2023. év havi előrejelzései

2024. Január
MIT HOZHAT JANUÁR A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2024. január 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl év utolsó, Jin Fa Bivaly havába. Nem mondhatjuk, hogy nyugodt időszakokat, éveket élünk, erről a januári hónapról tehát ehhez mérten jelenthető ki, hogy viszonylag nyugodt. Akadályokkal, korlátokkal találkozhatunk, melyek megállítanak minket, vagy nem engednek abban a formában érvényre jutni, ahogyan szeretnénk. Mégis egy kis lélegzetvételhez juthatunk mielőtt a Sárkány éve meghozza a nagyobb változásokat, konfliktusokat. Ez nem jelenti azt, hogy ahol már zajlanak ilyen jellegű események, azok erre a hónapra feltétlenül abbamaradnának vagy csillapodnának. Azok az ellentétek, melyek mégis most januárban indulnak, feltehetően átívelnek a Sárkány év nagy részén. Sárkány napon indul ugyanis a januári Bivaly hónap, ami behozhat a Sárkány évre jellemző energiákat, eseményeket is.
A hónap egyik fő témája a gazdasági helyzet, az ország pénzügyi nehézségei lehetnek. Személyes szinten „a fizetés elegendő-e a megélhetésre” gondolatok, anyagi megfontolások lesznek jellemzőek. Januárban, ahol van fizetésemelés, most derül ki, mennyit tud, akar a munkáltató emelni. De a vállalkozók is várják, hogy alakulnak az év eleji áremelések, ő hogyan tudja kigazdálkodni az eddigi eredményét. A legtöbb esetben most a következtetés az lesz: „a pénz a hatalomhoz áramlik”, az egyszerű munkásembereknek egyre kevesebb jut. Lesznek olyan konkrét példák, amikor az derül ki, hogy aki tehetős, oda még mindig, még ilyenkor is van honnan meríteni (ritka esetben az is kiderülhet, hogy honnan, azaz milyen pénz hová került), közben a szegények egyre szegényebbek és kimerültebbek lesznek. Ami oda vezet, hogy csökken a munkakedv, már fáradtan indulhatnak a reggeli munkanapok. Ez a folyamat eddig sem volt titok, mindenki tudta, most annyi a különbség, hogy az egyre nehezedő terhek és elapadó tartalékok miatt a téma többször előkerülhet konkrét példák formájában is. Egyre nagyobb az elégedetlenség és a kimerültség. Zavargás, tüntetés, sztrájk, ha lesz is, nem ennek a hónapnak az energiája, sokkal inkább a Sárkány évben fordulhat elő hasonló bármelyik országban.
Mire kedvező a hónap? Érdemes átgondolni anyagi helyzetünket, megtervezni ami van, azt mire fordítjuk hosszabb távra kalkulálva. Aki kimerült a folyamatos stressztől, az próbáljon töltekezni ebben a viszonylagosan csendes hónapban. Akinek pedig nagyobb konfliktusa van munkahelyén, vagy valakivel, próbálja még ebben a hónapban rendezni, megbeszélni. Ha már nem lehet, akkor diplomatikusan lezárni. A Sárkány év bizonyos szakaszaiban a békés lezárásra kisebb esély lehet, inkább a nagy robajjal, konfliktus megoldása nélküli haraggal való elválás lehet jellemzőbb. Természetesen nem mindenkinek, ezt az egyéni képlet és az egyén hozzáállása nagy mértékben befolyásolja. Aki kellően nyugodt, kiegyensúlyozott, megtalálta a középpontját, azt a változásokat hozó Sárkány éve sem fogja annyira kibillenteni, hogy olyasmire ragadtassa magát, amit valójában nem szeretne. Önuralma, egyensúlya megmarad. A másik félnek viszont nem biztos, így neki is érdemes kihasználni a januári szelídebb energiákat.
Harmonikus, kiegyensúlyozott, feltöltődést hozó januári Bivaly hónapot kívánok! 🙏☺

