Asztrológia

A négyoszlopos sorsmeghatározás (kínai asztrológia) a Föld Naphoz való viszonya alapján határozza meg az adott időpillanathoz tartozó időminőséget, képletet. A 12 állatjegyhez rendeli az 5 elem (fa, tűz, föld, fém, víz) jin, illetve jang polaritását, melyek 60-as ciklusokban ismétlődnek. Így 60 évente van például jin föld Disznó év.

Miért van kétféle kínai újév februárban és mikor melyiket használjuk?
A négyoszlopos sorsfejtés szerinti kínai szolár újév a nap ekliptikai helyzetén alapszik, a tavasz első napja, új életciklus kezdete. Ez nem azonos a hold fázisaira épülő holdújévvel (a bíborcsillag asztrológiában használatos), ami a 15 napos tavaszünnep kezdő napja.

Hitvallásom:
Az asztrológia segít megteremteni életünkben a harmóniát.

A horoszkóp önmagában nem tárja elénk a teljes életutat, ellenben megmutatja az embert, hozott karakterét, energiáit, feladatait és lehetőségeit, azaz a csomagot, amit a sorsa felé vezető úton visz, amivel élni és boldogulni tud. Ennek a csomagnak a kibontásában tudok Neked segíteni.

Segítő az, aki pozitív adottságaidra és lehetőségeidre helyezi a hangsúlyt. Nem titkolja el és nem feltétlenül csomagolja masnival az általa látottakat, de minden egyes problémára megoldási javaslatot is átnyújt számodra.  Nem lejjebb húz, hanem felemel.  Ezért Segít-Ő.

Miben tud az asztrológia neked is segíteni?
Mélyebb önismeretet ad, feltérképezi erősségeidet, mesél az életfeladataidról.
Elmondja mi az, amiben sikeres lehetsz, milyen jellegű munkaterület való neked.
Ha problémád van valakivel, képes feltárni ennek gyökerét, okát és megoldási javaslatot is tud rá nyújtani.
Aktuális élethelyzetekben siet segítségedre, kínál reális rátekintést az adott problémára és lehetőségekre.
Természetesen nem fogja az életünket helyettünk megoldani, de hozzásegít felismerésekhez, ami által könnyebben eligazodunk az útelágazásoknál és döntünk arról: merre tovább?
Az asztrológia nem jövendölés, így nem fogja megválaszolni azt a kérdésedet, hogy „mi lesz” adott életterületeden, vagy „mikor” toppan életedbe az igazi – de energetikai lehetőségeket megmutat, így azt is, hogy mikor támogatott életedben a párkapcsolat kialakítása, vagy a gyermekáldás, munkahely változtatás. Hogy ezekkel a lehetőségekkel élünk-e, észrevesszük-e, az már rajtunk és meghozott döntéseinken múlik.

Ha szeretnél közelebbről ismerkedni a négyoszlopos sorsfejtéssel, nézz körül a Bejegyzések között.
A kifejezetten „szakmai” cikkeket ide kattintva találod.
A kínai asztrológia alapján felépített személyiségtesztekkel az alábbi képekre kattintva játszhatsz: