2022. március – Nyúl hónap előrejelzés

2022. március 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Víz Tigris év Jin Víz Nyúl havába. Ha nem vagyunk rá tudatosak, indul az érzelmi hullámvasút.
Érzékenyebbek, feszültebbek és ezekből adódóan ingerlékenyebbek lehetünk, illetve ezek jeleit tapasztalhatjuk környezetünkben. Most kevesebb is elég ahhoz, hogy megbántsunk vagy megbántódjunk. A külvilág eseményei is erőteljesen befolyásolhatják lelki állapotunkat. Nem annyira a hosszútávú, örök harag jellegű viták időszaka ez, inkább rövid életű, de viharos lefolyású konfliktusok, kirohanások szemtanúi lehetünk kicsiben és nagyban egyaránt.
Személyes életünkben segíthet, ha magunkba zárkózás helyett folyamatosan megbeszéljük az érintettekkel elképzeléseinket, terveinket érzéseinket. A Nyúl havában azonban hajlam mutatkozhat a befelé fordulásra, különösen érzelmeinkről beszélhetünk nehézkesen.
A túlérzékenység másik oldala, harmonikus megélése az lehet, hogy észrevesszük azokat a dolgokat is, amit korábban nem. Fokozott érzékenységgel a dolgok mögé érzékelünk, látjuk azt is, ami a szemnek láthatatlan. Ezt azok tudják megtenni, akik fent tudják tartani a békés, nyugodt lelkiállapotot, nem zökkentik ki hosszú időre a külvilág eseményei, környezetének konfliktusos helyzetei.

Időnként nagyobb számban megjelennek találgatások, feltételezések, elméletek a történések mögöttes okairól. Ez lehet akár igaz is. A Nyúl havában mégis azon elméletek száma szaporodhat meg, melyeknek nincs, vagy részleges a valóságalapja. Hajlamosabbak lehetünk megérzések, feltételezések alapján levonni következtetéseket. Most többen gondolhatjuk, hogy olvasni tudunk a sorok között, miközben megtéveszt saját érzékelésünk. Kicsiben, közvetlen környezetünkben ez megjelenhet úgy, hogy feltételezések alapján pletykák kapnak szárnyra. Figyeljünk arra, hogy mit hiszünk el és mit fogadunk be. Először csendesen figyeljünk meg mindent alaposan, legyünk körültekintőek és mérlegelés után alkossunk véleményt. A tisztánlátást segítheti a nyilvános, kulturált vita, eszmecsere. Ennek során érdemes ügyelni a fokozott érzékenységre, a személyeskedésnek nem most van itt az ideje.

Személyes kapcsolataink rendezésére amiatt sem alkalmas az időszak, mert érzelmi játszmákba keveredhetünk. Ezen csak tovább ronthatnak az időszakra jellemző feltételezések. Olyan végkövetkeztetésekre juthatunk, hogy elárultak, becsaptak, kihasználtak, hálátlanok voltak velünk. Bizonyos esetekben ez lehet igaz, de most nem valószínű, hogy tisztán látunk (helyesebben érzünk) és fel tudjuk ismerni a tényeket.
Érdemes kerülni az olyan helyzeteket, ahol mások kibeszélésébe vonódnánk bele. Előfordulhat, hogy visszajut hozzánk rólunk szóló, hátunk mögött formálódó történet, ez esetben feladatunk az, hogy minél előbb visszataláljunk érzelmi egyensúlyunkhoz, illetve haladók el se veszítsék azt.
Hosszú távú dolgok elindításához nem kedvez a hónap, de kipróbálhatunk több mindent, hogy áprilistól képben legyünk, mi az, amit valóban szeretnénk és hosszabb távra is le tudja kötni érdeklődésünket.

Kedvező tevékenységek:
– Testi-lelki megtisztulás, tisztítókúra, böjt.
– Forrásanyagok megválogatása a félretájékozottság elkerülésének érdekében.
– Részvétel a spirituális közösségi élet valamilyen formájában (meditációs csoport, szabadon gondolkodók társasága, reiki klub, elvonulás, stb.).

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Helyzetünk megoldásában most magunkra számíthatunk, saját belső világunkban van ideje rendet tenni. Óvatos, megfontolt bölcsességgel, kellő élettapasztalattal. Ezért hajlamosít az időszak a befelé figyelésre annak ellenére, hogy itt a tavasz, igényelnénk a társaságot. Éljük meg úgy, hogy az egyedüllétben a mélyebb önismeret, továbbfejlődés lehetőségét látjuk. Kiderülhet számunkra az is, hogy mi az, ami igazán fontos, mik a valódi céljaink, mit tekintünk hivatásunknak, mit szeretnénk további életünkkel, kapcsolatainkkal kezdeni. Ehhez a mélyebb önismeret is szükséges. Célszerű mindig csak a következő lépésre koncentrálni, mert a teljes út most még nem látszik előttünk.
– A kapcsolatokban érkezhetnek tanítások, veszteségek, fájdalmak. Felbomolhat, ami nem őszinte, nem érzelmi alapú. Ez a gyász érzését hozza magával, mert megszűnik valami, ami értékes volt. Az érzelmi állapot, a fájdalom érzékelése elvonhatja figyelmünket a külvilágról, így nem vesszük észre, hogy merre érdemes továbbhaladni. Ha ez az állapot túlságosan sokáig tart, beleragadhatunk helyzetekbe, nem tudunk továbblépni, ragaszkodunk elmúlt dolgokhoz, személyekhez. Érzelmeink kezelését tanítják nekünk ezek a történések. Neheztelés vagy bűntudat helyett hogyan legyünk hálásak azért, ami jó volt életünkben, és azért, ami jelenleg jó.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
– Ha szomorúak vagyunk, mert elvesztettünk valakit, vagy véget ért valami életünkben, a fájdalmat tisztelve és megélve idővel és türelemmel meg tudjuk gyógyítani magunkat. Gondoljunk arra a szeretetre, amit megélhettünk általa a múltban.

Társadalmi szinten:
– Egyre erősebben élhetjük meg azt, hogy a külvilág különféle hatalmi szervei és érdekei visszafogják biztonságérzetünket. Ez még április folyamán is érzékelhető lesz.
– A februári előrejelzésben említett több utazásra, országuk helyzetéből menekülő emberekre vonatkozó utalás a márciusi Nyúl havára is fennáll.
– Magyarországon a Jin Víz Nyúl hónap utolsó napjára, április 3-ra tűzték ki az országgyűlési választást. (Április 4-én este kezdődik a Jang Fa Sárkány hónap. A jelenlegi miniszterelnök Jin Víz Nyúl évben született.)
Addig a hazai politika okán, de a külföldi események hatására sem számíthatunk másra, mint: feltételezésekre, mások hibáztatására, viharos és gyors lefolyású konfliktusokra, nézeteltérésekre.

A 2022-es év egyes havi előrejelzései a teljes Tigris év előrejelzésének fényében értelmezhetőek, melyet ide kattintva olvashatsz.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és kiegyensúlyozott márciust kívánok!
Csik Tímea