2023. December
MIT HOZHAT DECEMBER A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2023. december 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl év Jang Fa Patkány havába. Az októberi Jin Víz Disznó hónapban rendkívül erős volt a víz, ami nem kedvezett azoknak, akiknek kedvezőtlen elemük, vagy sok víz van képletükben. Különösen a Jin Víz vonatkozásában igaz ez. Náluk egyénenként különféle „tünetek” fordulhattak elő. Például váratlanul elöntötték az érzelmek akkor is, ha ennek semmi konkrét alapja, indoka nem volt. Legerősebb félelmeikkel kellett szembenézniük, vagy olyan félelmekkel, melyekről nem is tudták, hogy bennük lakik. Mind az érzelmek, mind pedig a félelmek ezekben az esetekben a tudattalanból törtek felszínre. Hogyha sikerült beleállni a feladatba, akkor ez nagy lehetőség az érzelmek kézben tartására, illetve a félelmekkel való szembenézésre. Hatalmas energiák szabadulhattak fel azáltal, ha valaki nem hagyta magát sodródni kiszolgáltatva saját érzelmeinek, hangulatainak, félelmeinek, hanem felelősséget vállalva saját maga és sorsa iránt tudatosan szembenézett ezekkel. Nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban megvalósítva. Fizikai szinten olyan betegségek jelenhettek meg, vagy erősödhettek fel, melyek kapcsolódnak a víz elemhez. Például húgyúti megbetegedés, hólyaghurut, veseprobléma, folyadék felhalmozódás a testben, ödéma, ciszta, mozgásszeri nehézségek, idegrendszeri tünetek. Az ezek által keletkezett érzelmek, félelmek, ugyanarra a feladatra igyekeztek felhívni a figyelmet.

Jellemzőbb most az érzékenység, érzékelések, így optimálisabb esetben olyan jelenségeket tapasztalhattunk meg, melyek a láthatatlan világgal, a titokzatossal, a misztikussal kapcsolatosak. Előfordulhat, hogy ennek során is feljönnek érzelmek vagy félelmek bennünk.

Mindezekre még van idő, hiszen a Disznó hónap nem ért véget, kihasználhatjuk a hátralévő napokat.

A Jang Fa Patkány hónapban fenti „tünetek” mérséklődhetnek, de nem szűnnek meg teljesen ott, ahol ez még feladatot jelent, megoldatlanság maradt. A víz elem a Patkányban teljesedik ki, ez a téli víz idény középső állatjegye a négyoszlopos sorsfejtésben. Ott lesznek a novemberi hónap témái a felszín alatt, de megnyilvánuló tetteinkben már más feladatok is hangsúlyt kapnak. Kapcsolataink kapnak fontosabb szerepet. Tekintettel az ünnepekre a rokoni, családi szálak kerülnek előtérbe, de párkapcsolati tanítások is érkezhetnek. Szükséges lehet átgondolnunk, hogy saját elképzeléseinket mennyire akarjuk rányomni másokra? Tiszteletben tartunk-e másokat? Elvárjuk-e, hogy mások tiszteletben tartsanak minket? Milyen játszmákat vetünk be annak érdekében, hogy uralkodjunk, vagy hatalmunk legyen mások felett? Másoknak milyen játszmákat engedünk meg és hagyjuk, hogy uralkodjanak felettünk? Lehet, hogy elsősorban párkapcsolat területén jelennek meg ezeket feltáró helyzetek, lehetőségek, de más emberi kapcsolatainkban is szükségessé válhat a személyes határok tiszteletben tartásának felülvizsgálata. Az udvariasság, illem, megbecsülés, együttérzés kiemelt szerephez szeretne jutni a hónap során. Szemben az indulatos, másokat kihasználó, tiszteletlen, szemtelen, udvariatlan, becstelen viselkedéssel. Mindkettővel találkozhatunk, a cél az, hogy ha diszharmonikus megélésen kapjuk magunkat, akkor önvizsgálatot tartva rendezzük, oldjuk meg „bent”, így tudunk „kint” is harmonikusan megnyilvánulni. Hogyha pedig mások ok nélkül indulatosak, tiszteletlenek, stb. velünk szemben, akkor tudatosítsuk, hogy benne van a rendezetlenség.

Gondoljuk át vágyainkat és ahol légvárakat építettünk, ahelyett reális célokat kitűzve magunk elé most eredményesen használhatjuk kreatív, alkotó energiáinkat. Fizikai szinten használhatjuk ezt tárgyak alkotására, projekt megvalósítására. Pszichés szinten érzelmeink, mentális szinten gondolataink rendezésére, tisztítására, illúzióink lebontására.

