2022. október – Kutya hónap előrejelzés

2022. október 8-án beléptünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Víz Tigris év Jang Fém Kutya havába.
Jobban foglalkoztathat minket családunk, szeretteink külvilággal szembeni biztonsága, védelmezése, tehermentesítése. Még inkább előtérbe kerül a gazdasági helyzet, anyagi megfontolások, átláthatatlan, nem rendszeres bevételek és kiadások. Jellemzőek lehetnek a konfliktusok, félreértések, összeütközések. Szembesülhetünk olyan helyzetekkel, amikor valaki (egyén, csoport, ország) nagy energiával szeretné érvényre juttatni saját elképzeléseit, szabályait. Mindeközben „a cél szentesíti az eszközt” hozzáállással az sem tartja vissza, ha ezért másoknak kárt, sérülést, veszteséget okoz, vagy az az ára, hogy a (jó) kapcsolat megszakad. Ez az az eset, amikor saját egyéni, önös érdekeinkért okozunk másoknak károkat vagy fájdalmat.
Pozitívan akkor tudjuk használni ezeket az energiákat, ha valamilyen nemes ügyért, mások szolgálatában vívunk harcot, vagy megszakítunk egy káros, sérelmező kapcsolatot.
Figyelnünk kell az átgondolt kommunikációra, mert nem nyilvánul meg az, amit csak gondolunk, vagy úgy gondoljuk, hogy a másik úgyis tudja. Számunkra egyértelmű, elvárjuk, de ha a ki nem mondott szavaink teljesülését várjuk, mi magunk fogunk csalódni. Ebben az esetben pedig nem marad más, mint az elfojtott, felszín alatti forrongás.
Sok esetben a megbújó, lappangó indulatok következménye lehet egy megnyilvánuló konfliktus – nem feltétlenül csak egyéni szinten.
Olyan esetekre is lehet számítani, amikor valaki magára hagyatva érzi magát, miközben „nem erről volt szó”, legalábbis ő nem így gondolta. Közben lehet, hogy mindenki a maga érdekeit tartva szem előtt azt gondolja, hogy ő helyesen járt el, mert „neki ez jár”, a másik is oldja meg a maga problémáját („ha ő nem így gondolta, én akkor is mosom kezeim”). Miért? Mert ezekben a játszmákban (amikor az önérdek, vagy az elfojtott indulat vezet másokra való tekintet nélkül) nincsenek győztesek, csak vesztesek. Meg kell tanulnunk a teljes képet nézni és látni, indulatainkat és érzéseinket megfelelően kezelni, majd az eseményekből levonni a Tudatos következtetéseket.
Ebben a hónapban tehát jobban lefoglalnak minket a külvilág történései, hogy felkészüljünk az akár váratlan változásokra, így vágyainkra, kedvteléseinkre, lelki életünkre kevesebb figyelem és energia juthat. Mégis, ezek a külvilágból érkező benyomások azok, amik most megváltoztathatják gondolkodásmódunkat, jövőbeli terveinket, lelki világunkat. Amikor egy változást nehéznek élünk meg, akkor, ha valamilyen formában kifejezésre tudjuk juttatni a külvilágban érzéseinket és annak megfelelően tudunk cselekedni, környezetünket, körülményeinket alakítani, akkor ezáltal a nehézségre már nem korlátozásként tekintünk, hanem erőt találtunk magunkban (és közben esetleg másokban is) a megoldásához. Mindez visszahatással lesz önképünkre, belső erőnkre. Ebben az önmegerősítő folyamatban rejlik a hónap lehetősége.
Ez az az időszak, amikor az elmélet nem elegendő, ideje van a gyakorlatban tesztelni. Amit korábban kialakítottunk, gondoltunk, elképzeltünk magunkban, vagy magunkról, azt hogyan tudjuk szükség esetén a hétköznapokban megvalósítani, megélni. Kicsitől a nagyon át. Például egy nézeteltérést hogyan tudunk kezelni, hogyan reagálunk rá? Konfliktus helyzetben kiállunk érdekeink mellett kockáztatva akár a kapcsolat megszakadását? Önérdekeinket próbáljuk érvényesíteni másokon átgázolva, vagy a teljes képet nézzük? Tudatosan figyeljük magunkat és környezetünket, időben jelezve, ha sérelem ér? Vagy ehelyett elnyomjuk, elfojtjuk, ezáltal egyre fokozzuk indulatainkat, dühünket? Befolyásolják ezek konfliktusainkat olyan módon, hogy gyűjtjük magunkban sérelmeinket, majd váratlanul robbanunk? Az indulatkezelés fontos szerepet kap a hónap során, ennek gyakorlására vélhetően több lehetőséget is kapunk, élesben tesztelhetjük, hogyan vezetjük le, alakítjuk át magunkban.

A 2022-es év egyes havi előrejelzései a teljes Tigris év előrejelzésének fényében értelmezhetőek, melyet ide kattintva olvashatsz.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és kiegyensúlyozott októbert kívánok!