Napi Pozitív – Élj ma 1 lehetőséggel!

A „Napi Pozitív” bejegyzés az aktuális napok 1-1 kiemelt üzenetére hívja fel figyelmedet. A kínai asztrológia segítségével előre tervezheted életed  kisebb, időzíthető eseményeit és magyarázatot kaphatsz napi felmerülő érzelmeidre. Kérlek, vedd figyelembe, hogy általános, a személyes képleted ismerete nélküli üzenetekről van szó, így természetes, hogy minden napot nem érzel magadra találónak.

Az aktuális tranzit energiák általános azonosságok mellett, mindannyiunkra eltérő hatással vannak, más érzelmeket, eseményeket, késztetéseket váltanak ki. (Erről a „Tranzit hatás – Alakuljon a holnap miattunk jobban” című írásban olvashatsz egy konkrét példán szemléltetve.)

Miért „csak” napi egy fő üzenet? Egyrészt mert a manapság jellemző információ áradatban több megosztaná a figyelmedet és végül egyet sem próbálnál ki. Másrészt, ha naponta csak egy dolgot megteszel magadért, már akkor mérhetetlenül sokat tettél.

A napi hatásokat nagy mértékben kiegészítik az adott hónapra jellemző energiák, az aktuális havi előrejelzést érdemes szem előtt tartani.

A továbbiakban a bejegyzések a facebook oldalon követhetők!

2019.03.28. Csütörtök Jang Fa Patkány nap: Bár ma kissé merevebb lehet a gondolkodásunk, makacsul ragaszkodhatunk saját elképzeléseinkhez, mégis alkalmasnak tűnik az idő önmagunkkal való szembenézésre, hiszen a (jang fa) nap őszinteségre, egyenességre késztet. Nincs ideje a mismásolásnak, szemfényvesztésnek, illúzió kergetésnek. Azt vizsgálhatjuk meg melyik az a fa (irány), melynek törzsén felkúszva egyenesen az égig érhetünk? És melyik ág visz tévutakra, hajlamosít illúziók kergetésére? Mik a realitásaink, megvalósítható ötleteink és melyeket ültettünk ingoványba, hol építettünk légvárakat? Mi az, amit ötleteink, terveink közül el kellene engedni és min kellene módosítani? Hiszen az is lehet, hogy nem a célon, csak az oda vezető úton kellene módosítani. Vizsgáljuk meg mi az, amit csak megszokásból teszünk úgy, ahogy. Alkotó-, teremtő tevékenységhez, kreativitásra is alkalmas a nap.

2019.03.27. Szerda: Elmélkedésre, álmodozásra, merengésre, szétszórtságra hajlamosító nap. Felerősödnek megérzéseink. Bővelkedünk ötletekben, de ezek hosszútávú kivitelezésének nem feltétlenül ma van itt az ideje. Hangulatunk ingadozó lehet, váratlanul, számunkra is megmagyarázhatatlanul törhet ránk vidám percek kellős közepén a melankólia vagy éppen egy érzelemkitörés. Nehezen koncentrálunk csapongó gondolataink miatt, így ma célszerűbb rövidtávú, változatos tevékenységeket iktatni napunkba. A szétszórt figyelem, fókuszálóképesség hiánya miatt nehéz észrevenni azt, hogy vágyaink olykor mellettünk várnak arra, hogy lehetőségként észrevegyük és megragadjuk őket. Ehelyett távoli tájakon, elérhetetlen helyeken, hozzánk nem illő formákban próbáljuk megtalálni. Lelkesedésünk fel-fellobban valami új iránt, majd hamar csalódottan elhamvad és más irányba fordul. Mindeközben mindvégig ott van mellettünk a maga egyszerűségében, abban a formában, ami számunkra természetesnek tűnik, ezért nem is gondolunk rá úgy, mint „lehetőség”. Valami különlegeset keresünk és eközben nem jut eszünkbe az, hogy ami számunkra természetes, működőképes, ezért egyszerűnek és értéktelennek tűnik, az mások számára lehet különleges, értékes, foglalkozásra érdemes dolog, tevékenység. Ugyanúgy érdemes legalább egy próbát tenni vele, mint az elsőre különlegesnek tűnő megoldásokkal.

2019.03.25. Hétfő: A mai napon fókuszba kerülnek emberi kapcsolataink, igényünk lesz a társasági érintkezésekre. Így elkerülhetetlenül szembetaláljuk magunkat mások bizonyos általunk rossznak ítélt tulajdonságaival. Például van akin azt látjuk határozott jellem, de nem mondja ki nyíltan a szándékait, ehelyett úgy véljük becsapott, csúsztatott nekünk, vagy valaki másnak. Rossz szokás -gondoljuk-, igazán megváltozhatna. Ilyen esetben a másik helyzetébe képzelve magunkat is vizsgáljuk meg az eseményeket, valószínűleg, amiatt csúsztatott, mert el szerette volna kerülni a vitás helyzeteket, vagy szimplán nem akart magyarázkodni. Persze ez nem mentség, de nem is a mi tisztünk megítélni másokat. Azt se felejtsük el, ami szúrja a szemünket, avval nagy valószínűséggel nekünk magunknak is dolgunk van. Lehet, hogy mi is csúsztattunk már másoknak és nem a teljes igazságot mondtuk? Vagy lehet, hogy éppen a ló túlsó oldalán állunk és túlmagyarázzuk másoknak a saját igazunkat, meg sem állva addig, amíg nem találunk -látszólagos- egyetértésre? Kritikai hajlamunkat visszaszorítva a napot pozitívan megélhetjük szépérzékünk, különlegességünk, egyediségünk, szakértelmünk megcsillogtatásával függetlenül a kapott dicsérettől vagy kritikától.

2019.03.01. Péntek: Ma érzékelhetjük a segítést, útmutatást, jeleket, akár mások által megnyilvánulva. Sőt, hasonló késztetések bennünk is ébredhetnek, szívesen adunk tanácsot annak, aki hozzánk fordul. Le kell vetkőznünk esetleges bizalmatlanságunkat, gyanakvásunkat, hitetlenségünket, mert ezek gátolhatnak a tapasztalásban. Az önfeláldozás megnyilvánulása is időszerű. Együttérzőbbek leszünk, érzékenyen reagálunk a külvilág eseményeire, de mindez inkább belső folyamatként zajlik bennünk. Többet tűrhetünk, mint máskor, igyekezzünk valamilyen formában feldolgozni, elvezetni belső aggodalmainkat. Komolyabb, elméletibb síkon gondolkodhatunk, filozofálhatunk ezen a napon.

2019.02.28. Csütörtök: Lendületesség, energikusság, mozgékonyság, türelmetlenség, vidámság, segítőkészség jellemezheti a napot. Alkalmas olyan halogatott ügyek intézésére, melyekhez eddig nem éreztünk elég energiát. Ha türelmetlenségünket, hirtelenségünket kezeljük, akkor külső segítségre, jóindulatra is számíthatunk. Hajlamosak lehetünk a gyors döntéshozatalra, az azonnali nyílt, őszinte, olykor meggondolatlan reakciókra. Érdemes előbb átgondolni szavainkat, azután lecsillapodva megszólalni. Ilyen jellegű helyzetből adódóan hangos, energikus konfrontáció tanúi lehetünk. Ma a számunkra rutinnal végezhető feladatokat vehetjük előbbre, majd ezeket pörgősen kivitelezzük. Nehezebben tanulunk hibáinkból, vagy észre sem vesszük őket. A legjobb amit tehetünk, ha az optimizmusra, jókedvre koncentrálva egy vidám napot varázsolunk. Zökkenő esetén humorral oldhatjuk a helyzetet. A nevetés gyógyír. ?

2019.02.27. Szerda: Békítésre, kompromisszum kötésre, alkalmazkodásra alkalmas a nap. Nem szívesen konfrontálódunk, szeretnénk másoknak megfelelni, tartozni valahová, így nehezebben mondunk nemet. Diplomatikusak tudunk lenni, előfordulhat, hogy finom manipulációval szeretnénk elérni céljainkat másoknál – illetve mások nálunk. Ha szükséges, most megtaláljuk a kiskapukat, a célokhoz vezető kerülő utakat. Kreativitásunk és kommunikációs igényünk növekedhet. Ugyanakkor megfelelési vágyunk miatt könnyebben befolyásolhat a külvilág. Összességében egy kellemes, csendes, nyugodt napra lehet kilátásunk. Természetesen most is érhetik bosszúságok azt, akit ez a fajta energia irritál, azaz nincs ínyére például a csomagolt mondanivaló, körülírás, tapintatosság, hanem inkább az egyenes szókimondást kedveli. Próbáljunk ma megbarátkozni sokféleségünkkel.

2019.02.26. Kedd: Makacsabbak lehetünk, ragaszkodunk elképzeléseinkhez, véleményünkhöz, nehezebb meggyőzni minket. Érdeklődésünk szerteágazó, felmerülhetnek új tervek, ötletek. Lényegre látásunk jobb lehet a szokásosnál, viszont alaposságunk, részletességre törekvésünk csökken. Szeretnénk környezetünket, szeretteinket támogatni, megóvni, ha tehetjük, magunkra vállalunk terheikből. Ha messze vagyunk családunktól, honvágyat érezhetünk. Egyenesen és őszintén kommunikálunk, stílusunkra azonban érdemes most külön figyelmet fordítani. Terveink kivitelezésére alkalmas a nap, mert nagyobb a teherbírásunk, célkövetésünk, arra érdemes ügyelni, hogy rugalmasak legyünk és ne merítsük ki minden energiánkat, másként a nap végére teljesen elfogyhat az erőnk. Arra érzékenyeknél előfordulhat epe probléma, fejfájás, a megelőzés érdekében figyeljünk étrendünkre.
Biztosan átéltetek már olyat, amikor valami nagyobb gond megoldódott, elmúlt egy stresszes helyzet, túljutottatok valamin, amitől nagyon féltetek. A következő pillanatban már lehullanak a terhek, beköszön a megkönnyebbülés. Ebben a felszabadult állapotban minden megváltozik egy rövid időre. Finomabb lesz a reggeli vajas kifli, illatosabb a kávé. Hirtelen minden sokkal szebbnek látszik, képesek vagyunk mindennek az értelmét átélni, a természettel együtt lélegezni, a „most”-ban lenni. Majd egy idő múlva visszazökkenünk a régi megszokásokba, megint természetes lesz a reggeli kifli. Ezt az átmeneti időszakot lenne jó a hétköznapokban is megélni. Megkönnyebbült keddet kívánok mindenkinek. 

2019.02.25. Hétfő: Érzékenység, megfoghatatlanság, illékonyság a mai nap főszereplői. Kivételes alkalma annak, amikor igazán rajtunk múlik mit hozunk ki az eseményekből, hogyan alakítjuk a történéseket. Reagálhatunk érzékenyen és empátiával mások nehéz helyzetét látva. Fellobbanhat segítőkészségünk, és a mai energiáknak köszönhetően át is tudjuk alakítani például mások félelmét egy adott helyzettől. Akár csak avval, hogy picit eltereljük a figyelmét és beszélgetünk vele. De lehet, hogy apró szívességet teszünk és idős bácsinak viszünk kenyeret a boltból. Ami bizonyos, érezni fogjuk kinek mire lenne szüksége, rajtunk múlik mi az, amit ebből megteszünk. Felhívnám a figyelmet arra, hogy önmagunk kárára, erőn felül nem lehet másoknak segíteni, ami nincs, azt nem lehet odaadni. Senkit nem visz előre, ha teljesen kimerülnek lelki, energetikai forrásai. Érdemes ilyenkor előbb erősödni, azután visszatérni a segítő szándékhoz. Van ideje a segítésnek és van ideje a töltekezésnek.

2019.02.24. Vasárnap: Ma elsöprő lendülettel és hévvel vághatunk bele dolgainkba, nő a mozgásra és kommunikációra való igényünk. Akaratosabban képviselhetjük érdekeinket, türelmetlenebbé válhatunk vagy éppen túlságosan belemegyünk a részletekbe, sosem érezve magunkat eléggé felkészültnek. Most igyekeznünk kell, hogy visszafogjuk kitörni készülő érzelmeinket, indulatainkat, hogy ne bántsunk meg másokat. Szívesen keressük a racionális mögöttes okokat, mégsem biztos, hogy ma reálisan tudjuk felmérni a nehéznek tűnő helyzeteket. Önállóságra, függetlenségre vágyunk, váltakozva hiányoljuk az emberek társaságát, illetve szeretnénk inkább egyedül elvonulni, magunkban lenni. Örömmel próbálunk ki új dolgokat, kísérletezünk, feszegetjük magunk és mások határait. A lendületes energiák mellett a kitartást is megvalósíthatjuk, a kettő együtt legyőzi a lehetetlent, ahogyan idővel a mozgékony víz átformálja, lekerekíti a sziklákat.