Ebben a hónapban többekben kellemetlen megéléseket hozhatnak a felmerülő anyagi megfontolások. Segítséget az jelenthet, ha arra helyezzük a fókuszt, hogy mi az, ami van.

A női/férfi szervek megbetegedéseire hajlamosak figyeljenek jobban egészségükre. Természetesen lehet nátha, influenza, melyek a víz idényre jellemzőek.

A „nagyvilágban” mi várható? Továbbra is bizonytalan, kiszámíthatatlan, képlékeny, ködös és átláthatatlan vagy éppen titokzatos sok minden, ahogyan azt a 2023-as Jin Víz évben már szinte megszokhattuk.

Harmonikus decembert kívánok mindenkinek és kellemes ünnepeket! 🙏☺

2023. November
MIT HOZHAT NOVEMBER A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2023. november 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl év Jin Víz Disznó havába.

A Kakas hónap legutolsó napján, október 7-én váratlanul kirobbanó közel-keleti háborúval régóta meglévő konfliktus, ellentét került felszínre két népcsoport között. Az október 8-án induló Kutya havában újra két táborra oszlott a világ, megtörténtek az elhatárolódások, ahogyan a szimpátia tüntetések is. A ki ki mellé áll, hogyan helyezkedik, kivel fog össze, kitől határolódik el kapott újra fontos szerepet.

A Disznó havában a már meglévő konfliktusok erőteljesebbé válhatnak, illetve újabbak keletkezhetnek. Olyan nézeteltérésekre lehet számítani -egyéni és társadalmi szinten is-, aminek a gyökér oka valamilyen félreértés, vagy feledésbe merült dolog. A két (esetenként több) tábor között egyre feszítőbbé válhat az ellentét.

A hónapra jellemző egy részről a terjeszkedés szándéka, más részről ennek a megakadályozási szándéka. Eddig is jellemző volt az évre a ködös, átláthatatlan dolgok megjelenése, most még több ilyenre lehet számítani. Előfordulhat levegőben vagy vízben terjedő ismeretlen eredetű anyag bevetése is.
Sokak életére jellemző lehet a magány, elszigeteltség.

Egyéni szinten mi segíthet a hónap során?

-Érdemes lehet figyelni arra, hogy felmerülő konfliktusok esetén megvizsgáljuk annak valódiságát, hátterét. Valóban fontos és valóban létező problémáról van szó, vagy egy félreértésről? Az is felmerülhet, hogy „az a fontos, hogy igazam legyen, vagy az, hogy a kapcsolat életben maradjon”?

– Jellemzőbbek lehetnek a figyelmetlenségből eredő balesetek, ezért a közlekedésben, gépek használatakor legyünk kipihentek, koncentráltak. Így szükség esetén a lehető legrövidebb idő alatt tudunk reagálni. Ügyeljünk a látási viszonyokra, ködre, különféle tükröződésekre is.

-A külvilág eseményei valamilyen szinten elkerülhetetlenül betörnek otthonunkba, életünkbe. Most mérjük fel, hogy mennyire engedjük meg a külvilág azon eseményeinek, melyekre nincs ráhatásunk, hogy felkavarják lelkünket, kibillentsék belső egyensúlyunkat.

-Jótékony lehet a spiritualitással, láthatatlannal, asztrológiával, rejtélyek nyomozásával (pl. ilyen témájú könyvek olvasása) való foglalkozás, de csak azoknál, akiknek kedvező elemet jelent a víz és nem túl sok van belőle képletükben.

-Akinek sok, vagy kedvezőtlen a víz, számukra az értelemre támaszkodás, dolgok rendszerezése, saját biztonságérzetük megerősítése, a józan ítélőképesség megtartása lehet most kedvező hatású.

-Legérzékenyebben azokat érintheti a hónap, akiknek képletében szerepel a Kígyó, vagy a Jin Tűz jegy. Nekik érdemes lehet novemberben bármilyen alkotótevékenységet végezni (rajzolni, írni, kézműveskedni, barkácsolni, ruhákat-, bútorokat tervezni), hangtálat használni, olyan zenét hallgatni, ami számára kellemes rezgést, frekvenciát jelent.

Kívánom, hogy mindenki megtalálja belső békéjét és ki tudja hozni magából a legtöbbet novemberben is. 🙏☺

2023. Október
MIT HOZHAT OKTÓBER A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2023. október 8-án belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl év Jang Víz Kutya havába.

