2021. május – Kígyó hónap előrejelzés


2021. május 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jin Víz Kígyó havába.
Az időszak változékony érzelmeket, hangulatokat hozhat, kiszámíthatatlan eseményekkel, mégis valamilyen értelemben mindenki lehetőségeket találhat, megerősödhet. Ehhez, ahogyan egész évben, májusban különösen legyünk éberek, a jelenre fókuszáljunk, hogy észrevegyük a pillanatban rejlő tanítást, felismerést, előrevivő lehetőséget.
Valószínűleg nem minden a vágyaink szerint alakul, mégis abból induljunk ki a hónap során, amit szeretnénk, amik a vágyaink, álmaink, titkos gondolataink és ezek fényében vizsgáljuk a külső eseményeket. Kaphatunk ugyanis jelzéseket, amik visszautalhatnak számunkra arra, hogy még milyen tisztulási, nemesedési folyamatot kell végeznünk magunkon. A hónap legerősebb elemei a víz és a fém, a fém jelképezi a nemesedést, a víz az érzelmi és gondolati megtisztulást. Felfedezhetjük például azokat az elavult gondolkodásmintáinkat, melyek akadályoznak vágyaink megvalósításában. Így vihet közelebb ez a hónap álmaink eléréséhez, hogy saját magunkat készítjük elő rá önnemesítéssel. A tisztesség, etikusság, önzetlenség, teljesítmény, határozottság, meghozott döntések előrevivőek májusban. Azt támogatják és teszik lehetővé, hogy a tetteinkben megnyilvánulhassanak ezek a letisztult tulajdonságaink, értékeink.
Tekintsünk ezeknek megfelelően a váratlan fordulatokra, arra, ami elsőként esetleg stresszként csapódik le bennünk. Vizsgáljuk meg, mit üzen számunkra, merre akar irányítani ahelyett, hogy változtatások, erőfeszítések nélkül elvárnánk azt, hogy minden igényeink szerint alakuljon.
Egyre inkább elérkezik fokozatosan az ideje, hogy az elmúlt időszak befelé fordulása és önvizsgálata után a külvilágban, a hétköznapokban megéljük új, letisztultabb személyiségünket és kapcsolatainkban is ez tükröződjön.

Kedvező tevékenységek:
– Alkotótevékenységek, művészetek iránti érdeklődés.
– Minden olyan cselekedet, ami önzetlenségen, empátián és a feltétel nélküli szeretet gyakorlásán alapul.
– Minden tevékenység, mozgás, amit a természetben töltünk: kirándulás, kertészkedés, séta, futás, sport.
– Kreatív tevékenységek, életerő fokozása, öröm megélése.
– Az események értő és értelmező átgondolása.
– Ami most biztos nem megfelelő hozzáállás, az a túlzott befelé fordulás, elzárkózás másoktól, a külvilágtól.
– Kiválóan alkalmas időszak azon érzelmeink, gondolataink leválasztására -a gyökérokok felismerésével-, melyek már jó ideje nyomasztanak, hagytuk, hogy ránk telepedjenek. Elhozva számunkra a megkönnyebbülés érzését.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Mindenkinek az életében vannak sorsfordulatok, könnyebb és nehezebb időszakok. Most egy ciklus lassan végetér és elkezdődik egy új, melyben a „helyemen vagyok” bizonyossága megjelenhet. Szőjünk új terveket, vegyük észre az élet sokszínűségét, mi az, ami örömérzést okoz, miben szeretnénk megmutatni magunkat. Ha emellett felvállaljuk magunkat, lehetőséget teremtünk a kiteljesedésre. Saját utunkat, ne mások véleményét kövessük! Gátolhatja mindezt az önbizalomhiány, halogatás.
– Keressük azt, amiért hálásak lehetünk, nézzük a dolgok pozitív oldalát, vegyük észre a csodákat, éljük meg kreativitásunkat. Ez melegséggel tölti fel szívünket és növeli az elégedettség érzést bennünk. Ha korábban elvonta figyelmünket a negatív élethelyzetekkel való foglalkozás (munkahely, családi, anyagi problémák, stb), akkor most különösen fontos az élet napos oldalát keresni energiáink feltöltése érdekében. Életerő, játékosság, emberi melegség, egyenesség és önbizalom legyenek kulcsszavaink.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
– Valódi önmagunk felfedezése. A mások iránti hamis kötelességtudat is boldogtalanná tehet kapcsolatainkban. Ne akarjunk más lenni, mint akik valójában vagyunk, gondoljuk át az utunkat. Az evilági értékek, a másokkal való törődés szép dolgok, amennyiben nem látszat tevékenység, ami érzéseinktől való elzárkózásból fakad. Az érzésektől való elzárkózás fájdalmas. Ahol eltávolodtunk önmagunktól, ott vizsgáljuk meg, hogyan hozhatjuk helyre életünket. Gyógyítsuk meg régi fájdalmainkat, sérelmeinket.

Társadalmi szinten:
– Tapasztalhatunk túlzott érzelmi megnyilvánulásokat, kilengéseket, túlérzékenységet.
– Tanúi lehetünk önzetlen, empatikus megnyilvánulásoknak, összefogásoknak.
– Tisztességgel, becsülettel kapcsolatos eseményeket láthatunk, melyek a téma fontosságára igyekeznek felhívni figyelmünket azok pozitív vagy negatív oldalának megmutatásával.
– Megjelenhet a fokozott fegyelem igénye.
– Minden előrevisz, ami tisztességes, becsületes, de ahol nem így cselekszenek, azok az események most felszínre kerülnek, nem tetszést váltanak ki.

Fentiek természetesen kollektív szinten érvényesek, hogy egyénileg ki hogyan éli meg az időszakot, az nagyon különböző lehet.
Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres májust kívánok!
Csik Tímea