2021. január – Bivaly hónap előrejelzés

2021. január 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Föld Bivaly hónapba, ami a 2020-as Jang Fém Patkány év utolsó felvonása a négyoszlopos sorsfejtésben. A Patkány évet 2021. február 3-án váltja majd a Jin Fém Bivaly év.
Januárban, a Bivaly havában nagy igényünk lenne a stabilitásra, biztonságra, minden erőnkkel, elképzelésünkkel efelé törekednénk. Azonban ezt a körülményekben még mindig nem találhatjuk meg. A külvilágra jellemző marad a változás, váratlan fordulatok. Amit tehetünk, hogy elképzeléseinket, terveinket ezekhez a külső változásokhoz igazítjuk. Ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy minden olyan legyen, mint korábban volt. Ami nem működhet, mert nem biztosítottak a feltételek, nem állna biztos alapokon, azt ne erőltessük, mert úgysem lehet működőképes. Ugyanígy nem működhet az, ami nem szolgálja a fejlődésünket, és ami valamilyen szempontból nem tisztességes, nem etikus. Szerencsére érezni fogjuk mi az, ami nem a megfelelő út számunkra.

Hajlamunk lehet most a halogatásra, lelassultságra, kényelmességre. Kevésbé érezhetjük motiváltnak magunkat, talán mert nem látjuk értelmét a mozdulásnak, vagy mert garantáltnak vesszük ami van, vagy mert nem motivál az, amit látunk. De mindegyik esetben megoldás az, hogy tegyünk, mert most hegyeket tudunk megmozgatni. Ne halogassunk, ne bizonytalakodjunk túlságosan.
A stabilitásra, biztonságra való igényünket akkor tudjuk megélni, ha önmagunkban alakítjuk ki. Személyiségünkben válunk kiegyensúlyozottá, nyugodttá, amely állapotban a nehézségekkel is könnyebben szembenézhetünk. Amikor sugárzik belőlünk a belső béke, biztonság, akkor környezetünket is meg tudjuk nyugtatni, azzá válhatunk, akire tudnak támaszkodni.

Kedvező tevékenységek:
– Megtalálni a megfelelő, hasonló gondolkodású embereket közös céljaink megvalósításának érdekében. Nem feltétlenül azok lesznek, akik a szemünk előtt vannak, nehezebb lehet most megtalálni társainkat, ezért lehet, hogy ki kell mozdulnunk otthonunkból vagy komfortzónánkból.
– Keressünk megbízható közösséget, támogató barátokat.
– Akkor érkezik segítség, ha kérjük, ezért szükség esetén bátran kérjünk segítséget, mondjuk el, mire lenne szükségünk.
– Maradjunk versenyképesek, vagy váljunk versenyképessé.
– Megtehetjük még az utolsó simításokat elengedéseinkben, azon dolgok lezárásában, melyeknek lejárt az ideje. Zárjuk le a múlt sérelmeit is, ne dédelgessünk, tápláljunk negatív érzelmeket.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Ahogyan az évszakok változnak, körforgásban vannak, éppúgy változik, fordul a sorsunk is folyamatosan. Olyan időszak érkezhet életünkbe, melyben megélhetjük a teljesség, győzelem, jutalom, öröm érzését. Egy ciklus véget ért és elkezdődik egy új, mely már a „helyemen vagyok” biztonságát adhatja számunkra. Elértünk, befejeztünk valamit, most új terveket követhetünk, melyekben meg merjük mutatni magunkat. Az élet sokszínű és számtalan lehetőséget tartogat. Legyünk nyitottak és merjük felvállalni önmagunkat, akkor kiteljesedhetünk. Az életszakasz lezárása megvalósulhat lelki szinten is, amikor magunkban zárunk le egy nehezebb korszakot annak megértése és feldolgozása által. Az a fontos, hogy saját utunkat járjuk és ne mások véleményét kövessük. Gátolhat, ha nem hiszünk eléggé magunkban, vagy halogatjuk a dolgokat.

– Kellő odafigyeléssel, türelmesen határozzuk meg céljainkat, vágyainkat, nyitottan és lelkesedéssel keressünk valami újat. A kis eredményeknek is tudjunk örülni -anélkül, hogy túlzottan elbíznánk magunkat, vagy eltántorítanának az esetleges nehézségek- hiszen sok apró cél, ötlet megvalósítása vezet egy nagyobb beteljesüléséig. Legyünk nyitottak az új ötletekre, új feladatokra, új dolgok beindítására, de ne feledjük, hogy hosszú az út, amihez kitartásra és kreativitásra lesz szükség. Most gondoljuk át, merre induljunk, mi az, ami arra vár, hogy felfedezzük, mi az, ami ösztönzőleg hat ránk. Ha van egy stabil alap, arra építkezhetünk. Legyen tehát célunk, ahhoz egy biztos alap, kitartás és lelkesedés.

Milyen hozzáállás segít a hónap során?
– Viselkedésmintáinkat korábbi tapasztalataink alapján alakítjuk ki. Mindenki sérült már, érte fájdalom. Amikor félünk, nem merünk továbblépni, mert nem látjuk az utat, akkor korábbi tapasztalatainkhoz fűződő gondolataink okoznak számunkra szenvedést. Ilyenkor a HIT az, ami segíthet félelmeink ellenére megtenni az első lépést. A hit abban, hogy mindnyájan többek vagyunk, mint amit hiszünk magunkról. A hit abban, hogy ha meghaladjuk félelmeinket, fejlődünk, akkor rálátást kapunk az útra, a következő lépésre. Ami megrémít, az valójában sokkal kisebb, mint gondoljuk. Ha elutasítjuk a bölcs tanácsokat, nem hiszünk a csodák létezésében és rejtett adottságainkban, avval saját magunk ellen dolgozunk. Többek vagyunk annál, mint amit hiszünk magunkról.

Társadalmi szinten:
– Kiemelt szerepet kapnak a pénzügyek, gazdasági helyzet, de nem feltétlenül a nyilvánosság előtt zajló folyamatokban. Nem várható látható pénz.
– Sokak életében a munkahely, törvények, előírások, szabályok kapnak hangsúlyt.
– A vezetők és döntéseik meghatározóak lehetnek a munkahelyeken, a közéletben és a politikában egyaránt. Sokan várnak tőlük útmutatást, vagy azt, hogy döntéseik által legyenek biztonságosabbak a körülményeink. Kívülről azonban nem kapunk megerősítést.
– Lehetnek olyanok, akik önkényes szabályokat próbálnak bevezetni. Vagy erőltetve visszaállítani azt, ami korábban volt, akkor is, ha már nem működőképes.
– Fentiekből adódóan és a bizonytalanságérzet következtében az ország viszonylatában a stressz, szorongás viszonylag gyakori lehet. Ezt egyéni szinten tudjuk belső kiegyensúlyozottságunk, stabilitásunk fokozásával kivédeni.

Fentiek természetesen kollektív szinten érvényesek, hogy egyénileg ki hogyan éli meg az időszakot, az nagyon különböző lehet.
Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és szeretetben töltött januárt kívánok!
Csik Tímea