A szeptemberi Kakas hónaphoz mérten remélhetőleg kevesebb kapcsolati konfliktusra lehet számítani mind az emberek, mind szervezetek, mind pedig országok között. Részben talán ezért is lehet, hogy kevesebb eseményről hallunk, vagy a hírek iránti immunitás miatt kevesebb jut el hozzánk. A ködös, átláthatatlan háttéresemények, felszín alatti manipulációk továbbra is megmaradnak, hiszen 2024 februárig tart a Jin Víz Nyúl év.

A hónap sajátossága az lehet, hogy érezhetőbben két táborra oszlik a világ és a két tábor most erősebben elhatárolódik egymástól. Egyik tábor, akiknél a hatalom van és saját egyéni érdekeikért, dicsőségükért, elveikért tevékenykednek belső körükben. A másik pedig mi többiek. Mintha most nyilvánvalóbbá válna, hogy ki hová helyezi magát, kivel van jóban és kivel nem tud érdemben nem hogy együttműködni, de szinte egy levegőt szívni sem. Ez részben a Kakas havában lezajló kapcsolati átrendeződésnek is köszönhető.

Ez a belső kör, kezükben a hatalommal a Kutya havában próbálhat az emberekre nyomást gyakorolni intézkedés(ek) tényleges bevezetésének szándékával. Ebbe jelentős pénzeszközöket is fektethetnek. Ezt felismerve születnek összefogások, amik talán nem annyira látványosak (vagy még nem), és nem minden esetben eredményesek.

Októberben sor kerülhet tehát olyan intézkedések bevezetésére, annak szándékára, amik ellenállást váltanak ki és összefogások is létrejöhetnek ezek kivédésére. Nem nyilvános összecsapás vagy konfrontáció lehet jellemző, a hónap energiája sokkal inkább az elhatárolódásban, egyértelműbb állásfoglalásban nyilvánulhat meg. Egyértelműbbé válnak a nézetek közti különbségek.

Az elhatárolódás egyéni szinten úgy is megnyilvánulhat, hogy most többen egyszerűen elvágják magukat a külvilágtól, a külvilág híreitől, eseményeitől. Aki híreket nem hallgatott, nem olvasott, az is valamilyen szinten tisztában kellett legyen az őt körülvevő eseményekkel, hogy a világban működni tudjon. De most hajlamosabbak lehetünk nem figyelni, nem akarjuk tudni már, hogy ki és mit tervez. Most még talán megtehetjük, novemberben erre kevésbé lesz lehetőségünk.

Ami hangsúlyos lehet októberben, azok egyrészt a kapcsolatok olyan értelemben, hogy ki miben hisz, ki kit akar -még- meggyőzni (ha még akar), kitől határolódik el teljesen. Másrészt a hatalom és annak megnyilvánulása. Kinek a kezében van és mi pontosan a célja vele (ez -még- nem kerül napvilágra).

A pénz nagyobb szerepet kaphat a hónap során, úgy is, mint fizikai eszköz, úgy is, mint fogalom. Ez novemberben még inkább megnyilvánulhat, akkor már inkább a pénz megfoghatatlan oldala kaphat nagyobb hangsúlyt.

Mire alkalmas a hónap egyéni szinten? A céljainkkal, elveinkkel összeegyeztethető csoportok létrehozására, vagy ilyen közösségekbe való belépésre. Aki megtalálja magában az egyensúlyt, harmóniát, annak ez a hónap nem lesz különösebben megterhelő (természetesen az egyéni életutak nem képezik ennek az általános előrejelzésnek részét, bárkit érhet nehézség egyéni sorsából adódóan). Aki nincs egyensúlyban, annál az lehet kérdéses a hónap során, hogy mennyire fogad el az övétől eltérő véleményeket, illetve mennyire szeretné ráerőltetni (természetesen pusztán jó szándékból) saját nézeteit másokra.

2023. Szeptember
MIT HOZHAT SZEPTEMBER A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2023. szeptember 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl év Jin Fém Kakas havába.
Körülményeinkben számíthatunk olyan változásokra, melyek vagy váratlanul érnek, vagy nem ítéljük kedvezőnek. Kollégáinkkal, családunkkal, barátainkkal szorosabbra fűzhetjük, vagy harmonikusabbá tehetjük kapcsolatunkat, de idegenekkel szemben tartózkodóbbá válhatunk. Olyan érzésünk is lehet, mintha a körülöttünk levő személyek között több kapcsolat távolságtartóbbá válna, megszakadna, vagy teljesen átalakulna. De új kapcsolatok születésének, régiek szorosabbra fűzésének is tanúi lehetünk.

