2021. december – Patkány hónap előrejelzés

2021. December 6-án belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jang Fém Patkány havába.
A Bivaly év egyes hónapjai az elmúlt 12 év eszenciáját idézik fel. December a 2020-as Jang Fém Patkány év meghatározó feladatait hozhatja vissza, amennyiben elmaradásunk van az akkori kollektív, vagy személyes feladatainkat illetően.
A 2020-as év általános feladatairól ide kattintva olvashatsz.
Egyéni életünkben azt érdemes végiggondolni, milyen fő feladatokat hozott számunkra az év és azokat hogyan oldottuk meg, sikeresen lezártuk, vagy van, ami még megoldásra vár.

2021 decembere azok számára lehet kedvezőbb, akiknek hangsúlyos képletükben a Föld vagy a Tűz elem. Könnyebben észrevehetik a lehetőségeket és találhatnak eszközöket az esetleges problémák megoldásához.

Ez a hónap nem támogatja zökkenőmentesen vágyaink, terveink, elképzeléseink megvalósulását. Szükségessé válhat az újratervezés, új célok, új ötletek születhetnek. Amennyiben ez stresszt okoz bennünk, segíthet, ha értelmezzük, miért történhet ez, mit tudunk ebből a javunkra fordítani? Ami nem megy, amerre nem vezet út, annak erőltetése helyett próbáljunk más utakat keresve olyasmit találni, ami örömforrást jelent számunkra, lelkesedéssel tölt fel. Lehetőleg minden napra iktassunk be ennek megfelelő elfoglaltságot, gondolatokat.
A hónapra jellemző lesz a több teendő, elfoglaltság, kiadás, melyek tovább növelhetik a feszültséget bennünk. Ennek elkerülését a stabilitásra, kiegyensúlyozottságra törekvés tudja most nagyban segíteni. Ezt támogatja a relaxáció, meditáció minden napi gyakorlása. Annál is inkább, mert a párkapcsolatokban, de minden fajta emberi kapcsolatainkban is nehézségeket okozhat, ha nem fordítunk kellő figyelmet a másikra, türelmetlenek vagyunk. Azon kívül, hogy önmagunkat harmóniába hozzuk, fordítsunk kellő figyelmet a megfelelő kommunikációra, valamint mások figyelmes meghallgatására. Lehetőleg kerüljük az olyan helyzeteket, amikor fél füllel figyelünk a szavakra (melyeket kimondunk és melyeket hallgatunk), miközben egészen más tevékenységet folytatunk. Vagy amikor kivesszük mások kezéből az irányítást, a feladatot avval a gondolattal, hogy sokkal előbb készen lesz, ha megcsináljuk mi magunk. Ehelyett az együttműködés, munkamegosztás, a terhek közös vállalása fogja biztosítani a nagyobb stabilitást, harmóniát.
A hónapindulás képletében jelentős a víz, ami kedvez a járvány terjedésének, ahogyan erre már mindenki számít. Lehetnek, akik emiatt (is) az ünnepeket elszigetelten töltik. Ilyenkor ugyanúgy a fent említett örömforrást jelentő gondolatok és tevékenységek, illetve a másokkal folytatott kommunikációs csatorna keresése, valamint a belső harmónia megteremtése segíthetik a jobb minőségben töltött időt.

Kedvező tevékenységek:
– Bármilyen tevékenység, ami örömforrást jelent.
– Tánc, szórakozás, filmnézés.
– Konyhai tevékenység, sütés-főzés.
– Relaxáció, meditáció a türelem, stabilitás, harmónia érdekében.
– Tudatos hozzáállással értő, figyelő kommunikáció másokkal. Odafordulás.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– A hónap első fele harciasságot, ügyességet igényel tőlünk. Tétlenség helyett küzdhetünk céljainkért, ahol kell, ott kiállhatunk magunkért. Kitartást és határozottságot tanulhatunk. Kerüljük a hirtelenséget, maradjunk logikusak, átgondoltak, gondolkodjunk tisztán és logikusan. Figyeljük új ötleteinkre. A tiszta kommunikáció fontos a mostani, de akár a korábbi konfliktusok tisztázásához.
– A hónap második felében félelmeink, szorongást keltő gondolataink követelhetik figyelmünket. A fenyegetések, kihívások sebezhetővé, bizonytalanná tehetnek. Figyeljük meg, milyen gondolatok keltik bennünk a negatív érzelmeket és kitartással cseréljük le, alakítsuk át saját gondolkodásunkat. Érdemes megvizsgálni milyen elképzelések tartanak szorongásban, mert sok esetben a jövőben ezek meg sem valósulnak, feleslegesen aggódunk miattuk. Akár van megoldás, akár nincs, egyik esetben sem segít az idegeskedés. Ne hagyjuk, hogy félelmeink irányítsanak, mérjük fel félelmeink realitását és szembe nézve velük, aggodalmaink ellenére is tegyük meg a szükséges lépéseket! Amennyiben egy múltbeli esemény vagy döntés kapcsán érzünk bűntudatot, bocsássunk meg magunknak.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
Az hozhat megoldást, ha a hozzáállásunkon, nézőpontunkon alakítunk és érzelmeinket próbáljuk stabilizálni. Mi az, amit elhanyagolunk, ami igényelné a gondoskodásunkat életünkben? „A szív ismeri, ami a szem számára láthatatlan.” Nyílt szívvel álljunk a változások elébe. Az úton visszafordulni nem lehet, de van, amikor oda vezet vissza, ahol már jártunk, de egy sokkal gazdagabb tapasztalat ígéretével azáltal, hogy már más szemmel tekintünk rá.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres decembert kívánok!
Csik Tímea