2022. július – Kecske hónap előrejelzés

2022. július 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Víz Tigris év Jin Tűz Kecske havába.
A hónapra a nyár ellenére még mindig nem a kifelé fordulás, társasági élet, külvilágban cselekvés jellemző, hanem többségében inkább a befelé fordulás, elvonult időtöltés, csendes megélések jellemzik hétköznapjainkat.
Aki teheti, igyekszik utazni és terveinek, álmainak megfelelő helyen tölteni nyaralását.
Egyre többen szembesülünk avval, mi az az elgondolásunk, amit nem engedhetünk meg magunknak. Az elengedések lehetnek jelen belső megéléseinkben, lelki szinten. Anyagi értelemben a gazdasági válság okán ez elkerülhetetlen, hogy megfontoljuk és újra értékeljük mi az, amire valóban szükségünk van, és mi az, amiről le tudunk mondani. Mit tudunk elengedni anyagi biztonságunk viszonylagos megtartása érdekében.
Ugyanez a folyamat zajlik például kapcsolatainkban is, még mindig lehetnek olyanok, akiket el kell engednünk, mert lejárt a kapcsolat ideje, vagy mert az már nem működőképes, nem szolgálja fejlődésünket.
Olyan, mintha egy nagy szanálási folyamat zajlana lelki szinten és hétköznapjaink eseményei, körülményeink, a külvilág ehhez asszisztálnának.
Rendeződés és újratervezés zajlik, ami időnként okozhat belső feszültséget, nehézséget.
Szűkebb és tágabb környezetünkben levőkre tekintve pedig azt érzékelhetjük, hogy mindenki igyekszik a saját szabályai szerint cselekedni, érvényesülni, saját érdekei szerint kommunikálni. Természetesen mások számára mi vagyunk a külvilág, ugyanezt a benyomást kelthetjük mi is a körülöttünk lévőkben.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Ha hosszú ideje dolgozunk vágyaink eléréséért, beletettük időnket, energiánkat, teljes figyelemmel, odaadással és kitartással dolgoztunk ki minden apró részletet, akkor be tudjuk fejezni, mert meg van a tudásunk, kellő tapasztalatunk, szakértelmünk ahhoz, hogy sikeresen véghez is vigyük, amibe ennyi igyekezetet fektettünk. Ha szeretjük, amit csinálunk, a külvilág véleménye nem igazán befolyásol minket, megérett az idő, hogy tovább lépjünk egy magasabb szintre. Egy tanulási szakasz ér most véget, már nagyobb felelősséget, új feladatokat vállalhatunk, mely által számot adhatunk megszerzett tudásunkról. Régi berögzült szokásmintáikat kell magunk mögött hagyni, mert már többre vagyunk képesek. Türelmünk, szorgalmunk, kitartásunk, és önbizalmunk kerül most megmérettetésre.
– Ugyanakkor kétségeink lehetnek, nem tudunk egyértelműen dönteni, érzelmeink és gondolataink kerülhetnek konfliktusba. Hol az egyik, hol a másik gondolat, megoldás tűnhet előnyösnek. A külvilágban megnyilvánulva valaki mással kerülhetünk civakodásba. Az esélyek kiegyensúlyozottnak tűnnek, az érzelmek felkorbácsolódnak. Túlagyalhatjuk, túlanalizálhatjuk a helyzetet ahelyett, hogy a belső hangra figyelnénk. Csak azután tegyünk lépéseket, miután tisztáztuk magunkban gondolatainkat és érzelmeinket.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
Előtérbe kerülhetnek az anyagiak, bőség kérdése, pénzhez való viszonyunk, pénzkezelési és beosztási képességünk, használjuk-e kifogásként akkor, ha valamit nem akarunk megtenni. Lehet, hogy vágyaink elérése érdekében átmenetileg áldozatokat kell hoznunk, valamint önsajnálat helyett megbecsülés és hála érzésével feltöltenünk magunkat. A pénz értékét, energiáját azokhoz a kezekhez tartozó energiák összessége adja, melyeken átvándorolt, mielőtt hozzánk érkezett. Ez az energiaáramlás mozgatja. Nem vonzzuk a pénzt akkor, ha tétlenül kétségbeesünk, ellenben vonzzuk, ha talpraesetten próbálkozunk megszerezni és bölcsen használjuk fel. A pénzt vonzza a megbecsülés és a hála, azaz ha megbecsüljük amennyi van, hálásak vagyunk érte és okosan használjuk fel.

Társadalmi szinten:
Kiéleződhetnek konfliktusok, mert egyik fél azt érzékeli a másikon, hogy az csak a saját érdekeit nézi. Ha van is rá kezdeményezés, annak végkimeneteleként nem jellemző a kompromisszum készség.
A társadalmi szinten bekövetkező események jobbításáért most leginkább azt tehetjünk, hogy rendet rakunk önmagunkban, belső világunkban, hogy idővel, amikor minél többen tesszük ezt, akkor ugyanez a rend, harmónia tükröződjön vissza a külvilágban.

A 2022-es év egyes havi előrejelzései a teljes Tigris év előrejelzésének fényében értelmezhetőek, melyet ide kattintva olvashatsz.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és kiegyensúlyozott júliust kívánok!