Fontosabbá válik a stílus, nem csak megjelenésben, hanem a kommunikációban is. A meggondolatlan beszéd okozhat problémákat, sérüléseket. Több szóváltás, kioktató hangnemű konfliktus, okoskodó megmondóember jelenhet meg pl. a közösségi médiában, akik első látszatra uralják a terepet. Sérülhetnek olyan értékek, mint a tisztelet, hagyomány, vagy akár az idősebb emberek. De aztán jellemzően megjelenhet a sérelmet szenvedő mellett valaki, aki a józan ész hangjaként mellé áll. Még az is előfordulhat, hogy az erősítés által az okoskodó, kioktató fél visszavonulót fúj. De más területeken is megtapasztalhatjuk az összefogás erejét olyan helyzetekben, amikor kívülről támadás ér egy közösséget. Közösség nem csak egy közös céllal létrejött csoport lehet. Közösséget vállalhatunk egy üggyel, vagy egy emberrel is adott helyzetben, ha erre késztet az empátia vagy igazságérzetünk. Ennek feltétele az lenne, hogy ne mindenki csak a saját érdekeit vegye figyelembe, hanem ha másokat ér igazságtalanság, ő egyedül nem győzhet, de összefogással van esély a sikerre. Legközelebb lehet, hogy nekünk lenne szükségünk támogatásra, arra, hogy problémánkban együttérzésre találjunk a hideg közöny helyett. Így hozhat a hónap olyan tanításokat, melyek az egyéni érdek és a közösségi érdek, tisztesség, becsület témáit feszegetik. Csak akkor segítek neked, ha az az egyéni érdekeimet szolgálja, nyerek vele valamit, vagy melléd állok becsületből, hiszen egyértelműen látom, hogy téged igazságtalanság ért. Fentiek alapján megjelenhetnek azok, akik ebben a kiszolgáltatott helyzetben még meg is támadnak, hogy mások se segítsenek neked, mert bár sérelem ért, de például sok a pénzed/külföldi vagy (vagyis megjelenik az irigység vagy gyűlölet benne, amit a kioktatásoddal, ellened beszéddel vezet le), inkább a szegényeken/itthoniakon kellene segíteni (magát állítja be jónak, mások megmentőjének, de valójában nem tesz semmit). A fentebb írtaknak megfelelően először lehet, hogy energiát nyer, úgy érzi győzelemre áll, de most jellemzően megjelenhetnek olyan emberek, akik a sértett felet erősítve, a kioktatót a józan ész alapján helyretéve, nem engedik ezt az ártó energiát felduzzadni. Ha igazságtalanság éri, sérül emberi jogaiban, méltóságában, akkor nem gazdag/szegény, külföldi/honfitárs, hanem csak ember az ember.

Cégek közötti partnerkapcsolatok szűnhetnek meg, hogy új társulásba kezdjenek másokkal.

Esetenként felbomlik valami régi, hogy elkezdődhessen valami új. Felszámolhatunk életünkben valamilyen tőlünk távolabb álló dolgot és a felszabaduló helyet, időt, energiát, anyagiakat átcsoportosíthatjuk hozzánk közelebb álló területekre, emberekre. Erre egy példa, hogy aki külföldön él anyagi megfontolásból, de az távol áll tőle, a szíve inkább hazahúzza, egy ideje már fontolgatja a hazatérést, az most lehet, hogy valóban felszámolja kinti életét és hazaköltözik.

Kedvező hónap az otthon csinosítgatására, vagy bármilyen más otthon, elvonultan végzett alkotótevékenységre, amiben megélhetjük kreativitásunkat, szépérzékünket.

Mindenkinek stílusos kommunikációt, elegáns megjelenést, új kapcsolatokban és lehetőségekben bővelkedő Kakas hónapot kívánok!

