2022. január – Bivaly hónap előrejelzés

Megtisztulás, nemesedés
2022. január 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Fém Bivaly év Jin Fém Bivaly havába.
Lehetőséget kapunk az év által jelölt feladataink pótlására, amennyiben elmaradásunk van valamilyen területen.
A 2021-es év általános feladatairól ide kattintva olvashatsz.
Érdemes lehet átolvasni és egyéni életünkben végiggondolni, a cikkben említettek közül milyen fő feladatokat hozott számunkra a 2021-es év és azokat hogyan oldottuk meg, sikeresen lezártuk, vagy van, ami még megoldásra, kiegészítésre vár.

2022 január azok számára lehet kedvezőbb, akiknek hangsúlyos képletükben a Fém elem. Könnyebben felismerik a lehetőségeket és találhatnak eszközöket az esetleges problémák megoldásához.
Jin Fém jegy analógiája a négyoszlopos sorsfejtésben a hópehely, ami szemlélteti, hogy mindnyájan egyediek, különlegesek, megismételhetetlenek vagyunk.
A hónap kiemelten kedvez egyedi, kreatív, ötletes oldalunk feltárásához. Felfedezhetjük, miben vagyunk kiemelkedően tehetségesek, mivel szeretnénk a külvilágban foglalkozni, hol kaphat figyelmet szakértelmünk, hozzáértésünk, megjelenésünk, hol élhetünk meg tündöklést, vagy miben találjuk küldetésünket. Egy korszak lezárult, útjára indul egy másik, ahol majd már új szerepben, megújult személyiséggel jelenhetünk meg. Az önismeret, a személyiség meghaladása nem zárul itt le, de mérföldkőhöz érkeztünk, hatalmas lépést tehetünk előre. Ennek része az is, hogy felszínre hozzuk magunkból azt a rejtett értéket, ami megérett bennünk arra, hogy a külvilág elé tárjuk, értéket teremtsünk, adjunk valamit magunkból a világnak. Sokaknak ez lehet a hónapban a leghangsúlyosabb mozgatórugója, motivációja. Nem az anyagi, megfogható eredmények fontosak most. A cél az, hogy felszínre hozzuk mindazt, ami bennünk rejlik úgy, hogy közben azt valósítjuk meg, ami a belső vágyainknak, terveinknek megfelel. Ebből a belső motiváltságból tudunk most minden folyamatot elindítani, kitapasztalni, megnyilvánítani. Vagyis ahol a belső indíttatás nincs meg, hiányzik, ott a hónapban rejlő lehetőség csak lehetőség marad, kiaknázatlanul. A Bivaly jegy szorgalmas, kitartó, amit elkezd, azt jellemzően be is fejezi. Ezt a hozzáállást igénylik saját fejlődésünk érdekében tett erőfeszítéseink is. A kishitűséget sutba dobva, önmagunkat lelkesítve tegyünk meg sorban egymás után minden szükséges lépést. Most van itt az ideje, most érhetünk el nagy előrelépést saját kincseink feltárásában. Tisztítsuk tovább érzelmeinket, gondolatainkat, fejezzük be, ahol elmaradásunk van, zárjuk le azt, amire már nincs szükségünk. A megtisztulás által felkészülünk az újra teret és helyet adva neki. Tisztánlátásunk fejlődik, ezáltal könnyebben rátalálunk új helyünkre az új világban. Amennyiben az év során már eddig is sokat dolgoztunk magunkon, szorgalmunk, kitartásunk elnyeri jutalmát. Olyan felismeréseink lehetnek saját magunkkal kapcsolatosan, amik korábban rejtve voltak előttünk. Az új tudást őrizve és beépítve készülhetünk arra a nagy pillanatra, amikor végre használhatjuk. Csak rajtunk múlik, meddig jutunk önmagunk felfedezésében, képességeink, egyediségünk, küldetésünk kibontakoztatásában.

Fontos érték lesz a hónap során az összetartó közösség, aminek tagjai lehetünk, barátok, akiktől támogatást kaphatunk. Előre vihetnek ráérzéseink, ötleteink, az újítókészség és az együttérzés.
Előnyös, ha versenyképesek vagyunk abban, amivel foglalkozunk. Ennek kedvezőtlen megélése, ha mindenhol riválisokat látunk.
Hasznosak az alternatív gyógymódok, segítők, tanácsok, de mindig belső szűrőnkön átengedve fogadjunk el bármit. Saját magunkba vetett biztonságérzetünket tesszük kockára, ha határozatlanságból fakadóan meggondolatlanul követjük a hiteltelen külső tanácsokat is.

Kedvező tevékenységek:
– Igazságosság és hitelesség keresése, hiteles kapcsolatok fenntartása.
– Őszinteség, becsület szem előtt tartása döntéseink során is.
– Jelenlét – a múlton való töprengés és a jövő miatti aggódás helyett.
– Csendben töltött idő, légzőgyakorlat, meditáció támogatja tisztánlátás elérését, a takarítás a megtisztulás megélését.
– A régi elengedésével nyissunk az új felé.
– Hátszelet kapnak az előadókészséget, alkotókészséget igénylő tevékenységek.
– Előadás, prezentáció, tárgyalás, megbeszélés, egyeztetés időzítése a hónapra.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
Ahelyett, hogy a fókuszt arra helyeznénk, amivel elégedetlenek vagyunk, azokra a tevékenységekre, eseményekre, személyekre koncentráljunk, amik és akik lelkesedéssel töltenek el.
Gondolkodó, elmélkedő hozzáállást kíván meg az időszak, belülről, belső élményekből építkezést, tervezést. Hagyjuk, hogy ösztönös megérzéseink vezessenek.
Ha valami nem sikerül tökéletesen, fogadjuk el, hogy mi is hibázhatunk.

Társadalmi szinten:
– Társadalmi szinten, a közéletben, munkahelyen, vagy a szomszéd esetében is előtérbe kerülhet a hitelesség, igazságosság, igazmondás kérdése. Aki nem mond igazat, lebukhat, ezáltal hiteltelenné válik. A dolgok kimenetele mind egyéni, mind társadalmi szinten azon múlik, ki-ki hogyan kezeli belső indíttatásait, ösztöneit és azt hogyan jeleníti meg a külvilágban, kommunikáció formájában. Akinek nincs kellő önfegyelme, nem válogatja meg a szavait, az elragadtatva magát válogatott kritikákat vághat mások fejéhez. Jobb esetben. Az ismertség növekedése csak hiteles személyek esetében fog elismertséggel együtt járni.
– Versenytársak kerülhetnek a képbe, vagy rivalizálás alakulhat ki, ki tud nagyobbat mondani, ki a szebb, jobb, ügyesebb, megnyerőbb, népszerűbb. Ki tett le az asztalra nagyobb teljesítményt.
– Versenyek lehetnek szépség vagy egyediség, ötletesség kategóriákban. Például a legeredetibb festmény, a legötletesebb műalkotás, a legszebb pillanat fotója. A hónap során fontos szerepet kap a „Most”, az időszak kedvez a pillanat megragadásának, a fényképezésnek, fotókiállításoknak.
– A kommunikáció és a művészetek is szerepet kapnak, a társasági események száma is nőhet, többen mehetnek előadásokra, színházba, stand up comedy műsorokra, kiállításokra.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és sikeres januárt kívánok!
Csik Tímea