2022. szeptember – Kakas hónap előrejelzés

2022. szeptember 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Víz Tigris év Jin Föld Kakas havába.
Az elmúlt néhány évben egészen a közelmúltig erőteljesebben (olykor akár agresszíven) képviselte magát a spiritualitásnak az az irányvonala, ami mára már „rózsaszín” kort ígért, melyért -ígérete szerint- semmiféle személyes erőfeszítésre nincs szükség, magától megérkezik. Akik vakon hittek az önjelölt guruknak, fájdalmas csalódásban volt (rosszabb esetben még ezután lesz) részük. A szeptemberi Kakas hónapban ezt a viselkedésmintát érdemes még felismerni magunkban és másokban. Kerülni az önbecsapást, álspiritualitást, felismerni az erre való hajlamot magunkban és másokban, jobban szelektálni, hogy kívülről kitől és milyen állítást fogadunk el. De leginkább felvállalva életünkért a felelősséget önmagunkban bízni, önmagunkban keresni a válaszokat és megtalálni az egyéni utunkat. Amennyiben ezekben van még restanciánk, az valamilyen formában most megjelenhet életünkben, hogy felhívja magára a figyelmünket. Így például lehetnek olyan megérzések, melyekről utólag derül ki, hogy tévesek. Megjelenhetnek olyan tanítók, guruk, akikről felismerjük, hogy tanításaik tévesek. Nem szándékosan, hiszen ők is, mint bármelyikünk, lehetnek önbecsapás áldozatai. Jellemzően azok a követőik, akikben szintén meg van az erre való hajlam. Olyan megélések formájában jelenhet ez meg, amikor úgy érezzük becsaptak, kihasználtak, elárultak. Ezekben az esetekben most érdemes megfontolni, mi miben csaptuk be, árultuk el saját magunkat?

Másik feladat a kapcsolati- és érzelmi játszmák területén annál kopogtat, aki hajlamos a versengésre, irigységre, céljai elérése érdekében az érzelmi manipulációra. Aki vetélkedve, mások tehetségét irigyelve nem magára figyel, az a saját dolgával nehezebben, lassabban halad és avval szembesül, hogy mások megelőzik. Esetleg ilyenkor megpróbálja érzelmileg lehúzni a másikat, hogy az kevésbé legyen nála előbbre. Azt kell ilyen esetben felismerni, hogy megoldást az hozhat, ha megváltoztatja saját hozzáállását, az érzelmi ráhatást mindig mások emelésére használja, valamint vetélkedés helyett megtanul másokkal együttműködni. Amíg ezek a felismerések nem születnek meg, saját lelki világa tele lesz negatív és zavaros érzelmekkel.

Összességében viszonylag sok lehet a mozgás, utazás a hónap során, de kevésbé társas jelleggel, inkább a befelé fordulás, az érzelmek belső megélése lesz jellemzőbb. Saját személyiségünk, illetve a párkapcsolat, otthon életterületek kerülnek figyelmünk fókuszába. Elsősorban a furcsaságok, azok a dolgok, amik „nem azok, aminek látszanak”, vagy melyekről mi magunk sem tudtuk, hogy mi a valóság. Például azt gondoltuk magunkról, hogy megértőek vagyunk a párunkkal/gyerekünkkel, de most felhívja rá a figyelmünket, hogy folyamatosan megpróbáljuk irányítani, vagy érzelmi befolyásolással rávenni olyasmire, amit nem akar, ő magától más döntést hozna.

Sokan próbálják a külvilágot és a külvilág eseményeit kizárni életükből és inkább a munkájuk és egy belső kör felé koncentrálni figyelmüket, energiáikat. Egyre többen szeretnék -és talán érik el- azt, hogy energetikailag kevésbé hasson rájuk a külvilág. Talán éppen emiatt a külvilágban zajló kommunikációs folyamatok terén zavarok, sérülések várhatóak. Adódhat ez a részleges figyelemből is, hiszen így az áramló információk megértése csorbul – más és más lehet az, hogy ki milyen információt enged be és abból mit szűr le, ez pedig elkerülhetetlenül félreértésekhez vezet. Aminek következménye lehet az indulatosabb, agresszívabb kommunikáció (hátha az majd „átmegy” célzattal). Egyébként is az eltérő véleményeket sokan még nehezen fogadják el, így evvel is lehet feladat. (Tehát kinek a külvilággal folytatott agresszív, leuraló stílusa miatt, kinek a szűkebb ismeretségi körével szembeni érzelmi ráhatás miatt, de kollektíven ránk férne egy asszertív kommunikációs tréning. 😊)
Másik következménye a külvilág „kizárásának”, hogy a külvilágban zajló cselekvési lehetőségeket is lekorlátozhatja azáltal, hogy kevesebb lehetőségről ér el az emberekhez információ. Valamint az elhatárolódás miatt kevesebb az idegenekkel való ismerkedés lehetősége.
Fentiek természetesen nem arra utalnak, hogy ezek elkerülése érdekében minden információt, eseményt, személyt engedjünk be életünkbe – ezt most érdemes szűrni és szűkíteni. Az elszigetelődés pedig -avval együtt, hogy egy kicsit mindenki visszavonul-, inkább számunkra idegen emberekkel, illetve országok között lehet jellemzőbb, a baráti és családi kört kevésbé érinti.