2023. Augusztus
MIT HOZHAT AUGUSZTUS A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2023. augusztus 7-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl év Jang Fém Majom havába.
Általánosságban több kihívással, küzdelemmel nézhetünk szembe. Ahol konfliktusok folynak, az a Majom havában tovább fokozódhat, felerősödhet, legyen szó háborúról vagy családi viszályról. Fókuszba kerül a teljesítmény, felelősség, döntéshozatal kérdése. Lesznek, akiknél ez úgy nyilvánul meg, hogy beleveti magát a munkába, hogy kihozza magából a maximumot. Vagy megtesz olyan dolgokat, melyek által vállalja a felelősséget családjáért, rábízottakért. Mások ügyekért harcolhatnak, hogy megvédjék a gyengébbeket. De akiknek még gondjuk van ezekkel a tulajdonságokkal, megélhetik, hogy döntéskényszerben vannak, de bizonytalanok, nehezen döntenek. Vagy túl nagy felelősség nehezedik rájuk. Vagy teljesítményük gyenge, esetleg egy munkahelyi értékelés vagy kibeszélés során ez rossz légkört is teremt számukra.
Ez a hónap nem a tétlenség, hanem a cselekvés ideje. Evvel megteremthetjük egy későbbi pihenés lehetőségét is.
Aki a Majom havában készül nyaralni, kedvezőbb lehet az aktív, kirándulós időtöltés. Kevésbé kedvez a hosszútávú wellness vagy vízparti napozós választásoknak. Ilyen esetben közbe jöhet valami „teendő”, akár egy megoldandó kihívás formájában. Például műszaki hiba miatt át kell költözni egy másik szobába. Vagy adódhat útlezárás a strand felé menet, hogy több mozgásra, változtatásra ösztönözzön. Vagy egy hivatali ügyintézés válhat szükségessé, stb.
Anyagi kérdések is sokaknál előtérbe kerülhetnek a hónap során, felvetődhet a pénz által nyújtott biztonság kérdése. Többen lehetnek most olyan helyzetbe, hogy otthonukra vagy társukra plusz, váratlan kiadást kell fordítaniuk. Ilyen szempontból kedvező lehet lakásdekoráció, felújítás tekintetében, de a nehézségek, küzdelmes helyzetek növekedése miatt szakemberekkel dolgoztatni nem most a legoptimálisabb. Együttműködésre, összefogásra akkor lehet kedvező, ha meg tudjuk állni, hogy nem veszünk részt mások kibeszélésében, nem is hallgatjuk meg ki mit mondana el másokról, illetve azt sem halljuk vissza, hogy rólunk mit mondanak el mások.

2023. Június
Mire számíthatunk a 2023.06.06-07.07-ig tartó Jang Föld Ló hónapban?
Lassan véget ér a feszültségekkel, konfrontációkkal, változásokkal, nehézségekkel tarkított, érzékenységet fokozó májusi Jin Tűz Kígyó hónap és felváltja június 6-án a Jang Föld Ló hava. Májusban fokozódott az orosz-ukrán konfliktus. Voltak vulkánkitörések (Etna, Popocatépetl, Nyamulagira), földrengés Japánban, Melbourneben, Romániában, Krétán. Az USA közel került az államcsődhöz. A magyar miniszterelnök a Jin Víz Nyúl évében már eddig is a szokásosnál jobban a figyelem középpontjába került, ha lehet ez májusban még tovább erősödött (pl. „dicsőség és becsület” kitüntetést kapott az orosz pátriárkától; Meloninak nem javasolták a vele való szövetséget; Podoljak kifejtette pl. hogy „aláássa az EU egységét”, „hívja fel a barátját Putyint”, stb.) Ismert emberek távoztak, olyan halálesetek történtek, melyek megbolygatták a közvéleményt.

Ha nem figyeltünk rá, akkor ezek és hasonló külső hatások begyűrűzhettek egyéni életünkbe feszült, érzékeny hangulatot előidézve. Ezért májusban -a korábbi előrejelzésnek megfelelően- javasolt volt az idegrendszert megnyugtató tevékenységeket végezni, sok időt a természetben tölteni, mozogni, alkotótevékenységet folytatni.

