2021. július – Kecske hónap előrejelzés


2021. július 6-án beléptünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jin Fa Kecske havába.
Két dologra kiemelten érdemes figyelni. A dolgok nem elképzeléseink szerint alakulhatnak, ehelyett váratlan eseményekben lehet részünk. Semmi nem biztos, bármikor közbe jöhet valami, másként alakul, mint terveztük. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha elfogadjuk az élet adta forgatókönyvet és nyitott kíváncsisággal kihozzuk belőle a legtöbbet. Evvel a hozzáállással még jobban is sikerülhet, mintha eredeti elképzeléseink váltak volna valóra.

Másik, amire fontos lehet figyelmet fordítani, hogy vagy fejlődünk, rugalmasan alakítjuk magunkat, nézeteinket, hozzáállásunkat dolgokhoz, emberekhez, eseményekhez, vagy ellenkező esetben azok megszakadhatnak vagy véget érhetnek. Ha gondolatban úgy fordulunk másokhoz, hogy „én úgyis jobban tudom”, oda sem figyelve arra, amit mondani szeretne, számíthatunk nézeteltérésekre. De ugyanez igaz akkor is, ha nem személyhez, hanem eseményhez ilyen a viszonyulásunk, hiszen azok is üzenetet hordoznak számunkra. Most különösen érdemes ezeket meghallani, megfejteni és saját hozzáállásunkon szükség esetén módosítani.
Ugyanakkor ami elavult, régi, idejétmúlt, azoktól megszabadulhatunk, változtathatunk rajta. Ha szükségét érezzük, most kilókból is könnyebben ledobhatjuk a felesleget.
Ha kitűnni vágyásunknak békés, diplomatikus megnyilvánulást találunk, avval célt érhetünk.

Előtérbe kerül a hónap során a kreativitás, alkotás, fejlődési folyamatok, képzések, tanulás, papírok, végzettségek megszerzése.
Hangsúlyos az összefogásra való igény, mely által közös fejlődés érhető el. Például kézműves közösség, tanulócsoportok alakulása, másokkal végzett hobbi tevékenységek, közös ötletelés, stb.

Kedvező tevékenységek:
– Engedjük szárnyalni képzeletünket, gyűjtsünk élményeket.
– Éljük meg a szeretet, életöröm érzéseit kapcsolatainkban.
– Mozogjunk, keressük a szabadságot, változatosságot. Utazzunk, kerékpározzunk, táncoljunk, kiránduljunk.
– Rendezzük gondolatainkat, elképzeléseinket, hozzunk tiszta döntéseket, takarítsunk, tisztítsunk. Szabaduljunk meg a feleslegestől (kapcsolat, szokás, gondolkodásminta, használaton kívüli tárgyak, ruhák, stb).
– Kereshetjük a biztonságos, alapot adó helyzeteket, emberekkel való összetartást.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Legyünk hajlandóak tanulni, fejlődni, kíváncsisággal forduljunk mások, események irányába, fontoljuk meg a kapott javaslatokat, ajánlatokat. Elképzeléseinkkel, vágyainkkal kapcsolatosan tudásunk elmélyítésével töltsük ezt az időszakot. Eljutottunk egy szintre, ami már elővetíti, hogy az eredmények lassan kézzelfoghatóvá válhatnak, de még akadályoztatva érezhetjük magunkat. Itt az idő nagyobb kihívást vállalni, de nem könnyelműen, hanem megfontoltan, tervezetten. Aki kinőtte a jelenlegi kereteit, ideje, hogy tovább lépjen, elinduljon a megvalósítás felé, éljen a lehetőségekkel, miközben a józan eszére is hallgat.
– Ne hagyjuk, hogy félelmeink kerekedjenek felül, vagy nyugtalanítsanak. Érezhetjük magunkat sebezhetőnek, vagy fenyegetve a körülöttünk levő bizonytalanságok miatt, vagy lehet bűntudatunk a múlt miatt. Kerülhetünk konfliktusba, érhet sérelem, kihívás. Ezek ne taglózzanak le, térítsenek el, tartsanak szorongásban. Akár van megoldás, akár nincs, az idegeskedés nem segít. A megoldás az, ha felmérjük félelmeink realitását és szembe nézve velük aggodalmaink ellenére is megtesszük a szükséges lépéseket.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
– Életünk változófélben van, kapcsolataink átalakulnak, új szereplők érkeznek és régiek köszönnek el. Egyre inkább hozzánk hasonló emberek társaságát keressük. Mikor bizonytalanok vagyunk, kérhetünk tanácsot, segítséget, égi vezetést, de tartsuk távol magunkat azoktól, akik leszólnak minket, vagy álmainkat. Akkor tudunk kiteljesedni, ha hiszünk és bízunk.

Társadalmi szinten:
– Értesülhetünk veszteségekről, tragédiáról, valaminek a lezárulásáról, illetve olyan híreket kaphatunk, melyek biztonságérzetünket rengethetik meg.
– Elgondolkodhatunk az élet fontosságáról, végességéről, értelméről.
– Az országra egyébként is jellemző az „én tudom jobban” hozzáállás és az ebből fakadó két (vagy több) pártra szakadás. Ez most előtérbe kerülhet és amennyiben egyik fél (társaság, csoport) sem hajlandó engedni, tisztelettel tekinteni a másik félre, elismerni annak tudását, véleményét, akkor az ellentétek még inkább kiéleződhetnek, elválásokhoz, lezárásokhoz vezethetnek. Az profitálhat, fejlődhet, aki rugalmasan, alázattal, tanulási vággyal tekint az eseményekre, helyzetekre, embertársaira.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres júliust kívánok!
Csik Tímea