2022. május – Kígyó hónap előrejelzés


2022. május 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Víz Tigris év Jin Fa Kígyó havába.
A külvilágban kevésbé alkalmas az időszak kiemelkedő eredmények eléréséhez, mert figyelmünket belső világunk, terveink, elképzeléseink, számunkra kedves tevékenységek és kapcsolataink felé érdemes most fordítanunk. Tapasztalataink ezeken a területeken késztethetnek változásra, következtetések levonására, majd átalakulásra. Belső világunk, közeli kapcsolataink válnak hétköznapi életünk főszereplőivé. Lesz, aki álmai hivatásához jut egy lépéssel közelebb. Lesz, aki most talál rá az útjára, hobbijára, vagy többet tud vele foglalkozni. Lesz, aki gyermekeivel való kapcsolatában jut megértésre, fontos következtetésre egy átalakulási folyamat által. Lesz, aki saját lelkivilágával barátkozik meg jobban, nagy lépést tesz az önismeret vagy az önelfogadás terén. Lesz, aki kapcsolati játszmáira ébred rá, ezáltal a jövőben magasabb minőségben tudja kapcsolatait működtetni.

Milyen külső vagy belső tapasztalatok, körülmények, események fognak késztetni fenti tanulságok levonására?
Egyéni szinten az általános előrejelzésekkel kapcsolatosan ritkán kell nagy horderejű eseményekre gondolni. Most a megéléseinket egyénenként az fogja eldönteni, hogy a tűz erővel harmonikus vagy diszharmonikus a kapcsolatunk, hogyan tudjuk működtetni. Körülményeinkben, feltételrendszerekben a tűz most meghatározó szerepet tölt be, rajtunk múlik, hogyan bontakoztatjuk ki, milyen hozzáállással és tettekkel reagálunk a minket körülvevő eseményekre.
Tűz elem analógiák például a szeretet, öröm, szenvedély, mozgás, tánc, jóga, sütés-főzés, szórakozás és szórakoztatás, filmművészet, éneklés, zene, informatika, elektromosság, vulkánok, robbanás, média, reklám, stb.
Egyéni képlet és tudatossági szint függvényében, aki „jóban van a tűzzel”, annak lehetnek olyan szórakozással kapcsolatos tapasztalatai, amik belső világában hoznak változást. Lehet az egy koncert élmény, egy benne mélyre ható dal, film. Kirándulás, kerékpártúra, ahol találkozik olyan emberekkel, akik gondolatvilágában indítanak el változásokat. Általában optimista tud most lenni, bízik az elrendeltetésben, abban, hogy előbb-utóbb, de minden jól alakul. Spontán átélheti a szeretet és az öröm valódi érzéseit.
Míg aki kevésbé jól boldogul a tűzzel, az például tapasztalhatja, hogy feltöltődik feszültséggel és másokhoz vagy fémhez érve „megcsípi” a pici elektromos kisülés. Vagy meghibásodhatnak elektromos gépei, világító eszközei, otthonában elmehet az áram. Főzés közben megégetheti a kezét. A szokásoshoz képest többször indulatossá válhat, vagy több indulatait kifejező emberrel találkozhat. Bizalmatlan lehet mások irányában, azt élheti meg, hogy elárulták, kihasználták. Kezdeményezhet, illetve belefuthat heves vitákba, konfrontációkba. A szeretet és az öröm zavarát vagy hiányát élheti meg. Kevésbé jól láthat most rá titkokra, rejtett dolgokra. Így a belső világában zajló folyamatok is zavarosabbak lehetnek. Bár számára a tanítások olykor kevésbé kellemes formában érkeznek, ugyanúgy levonhatja tapasztalatait, megteheti felismeréseit, felbonthatja számára káros kapcsolatait, de részéről ezek több munkát, odafigyelést igényelnek.