Milyen lehet ehhez képest június? Békésebb, nyugodtabb lehet-e a hétköznapi élet? Látszólag igen. Június 4-én még egy utolsó felvonást jelez frusztrációból a Kígyó hava (pl. az ukrán és a magyar miniszterelnök megnyilvánulásáról, szerepléséről is hallhatunk még akár), de 6-ától a Ló havával kezdődően kevésbé lehet látványos külső eseményekben a konfrontáció. Mutatkozhatnak lehetőségek, összefogások. Bár a lehetőségek némelyike illékony. Az összefogások pedig később megváltozhatnak vagy felbomolhatnak. Májussal ellentétben a külvilágban már nem rögtön elsőre az ellentét és a konfrontáció mutatkozik meg, de a lehetőségek kicsúszhatnak a kezünkből. Míg májusban a külső események hozhattak feszültséget egyéni szinten is, addig júniusban inkább belső érzékenységből fakadóan lehetnek érzelmi kilengéseink. Bár most is -ahogy mindig, de most még az átlagosnál picit több- lesz a külső stresszfaktor, feszültséget okozó helyzetek, de könnyen túl is reagálhatunk dolgokat. Először jöhet a túlgondolás, túlagyalás, majd ebből következően egy túlzott érzelmi reakció. Heves lehet a vérmérséklet, figyeljünk arra, hogy kihez hogyan, milyen stílusban szólunk.

Azok nézhetnek szembe kihívással, akik az életből most minél több élvezetet akarnak kipréselni. Ez megjelenhet gyorsételek habzsolásában, túlzott szexualitásban, mértéktelen alkoholfogyasztásban, dohányzásban, munkamániában, türelmetlen hozzáállásban, megállás nélküli fecsegésben, másokat kiszorító szereplési vágyban, stb. A kulcsszó mindenben a mértékletesség. Gondolataink és indulataink kezelésére kapunk lehetőséget a hónap során. Olyan értelemben is, hogy megváltoztathatjuk gondolkodásmódunkat, véleményünket olyan dolgokban, ami már abban a formában nem igaz jelenlegi szintünkön. A lelki világ tisztulhat, de ez avval jár, hogy a zavar, fájdalom először felszínre kell, hogy jöjjön a gyógyulás érdekében. Próbáljuk kerülni a túlaggódást, önemésztést, önhibáztatást, megszállottságot, függőségeket.

Akinek érzékeny a húgyhólyag, húgyutak, nemi szervek területe, vagy hajlamos a fejfájásra, migrénre, ezekre érdemes kellő figyelmet fordítania. Valamint a szív és érrendszer, vállízület, szem lehet túlterhelt, célszerű időnként pihenni, illetve olvasás közben figyelni a pislogásra és néha a távolba fókuszálni.

Akinek a tűz kedvező eleme, az könnyebben alkalmazkodhat a hónap kihívásaihoz.

Összegezve a fentieket júniusban is lehetnek feszültségkeltő helyzetek a külvilágban, de egyrészt májushoz képest kevésbé a nyílt összeütközés, konfrontáció jelenik meg, másrészt a (túl)érzékenység, lelkivilág, gondolat- és indulatkezelés nagyobb hangsúlyt kap.

2023. Május
2023. május 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jin Víz Nyúl 🐰 év Jin Tűz Kígyó 🐍 havába. Jellemző lehet a fokozott érzékenység. Olyasmit is érzékelhetünk, amit egyébként nem, jobban a dolgok mögé láthatunk. Ugyanakkor másik szinten megjelenhet a túlérzékenység, ami sértődésekhez, átmeneti vitákhoz, konfliktusokhoz vezethet. Annál is inkább, mert a hónap során a kommunikációs félreértések jellemzőbbek lehetnek. Félreértünk valamit, amin megsértődünk és füstölgünk, ha ebben az állapotban cselekszünk, akkor olyan konfrontációba sodorhatnak érzelmeink, melynek alapja egy tévedés. Ha valakiben túl sok a frusztráció, akkor a félreértés lehet „szándékos”, a lényeg, hogy lehessen konfrontálódni, a feszültséget másokon, a külvilágban levezetni. Puskaporos hangulatot keltve előtérbe kerülhetnek, akiknek hajlama van mondvacsinált indokkal szembemenni emberekkel, helyzetekkel. Javasolt az idegrendszert megnyugtató tevékenységeket folytatni. Minél több időt a természetben tölteni, kirándulni. Az energiákat szóváltás helyett mozgással átalakítani vagy alkotótevékenységgel kifejezni. Figyeljünk egymásra az utakon is, mert a közlekedésben is megjelenhet a türelmetlenség, idegeskedés.