2021. június – Ló hónap előrejelzés

2021. június 5-én beléptünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jang Fa Ló havába.
Megnő a társasági életre, ismerkedésre, kimozdulásra való igény. A külső feltételek is megengedőbbek, így megkezdődnek a nyaralások, utazások. Persze lehet, hogy nem oda, és/vagy nem akkor tudunk eljutni, ahová szerettünk volna. Ezért is a hónap egyik kulcskérdése a türelem lesz.
Ami nehézséget okozhat az időszakban, az a kommunikációs nehézség. Nem annyira könnyű időben és pontos információhoz jutni, félreértések adódhatnak, illetve előfordulhat, hogy hosszú információáradatból kellene kiszűrni a lényeget. Ezek következménye -a türelmetlenség okán- lehet kirobbanó indulat. Amikor nem is annál csapódik le a hatás, aki igazából kiváltotta, hanem annál, aki az utolsó cseppet cseppentette a poharunkba.
Alapvetően megmutatkozik az emberekben a jó szándék, könnyen találkozhatunk útjaink során segítő, jó szándékú emberekkel. Egyrészt ott van már régóta a társaság, történések, életélvezet iránti igényből fakadóan a jóindulatú közeledés mások felé, másrészt az esetleges belső frusztrációkból adódóan a türelmetlenség. Hogy mikor kinél melyikkel találjuk szembe magunkat, azt nem mindig lehet előre kiszámítani.
A frusztráció forrása az is lehet, hogy vannak olyan szabályok, melyek sokaknak nem tetszenek, értelmetlennek tűnnek, némelyek azok is. Ezért többen ezek kikerülésével, kerülőutakkal próbálkozhatnak vágyaik elérése érdekében. Jellemzően ott lehet ez most sikeres, ahol senkinek nem ártunk vele.
A hónap egyik sarkalatos kérdése korábbi tetteink gyümölcsének learatása lesz. Visszaköszönhetnek régi ismerősök életünkbe, hogy felhívják figyelmünket olyan korábbi gondolatainkra, mondatainkra, cselekedeteinkre, melyek törlesztésének most jött el az ideje. Fel kell ismernünk, életünk mely korábbi eseményének következményeként lépett életünkbe az adott esemény, feladat és mit érdemes abból megtanulnunk, magunkkal vinnünk, min kellene változtatnunk. Minden külső esemény most a belső változások szükségességére világít rá, amennyiben hajlandóak vagyunk elgondolkodni az üzenetén.
Ami sokszor hiányozhat az időszakban szintén a türelmetlenségből, kifelé fordulási igényből adódóan, az a ráérző ösztönösség.

Fontos lesz a hónap során, hogy semmit ne vigyünk túlzásba, se az élet napos, pihentető oldalát, napozást, evést, ivást, szórakozást, se a munkát vagy éppen a hangulatingadozást. Mindenben gyakoroljuk a mértékletességet, ami nem lesz könnyű mindenkinek. Most engedjük ki a lovakat és az elején nehéz megzabolázni, mértékletességre, türelemre inteni magunkat, mégis próbáljuk ezt megtenni.

Kedvező tevékenységek:
– Erdő, mező, víz melletti helyek felkeresése.
– Vízi sportok, búvárkodás, hajózás, testépítés.
– Szabadság, érzelmek, misztikum meg- és átélése.
– Törekvés a lelkesedésre, kezdeményező erőre, lendületességre, céltudatosságra, tervezésre, előrelátásra, bölcsességre.
– Kertészkedés, növényekkel foglalkozás.
– Festés, írás, rajzolás, tervezés.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Történhet olyan váratlan esemény most életünkben, ami elsőre megrengetheti biztonságérzetünket, de valójában mélyebb önismeretre kényszerít. Bizonyos dolgokat önmagunkban le kell zárnunk úgy, hogy egyelőre nem látjuk mi az, ami követni fogja. Egyfajta megújuláson kell keresztülmennünk, amit nehézségként élhetünk meg, ha ragaszkodunk a megszokotthoz és nem hagyjuk el önként a komfortzónánkat. Feléled a szabadság érzése, leomlanak a körénk épített védelmi falaink, melyek nem csak védelmet nyújtottak, de egyben korlátoztak is.
– Izgalmakra számítunk, jó híreket várunk, lelkesen készítjük fel magunkat. Legyünk szenvedélyesek, optimisták, jószívűek és összpontosítsunk céljainkra. Éljük meg kreativitásunkat olyan tevékenységben, hobbiban, ami energiával tölt fel. Érkezhet olyan lehetőség életünkbe, melyet a bennünk levő kreativitás és kitartás segít megragadni, akadályait leküzdeni, és ami örömmel tölt el, képessé tesz az élet élvezetére. Azt keressük, amiért lelkesedni tudunk!

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
– Mindenkinek van oka olykor a bánatra, elveszített valakit, lezárult valami az életében, vagy olyasmit szeretne, aminek nem érhető el a tárgya. A környezet sürgetése próbálja ilyenkor az élet napos oldala felé terelni, ideje van azonban a gyásznak, lezárásnak, hogy újra nyitottá tudjon válni az élet, a szeretet felé. Most ennek a nyitottságnak a kialakítására kapunk lehetőséget saját fájdalmunk tisztelete, felismeréseink, belső gyógyulásunk által.

Az előrejelzés tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres júniust kívánok!
Csik Tímea