2019.02.23. Szombat: Ez a nap alkalmas külsőnk és környezetünk szépítésére, alakítására. Így például kellemes tevékenység lehet otthonunk csinosítgatása, kertrendezés, metszési munkák, de mehetünk fodrászhoz, aki hajkoronánkat vágja, szépíti. Most szívesebben vesszük, ha felfigyelnek ránk, megdicsérnek megjelenésünk, ügyességünk, hozzáértésünk, tudásunk okán. Ha nem tapasztaljuk a külső elismerés jeleit, ne törjön le minket, a visszajelzésektől függetlenül is bátran fejezzük ki önmagunk, legyünk egyediek, kreatívak, stílusosak. Ha szeretnénk másoknak örömben, önbizalomban gazdagabb napot okozni, jó ha tudjuk: mindenki örülni fog a dicséretnek. 🙂

2019.02.21. Csütörtök: Önismeret fejlesztésre kiválóan alkalmas nap, amikor gyengeségeink felismerése mellett értékeinket, képességeinket is felfedezhetjük. Szükségünk is lehet erre, mert hajlamosabbak lehetünk önbizalomhiányra és dolgaink halogatására is. Lehetőség szerint mozduljunk ki otthonról és így szerezzünk tapasztalatokat figyelve önmagunkat, reakcióinkat. Igényünk lesz a biztonságra, rendre, nyugalomra, békére. Szívesen gondoskodunk másokról és mi is szívesen vesszük a támogatást. Most a tőlünk szokásoshoz képest elfogadóbbak és együttérzőbbek tudunk lenni másokkal.
„Az ember csak a saját mennyországában lehet boldog.” Mark Twain
“Úgy ismered meg magadat, hogy belepottyantod magadat a legkülönbözőbb helyzetekbe, és megfigyeled, mi lesz. Ez nem munka, ez játék. Én remélem, hogy halálomig fogok így játszani.” Feldmár András

2019.02.20. Szerda: Már megkezdett dolgaink befejezéséhez, stabilizálásához alkalmas a mai nap. Ebben a kitartás és a megbízhatóság lehet segítségünkre. Kicsit hallgatagabbak, zárkózottabbak lehetünk a tekintetben, hogy nem szívesen tennénk most kirakatba saját belső világunkat, de a pletykához, mások kibeszéléshez sem érzünk különösebb késztetést. Tesszük a dolgunkat, intézzük, amit kell, a mozgékonyság, serénység is megjelenhet a nap során. Eközben el is társaloghatunk az ügyek menetéről, vagy a hétköznapok dolgairól, de jellemzően nem az élet nagy kérdéseiről. Érzelmeink látszatra mintha picit lecsendesednének, de a mélyben érezhetően jelen vannak. Lassulhat a gondolkodásunk, nehezebben hozhatunk meg döntéseket.

2019.02.19. Kedd: A mai nap avval a kihívással fordul felénk, hogy ha van bennünk türelmetlenség, elfojtott érzelem, indulatok, akkor annak feltárjuk a magunkban gyökerező okát és szeretettel elengedjük. Teliholdkor az érzelmek előszeretettel igyekeznek felszínre törni, azonban tudatos önmunkával ezt a folyamatot kézben tudjuk tartani. Ezen a napon hajlamosak lehetünk mindenki felé segítőkészen fordulni, mégis annyi feladatot érdemes bevállalni, melyeknek bizonyosan a végére érünk, a többire ki kellene mondanunk a nemet. Még időben, mert ha már feszültté válunk az időnyomás súlya alatt, aki éppen akkor testál ránk még valamilyen feladatot, kérést, arra rázúdíthatjuk minden korábban elfojtott „nem” indulatosságát.
„Szétszórt voltam és boldogtalan: tégy összeszedetté! Vak voltam: hozz nekem fényt.” Antoine de Saint-Exupéry

2019.02.18. Hétfő: A mai nap felismerése annak megélése lehet, hogy mindannyian összetartozunk, útitársak vagyunk itt a Földön. Azért jöttünk, hogy fejlődjünk, amit csak úgy tudunk kivitelezni, ha szeretettel fordulunk mindenki felé, magunk felé is. Kölcsönös segítés, empátia, odafigyelés kísérhetik a mai napot, ha úgy döntünk. Megkísérthet az érzés, hogy egyedül vagyunk, nem segít senki. De ha kinyitjuk a szívünket, ráérezhetünk mások problémáira és a késztetés is ott van, hogy önzetlenül védjük, levegyük a terhet társainkról. A mai nap emellett vidámságot, szenvedélyességet, pozitivitást is ígér, legalábbis könnyebben észrevesszük az élet apró örömeit. Segítsünk azoknak is ebben, akik szomorú élethelyzetben vannak. Kerüljük ma a hirtelenséget, meggondolatlanságot, indulatosságot, fogadjuk el, ha valakinek más a véleménye.

2019.02.17. Vasárnap: Tanulásra, önfejlesztésre, alkotásra, kreatív tevékenységre ideális a mai nap. Most tisztábban láthatjuk képességeinket, tehetségünket és ezt meg is tudjuk mutatni a külvilág felé. Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk avval is, hogy nekünk is tudnak még újat mondani, szerencsés lenne akár ezen a napon elkezdeni képezni magunkat és törekedni arra, hogy egyre jobbak, ügyesebbek legyünk. Most a háttérben maradva is magunkra tudjuk irányítani a figyelmet, de nem mindegy, hogy milyen módon. Ügyeljünk arra, hogy ne másokkal összehasonlítva, róluk hozzánk mérten lekicsinylően nyilatkozva próbáljuk kiemelni magunkat. Aki fogyni szeretne, ha ma vág bele hosszabb távon motiváltabbnak érezheti magát. A mai nap is kedvező kirándulásra, mozgásra, sporttevékenységre, társasági eseményhez.
„Mielőtt kimondanád, mielőtt megtennéd, vizsgáld meg igaz-e, lényeges-e, jóindulatból fakad-e?” Tatiosz

2019.02.16. Szombat: Ma ragaszkodunk elképzeléseinkhez, véleményünkhöz, nehezebb meggyőzni minket. Ötletességünk, érdeklődésünk szerteágazó. Szeretnénk szeretteinket támogatni, megóvni, ha tehetjük, magunkra vállalunk terheikből. Beszédünk egyenes és őszinte. Amire érdemes figyelni, hogy legyünk picit rugalmasabbak. Ne próbáljunk kerülőutakat igénybe venni, mert ma csak a tisztességes, etikus utak járhatók. Érzékenyek, sértődékenyek lehetünk, magunkra vehetünk olyasmit is, amit nem is nekünk szántak. Ne képzeljünk többet a szavak mögé, mint ami bennük van. Kerüljük, hogy helyzetünkért másokat hibáztassunk. Jellemző lehet még a türelmetlen akaratérvényesítés, ezért például a közlekedésben is érdemes óvatosnak lenni. Aki elénk vág, az türelmetlenségéből adódóan nem szokott alaposan körülnézni, ellenben minél előbb el akarná érni a célját. A körültekintés, másokra tekintet nélküli akaratérvényesítés vitás helyzetekhez is vezethet. Kellemesnek ígérkező programok mára: bármiféle utazás, kirándulás, mozgás, sport, családlátogatás, gondoskodás másokról, barátokkal való időtöltés, kreativitást ötletességet igénylő elfoglaltságok.

2019.02.15. Péntek: Elmélkedésre, álmodozásra, merengésre, szétszórtságra hajlamosító nap. Felerősödnek megérzéseink. Bővelkedünk ötletekben, de ezek kivitelezésének nem ma van itt az ideje. Hangulatunk ingadozó lehet, váratlanul, számunkra is megmagyarázhatatlanul törhet ránk vidám percek kellős közepén a melankólia vagy éppen egy érzelemkitörés. Nehezen koncentrálunk csapongó gondolataink miatt, így ma célszerűbb rövidtávú, változatos tevékenységeket iktatni napunkba.

2019.02.14. Csütörtök: Ma hajlamosak lehetünk ott is problémát látni, ahol valójában nincs is. Ha van valami hirtelen és megoldhatatlannak tűnő gondod mára, akkor jó eséllyel ugyanúgy nem valóságos, ahogyan az óceán és a nap találkozása. Olyan helyzetről lehet szó, melyben zajló eseményt csak mi érezzük problémásnak, felnagyítjuk, a bolhából csinálunk elefántot.
Például eszedbe jut, hogy a párodnak nem vettél Valentin napra ajándékot, ezen befeszülsz, aggódsz – majd kiderül, hogy ez nem is probléma, hiszen az ő véleménye az, hogy Veled minden nap Valentin nap, pont ma Ő nem is akarja tartani ezt az egyébként is amerikai eredetű ünnepet. Ez természetesen csak egy példa volt és nem azt jelenti, aki kedveskedni szeretne szeretteinek, az ne tehetné meg akár a mai napon is. Ne kezdjünk el azon aggódni, hogy nem fog neki örülni, mert ő nem tartja ezt az ünnepet – örülni akkor is fog annak, hogy gondoltál rá.
Másik példa, hogy sorban állva a postán 3 perc után elkezdünk türelmetlenkedni, felnagyítva érzékeljük még az idő múlását is.
Mindemellett lehetnek ma bennünk olyan érzetek, mint amikor a forró tűz és a hűvös víz találkozik: sistergés, megmagyarázhatatlan belső feszültség. ebből adódó kapkodási hajlam, könnyebben kijöhetünk a sodrunkból. Vagy megélhetjük a mai napot úgy, mint egy kellemes napfürdőt a tenger mellett. ?

2019.02.13. Szerda: Ma jól esik a dicséret, fájhat a kritika. Evvel mások is pontosan így vannak, ezért vedd észre másokban a szépet, egyedit, tehetséget és tedd azt nyilvánvalóvá számukra. Ha egy képességeddel kapcsolatosan féltékenységgel találkoznál, akkor pedig tudd: „A szánalom ingyen van, de az irigységért meg kell dolgozni.” Tatiosz

2019.02.12. Kedd:

Erős energiákkal, elemi erőkkel köszöntött be a Jang fém Sárkány nap.
„Hogy mi a lélek? – senki sem tudja. Arról viszont bárki mesélni tudna, hogy az élet küzdelem, a világ pedig egy nagy csatatér. Az emberben belső harc dúl a gondolatai és érzelmei között; felveszi a kesztyűt a természettel szemben, kiáll az igazságtalanság ellen: síkra száll a gyöngék védelmében, karddal válaszol a zsarnok dühére, porondra lép, hogy eszméit, igazát megvédje, hogy tudassa: csak annak lehetnek kötelességei, akinek jogai is vannak. Az igazságérzet volna a lélek?
Kiáll eszméiért, ezért a mélybe taszíttatik. Felismeri, hogy az élet tenger, és hajók milliárdjai hánykolódnak a vizeken, amit szelek irányítanak. Az öneszmélet pillanata: amikor már tudja, feladata van. A feladat megtestesülése volna a lélek?
Hisz abban, hogy megválthatja a világot: hogy szeretettel, nemes érzülettel, béketűréssel száműzi a földről a szenvedést, a kínokat, a fájdalmat, a bánatot, helyette szeretetet és fényt áraszt. Ez a hit volna a lélek?
Mit kell tenni? A lélek mindenkor tudja azt. Túl a mérlegelésen és érveken, túl a gondolkodáson és döntéseken, van bennünk egy rész, amely másképpen lát. Ez a tudás volna a lélek? A tudás, amely akkor is tud, amikor mi értetlenül állunk?
Ha már tudjuk, mit akarunk, már csak meg kell tennünk, amit tudunk. Akaraterőnk átsegít a nehézségeken – mert az ember olyasvalami, akinek számára nincsen lehetetlen. Ez a tenni merés volna a lélek?
Látni, felismerni, választani merni, tudni, cselekedni – az ember földi élete. De mindezekhez kell egy kis spiritusz, amelytől a lámpa fénye kigyullad; amelytől az akarat képes megmozdulni. Ez a hajtóerő volna a lélek? Amely mindeneket megmozgat, lángba borít, üstökön ragad?
A „lelket” senki nem ismerheti meg, és senki nem tudhat róla bizonyosat. Még azok sem, akik egyébként tudoroknak vallják magukat e témában. De a saját lelkét bárki megismerheti: gondolatait, érzületét, világlátását, az emberek iránti rokonszenvét vagy ellenszenvét, igazságérzetét, vágyait, hajlamait, szenvedélyeit; megtapasztalhatja mások jóságát s olykor saját gyarlóságát. S ez nem kevés, amit a lélek kutatásának tárgyában egyetlen ember tehet.” Tatiosz

2019.02.11. Hétfő:

A mai nap támogatja alkalmazkodási készségünket és igyekezetünket abban, ha elhatározzuk, hogy most (még) elfogadóbb, megértőbb szemmel tekintünk embertársainkra. „Tudjunk jóban lenni a világgal – és a világ visszamosolyog ránk.” Tatiosz

2019.02.10. Vasárnap: Hallgatagabbak, titkolózóbbak lehetünk ma, főleg érzelmeinket illetően. Igényeljük a biztonságot, és bár kimozdulásra, mozgásra, aktív tevékenységekhez kiválóan alkalmas a mai nap, most olyan helyre megyünk szívesen, ahol nem annyira az izgalmak, inkább megszokott dolgaink, vagy barátaink várnak. Nem a sok beszélgetéshez, mint inkább a biztonságot nyújtó, meghitt együttlétekhez lesz hangulatunk. Amikor szavak nélkül is értjük egymást tudva, hogy ami igazán fontos, azt nem a szavak mondják el. Ütközhetünk akadályokba is, de inkább olyan korlátokat megélve, melyekhez nem kapunk segítséget, ugyanakkor egyedül meg tudjuk oldani. Mivel most nehezen váltunk nézőpontot, ragaszkodunk saját elképzeléseinkhez, a nap nem igazán szerencsés megbeszélésekhez, tárgyalásokhoz, nézőpont egyeztetésekhez. Inkább szervezzünk mára tevékenység jellegű -akár közös- programot, kirándulást, sportolást.

2019.02.09. Szombat: Kívülállóként tanúi lehetünk olyan helyzeteknek, melyek megoldásához a résztvevők nem rendelkeznek kellő rálátással. Vagy mert érintettek és túlságosan közelről szemlélik az eseményeket, vagy érzelmi felfokozottságból nem tudnak józan ítéletet hozni, vagy nem rendelkeznek azon a területen kellő tapasztalattal. A mai napon ilyen szituációt látva segíteni szeretnénk. Akkor tudjuk ezt megtenni -egyrészt természetesen, ha kérik-, másrészt, ha kellő önbizalom támasztja alá tudásunkat, bölcsességünket. Hiába a tapasztalat, az ismeret, a lényegre látás, az intuíció, ha nem társul hozzá az önmagunkba vetett hit. Amíg bennünk nincs hit, addig mást sem tudunk meggyőzni arról, hogy bízzon magában, a Sorsban, az elrendezésben, vagy egyszerűen csak a javaslatunkban. A mai napon erősítsük a bennünk levő hitet, bizalmat. Ahol és amiben már erős, annak lángját nyugodtan adjuk tovább.  

2019.02.08. Péntek: Energikus, vidám napunk lehet ma, ha az esetleges akadályokat kellő toleranciával tudjuk kezelni. Maradjunk jókedvűek, ne hagyjuk kizökkenteni magunkat az optimista hozzáállásból, hiszen ennek lendületessége viheti sikerre mai tevékenységeinket. Nem csak az esetleges külső akadályok, de a bennünk fel-felbukkanó érzelmek is próbálhatják útját állni derűnknek. Ilyenkor próbáljuk minél előbb újra egyensúlyba hozni magunkat és töretlen hittel folytatni amibe belekezdtünk.

2019.02.07. Csütörtök: Ez a nap alkalmazkodási, kompromisszum kötési képességeinket vizsgálja. Kerülhetünk olyan helyzetbe, melyben nem érezzük jól magunkat, mégis ott lehet bennünk a késztetés, hogy eleget tegyünk a külső elvárásoknak. Mélyre kell tekintenünk magunkba és megvizsgálni hol van az a pont, ami még alkalmazkodás és hol van az, ami már önmagunk ellenében tett megalkuvás. Utóbbi esetekre a mai nap felkínálja a békés, kompromisszumra hajló megoldás lehetőségét. Ezért most érdemes az érintettek felé finoman megfogalmazni mi az, ami nem tetszik.

2019.02.06. Szerda: A mai napon nagyon kreatívak, ötletgazdagok, lényegre látók tudunk lenni, emellé makacsság és kitartás társul, mindez együtt kitűnő alkalmat nyújt terveink megvalósítására. A reggeli kávé mellett átgondolva napi teendőinket ne várjunk segítséget, önálló lépéseket tegyünk célunk eléréséért. Ez most talán nem is esik nehezünkre azokban az ügyekben, melyek által társainknak szeretnénk támaszt vagy védelmet nyújtani, apró gesztust gyakorolni. Lehet bennünk másokhoz kapcsolódási igény, nem csak a harsány társasági élet tekintetében, hanem lelki értelemben. Hajtóerőként rendelkezésünkre áll a szenvedélyesség, lelkesség. Ezek voltak a mai napban rejlő pozitív lehetőségek, késztetések. Ha másként döntenénk, akkor hozhatna a nap például indulatosságot, amiért „már megint nem segít senki”. Ha stresszes helyzetben találnánk magunkat érdemes szavainkat megválogatni, érzelmeinket kordában tartani.

2019.02.03. Vasárnap: Igazán összetett hatású nap lehet a mai, megélhetünk szorongásos, feszült helyzeteket, konfliktusokat. Találkozhatunk valaminek a lezárásával. Elmúlással. Olyan stresszes szituációval, melyben csak akkor találhatunk feloldódást, ha őszintén kinyilvánítjuk mi mit szeretnénk. Amit kiemelnék a napban rejlő pozitív lehetőségként az mégis inkább az, hogy ha most hallgatunk a mélyről jövő késztetéseinknek, az mindenképpen a számunkra legkedvezőbb irányba fog terelni. Ha valamit már régóta le szeretnénk például zárni, de nem mertünk, féltünk milyen lesz az új, vagy egyáltalán lesz-e. Ha ma olyan érzés érkezik, hogy: Lépj! Akkor tedd meg, vezessen is bárhová, idővel látni fogod, hogy egy jobb helyre vezetett akkor is, ha te magad nem ezt vagy nem így tervezted korábban.

2019.01.31. Csütörtök: Ma spontán ráérzéseink lehetnek mások mögöttes szándékait, valódi motivációit illetően. Akkor is, ha másként próbálja tálalni előttünk. Érdemes hallgatni a kis hangra és ennek megfelelően kezelni az adott helyzeteket, embereket. Ami ezt ma gátolhatja, az elsősorban félelmeink és makacsságunk. Ha félünk például valakihez közel kerülni, a fejünkbe vettük, hogy „úgyis átverne, ahogyan tavaly a Pisti”, akkor még ez a kis hang is nehezen tud erről lebeszélni, akármilyen kitartóan súgja is, hogy „Géza nem Pisti”. De ahhoz is makacsul ragaszkodhatunk, hogy jól ítéltük meg Margitkát, aki szerintünk mindenbe beleavatkozik, miközben a kis hang azt súgja, hogy Margitka csupa szív és azt keresi, hol segíthet. Ellenben Julcsiban megbízunk, minden titkunkat megosztjuk vele, hiába sejtjük, hogy 10 perc múlva szalad a másik irodába elmesélni minden részletet Katinkának. Ma nincs más dolgunk, csak figyeljük a kis hangot. 🙂 Ne legyünk makacsak és győzzük le félelmeinket megérzéseink támogatásával. Ellenkező esetben könnyen stresszes helyzetekben találhatjuk magunkat és jön a: „pedig előre éreztem” önostorozás.

2019.01.29. Kedd: Ez egyáltalán nem könnyű annak, aki nem evvel az adottsággal született. Nagy bajban, nagy szomorúságban is észrevenni az élet által nyújtott szépet, jót, apró örömöket. A mai nap támogatja, hogy vidámabbak, szenvedélyesebbek, pozitívabbak tudjunk lenni. Azon tudjuk lemérni valóban így van e, hogy egyrészt megkísérlünk önmagunkhoz mérten optimistábbak lenni, másrészt megpróbálunk felvidítani másokat. Ma hajlamosak leszünk az azonnali nyílt, őszinte reakciókra, gyors döntéshozatalra is. Új utakra nem lépünk most szívesen, jobban szeretjük a már bevált, szokásos útvonalakat, módszereket, eljárásokat, melyek már szinte rutinból mennek.

2019.01.28. Hétfő: Ha ma őszintén, önámítás nélkül szembenézünk önmagunkkal, helyzetünkkel, az abban betöltött saját szerepünkkel, tévedéseinkkel és felelősséget vállalva kiállunk a külvilág elé, akkor felszabadító érzésben lehet részünk. Ami gátolhat ebben, az a félelem. Félelem a biztonság, a szeretet, vagy a hatalom elvesztésétől. Ha félelmeinkkel szembe nézve kimondjuk az igazságot, akkor hatalmas teher gurul le vállunkról, fellélegezhetünk átélve az igazság felszabadító erejét.
„A természet végtelen nagysága megnyugtat: van, ami elillan, akár az évszakok; van, ami fölött nincs hatalmunk, ahogy a fáknak sincs hatalmuk a múló évszakok fölött. Ha ezt tudatosítjuk magunkban, megszabadulunk a pillanatnyi félelmektől és aggodalmaktól.” Sarah Ivens

2019.01.27. Vasárnap: Ma makacsabbak lehetünk, ragaszkodunk elképzeléseinkhez, véleményünkhöz, nehezebb meggyőzni minket. Érdeklődésünk szerteágazó, felmerülhetnek új tervek, ötletek. Lényegre látásunk jobb lehet a szokásosnál ellentétben alaposságunkkal. Szeretnénk környezetünket, szeretteinket támogatni, megóvni, ha tehetjük, magunkra vállalunk terheikből. Ha messze vagyunk családunktól, honvágyat érezhetünk. Társaságra vonatkozó igényünk növekedhet, szívesen töltenénk barátainkkal az időt, akár csak egyetértő hallgatásban, kölcsönös egymásra hangolódásban. Ha módunkban áll, találkozzunk szeretteinkkel, mert olyan kellemes napban lehet részünk, melynek apró pillanataira később is szívesen emlékezünk vissza. Olyan pillanatokra, melyek értékét talán észre sem veszünk, később mégis jelentőségteljessé válhatnak számunkra.

2019.01.26. Szombat: Mindenki más világban él. A sajátjában. A mai nap hajlamosíthat több elmélkedésre, álmodozásra, merengésre, szétszórtságra. Felerősödhetnek megérzéseink. Bővelkedünk ötletekben, hangulatunk ingadozó lehet, nehezünkre eshet a hosszan tartó koncentrálás, gondolataink csaponganak. Ma még inkább a fejünkben, gondolatainkban élünk. A dolgok túlanalizálását napunkba iktatott mozgással, kirándulással, sporttal kerülhetjük el.

2019.01.25. Péntek: Ahhoz, hogy megoldjuk életünk feladatait, előbb-utóbb szembe kell nézni saját magunkkal. Amíg ezt nem tesszük meg, visszatér ugyanaz a próba. Egyszer-kétszer visszaküldik az ismétlő anyagot, de ha még akkor is becsapjuk saját magunkat (önmentegetéssel, vagy avval, hogy próbálunk nem tudomást venni a valóságról), kényszerítő körülmények közé kerülünk. Akkor már nem lesz idő levenni a cipőt, mielőtt vízbe esünk. Ellenben ha hajlandóak vagyunk őszintén szembenézni az igazsággal, akkor lesz időnk szelet fogni a vitorlába és irányba állni az átkeléshez. A mai is lehet egy ilyen nap… 🙂

2019.01.24. Csütörtök: Van, amikor nehéz a mai világban a tisztesség útján maradva érvényesülni. Vannak olyan szabályok, melyek elmélet szintjén nagyon hangzatosak, a hétköznapi életben, a gyakorlatba ültetve ugyanakkor hátrányba hozzák alkalmazójukat. Ezért nem meglepő, ha sokakat megdöbbent az, ha valaki betartja az előírásokat és marad tisztességes, akkor sem téved a hazugság, csalás, törvénysértés útjára, ha ez őt magát hátrányosan érinti. A tegnapi nap is hozhatott olyan példákat elénk, melyek a becsület fontosságára hívták fel figyelmünket és elgondolkodtatott, hogy: megéri letérni az útról vagy fontosabb a nyugodt lelkiismeret? A mai nap alkalmas még szépészeti „beavatkozásokhoz”, gondolok itt például új frizurára, elegáns, szokatlan vagy vagány stílusú ruha próbára.

2019.01.22. Kedd: A Kutya évének Bivaly havában időnként szembe találhatjuk magunkat félelmeinkkel, szorongásainkkal, elmúlás élményekkel, melyekre tartós megoldást csak a szembenézés hozhat. Félhetünk biztonságunk, szeretteink elvesztésétől, a bizonytalanságtól, a változásoktól, valaminek a lezárásától, új kezdettől. Ha sikerül magunkban félelmünk okát őszintén elismernünk, máris tettünk egy lépést a vele való szembenézés felé. Tudatosítsuk magunkban, hogy félelmeink egyszerre gátolnak és tüntetik fel előttünk még nehezebbnek az adott szituációt. Kereshetjük ma az élet értelmét, inkább csendességre, mint nagy társaságra vágyunk. „Ott rejlik a reményünk, ahol a legnagyobb félelmünk is.” John Ronald Reuel Tolkien

2019.01.20. Vasárnap: Komoly, elmélkedő hangulatú napra van kilátásunk, melyben lehetnek oldott, vidám pillanatok is. Szembe találkozhatunk olyan témákkal, melyek érzékenyen érintenek, elgondolkodtatnak, együttérzésre és mások segítésére késztetnek. Önfeláldozó hajlamunk, igazságérzetünk felerősödhet, használjuk ezt pozitív célokra, segítsünk és vigyünk fényt és reményt oda, ahol erre szükség és igény van.

