2021. november – Disznó hónap előrejelzés

2021. november 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jin Föld Disznó havába.
A Bivaly év egyes hónapjai az elmúlt 12 év eszenciáját idézik fel. November a 2019-es Jin Föld Disznó év meghatározó feladatait hozhatja vissza, amennyiben elmaradásunk van az akkori kollektív, vagy személyes feladatainkat illetően. (A 2019-es év feladatairól ide kattintva olvashatsz.)
Egyéni életünkben azt érdemes végiggondolni, milyen fő feladatokat hozott számunkra az év és azokat hogyan oldottuk meg, sikeresen lezártuk, vagy van, ami még megoldásra vár.

A 2021-es Disznó hónap azok számára lehet kedvezőbb, akiknek hangsúlyos képletükben a Föld vagy a Tűz elem. A többieknek érdemes arra figyelniük, hogy a külvilág felé irányultság ne merítse ki túlzottan. Nehezebben kínálja a hónap például az örömforrást, vidám helyzeteket. Úgy tudjuk ezt helyettesíteni, ha saját belső tüzünket tápláljuk alkotómunkával, kreativitásunkkal. Akkor is, ha ennek nem feltétlenül találunk közönséget, hanem belső világunkban éljük meg. Szerencsés időszak személyes fejlődésünkhöz, belső munkához, napló íráshoz, önképzéshez és szűkebb környezetünk formálásához is. Például kidekoráljuk otthonunkat, átalakítjuk a konyhát, kézműveskedünk, ötletelünk, terveket szövünk. Azon az áron is, hogy ezáltal úgy érezhetjük, kimerülünk, kevesebb idő és energia jut más jellegű tevékenységekre. Azoknak is kedvez az időszak, akik művészi teljesítményükre szeretnék felhívni a nyilvánosság figyelmét. Érdemes lehet energiát fektetni a kommunikáció letisztult formáiba, rendszerezett előadások tartásába.
Az eredményességhez minden folyamatot mély összeszedettségből kell indítani, értelmezni és alaposan felkészülni. Ha átgondoltan, lépésenként, kitartóan haladunk, akkor, bár lehet, hogy nehézségek leküzdésével, módosítások segítségével, de végig vihetjük, amit elterveztünk. Fordítsunk figyelmet a folyamatos töltekezésre, másként könnyen kimerülhetünk.

Elmélkedőbb, komolyabb gondolkodás jellemezhet minket, melyet igyekszünk a külvilágban, másokkal megbeszélni, vagy mások által, tapasztalataikat szemlélve magunkban megélni.
Kedvező az időszak utazáshoz, mozgáshoz, tervek készítéséhez, ötleteléshez.
Kerülhetünk olyan helyzetekbe, amikor azt érezzük, hogy hiányzik a stabilitás, a biztos pont, a szilárd támasz.
Jó, ha részt veszünk összefogásban, közösen keresünk lehetőségeket. Másként most nem nagyon számíthatunk elénk toppanó váratlan segítségekre. Amelyik közösség megérett az összefogásra, ahol az egyének nem csak saját egyéni érdekeiket tartják szem előtt, hanem másokkal, a közösséggel is törődnek, ott lehet számítani együttesen, összefogással elért eredményekre.
Azokban a helyzetekben, amikor tetteink által rontjuk saját esélyeinket, körülményeinket, vagy amikor azt tapasztaljuk, hogy akadályba ütközünk, akkor az igazság, becsület, hitelesség, megfelelő időzítés kérdéseit vizsgálva juthatunk előbbre. Olyan helyzet is adódhat, ahol megoldást a lezárás hozhat számunkra, vagy a tökéletesség, túlzott maximalizmus elengedése.

Kedvező tevékenységek:
-Bármi, amit örömmel végzünk, iktassuk hétköznapjainkba, hogy ezáltal önmagunkat lelkesítsük, inspiráljuk. Ezeket kívülről, körülményekből, vagy másoktól most nehezebb megkapni.
-Képzeletvilág megélése, álmodozás, szellemi munka, jóga.
-Bensőségesség megélése a családban, hozzánk közel állókkal.
-Konyhai tevékenység.
-Filmek, színházi előadások.
-Mozgás, tánc, sport, utazás.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
-Ha túlvállaltuk magunkat, akkor a túlterheltség, kimerültség, túlzott felelősség súlya miatt fegyelemre és tűrőképességre van szükségünk feladataink megoldásához, miközben felmerülhet bennünk a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e ekkora energiát beletenni a dolgokba. Ilyenkor a körülöttünk levő jó és szép dolgokat sokszor észre sem vesszük, csak a terheket. Nem tudjuk, hogyan leszünk képesek végigcsinálni, az motivál, ha ezen túl leszünk, minden könnyebb lehet. Próbáljuk átcsoportosítani a feladatokat, vagy leadni, amit lehet, mert pihenésre, töltekezésre van szükségünk. Lehet, hogy nincs kivel megosztanunk a terheket és az örömöket, vagy egyenlőtlen a munkamegosztás. Gondoljuk át azt is, van-e olyasmi, amiben nagyobb felelősséget kellene vállalnunk.
-Tulajdonunk, anyagi javaink körül foroghatnak gondolataink, szeretnénk biztonságban érezni magunkat. Félhetünk mindezek elvesztése miatt. Ha mindez csak belső szorongásaink kivetülése, a megoldás akkor is egyrészt a takarékosság, másrészt a megosztozás, elengedés gyakorlásában rejlik. Nézőpontjaink tágítására is szükség lehet.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
Ha saját igényeinket félretéve azért törődünk másokkal, mert félünk az érzelmi sérüléstől, az oda vezet, hogy saját magunkkal szembeni bűntudatunkat a mások iránti harag álcájába bújtatjuk. Nem jut magunkra elegendő időnk, energiánk és emiatt a külvilágra neheztelünk. Elutasítástól való félelemtől vezérelve másokat juttatunk hatalomra, engedjük, hogy befolyásoljanak, megteszünk olyasmit helyettük, amit nekik kellene.
Azt tegyük, amit szeretnénk, azt mondjuk ki, amit gondolunk és felszabadulunk.

Társadalmi szinten:
-Adódhatnak nehézségek, zavarok a közlekedésben, szállításban, postai kézbesítésben, vagy az oktatásban.
-Ahhoz, hogy a dolgokat kézben tartsuk, meg kell tennünk olyasmit, amit nem szeretnénk. Ez történhet önszántunkból, saját belátásból, vagy utasítás, iránymutatás követelheti meg tőlünk.
-A közösség ereje, az összefogás védheti az egyént, de ehhez az egyéni érdekek háttérbe szorítása szükséges. Különböző helyzetekben vizsgázhatunk abból, mennyire az egység, vagy csak a saját érdekeinket tartjuk szem előtt. Azok a közösségek, ahol erre még nem értek meg az egyének, ha átmenetileg is, de most elbukhatnak.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres novembert kívánok!
Csik Tímea