Kedvező tevékenységek:
A hónap hajlamosíthat aggódásra, a dolgok túlgondolására, tespedtségre, feladatok elodázására, vagy rosszul megélt kényszerpihenőre ítélhet. Sokaknál jelentkezhet biztonságérzetük csökkenése.
– Kedvező ezek elkerülésére vagy oldására most bármilyen önkifejezéssel vagy mozgással járó tevékenység napi szintű, rendszeres végzése.
– Barátokkal, szeretteinkkel való beszélgetés, kézműveskedés, rajzolás, előadás tartása. Sportolás, kirándulás, kerékpározás, úszás.
– Érzelmeink tudatos jelenléttel való meg- és átélése. Félelmeinkkel való szembenézés.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Álmaink, terveink területén megvalósulhat, megszülethet most életünkben valami új, vagy amit már rég szerettünk volna. Figyeljünk a minket körül vevő szép dolgokra és örüljünk neki. Töltsünk annyi időt gyermekeinkkel, házi kedvenceinkkel, a természetben, amennyit csak tudunk. Vegyük észre az apróságokat is és engedjük meg magunknak az önfeledt örömöt, érzelmeink szabad áramlását. Figyeljünk arra, hogy ne agyaljuk túl a dolgokat, lazítsunk feszült figyelmünkön, legyünk picit könnyedebbek. Engedjük meg magunknak a felszabadult öröm megélését!
– A hónap második felében szánjunk időt a pihenésre, töltekezésre, tanulásra vagy tanításra, hitünk megerősítésére. Vizsgáljuk meg, miben hiszünk, aszerint éljük-e életünket és van-e kellő önbizalmunk? Idejétmúlt hitrendszerünk átalakítása vagy saját magunkba vetett hitünk megerősítése is feladat lehet. Lehet, hogy már tudjuk, mit szeretnénk, arra kell megoldást találnunk, hogyan ültessük át a gyakorlatba elképzeléseinket. Ehhez hitre és elhivatottságra van szükségünk. Alkalmas az idő olyan tanulmányok megkezdésére, ami felé meggyőződésünk vezet. Találkozhatunk valakivel, akinek tanításai változások felé indítanak, vagy mi segíthetünk a hozzánk fordulóknak iránymutatással, rávilágítással. Miközben másokért teszünk, mi is egyre jobban érezzük magunkat. Szigorú, de barátságos, kedves, őszinte, megnyugtató, irgalmas hozzáállásra van most szükség. Olyan események érkezhetnek, melyek tanulsággal szolgálnak számunkra. Segítségre is számíthatunk, de csak akkor, ha kimondjuk, mire van szükségünk.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
A kommunikációnk tartalmára és stílusára érdemes figyelmet fordítanunk. A kapcsolattartás, alkotási és önkifejezési folyamatok lehetnek fontosak, ezek sikeressége pedig attól függ, hogyan kommunikálunk a világgal. Mert bár befelé fordulásra hajlamosító az időszak, a felszín alatt munkálkodó energiák levezetése alkotásban, önkifejezésben, esetleg sportban a legoptimálisabb. Ha megrekednénk, töltődhetünk szórakozással, ami megújulást hozva munkánkban is gazdagíthat. Fontos, hogy felmérjük korlátainkat! Vizsgáljuk meg, a munka vagy az élet fontosabb számunkra? Esetleg folytonos munkába, elfoglaltságba menekülünk valami elől? Aki csak dolgozik, az mellett észrevétlenül múlik el az élet. Amikor alkalmatlannak érezzük magunkat valamire, átalakulásra van szükségünk, vagy hiányérzetünk van a munkával kapcsolatban, akkor új élmények és gondolatok segítenek. Ideje felfedezni tehetségünket, szórakozni, barátokkal időt tölteni.

Társadalmi szinten:
– Nehezebb, kihívást jelentő napok lehetnek: május 13-14, 23-24, június 2-3.
– Előfordulhat zavar az elektromosság, informatika területén. Például leállhat egy időre az internet, közösségi hálózat. Lehet nagyobb áramkimaradás, meghibásodás.
– Földalatti mozgalom, vulkánkitörés, robbanás vagy robbantás, tűzkár.
– Felkorbácsolódhatnak mélyen összegyűlt indulatok, ami kirobbanó konfliktusok, összetűzések formájában nyilvánulhat meg.
– Megjelenhet az eddiginél több agresszív kommunikáció az interneten, médiában, személyes kapcsolatokban.

Arról, hogy társadalmi szinten miért mutatkozik nagyobb hajlam a tűz kedvezőtlen megélésére?
Május hónap képlete alapján most a tűz kedvezőtlen analógiának belső átalakítása, transzformációja zajlik. A képlet alapján –most még- kollektív szinten többen hajlamosak diszharmonikusan kezelni a tűz erőt, mint ahányan harmonikusan. Jelenleg avval segítjük a kollektív szint emelését, ha egyéni életünkben áttranszformáljuk ami még esetleg diszharmonikus bennünk és megvalósítjuk fentiekben a minél harmonikusabb megélést. A tűz tulajdonsága, hogy mindent amit megérint, átalakít. Velünk is ezt teszi, rajtunk múlik, hogyan.

A 2022-es év egyes havi előrejelzései a teljes Tigris év előrejelzésének fényében értelmezhetőek, melyet ide kattintva olvashatsz.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és kiegyensúlyozott májust kívánok!
Csik Tímea