2019.01.19. Szombat: A mai napban rejlő lehetőséget akkor ragadhatjuk meg, ha hajlandóak vagyunk észrevenni a jót, a szépet, a pozitívat. Már reggel felébredve elhatározhatjuk, hogy ezen a napon a jót keressük, evvel máris nyitottá válunk minden apróságra, ami örömet adhat. Jobb lesz a hangulatunk, mosolygóssá válunk, ami a nap folyamán átragad másokra is. Ők is pozitívabbak, vidámabbak tudnak lenni és ezt a hozzáállást továbbítani. Szükség is van erre a dominó hatásra, ugyanis stresszes helyzetek adódhatnak a nap folyamán, melyeket ilyen hozzáállással könnyebb átvészelni. A reggeli elhatározás, szemléletváltás átsegíthet a napon úgy, hogy a nehézségek ellenére jól érezhetjük magunkat. Ezt a pozitív hozzáállást, életszeretetet próbáljuk megőrizni akkor is, ha ellenállásba, véleménykülönbségbe ütközünk.

2019.01.14. Hétfő: Egyre többen vannak, akik szeretnének kilépni a hétköznapi taposómalomból, a rutinmunka, az alkalmazotti lét fogságából és olyasmivel töltené napjait, amit szeret, szívvel-lélekkel tudja belevetni magát. Ha ez a munkád, akkor szerencsés vagy. Ha még nem, akkor sincs veszve semmi, például a mai napon is érdemes tenni egy finom lépést vágyaink irányába, mert lehetőség adódhat arra, hogy kiemelkedjünk. A bivaly hónap alkalmas arra, hogy kitartásunkat, energiánkat beletegyük abba, amit el szeretnénk érni (lsd. havi előrejelzés). Akadályt az jelenthet, ha nem tesszük meg a kezdőlépést és csak várakozunk, vagy kishitűségből nem merünk elindulni. Mindenkit arra bíztatok, tegye amit szeretne amikor csak ideje van rá, mert ha nem a mai nap kiemelkedési lehetősége hozza el a várt sikert, akkor talán egy másik kedvező alkalom. De ehhez az kell, hogy ne maradjon ötlet, vágy szintjén, hanem kitartóan tegyük bele az energiát, a munkát. Teremtsük meg a siker lehetőségét.

2019.01.13. Vasárnap: Ezen a napon szembetűnő tulajdonságok az elszántság, önzetlenség, hűség, hála. Fontos a tisztesség, a szabályok betartása, aki más utat választ, az ma könnyen bajba kerülhet. Nehezebben bocsáthatjuk meg az árulást, lehetnek, akik a bosszút fontolgatják. Mégis célravezetőbb lenne összefogni és együttes erővel szembeszállni félelmeinkkel, az élet nehézségeivel, kiállni az igazság és a gyengébbek oldalán. Ahol lehet, ott békés úton, kölcsönösen alkalmazkodva, ahol nem, ott akkor nyerhetünk, ha előbb megismerjük mivel/kivel állunk szemben és a körülményekhez alkalmazkodva választjuk meg „harcmodorunkat”, válaszlépésünket.

2018.11.30. Péntek: Az idézet önmagáért beszél. Hogyha azt vesszük észre ragaszkodásból, biztonságvágyból, szeretetvágyból vagy az elfogadásért megteszünk olyasmit, amit valójában nem szeretnénk, akkor ez stresszt fog okozni. Ha régóta tesszük, akkor tartós stresszt, ami idővel testi jeleket fog küldeni. Ma lehetőséget kapunk, hogy ha ilyen helyzetben vagyunk, akkor kimondjuk a bűvös „nem”-et. Persze más napokon is kimondhatjuk, de ma valahogy nyomasztóbb lehet a stressz, így erősebb a késztetés, hogy végre lépéseket tegyünk saját érdekünkben. Tüzes nap lévén arra ügyeljünk, ne indulatból beszéljünk (elvégre nem a külvilág tehet arról, hogy ezidáig nem szóltunk csak tűrtünk), inkább barátságosan, esetleg  humorral fűszerezve kezdjünk bele mondandónkba.

2018.11.29. Csütörtök: Szeretünk az ilyen különleges ember társaságában lenni, ha távozik, máris hiányoljuk, űrt hagy maga után. Amíg velünk van, szerethetőnek érezzük magunkat, hiszen érdeklődése őszinte, hibáinkkal együtt elfogad, nem ítélkezik. Amikor elmegy, ezt viszi magával, ezért marad az űr. De csak addig, amíg megtanuljuk szeretni és elfogadni saját magunkat – is. A mai nap alkalmas erre a gyakorlatra. Tudatosan csípjük fülön magunkat, ha gondolataink közt felüti fejét az ítélkezés, amikor magunkban kommentáljuk mások vagy akár önmagunk viselkedését, kinézetét, természetét. Legyen ítéletmentes, elfogadó, szeretetteljes csütörtökünk! 🙂

2018.11.28. Szerda: A mai nap felismerése annak megélése lehet, hogy mindannyian összetartozunk, útitársak vagyunk itt a Földön. Azért jöttünk, hogy fejlődjünk, amit csak úgy tudunk kivitelezni, ha szeretettel fordulunk mindenki felé, magunk felé is. Kölcsönös segítés, empátia, odafigyelés kísérhetik a mai napot, ha úgy döntünk. Megkísérthet az érzés, hogy egyedül vagyunk, nem segít senki. De ha kinyitjuk a szívünket, ráérezhetünk mások problémáira és a késztetés is ott van, hogy önzetlenül védjük, levegyük a terhet társainkról.

2018.11.27. Kedd: Víz-víz-víz. Érzelmes, párás keddre számíthatunk, kapkodással, nyughatatlansággal, túlérzékenységgel, szétszórtsággal. Vagy másként döntünk és előre eltervezzük, átgondoljuk tennivalóinkat, a nap során pedig tartjuk magunkat saját ütemtervünkhöz. Túlérzékenységünket nem sértődésben, hanem mások iránti empátiában éljük meg, természetesen saját határaink tiszteletben tartásával. Összeszedettségünket támogatja a mozgás, gátolja az egész napos egy helyben ülő foglalatosság. Ezért irodában dolgozóknak kifejezetten javasolt a munka utáni kirándulás, kocogás, úszás, kutya sétáltatás.

2018.11.24. Szombat: Azokat az ügyeinket, melyek elintézése kiállást igényel, ma vegyük elő. Bátrabbak leszünk, cselekvőképesebbek, ösztönöz az igazság kivívása, nemes célok elérése. Fontos, hogy a tisztesség nevében igaz úton járjunk, igaz szavakat hangoztassunk. Úgy tudunk ma vezetni másokat, hogy az érzelmeikre hatva bírjuk jobb belátásra őket. Azonban a cél nem szentesíti az eszközt. Ne akarjuk érzelmi manipulációval elérni céljainkat. Ha velünk próbálkoznak ilyen módszerrel, mi is legyünk résen, ne hagyjuk senkinek, hogy bűntudat keltéssel, bújtatott zsarolással befolyásolja döntéseinket, tetteinket.

2018.11.21. Szerda: Szeretnénk ma (is) másoknak segíteni, utat mutatni. Jó tanácsot annak adjunk, aki azt kéri tőlünk. Másokkal szembeni bizalmatlanságunk, gyanakvásunk gátolhat, ugyanakkor együttérzőbbek és önfeláldozóak leszünk, érzékenyen reagálunk a külvilág eseményeire. Hajlamosak lehetünk magunkra venni az egész világ gondját, amit ha nem tudunk megoldani, magunkban rágódunk miatta. Ezért fontos, hogy mielőtt másoknak próbálunk segítséget nyújtani, mi magunk legyünk egyensúlyban, ismerjük saját határainkat és megtanuljuk kezelni az esetleges kudarcokat.

2018.11.19. Hétfő: A mai napon könnyebben alkalmazkodunk, nem kívánunk konfliktusba, vitába keveredni senkivel, picit talán igyekszünk megfelelni másoknak, de leginkább a kedvükben szeretnénk járni. Ma az egész világot őszinte szeretettel tudnánk magunkhoz ölelni. Ugyanonnan érkeztünk és ugyanoda tartunk, miközben saját szerepeinket táncoljuk. Most könnyebben meg tudjuk valósítani, hogy mások felé feltételek nélküli szeretettel forduljunk. Segíteni, bátorítani, vigasztalni másokat anélkül, hogy ezért bármiféle viszonzást várnánk. Alkalmas a nap ügyintézésre, ha valamit szeretnél pozitív végkifejlettel zárni, ahhoz ma kérj segítséget, ma intézd, mert a fogadó oldal is kedvesebb, megértőbb lehet.

2018.11.18. Vasárnap: Ha változna valami a külvilágban, de túlságosan ragaszkodunk a régihez – attól a változás még végbemegy, csak sokkal nehezebbnek éljük meg a folyamatot. Ami visszatarthat minket, az a bizonytalantól való félelem és a biztoshoz való ragaszkodás még akkor is, ha esetleg az rossz. Mert legalább biztos. Bár félhetünk az újtól, ha ezt felismerjük, akkor ez a nap ennek ellenére is támogathatja minden időszerű változtatás elhatározását életünkben.

2018.11.16-17. Péntek-Szombat: Érzelmes hónap talán legérzelmesebb napjai. Körülvesz minket a víz, így ne lepjen meg hullámzó hangulat, párás szemek, ködös kifejezések, áramló indulatok, kavargó gondolatok, csorduló könnycseppek, kiapadhatatlan szóáradat. Most minden változik, áramlik, mozgásban van. Aki e napok során érzelmileg kiegyensúlyozott állapotban tud maradni, az tegye fel a kezét. 🙂 A többiek megélhetik a mozgást sporttal, az elme és az érzelmek száguldozását fékezhetik illetve koncentrálhatják relaxációval, jógával, meditációval. De ha ahhoz van kedved, egyszerűen csak élj meg minden pillanatot az általa kiváltott gondolatok és érzelmek fényében. Ha felszínre akarod hozni, ami mélyen van, akkor igyál sok vizet,  hallgass zenét, olvass verseket. Ahogyan a víz sem áll meg, nem időz sehol, te se ragadj bele semmibe, csak figyeld meg, amint megérkezik, engedd átfolyni magadon, szűrd le, amit kell, amit üzen, majd hagyd távozni, tovább folyni. Legyen az érzelem, vagy legyen az gondolat, annyit tarts meg belőle, amennyire szükséged van, amennyitől jól érzed magad.

2018.11.15. Csütörtök: A mai napon a csendre, magányra is igényünk lesz, ami ideális alkalom az önmagunkkal való szembenézésre. Ez felszínre hozhat a tudatalattinkban levő berögzült szokásmintákat, melyek döntéseinket és viselkedésünket befolyásolják. Ehhez az kell, hogy kellő önismerettel szembe tudjunk nézni gyengeségeinkkel és a hibást ne a külvilágban keressük. Jól működik az intuíciónk, ma pontosan érezzük, hogy mit kellene tennünk és azt is, hogy mit nem kellene tennünk. Ha ez az érzés egészségünk érdekében szólít fel egy lépés megtételére, ne habozzunk megtenni. Most csak rajtunk múlik megtesszük-e, ami jó nekünk, vagy kényelmességből, nemtörődömségből elhessegetjük ráutaló megérzéseinket. Azt is pontosan érezni fogjuk, mennyi feladatot tudunk bevállalni, és az is rajtunk áll, képesek leszünk-e a többire nemet mondani. Felismerjük saját határainkat, ugyanakkor ott buzog bennünk a segítőszándék – az azonban senkin nem segít, ha magunkra vállaljuk, de (időhiány miatt) nem teljesítjük, amit megígérünk. A másik fél csalódik bennünk, rajtunk pedig eluralkodik a káosz.

2018.11.13. Kedd: Ez a fajta nyitottság részben meg van ma bennünk, hiszen más napokhoz képest szívesebben mozdulunk ki otthonról, teremtünk kapcsolatokat, kezdeményezünk beszélgetéseket. Nem a harsány, hangos, hanem a finom, törődő beszélgetések napja ez, miközben a diszkréciót is érdemes szem előtt tartanunk és harmadik fél dolgainak kibeszélését mellőzni. Visszafogott, finom érzékelésekkel teli utazásokhoz, kalandokhoz ideális a nap, amikor nem csak kifelé, hanem befelé is figyelünk, észleljük milyen hatást gyakorol ránk a külső tapasztalás. Ezáltal most könnyebben magunkba tudjuk fogadni az élményeket, melyek tartósabb és mélyebb megéléseket hozhatnak számunkra.