Kellemes eseményekben is lehet részünk, például amikor ügyet intézünk és segítőkész emberekkel találkozunk, vagy egyszerűen a körülmények alakulnak számunkra kedvező módon. De magunknak avval segítünk a legtöbbet, ha gondolatainkat a megfelelő mederbe tereljük, lelkiállapotunkat a megfelelő formába hozzuk, személyiségünkön és önismeretünkön munkálkodunk (még tovább).

Kedvező tevékenységek:
– Kreatív tevékenységek, alkotás, kézügyességet igénylő tevékenységek.
– Fejlődési lehetőségek keresése, tanulás, önképzés.
– Természetben, fák és virágok között töltött idő.
– Vidám társaságban nevetés, mozgás, kerékpározás, sportolás, mozizás, főzés.

Mi segítheti az időszak optimális kimenetelét és legkedvezőbb megélését?
– Egy új kezdet lehetősége nyílik meg előttünk. Visszatérhetünk energiánk, kreativitásunk gyökereihez, megtanulhatjuk kontrollálni magunkat, kifejleszthetjük, felismerhetjük készségeinket és ügyességünket, teremtőerőnket. Ezekben elérkezett a cselekvés ideje, hogy irányítani tudjuk életünket. Ha már felismertük, akkor használjuk készségeinket és tudatunk erejét. Önbizalommal és rugalmasan hozhatunk döntéseket, kitarthatunk céljaink mellett. Elérhetünk arra a szintre, amikor már nem csak „akarunk”, hanem „hisszük és tudjuk”, hogy sikerrel járunk. De ehhez tisztában kell lennünk avval, hogy kik vagyunk és mit szeretnénk. Ahhoz, hogy valami újat hozzunk létre alkotóerőre, kezdeményezőkészségre és akaraterőre van szükség.

– Ideje magunk mögött hagyni, lezárni a múltat, a nem kielégítő kapcsolatokat, munkát, szokásokat, nézeteket, érzéseket, hogy új szakasz kezdődhessen életünkben. Már egy ideje az átalakulás, változás, újjászületés küszöbén állunk, ami olykor fájdalmas, de elkerülhetetlenül megtörténik. Ahol túlzott ragaszkodás vagy félelem van bennünk, az ebben a folyamatban felszínre kerül. Minden véget ér egyszer, hogy utána születhessen valami új. De ezt nekünk kell felépíteni a múlt szép emlékeiből és tapasztalataiból.

Milyen hozzáállás segít az időszak során?
Ideje személyiségünkben szilárd alapot teremtenünk, amellyel energetikailag kapcsolódni tudunk a Földhöz, az itteni realitáshoz, a gyakorlatiassághoz. Olyan alapokat, melyek segítségével itt tudjuk konkrét formában megvalósítani azt, amit szeretnénk. Vizsgálhatjuk, hogy mi az a régi szokás, elképzelésmód, ami miatt eddig ez nem sikerült. Lehet, hogy a realitásérzékben, ideákba menekülésben, illetve az önismeretben, önelfogadásban van mit helyre tennünk. Ideje önbecsülésünket és önbizalmunkat a helyére tennünk. Ne arra koncentráljunk, amit hiányosságként élünk meg, hanem egységes egészként tekintsünk magunkra, életünkre. Fogadjuk el a tökéletlenségeket is anélkül, hogy alábecsülnénk magunkat miattuk. Akkor talál ránk a szeretet, amikor elfogadjuk önmagunkat. Így születhet meg egy új, magabiztosabb énünk, mely által boldogulhatunk a földi világban. Aki ezt az önismereti munkát elvégzi -hosszabb folyamat eredményeként-, az, ha eddig volt is rá hajlama, nem lesz rá szüksége, hogy ideákba menekülve becsapja saját magát, kívülről várja élete megoldását.

Társadalmi szinten:
Fentiek társadalmi szinten is megfigyelhetők. Folytatódik a korábbi tendencia is a növekvő kiadások, egyre kisebb anyagi biztonság tekintetében.
Magyarország vonatkozásában a külkapcsolatokban lehet ellentét, konfliktushelyzet, eltávolodás más országok és vezetőik tekintetében. Illetve ilyen előzményekből adódóan kevesebb anyagi forrásra lehet számítani (kevesebb érkező támogatás, vagy több saját erős kiadás).

A 2022-es év egyes havi előrejelzései a teljes Tigris év előrejelzésének fényében értelmezhetőek, melyet ide kattintva olvashatsz.

Az előrejelzés csupán tájékoztató jellegű, melyet a személyes képlet is befolyásol.

Harmonikus és kiegyensúlyozott szeptembert kívánok!