2024. év éves és havi előrejelzései

A 2024-es Jang Fa Sárkány év általános előrejelzését, valamint személyes hatásait (Nap Mestered és a képletedben levő állatjegyek figyelembevételével) az alábbi videóban tekintheted meg a Harmonikus Asztrológia youtube csatornáján:

2024. Május

2024. Április, Ősz

2024. Március
MIT HOZHAT MÁRCIUS A KÍNAI ASZTROLÓGIA SZERINT?
2024. március 5-én belépünk a négyoszlopos sorsfejtés szerinti Jang Fa Sárkány év Jin Tűz Nyúl havába.

A zavaros külső körülmények személyes életünkbe gyűrűződve fenyegetettség, ijedtség érzését idézhetik elő bennünk. Különösen akkor, ha a korábbi intő jeleket nem vettük figyelembe, ez esetben a „hirtelen itt lévő” (de valójában lassan, észrevétlenül már jó ideje közeledő) bajra összpontosítunk. Ekkor, amit stabilnak, biztosnak hittünk, összeomolhat. A külvilágban tapasztalhatunk egymásnak feszülő indulatokat, ellentétes nézőpontokat, melyben egyik fél sem akar engedni, nem találják a közös nézőpontot, kiegyezés lehetőségét. Eltérő akaratok akaszkodhatnak egymásba. Ezek az energiák viták, vagy éppen perek formáját ölthetik.

Akinek képletében szerepel a Nyúl vagy a Sárkány állatjegy, személyes életében is megélheti, hogy nézeteltérése van valakivel, úgy érezheti elárulták. Vagy egy korábbi vitás ügy kerül újra felszínre, jelezve evvel, hogy ideje tisztázni a helyzetet és megoldásra jutni. Akinek nincsenek ezek az állatjegyek születési képletében, ő inkább a külvilágban láthatja ezeket a jeleket és ennek a zavaró hatása gyűrűzhet be életébe. A külvilágban, a hatalommal rendelkezők között most olyan feszültségek, zavarok is felléphetnek, hogy a jog, az ítéletvégrehajtás és egyéb lefektetett szabályok, vagy az egyéni értékrend, emberi értékek támogatása lehetnek a mérvadóak bizonyos helyzetekben. Olyan esetben, ahol az emberség megkívánná azt, amit nem tesz lehetővé fennálló szabály, ott ki mit lépne? Ez vitáknak adhat alapot, hogy a nézőpontok által idővel tisztuljon a kép, múljon a zavar, lehetőséget teremtve a fejlődésre, eredményekre.

Mindezek következménye biztonságérzetünk, stabilitásunk, támaszunk meggyengülése lehet. Megbízhatatlansággal, igazságtalansággal vagy árulással vádolhatunk másokat, vagy körülményeinket. Ilyen szempontból, stresszel járhat a hónap.

Segít, ha tudatosítjuk, hogy bár korábban nem vettük észre a jelen helyzet kialakulására utaló jeleket, attól azok még ott voltak. Lehet, hogy zavaros a jelenlegi helyzet, lehet, hogy még nem átlátható, merre alakulnak tovább az események, de az előrelátást segítheti, ha a teljes képet próbáljuk látni a gondra fókuszálás helyett. (Könnyen megeshet, hogy a két egymásnak feszülő erő közül, aminek márciusban nagyobb esélyét látjuk, áprilisban éppen a másik fog felülkerekedni.) Most nem az érzelmek, indulatok általi vezéreltetés, hanem a tárgyilagosság lehet előrevivő. Emellett kereshetjük az élénk társasági élet lehetőségét, vidám embereket, jókedvet. Segíthet az ének (hallgatva vagy dalolva), csoportosan végzett mozgásformák. A hónap erőteljes fa energiáit fordítsuk alkotásra, kreativitásra, növekedésre, önmagunk fejlesztésére.

Harmonikus, kiegyensúlyozott márciust kívánok! 🙏☺