2018.11.12. Hétfő: Zárkózottságra, titkolózásra hajlamosító nap, magunkhoz képest csendesebbek leszünk, különösen érzéseinkről beszélünk nehezebben. Kitartásunk fokozódik, így a most kitűzött céljainkat jó eséllyel véghez is tudjuk vinni. Érdemes ezért a mai napot egy dédelgetett vágyunk megvalósítása érdekében tett lépésre fordítani, miközben esetleg tudjuk, hogy a következő lépés még türelmet kíván tőlünk. A lépést egyenes úton tegyük, tisztességes eszközökkel és szándékkal különösen az érzelmi zsarolás eszközeit kerüljük, illetve fordított esetben ne hagyjuk, hogy minket manipuláljanak.

2018.11.11. Vasárnap: Bár lehet ma bennünk halogatási szándék, nehéz neki indulás kényelmességből, kishitűségből vagy félelmekből adódóan, a „halaszd holnapra” felhívás elsősorban hosszútávú terveinkre vonatkozik. Ma ugyanis lelkesedésünk fellángolhat olyasmi iránt is, ami holnap már fel sem kelti érdeklődésünket. Ami ma jó ötletnek tűnik, holnap talán már eszünkbe sem jut. Ezt a napot ebből adódóan ne nagy céljaink kezdő lépésének megtételére, hanem ötleteink, elképzeléseink átgondolására használjuk. Kreatív alkotásra, fejlődésre, tanulásra is alkalmas a nap, de itt is érvényes: hosszútávú tanfolyamra ne ma iratkozzunk be, vagy lehetőség szerint az első óra díját fizessük ki előre.

2018.11.10. Szombat: A mai nap vidámnak, szenvedélyesnek, pozitívnak ígérkezik, legalábbis könnyebben észrevesszük az élet apró örömeit. Segítsünk másoknak is ebben, ha valaki szomorú a környezetünkben, most nagyobb sikerrel csalhatunk mosolyt az arcára. Hajlamosak lehetünk a gyors döntéshozatalra, azonnali nyílt, őszinte reakciókra. Amennyiben utóbbit indulataink generálnák, érdemes visszafogni magunkat és higgadtan válaszolni. Munkahelyünkön a számunkra rutinnal végezhető feladatokat vehetjük előbbre, majd ezeket pörgősen kivitelezzük. Ugyanakkor most nehezebben tanulunk hibáinkból.

2018.11.09. Péntek: Adódhatnak ma félreértések kommunikációs nehézségekből, szétszórt figyelemből, nehéz koncentrációból adódóan. Feszült helyzeteket is okozhatnak viselkedésbeli, gondolkodásmódbeli ellentétek. Azonban ma meg lesz bennünk a hajlandóság az alkalmazkodásra és mások problémáival való azonosulásra. Együttérzésünk és segítőszándékunk tekintetében ügyeljünk a mértékletességre, ne aggódjunk túl részünkről megoldhatatlan helyzeteket és ne akarjunk segíteni ott, ahol erre nincsen fogadószándék.  Türelmes, elfogadó szeretettel ma békésen túljuthatunk természetünk, gondolkodásunk különbözőségein is.

2018.11.08. Csütörtök: Ezen a csütörtöki napon makacsul tudunk ragaszkodni elképzeléseinkhez. Sok ötlet fordulhat meg a fejünkben, ezekhez azonban most nehezen találunk társakat, inkább egyedül tudjuk megvalósítani. Ránk törhetnek megmagyarázhatatlan megérzések, de akár megmagyarázhatatlan belső feszültségek is, vagy konfliktusba keveredhetünk környezetünkkel, illetve múltbeli megoldatlan események, érzések kerülhetnek felszínre. A mai nap megérzéseit érdemes lehet megjegyezni, fontolóra venni. A feszültségek, konfliktusok tekintetében pedig most akkor tudunk saját lelkiállapotunkon is emelni, ha tudatosítjuk magunkban, hogy rövid az élet és ennek során legfontosabb az egymás iránti őszinte szeretet, kölcsönös segítés, bátorítás, vigasznyújtás. Semmi mást nem hagyunk itt magunk után, csak azt, ahogyan másokkal viselkedünk, amilyen érzéseket keltünk, amilyen hatást gyakorolunk embertársainkra.

2018.11.06. Kedd: Kimozdulásra, utazásra éppúgy alkalmas a mai nap, mint filozófiai gondolatokhoz. Felkereshetünk egy kellemes vízpartot, ahol csendes elmélkedéssel tölthetünk egy kis időt. Jang víz nap lévén a víz ma jó hatással lehet ránk, emellett támogatja a mélyen levő gondolatok és érzések felszínre kerülését is. Arra is megoldást hozhat, ha lelkünk mélyén feszültek vagyunk ok nélkül, vagy olyan okból, amit nem tudunk senkivel megbeszélni. Harmóniába hozhatjuk érzéseinket és indulatainkat. Kellemes zenei aláfestéssel is támogathatjuk a folyamatot.

2018.11.05. Hétfő: A hosszú hétvége utáni első munkanapon nehezen lendülhetünk vissza a dolgos hétköznapokba, hosszabban ácsoroghatunk reggel a szekrény előtt. A kezdeti nehézségeken átlendülve azonban kitartásunk okán egészen bizonyosan végig tudjuk vinni megkezdett feladatainkat. Ráadásul olyan módon, ami nem hagy kívánnivalót maga után, szakmailag korrekt, kivitelezése egyedi. Szívesen alkotunk, dolgozunk ma félrevonultan, nem igényeljük a harsány társasági életet, ellenben a művészi és szépérzékünkre hatást gyakoroló események jól eshetnek lelkünknek.

2018.11.04. Vasárnap: Érzékenység és harciasság, empátia és küzdőszellem, álomvilág és valóság. Kettős érzéseink lehetnek ma. Gyengének, mégis harciasnak érezhetjük magunkat. Akkor élhetjük meg harmonikusan a napot, ha ami megérint, ami érzékennyé tesz, amivel együttérzünk, azért kiállunk, küzdünk, harcolunk. Amiről álmodozunk, azért a valóságban teszünk konkrét lépéseket, kijárjuk az odavezető utat. Akkor válunk erőssé, ha harcolunk azért, ami egyébként elgyengítene.

2018.11.02. Péntek: Valóban nehezünkre esne ma a megfeszített munka, de ez az áthelyezett „pihenőnap” energiáiban sem a dolgos hétköznapokról szól számunkra. Sokkal inkább a régi idők felidézését, az elcsendesedést támogatják a minket körülvevő jang földek. A mai napon 5 jang föld ölel körbe egy jang vizet. Ezek a néma, hatalmas hegyek óvnak, védenek minket a külvilág zajától és behatásaitól, amíg megmerülünk emlékeink óceánjában.

2018.11.01. Csütörtök: Mindenszentek napján érzékenyebbek, együttérzőbbek és önfeláldozóbbak lehetünk. A mai jin tűz nap önmagában is a gyertyalángot idézi, a fényt, ami melegséget áraszt, utat mutat, megvilágítja a sötétséget, segít az eltévedteknek rátalálni a helyes útra. Népi hiedelem szerint Mindenszentek, illetve Halottak napján gyújtott gyertyák mellett melegednek az elhunyt lelkek és fényüknél visszatalálnak sírjaikhoz. Emlékezzünk a szépre és a jóra! Békés, elfogadó megemlékezést kívánok!

2018.10.31. Szerda: Ez az incselkedő szerda jókedvre próbál deríteni minket és ösztönöz a mások irányában tanúsított önzetlen segítőszándékunk kimutatására. Fontos a tisztesség és etika szabályainak betartása, ellenkező esetben a következmények alól nem tudunk kibújni. Késztetésünk lehet egyenes őszinteséggel szókimondónak lenni, mégis próbáljuk megfontolni szavainkat, mert az első hévvel kimondott szavainkat a másik fél most hajlamos lehet felfújni. Vagy nem is úgy értettük, ahogy aztán a hír szárnyra kap és világ körüli útra indul. Kiránduláshoz, utazáshoz egyébként ideális a mai nap.

2018.10.29. Hétfő: Életünk döntéseit, változásait és az ezekhez szükséges cselekedeteket senki nem lépheti meg helyettünk. Ma főleg nem. Hiszen ideje van annak, hogy saját erőnket, határainkat felmérve irányítsuk életünk folyását az általunk helyesnek vélt irányba. A tétlenség nem megoldás. Másokra várni pedig felesleges. Ne tartson vissza az, ha félsz az esetleges kudarctól. Mert most van erőd végigvinni amit elterveztél. Ne tartson vissza az sem, ha attól félsz, esetleg rossz irányt, célt állítottál magad elé, mert később módosíthatod az elképzelésedet. Most azonban saját erőd megtapasztalására kapsz lehetőséget az előtted álló megmérettetés által. Higgy magadban és ugorj! 🙂 

2018.10.28. Vasárnap: Kimozdulásra, utazásra, külföldi- vagy üzleti útra, kirándulásra, költözésre és mindenféle mozgásra alkalmas nap. Szívesen próbálunk ma ki új dolgokat és gyermeki szeleburdisággal vetjük magunkat terveink megvalósításába. Ha elképzeléseink másokat is érintenek, ügyeljünk az egyértelmű megfogalmazásra, ellenkező esetben félreértések adódhatnak. Már csak amiatt is, mivel ezen a napon kicsit szétszórtak, dekoncentráltak lehetünk. Akinek ma nem alkalmas a jövés-menés, az szellemi kalandozásokkal, álmodozással élheti meg pozitívan a rendelkezésünkre álló energiákat.

2018.10.27. Szombat: Kettősséget élhetünk meg ma, egyrészt türelmetlenül várjuk, hogy történjen valami, mozduljunk valamerre, vagy éppen találkozzunk valakivel. Ugyanakkor szeretnénk egyedül lenni, csendes körülmények között és racionálisan átgondolni teendőinket, aktuális helyzetünket. Nyomjuk a gázt, de közben behúztuk a kéziféket. Tehetetlenség érzetünk előhozhatja akaratosságunkat, türelmetlenségünket. Egyensúlyozunk indulataink, akarat-gondolataink és nyugalomra, csendességre való igényünk között. Előtérbe kerülhet filozofikusabb énünk, függetlenségi vágyunk. Érdemes ma alkotótevékenységgel lekötni magunkat, ez támogatni fogja, hogy mielőbb visszataláljunk egyensúlyi állapotunkba.

2018.10.26. Péntek: Kapcsolatteremtésre, ismerkedésre alkalmas ez a nap, de most olyan társaságra vágyunk, aki elismeri sikerünket, érdemeinket és képes őszintén velünk örülni. Ahelyett, aki letörölve a mosolyt arcunkról megpróbálná azt hangsúlyozni, hogy mennyivel jobb, ügyesebb, szebb vagy okosabb nálunk. Nyitottabbak vagyunk mások irányában és könnyedebben kezdünk idegenekkel is társalgásba, a felszínes csevegés nem okoz akkora gondot, mint esetleg más napokon. Érdemes ezért ma társaságba menni, munkahelyi rendezvényen megjelenni, mára időzíteni a randevút, vagy a barátokkal közös programot szervezni és őszintén együtt örülni mások sikereinek is.

2018.10.25. Csütörtök: Ma akár mi is lehetünk rettenthetetlenek, mert most könnyebben észrevesszük az igazságtalanságokat, védelmezőn harcba szállunk a gyengébbek vagy barátaink oldalán, bátrabban kiállunk a jó ügyekért. Önmagunkhoz képest nő a pszichikai erőnk. Nehezebben kötünk kompromisszumot, őszintén fejezzük ki magunkat, köntörfalazás nélkül. Központi kérdéssé válik a becsület, tisztesség, törvények betartása. Tűzzünk magunk elé célokat, melyeket ma követhetünk, miközben egyenes úton járunk.

2018.10.23. Kedd: A hosszú hétvége utolsó napján még tart az elmélyült csendességre való igény és mélyen a felszín alól az érzelmek felbukkanása, tisztulása. A föld és a víz elemek uralkodnak ma, amikor a jang föld mozdíthatatlanságát, konokságát az őt kitartóan ostromló jang víz tudja megkoptatni, érzelmességével vagy éppen akaratosságával kimozdítani. Szabad szemmel és kívülről ebből semmit nem veszünk észre, hosszú folyamat lévén. A föld az elzárkózás, elvonulás, csendesség („hallgat, mint a föld”), a víz, mint egy könnycsepp, tele van érzelemmel. Csendesen töltött időszakunk lehet, de kívülről nem látható módon érzelmeink áramlanak, átalakulnak a mélyben és ezáltal formálnak minket. Magunkban érezzük ezt a folyamatot, átalakulást. Külső szemnek akkor válik láthatóvá, mikor a későbbiek folyamán például másként tudunk viselkedni adott szituációban. Mert más érzelmeket vált ki belőlünk, mást mozgat meg bennünk. Vagy átértékelve kapcsolatainkat máshogy állunk bizonyos emberekhez.

