosztva a fontos információkat egymással.
– Ne akarjunk mindent megoldani. Figyeljünk arra, hogy ne avatkozzunk mások dolgába, ne próbáljuk segítő szándékkal megoldani azt, ami nem a mi dolgunk.
– Ha zavar, amikor valaki helyettünk szeretne intézkedni, mert nem kértük erre, akkor merjünk nemet mondani.
– Anyagi ügyeinket megfontoltan kezeljük.

Mire számíthatunk, ha mindez nem sikerül?
Lehetnek viszályok, konfliktusok, olyan nézeteltérések, melyek ha elszabadulnak az indulatok és az érzelmek, akkor az agresszív megnyilvánulás formáit öltik.
A tűz és a víz összecsaphat ugyanúgy a hétköznapi életben, ahogyan az időjárásban: számíthatunk meleg, száraz időre, ugyanakkor hirtelen, mindent elárasztó esőzésre.

Kedvező tevékenységek:
– Mozgás, közösségi sporttevékenységek. Hajnali kocogás.
– Utazás, kirándulás, kerékpározás.
– Lelkes, kezdeményező, lendületes hozzáállás, előrelátás.
– Kertészkedés, növényekkel, virágokkal foglalkozás. Erdei séta.
– Írás, rajzolás, tervezés (ruha, bútor, stb).
– Élménygyűjtés, örömmel végzett tevékenységek folytatása.
– Mozi, színház látogatás. Tánc. Társasági események.
– Szolgálat, gondviselés, jótékonykodás.
– Bizalom, hűség, biztonság megteremtése.
– Törekvés a tartósságra, összeszedettségre, érettségre, áttekinthetőségre.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Legyél rugalmas, gyors változásokra képes, bátor a céljaid elérésében, ne félj az ismeretlentől. Kemény és állhatatos munkával eléred a sikert. Több utazásra számíthatsz. Amire figyelj: ne kapkodj, légy kitartó, ne add fel a cél előtt, ne idegeskedj és ne légy nyugtalan, ítéleteid megfontolás után hozd meg. Fejleszd tovább képességeid, nem baj, ha tetteid nem kiszámíthatóak, de legyenek célszerűek, intuitívan cselekedj és legyen bátorságod ahhoz is, ami szokatlan ötletnek tűnik.
-A hónap második felében álmodozóbb, romantikusabb hangulatba kerülhetsz. Fontosabbá válhatnak ábrándozásaid, mint a külvilág. Új életet, eseményeket álmodhatsz meg magadnak, eközben kapcsolatod a valósággal megszakadhat, teljesen leköthetnek elképzeléseid. Fontos, hogy megvizsgáld terveid realizálásának lehetőségeit, mert lehet, hogy valamit/valakit rózsaszín szemüvegen át nézel. Hamis reményekkel, megvalósíthatatlan álmokkal, illúziókkal önmagadat csapod be. Annyira szeretnéd valóságosnak megélni, hogy elhiszed, amit látsz vagy hallassz. Embereket is felruházhatsz általuk nem birtokolt tulajdonságokkal.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
– Már nem kell bizonyítanod magadnak. Most az a lényeg, hogy megértsd, ki vagy, és mit teremtettél. Új szereplők érkeznek az életedbe. Félsz attól, hogy nem értenek, emiatt elutasítanak? Félsz, hogy tisztelik az egyéniségedet, de nem tartanak rád igényt? Azért, hogy megvédd magad az elutasítás fájdalmától, lehet, hogy éppen te vagy az, aki elutasít másokat? Amire szükséged van most, hogy őszinte légy saját magadhoz és megértsd, hogy nem kell mindenhol ott lenned, mindenben részt venned. Vizsgáld meg, mennyire vagy együttműködő, vagy éppen ellenszegülő másokkal? Magányosnak érzed magad, magányosan végzed feladataidat, vagy ellenséges a környezeted? Teremtsd meg először magadban azt a világot, ahol nincsen ítélkezés. Ez az időszak fejlődésedet szolgálja, érkezhet tanító is életedbe, vagy egy karizmatikus személy.

Társadalmi szinten:
– Bizonytalanság, kétségek merülhetnek fel. Nehéz lehet döntést hozni. Például abban, hogy lemondjunk-e valamiről. Vagy amiatt, mert szemben állnak egymással az elhangzottak, ahogyan kommunikáltak és a fennálló szabályok.
– A külpolitikában megvalósulhatnak olyan folyamatok, melyek nem kerülnek nyilvánosságra, nem tényleges összefogás, hanem rejtett szándékok zajlanak a motivációjában. Mindeközben átmenetileg hozhat gazdasági eredményt, vagy teremthet munkhelyeket.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres augusztust kívánok!
Csik Tímea