2018.10.22. Hétfő: Ha már vasárnap késztetést éreztél a visszavonultan töltött időre, pihenésre, feltöltődésre, vagy egy kis lustálkodásra, akkor lehet, hogy ma sem lesz ez másként. Amit pluszként kínál a nap, az a visszaemlékezés, nosztalgiázás lehetősége. Eszünkbe juthatnak régen történt események, emberek, akik az életünk részesei voltak, de az élet más utakra sodort. Keressük a kapcsolódásokat másokkal, de inkább lélekben, mint tettekben. Emlékezünk és átértékelünk. Érzelmesen, de inkább magunkba fordulóan, mint kifelé megélve. Hasonlóképpen a Kutya havi előrejelzésben leírtakhoz: lásd ide kattintva. A nap energiáit pozitívan megélhetjük romantikával a párunkkal, vagy egy érzelmes-romantikus esti filmmel. Lehet, hogy könnyebben vagy számunkra váratlanul sírunk ma, felszínre hozva evvel eltemetett érzéseket.

2018.10.21. Vasárnap: Vidám Vasárnap! 🙂 Igazán kellemes napunk lehet ma, kis szerencsével még a napsütés is besegít és előcsalogatja jókedvünket. Arra figyeljünk, hogy ha megoldhatatlannak tűnő problémával találjuk szembe magunkat, azt valószínűleg csupán felnagyítottuk. Az előttünk lebegő katasztrófa -ahogyan a nap és az óceán találkozása sem- soha nem fog bekövetkezni. A látszatról hisszük, hogy valóság. Kis problémából gyárthatunk nagy gondot. Támogatott az egymás felé tanúsított jóindulat, jó szándék, tegyünk ez irányú kísérleteket, rövidesen megtapasztalhatjuk ezek visszaáramlását is. Kutya év kutya hónapjának kutya napja lévén nem csak társaságra lehet igényünk, hanem elvonulásra, csendességre is, amit (3 Művészetek Csillag lévén) kihasználhatunk valamilyen alkotótevékenységre is. (A Művészetek Csillagról bővebben itt.)

2018.10.19. Péntek: Ez a nap a becsületesség fontosságára hívhatja fel figyelmünket, valamint a Kutya év egyik hangsúlyos feladatára, miszerint ne másokra várj, oldd meg egyedül a problémát és cselekedj. Nem azért maradtál magadra, mert mindenki elhagyott, hanem mert annak van itt az ideje, hogy megtapasztald és használd saját belső erődet. Ha ma nem jutsz előbbre, pedig már minden elképzelhetőt megtettél célod elérése érdekében, akkor gondold végig hol ütközöl esetleg az etika, tisztesség szabályaiba. Módosítsd az elképzelésedhez vezető utat szem előtt tartva, hogy „az egyenes a legrövidebb”. Ne fáraszd magad felesleges kerülőutakkal. Majd próbáld újra elérni célodat. Érdemes ma mozogni, sportolni, utazni, kirándulni. A tanulás, gondolkodás is támogatott cselekvések, vagyis más napokhoz képest rövidebb idő alatt sikerülhet felkészülni például egy vizsgára.

2018.10.17. Szerda: Ma elsöprő lendülettel és hévvel vághatunk bele feladatainkba, nő a mozgásra és kommunikációra való igényünk. Akaratosabban képviselhetjük érdekeinket, türelmetlenebbé válhatunk vagy éppen túlságosan belemegyünk a részletekbe, sosem érezve magunkat eléggé felkészültnek. Most igyekeznünk kell, hogy visszafogjuk kitörni készülő érzelmeinket, indulatainkat, hogy ne bántsunk meg másokat. Szívesen keressük a racionális mögöttes okokat, filozofikusabbak lehetünk. Önállóságra, függetlenségre vágyunk, váltakozva hiányoljuk az emberek társaságát, illetve szeretnénk inkább egyedül elvonulni, magunkban lenni. Örömmel próbálunk ki új dolgokat, kísérletezünk, feszegetjük magunk és mások határait.

2018.10.16. Kedd: Ma jobban szeretnénk, hogy elismerjék képességeinket, hozzáértésünket. Szívesen vesszük, ha felfigyelnek ránk, megdicsérnek megjelenésünk, ügyességünk, hozzáértésünk, tudásunk okán. Ha nem tapasztaljuk a külső elismerés jeleit, ne törjön le minket, a visszajelzésektől függetlenül is bátran fejezzük ki önmagunk, legyünk egyediek, kreatívak, stílusosak. Ha szeretnénk másoknak örömben, önbizalomban gazdagabb napot okozni, jó ha tudjuk: mindenki örülni fog a dicséretnek. 😉 Most jobban képviseljük érdekeinket, nem maradunk sokáig számunkra méltatlannak ítélt helyzetben. Kimozdulásra, utazásra is alkalmas a nap.

2018.10.15. Hétfő: Ezen a napon megmozgat a valós vagy általunk annak vélt igazságtalanság, nem tudunk szó nélkül elmenni mellette. Amennyiben kiállunk a gyengébbekért, vagy egy igaz, nemes ügyért, akkor sikerül a mai napban rejlő lehetőségeket magas szinten megélnünk. Akadhat azonban olyan, aki tévesen ítéli meg a helyzetet, nem az egyetemes igazság, hanem saját igaza mellett kardoskodik, sérelmeket torol meg kíméletlenül, akkor neki nem sikerült kellőképpen uralnia belső feszültségeit, mozgatórugóit és szabadjára engedve a benne régóta szunnyadó erőket, felforgathatja a világot maga körül. Ha ilyen eset szemtanúi lennénk, tudatosítsuk magunkban, hogy eltévedt harcossal van dolgunk, nem a megfelelő célt tűzte ki maga elé, nem lát tisztán, elvakítják saját frusztrációi, miközben ő maga azt hiszi önfeláldozóan egy nemes ügyért küzd, azt vallva, hogy a cél szentesíti az eszközt.

2018.10.14. Vasárnap: Kapcsolatteremtésre, ismerkedésre alkalmas nap, flörtök kialakulásának is kedvez. Bár ez az év nem a társasági életről szól, most könnyedebben kezdeményezünk beszélgetést, nyitottabbak vagyunk mások irányában, a felszínes csevegés sem okoz akkora gondot, mint esetleg más napokon. Ráadásul ma megfogalmazott mondanivalónkkal nagyobb benyomást keltünk, lelkesíteni tudunk másokat. Érdemes leküzdeni otthoni feladataink elvégzését követő fáradtságérzetünket és erőt véve magunkon kimozdulni, társaságba menni. Szerencsés lehet mára időzíteni az első randevút, vagy a barátokkal közös programot szervezni, munkahelyi csapatépítésen megjelenni, az időjárás még támogatja a kerti parti rendezést is.

2018.10.13. Szombat: Zárkózottságra, titkolózásra hajlamosító nap, magunkhoz képest csendesebbek leszünk, különösen érzéseinkről beszélünk nehezen. Vágyunk a biztonságra, stabilitásra és szeretnénk másoknak is támaszt nyújtani, hogy szeretteink is biztonságban lehessenek. Szívesebben töltjük a napot otthonunkban, családunk körében, vagy ha kimozdulunk, legszívesebben számunkra biztonságot adó társaságban vagy ismert helyre tennénk. Valamilyen tekintetben egyedül, magunkra hagyatva is érezhetjük magunkat. Nehezebben változtatunk vagy kezdünk bele új dologba, gondolkodásunk is inkább merevebb, berögzültebb lehet, lassabban sikerül döntést hozni. Alkalmas a nap már meglévő, vagy elkezdett dolgaink stabilizálására, megvalósítására. Kitartóak, megbízhatóak és alaposak tudunk most lenni.

2018.10.12. Péntek: Nosztalgikus hangulatban lehetünk ma, igénnyel az elvonulásra, egyedüllétre, elmélkedésre. Történhet ez egy számunkra kellemes hely felkeresésével, belélegzésével, illetve történhet félrevonult alkotótevékenységgel. Ilyenkor megszülető gondolataink, alkotásaink azok, melyekkel később olyan mondanivalót tudunk átadni, ami mélyen megérint másokat.  Annál is inkább, mivel a mai napon 3 Művészetek Csillag ragyog nekünk (jelentéséről itt olvashatsz bővebben). Komolyabbak, elgondolkodóbbak lehetünk ma, élményeinket nem kifelé kommunikáljuk, hanem magunkban értelmezgetjük, így esti programnak egy tartalmas, elgondolkodtató film megtekintése is kiváló lehet. Felmerülhetnek ma az élet értelmét, végességét feszegető gondolatok is bennünk.

2018.10.11. Csütörtök: Tegyük ezt! 🙂 A mai nap kifejezetten kedvez a vidámságnak, optimizmusnak, egymás segítésének. Forduljunk társainkhoz kedvességgel, fogadjunk mindenkit segítő szándékkal. Biztosan többen visszamosolyognak ma ránk. 🙂 Amire figyeljünk: ne keressünk problémákat ott, ahol nincsenek. Próbáljunk pozitívan tekinteni a körülöttünk levő világra. Legyen ragyogó csütörtökünk. 🙂

2018.09.30. Vasárnap: Ezen a vasárnapon nem szívesen kezdünk bele semmibe, kigondoljuk, eltervezzük napi teendőinket, ám a megvalósításhoz szükséges lendület hiányozhat, fáradtnak érezhetjük magunkat. Lehet, hogy a háttérben kishitűség, önbizalom hiány, félelem húzódik meg. Ami, illetve aki segíteni tudna a kezdő lökés megadásában, az például egy Tigris/jang fa szülött. Ha van ilyen környezetünkben, meséljük el neki mibe szeretnénk belevágni és biztosra vehetjük, hogy ő lesz az, aki biztatásával meg tudja adni számunkra a kezdetekhez szükséges kellő lendületet. Azután már menni fog egyedül is, ma elkezdeni nehéz lehet, de ha belevágunk, akkor meg sem állunk, míg a feladat végére nem érünk.

2018.09.27. Csütörtök: Mai feladatunk a külső körülményekben felfedezni korábbi tetteink következményeit. Amennyiben korábban csupa jót tettünk másokkal, akkor kellemes napnak nézünk elébe. Ellenben ha azt tapasztaljuk, hogy valaki elmond rólunk másoknak olyasmit, amit titokban szerettünk volna tartani, akkor érdemes elgondolkodnunk azon, mi mikor és kivel tettünk hasonlót életünk során. Ma learatjuk korábbi tetteink következményeit.

2018.09.26. Szerda: Ismétlés az egymás iránti alázat, annak megértése és elfogadása, hogy minden ember tiszteletet érdemel, ha másért nem, az eddig bejárt útja okán. Nincs jogunk senki felett ítélkezni és senkinél többnek képzelni magunkat. Gondolhatjuk, hogy nagyon okosak vagyunk -főleg ma lehet erre hajlamunk-, és lehet, hogy az adott témában valóban rendelkezünk hozzáértéssel, mégis lehet olyan információ, aminek a másik ember a birtokában van, mi pedig nem. Ha nagy mellénnyel, fentről lefelé beszélünk, meg sem fogjuk hallani ezt a számunkra is sokat érő információcsomagot.

2018.09.25. Kedd: Az igazság harcosaival szembesülhetünk ma, talán még a tükörben is őt látjuk. Arra ösztönöznek az energiák, hogy hallgassunk a szívünkre és álljunk ki az igazságért, cselekedjünk helyesen, tisztességesen, becsületesen. Tegyünk valami jót, nemeset. Most nem tudunk szemet hunyni az igazságtalanságok felett, bátrabban odalépünk, mint gondoltuk volna magunkról. Sajnos szélmalomharcosokkal is találkozhatunk, akik ugyan meg vannak győződve, hogy igaz ügyért szállnak ringbe, mégis értelmetlen vagy adott esetben rosszul megítélt harcot vívnak mély meggyőződéssel.

2018.09.24. Hétfő: Ha ma azt tapasztaljuk, hogy elbizonytalanodunk, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy önmagunkba nézzünk és megkeressük értékeinket, felmérjük képességeinket, felszínre hozzuk kincseinket. Önismeretre hív a mai nap és azt követeli tőlünk, hogy őszintén nézzünk szembe a fájdalmas igazságokkal is. Ha számunkra nem kívánatos helyzetbe kerültünk, merjünk kiállni, felvállalni saját szerepünket és saját nézőpontunkat egyaránt.

2018.09.23. Vasárnap: Ma inkább csak a felszín alatt lobog bennünk a tűz. A külvilág csendesebbnek, zárkózottabbnak ítélhet meg minket – és persze mi is másokat, kiváltképp az érzésekről való értekezés tekintetében. Most a biztos pontokat keressük, stabilitásra vágyunk és inkább a belső átalakuláson, mint a külső megnyilvánuláson van a hangsúly. Lehet ugyan igényünk társaságra, de az emberek most mégis valahogy olyan távolinak tűnnek…

2018.09.22. Szombat: Ha ma megbánt valaki, palástolva érzékenységünket igyekszünk leplezni, nem mutatjuk ki. Ugyanakkor fokozott együttérzésünk miatt másoknak szívesen segítünk jó tanácsokkal, iránymutatással. Többet tűrünk tehát, ugyanakkor magunkból is többet adunk, a nap végére ez teljes kimerülést okozhat, ezért legyen gondunk saját lelki értelemben vett jól-létünk megteremtésére is. Most nem csak tanácsot adni, de meghallgatni is érdemes, valakitől, akiben megbízunk, vagy elcsendesedve magunkba tekintve. Hétvége ide vagy oda, fokozott tevékenység vagy más ok miatt fizikailag is kimerültnek érezhetjük magunkat. Töltekezzünk a természetben tett kirándulás, erdei séta során.

2018.09.21. Péntek: Vidám, energikus napunk lehet ma, amennyiben nem halogatunk el minden előttünk álló feladatot későbbre. Loboghat bennünk a tűz, de nem mindegy, hogy ezt a rendelkezésünkre bocsátott extra energiát, szenvedélyt mire használjuk. E tekintetben hallgassunk megérzéseinkre, igazából tudni fogjuk melyik úton kellene járnunk, rajtunk múlik elhessegetjük-e belső hangunkat álkifogásokkal és választjuk a kényelmesebbnek tűnő megoldást. Változtatások első lépésének megtételére is kiváló a nap.

2018.09.20. Csütörtök: Alkalmazkodás terén ma kettősséget élhetünk meg. Egyrészt lesz bennünk hajlam a kompromisszum kötésre, konfliktus kerülésre. Ugyanakkor nem szívesen magyarázkodunk és a magunk feje után akarunk menni. Előfordulhat, hogy finom manipulációval szeretnénk elérni céljainkat, keressük a kiskapukat, a kerülő utakat. Vagy a külvilág türközi számunkra a nap energiáit és szemet szúr például, hogy Jancsi „sumákol”, az imént állította, hogy persze, elvégzi a számára kijelölt feladatot, de ehelyett még mindig mással foglalkozik, bezzeg én már rég befejeztem volna mindkét munkát. Adódhatnak tehát ellentétek, melyek megoldásában kreativitásunk és megnövekedett kommunikációs igényünk válhat hasznunkra amellett, hogy szem előtt tartjuk mindenki tudhat olyasmit, amit mi nem, bárkitől tanulhatunk, bárki által fejlődhetünk.

2018.09.19. Szerda: Ma vedd kezedbe sorsod irányítását, tapasztald meg saját erődet! Nem érdemes most külső segítségre várni, mert a képesség bennünk adott az előttünk álló feladat megoldására. Még akkor is, ha a feladat az, hogy hatást tudjunk másokból kiváltani. Makacsságunkat is próbára teheti a nap, azaz ha például úgy érezzük valakinek a lelkesedése magával ragadna minket, de konokságunkkal kell vetekednie, akkor hagyjuk, hogy ma a lelkesedésünk győzzön akkor is, ha valaki más gondolatát, ötletét követné.

2018.09.18. Kedd: Álmodozóak, szétszórtak lehetünk ma. Nehezebben koncentrálunk, ezért változatos tevékenységeket iktassunk napunkba. Ha feszültek vagyunk, érdemes némi időt víz mellett tölteni a természetben, segít megnyugodni és a hangulatingadozást egyensúlyba hozni, újra tölt energiával és a mai napra jellemző révedezési igényünket is támogatja.

2018.09.17. Hétfő: Az önmagunkért kiállás feladata jelenhet meg a nap során. Kerülhetünk olyan szituációba, melyhez nem fűlik a fogunk, de valakinek a kedvéért, megfelelési vágyból úgy döntünk, hogy nem mondjuk ki a nemet és összeszorított szájjal végigcsináljuk ami előttünk áll. Ez esetben számítsunk rá, hogy kihívjuk magunk ellen a Sorsot és kellemetlen helyzetek sorozatával visszakapjuk a feladatot, egészen addig, amíg meg nem oldjuk. Van az a pont, amikor már tudni kell nemet mondani. Ezt a pontot pedig a folyamatos stresszérzet jelzi számunkra.

2018.09.16. Vasárnap: Ma jobban szeretnénk, hogy elismerjék képességeinket, hozzáértésünket. Szívesen vesszük, ha felfigyelnek ránk, megdicsérnek akár megjelenésünk, akár szaktudásunk kapcsán. Ha nem tapasztaljuk a külső elismerés jeleit, ne törjön le minket, a visszajelzésektől függetlenül is bátran legyünk egyediek, kreatívak. Ma jobban képviseljük érdekeinket, nem maradunk sokáig számunkra méltatlannak ítélt helyzetben. Fiatalok számára ideális nap egy házibulira, ahol tündökölhetnek a nyárutó utolsó öltözékeiben. Bármely korosztály kitűnhet a vasárnapi grillparti extra finom pácolású sültjével,  vagy különleges házi süteményével.

2018.09.15. Szombat: Erőteljes energiákkal köszönt be a szombat hajnal, makacssággal, akaratossággal, harciassággal ruházva fel minket. Ha ma nem tetszik valami, vagy valaki, most nem feltétlen hagyjuk szó nélkül. Ne feledjük azonban az egész hónapban aktuális feladatot, miszerint nem mindegy, hogy kinek és nem mindegy, hogy mit mondunk el a minket ért sérelem ecsetelése közben. Tartsuk tiszteletben mások magánügyeit és próbáljunk korrektek maradni. A nap extra lendületét használhatjuk például elintézetlen ügyeink lezárására, vagy valamilyen jó ügyért tehetünk lépéseket, de mások ügyét is segíthetjük, támogathatjuk. Mindemellett lesznek a napnak olyan órái, amikor igényünk támad az elcsendesedésre, magunkba zárkózásra, alkotásra.

2018.09.14. Péntek: A hónap egyik fő feladata kerülhet ma terítékre. Azaz ha kibeszélik valamilyen intim, nem a nyilvánosság elé szánt ügyünket, és ebből esetleg még csetepaté is kialakul, akkor azt célszerű végiggondolni, korábban mikor, kivel jártunk el hasonlóképpen és pletykáltunk olyasmiről, amiről nem kellett volna. Fontos, hogy még ekkor is maradjunk tisztelettudóak és ne akarjunk túlbeszélni másokat, türelmesen hallgassuk meg a nézőpontjukat. Ellenkező esetben az okoskodásunknak felsülés lehet a vége. Szerencsére a mai nap energiáiban ott van az elfogadó készség, gondoskodási hajlam kellő segítséget biztosítva számunkra, hogy megugorjuk a nap feladatait. Ez esetben maximum csak szemtanúként élhetünk át fentiekhez hasonló eseményeket. Különösen, ha korábban mi sem tettünk ilyet senkivel.

2018.09.13. Csütörtök: Ez a nap arra hívhatja fel figyelmünket, hogy tisztességes szándékkal és eszközökkel haladjunk céljaink felé. Kétféleképp szembesülhetünk a tanítással, vagy olyan esetbe ütközünk, ahol megnyugtatóan etikus eljárást tapasztalunk, vagy azt látjuk, hogy valaki nem becsületesen jár el és ez kivált bennünk ellenérzést, ezáltal felhívja figyelmünket arra, hogy így nem jó, nem helyes. Ha észrevesszük ezeket a tanításokat, megerősödhet elhatározásunk, hogy mi más példát akarunk mutatni és tisztességesen „játszani”. A nap további fő energiái a stabilitás iránti igény, küzdőszellem, teljesítőképesség, határozottabb döntési képesség, magunkba mélyedés igénye. Kevesebbet csacsogunk, jellemzően nem új dolgokba kezdünk, hanem a meglévőket igyekszünk megszilárdítani, a belső megerősödésen, a bennünk kialakult nézőpontok kikristályosodásán lesz a hangsúly.

2018.09.12. Szerda: Ma késztetést érezhetünk, hogy másoknak segítsünk, utat mutassunk a hozzánk fordulóknak. Másokkal szembeni bizalmatlanságunk, gyanakvásunk gátolhat, de ha ezen felülemelkedünk önfeláldozóan teszünk másokért. Együttérzőbbek leszünk, érzékenyen reagálunk a külvilág eseményeire, de ezt nem tesszük a kirakatba, inkább magunkban rágódunk. Többet tűrünk, mint máskor, de vigyázzunk, mert a bennünk felgyülemlő feszültség egy idő után utat törhet magának, amivel alaposan meglepjük környezetünket. Az a megoldás, hogy nem magunkban göngyöljük egész nap a számunkra kellemetlen helyzetek miatti feszültséget, hanem előállunk a saját nézőpontunkkal. Az őszinte szónak már a kimondása is megkönnyebbülést fog hozni számunkra. Ha ma nem sikerül valami, nem szívesen kíséreljük meg újra. Komolyabb, elméletibb síkon gondolkodunk, szívesen filozofálunk.

2018.08.30. Csütörtök: Ma nagyobb hatást tudunk gyakorolni környezetünkre, lelkesíteni tudunk másokat. A nap másik fő üzenete a tisztességre, becsületre hívja fel figyelmünket. Ötvözve a kettőt most inspirálni tudunk másokat a becsületes út irányába. Ha környezetedben valaki fontolgatja, hogy rossz útra lép a cél érdekében, ma hatást tudsz gyakorolni rá jó példával, lelkes szavakkal, vagy annak hangsúlyozásával, hogy miktől óvja meg őt az egyenes út. Azonban ezek elfogadásához időre lehet szüksége (szükségünk), mert ma megjelenhet a makacsság is.

2018.08.29. Szerda: Apróságokon is felkaphatjuk ma a vizet, érzékenyebbek leszünk mélyebb beleérző és ráérző képességgel. Utóbbi nem minden esetben öröm, főként, ha továbbgondoljuk (meg)érzéseinket és már-már feltételezéseket gyártunk másokkal kapcsolatosan. Ha ezt tapasztalod magadon, tudatosan állítsd le gondolatmenetedet. Tartós koncentrációt igénylő feladatainkat ha tehetjük, halasszuk más napokra.

2018.08.26. Vasárnap: Ez a nap olyan tanításokat hozhat elénk, mely arra hívja fel figyelmünket, hogy az egyenesség előbbre visz, mint a kerülőutak. Hiába terjeszkednénk minden irányban mindenféle módszerekkel, mert a végső cél, hogy egyenesen felfelé növekedjünk, arra pedig csak a tisztesség és becsület útja vezet.

2018.08.25. Szombat: Önismeret fejlesztésre kiválóan alkalmas nap, amikor gyengeségeink felismerése mellett értékeinket, képességeinket is felfedezhetjük. Szükségünk is lehet erre, mert hajlamosabbak lehetünk önbizalomhiányra és dolgaink halogatására is. Fontos lesz ma mindehhez, hogy őszintén nézzünk szembe hibáinkkal, tévedéseinkkel is, vállaljunk felelősséget tetteinkért. Igényünk lesz a biztonságra, rendre, nyugalomra, békére. Szívesen gondoskodunk másokról és mi is szívesen vesszük a támogatást. Most a szokásoshoz képest elfogadóbbak és együttérzőbbek tudunk lenni másokkal.

2018.08.24-26: Ha van valamilyen célod, melynek eléréséért időszerű lenne megtenned az első lépéseket, akkor most érdemes átgondolnod, hogy rendelkezel-e céljaid megvalósításához a kellő bátorsággal, eltökéltséggel, megoldóképességgel és önbizalommal? Ha bele sem kezdtél eddig, akkor ez a legmeggyőzőbb bizonyíték arra, hogy nem hiszel saját magadban. Vagyis ez esetben még önbizalmad felépítésén kell dolgoznod, értékeidet felszínre hoznod.
De ha már elindultál, akkor most kitartásod kerülhet megmérettetésre. Mennyire tudsz önuralommal haladni egészen a cél eléréséig, nem hagyva senkinek és semminek, hogy útközben elbizonytalanítson? Mennyire vagy határozott és kitartó?
A döntés mindenképpen a Te kezedben van: erős leszel, vagy gyenge? Belevágsz, kitartasz vagy megfutamodsz? Ez a szabad akarat. Te irányítod a sorsodat, vagy hagyod, hogy zsigeri reakcióid, félelmek, kishitűség vegyék át az uralmat életed felett? Te akarsz irányítani, vagy negatív érzelmeidnek adod át ennek lehetőségét?
A lapok azt jelzik, hogy ha e sorokat olvasod, akkor számodra MOST itt a lehetőség, rendelkezésedre áll a kellő ERŐ, ha te is teszel érte. Megkapod a támogatást is az égi csatornán keresztül, de ehhez az kell, hogy legalább elindulj, megtedd a kezdő lépéseket. Higgy abban, hogy jól fogod csinálni és hidd, hogy olyan lehetőségek érkeznek, melyek a javadat szolgálják. Ha hitedet folyamatos kételkedéssel, minden tanács elutasításával gyengíted, vagy pusztán lustaságból, kényelmességből nem cselekszel, akkor hibát követsz el.
A változás elkerülhetetlen, tedd meg hát önként a sorsfordító lépéseket. Sokkal könnyebb, mint megvárni, hogy az élet kényszerítsen. Ehhez el kell hagyni a komfortzónádat és olyan helyzetekbe hoznod magad, melyek már erőfeszítést követelnek meg tőled. Semmi nem állandó és ha nem indulsz  meg felfelé, a sors kényszeríthet azáltal, hogy először lefelé tol. Onnan még nehezebb lesz elindulni, felállni. Ha már ott érzed magad, a legmélyebb ponton, akkor se ess kétségbe, mert most számodra is ott a plusz erő, változtatási lehetőség.
Előtérbe kerül az igazság, a törvény és a jog fogalma. Az életed most a kozmikus rendnek megfelelő irányba fordul. Nem tehetsz mást, mint elfogadod. Ha pozitív fordulatról van szó, nyilván könnyű elfogadni, ha negatív, akkor gondold át, mi az, ami ide vezetett, miért kerültél ebbe a helyzetbe? Mert az üzenet most számodra az, hogy ez így volt igazságos, ennek így kellett történnie a Te érdekedben. Derítsd ki, hogy miért, ha őszinte leszel magadhoz, meg fogod érteni mit üzennek számodra evvel.

2018.08.07: Ne hagyd, hogy a jelenedet tönkre tegye a jövőd miatti aggódásod. Félelmeid nagy része nem fog bekövetkezni, aminek pedig jönnie kell, azt nem tudod elkerülni. Vegyél egy mély lélegzetet, majd lassan fújd ki a szádon át. Közben gondolj azokra a pozitív dolgokra és emberekre, melyek és akik életedben jelen vannak és adj hálát értük. Addig ismételd, amíg szorongásod helyét átveszi a béke, elfogadás, hála és szeretet érzése. A szeretet győzi le a félelmet. Minél több időt tölts a természet és szeretteid közelségében.. 

2018.07.23-29.: Mielőtt elkezdenéd olvasni alábbi sorokat, gondold végig mi az a konkrét célod, terved, melyet a közeljövőben szeretnél megvalósítani, de valamiért még nem tudtál elindulni az áhított úton. Ha meg van, erre a konkrét célodra vonatkoztatva olvasd a továbbiakat.
Ebben az időszakban úgy tudod terveid realitását felmérni, ha ez ügyben tanácsot kérsz a környezetedben egy számodra tekintéllyel bíró illetőtől. Ne restelld megtenni, mert szívesen, barátságosan fog tanácsot adni számodra. Oltalmazó szándékkal, ebből kifolyólag szigorú realitással mutathat rá a gyenge pontokra.
Emellett az emberekkel való kapcsolatodra érdemes érzelmi téren tudatosan odafigyelni. Alapvetően rokonszenvesnek találnak az emberek, most megszilárdulhatnak bizonyos kapcsolataid, melyek előre vihetnek utadon.
Ha út közben megtorpannál, érdemes elvonulnod és átgondolni az eddig történteket. Innentől már egyedül kell döntened, meg van hozzá a kellő tapasztalatod, bölcsességed. Figyeld a belső hangodat, mert értékes útmutatást sugallhat neked.
Itt már ne a külső körülményektől, vagy más emberektől reméld a támogatást, megoldást, mert ha erre vársz, annak tehetetlenség érzés lesz a vége és nem tudsz továbblépni. Egyedül vagy. Mert most ennek van itt az ideje. Szenteld magad kötelességednek, mely saját elhatározásodból ered és ami egyúttal áldozathozatallal is jár.
Ha eddig eljutottál, akkor már tudod, hogy meg van benned a kellő erő terved tökéletes kivitelezéséhez. Legyen az anyagi, önfejlesztési, kapcsolati vagy érzelmi jellegű cél, de most a művészeti jellegű tevékenységek, alkotóerő is nagy támogatást kapnak.
Ezen a ponton az energiák és a kártyalapok is azt az üzenetet közvetítik most feléd, hogy sikerülni fog, amit szeretnél, csak indulj el! Le tudod győzni a felmerülő akadályokat, mert most minden támogatást meg kapsz  hozzá – önmagadból. Benned van a Lehetőség, csak élj vele. És indulj…
Mint minden sikeres embernek, Neked is lesznek irigyeid, felbomlanak kinőtt kapcsolataid. Ezek miatt ne bánkódj, érkeznek újak, valódibbak.

2018.07.16-20. Hétfőtől péntekig: Minden életszakaszban vannak vágyaink, melyek beteljesülését várjuk, de nem mindegyik válhat valóra. Ez az időszak arra hívja fel most figyelmünket, hogy egyrészt ne sürgessük az időt, türelemmel várjuk ki míg vágyaink beérnek. Persze tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik az ügy érdekében, de azon túl ne türelmetlenkedjünk, avval nem csak, hogy nem jutunk előrébb, de még rosszul is fogjuk érezni magunkat – önhibánkból. Arra is figyeljünk, hogy az a „minden”, amit megteszünk álmainkért, céljainkért ne sértsen és bántson másokat. Ha nem vesszük figyelembe ezt a figyelmeztetést, akkor nagyon hamar –akár már csütörtökön- vissza is kaphatjuk és mi csalódunk mélységesen olyasvalakiben, akiben megbíztunk, akire teljes szívvel számítottunk. Még pénteken is szívesen álmodoznánk, mégis adódhat olyan esemény, mely azt jelzi, valami befejeződik, véget ér, valamire már nincs többé remény. Azt mindnyájan tudjuk, hogy valaminek a befejezése mindig valami újnak a kezdetét hozza magával. Halál után születés, az élet ciklikus körforgása. A lapok nem is erre hívják fel most figyelmünket, hanem arra, hogy akár teljesül egy vágyunk, akár csalódunk, mert nem úgy alakult valami életünkben, ahogyan azt mi szerettük volna, örvendezzünk. Örüljünk, mert minden tapasztalás segít azzá válni, akivé lenni szerettünk volna, mikor megszülettünk erre a Földre, ebbe az életbe. A negatívnak megélt tapasztalatok nagyobb személyiségfejlődésen visznek át, mint a pozitívak, jobban elgondolkodtatnak, mélyebb nyomot hagynak. Ezekre is szükségünk van utunk során, amíg megtanuljuk leckéinket, megoldjuk feladatainkat. Persze evvel is tisztában vagyunk, de most, ezen a héten próbáljunk erre tudatosan figyelni, mert azt tapasztaljuk meg ezáltal, hogy másként éljük meg a korábban rossznak ítélt tapasztalatokat is. Más szemmel, más figyelemmel, más fókusszal. Próbáld ki! 😉 Nincs vesztenivalód vele. 🙂

2018.06.26. Kedd: Te is játszottad gyerekkorodban a fújj el egy pitypangot és kívánj valamit játékot?  Óhajunkat a pitypang magocskák szelek szárnyán vitték szerteszét, és a kívánság a magokból életre kélt. Elsősorban mindnyájan jót kívánunk magunknak, szeretteinknek, arra érdemes ma (is) figyelni, ha esetleg bosszúvágyból, sértettségből átsuhanna bennünk egy másokat érintő rossz gondolat. Nos, az ilyen magocskákat a szél visszafújja és a mag a mi életünkben ered meg és válik valósággá. Próbáljunk pozitív dolgokat teremteni a saját és mások életébe. Alkalmas a nap ezotériával, alternatív gyógymódokkal, lelki fejlődésünkkel való foglalkozásra is. Az Om Tare Tuttare mantra előmozdítja a jó szándékot, ha van kedved, hallgass bele. 🙂

2018.06.25. Hétfő: Érzelmileg hullámzó nap. Felindult állapotban ne reagálj, ne hozz döntéseket, előbb próbálj relaxálni, sétálni, viszonylag hamar elmúlik a felfokozott hangulat. Hallgasd ezt a mantrát, és azt fogod tapasztalni, hogy korábbi reakciód, melyet haragod fontolgatott, egyszerűen szertefoszlik:  Ajai Alai Mantra

2018.06.24. Vasárnap: Ezen a napon könnyebben meg tudjuk valósítani, hogy mások felé feltételek nélküli szeretettel tudjunk fordulni. Segíteni, bátorítani, vigasztalni őszinte szeretettel anélkül, hogy ezért bármiféle viszonzást várnánk. Alkalmas a nap ügyintézésre, ha valamit szeretnél pozitív végkifejlettel zárni, ahhoz ma kérj segítséget, ma intézd, mert a fogadó oldal is jó eséllyel kedvesebb, megértőbb lehet, mint más napokon. „Az élet szép, az élet minden, S míg létezhet a földön ember, A lánc, mi egybeköt nem hullhat szét.” (Légy jó mindhalálig)
Zenei ajánló: Ágnes – A szeretet himnusza

2018.06.21. Csütörtök: És ez a mai nap ilyen… Alkalmunk lehet megtapasztalni azt, hogy magunkra vagyunk hagyatva. Igyekezzünk ne erre a gondolatra fókuszálni, hanem az adott szituációt, problémát hatékonyan megoldani. Meg fogjuk látni, hogy egyedül is sikerül. Valóban vannak élethelyzetek, amikor kell és szerencsés egyedül lenni és felmérni erőkészleteinket. Mégis, ha sokszor fordul elő, akkor ez másfajta gondolatsort is elindíthat bennünk és ezt felismerve más életútra terelhet: Honeybeast – Egyedül

2018.06.19. Kedd: A mértékletesség tanácsát fogadjuk meg a mai napon. Nem csupán az élet élvezeteire vonatkozóan, de például a munkát sem jó most túlhajtani, túlfeszíteni. Zenei ajánlóért kattints, és hallgass Beatrice szavaira: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás.

2018.06.18. Hétfő: Mutassuk meg a világnak. 🙂 A mai nap nem csak a külsőnkből fakadó önbizalom növelésére alkalmas, hanem önmagunk, saját személyiségünk elfogadása által megtapasztalhatjuk, hogy a külvilágból is idővel ez az elfogadás fog visszatükröződni ránk. Ma talán jobban szeretnénk, hogy elismerjék képességeinket, hozzáértésünket, tehetségünket. Szívesen vesszük, ha felfigyelnek ránk, megdicsérik megjelenésünket, szaktudásunkat, hozzáértésünket, egyediségünket. De ha valamiért mégsem tapasztaljuk a külső elismerés jeleit, ne törjön le minket, a visszajelzésektől függetlenül is bátran legyünk egyediek, kreatívak, önmagunk. Ma jobban képviseljük érdekeinket is, nem maradunk sokáig számunkra méltatlannak ítélt helyzetben. Mai zenei ajánló: Beyoncé – Diva

2018.05.23-25. Szerdától péntekig: Hivatásunkban felébred bennünk a vágy, hogy utána járjunk lehetőség szerint mindennek, most képesek is leszünk koncentrálni és befogadni az új ismereteket. A megszerzett tudást kedvesen és barátságosan osszuk meg másokkal is. Alkalmas az idő tanácsadásra, tanításra, szellemi vezetésre hétköznapi értelemben is. Például segíthetünk barátainknak jó tanáccsal, kollégáinknak szakmai ismereteink átadásával, a szomszédnak iránymutatással egy problémája megoldásában.
Legyünk azonban óvatosak, mert ha kéretlenül próbálunk mások életébe avatkozni, jó tanácsot adni ott, ahol nem találunk nyitott fülekre, akkor könnyen konfliktusba futhatunk. Hasonló helyzetbe kerülhetünk, ha magas lóról próbálunk segíteni, azt éreztetve a másik emberrel, hogy mi már rég meghaladtuk az ő képességeit, megvívtuk küzdelmeit. Ez egyáltalán nem biztos, hiszen ugyanoda tartunk, de más útvonalat járunk be, és bár most esetleg mi tudunk segíteni, jöhet Ő onnan, ahol még nem voltunk, amit még nem ismerünk.
Esetleges rossz tapasztalatainkból azonban ne azt szűrjük le, hogy az a megoldás, ha a nézeteltérések elkerülése érdekében magunkba zárkózunk, és nem osztjuk meg azokkal sem tudásunkat, képességeinket, akik ezt igénylik és segíteni is tudnánk nekik. Evvel csupán a külső konfliktust belső vívódásra cseréljük. Inkább okuljunk, és máskor azt segítsük kellő alázattal, aki kéri és képességeink birtokában úgy érezzük, támogatni tudjuk következő lépésében. Most kifejezetten antennánk is lesz arra, kik azok, akikben meg van a kellő motiváció, akarat és megéri energiát fektetni előbbre lépésük érdekében.
Ezen az úton járva emberi kapcsolataink átalakulnak. Korábbi barátok elmaradhatnak, lesz, akiben csalódunk, esetleg olyan is, aki úgy érezzük, elárul. Szomorú tapasztalatokkal gazdagodhatunk, azonban ez az ára annak, hogy megerősödve lépjünk túl a nehézségeken, ráébredjünk, hogy kitartással és elszántsággal mások véleménye és akadályoztatása ellenére is el tudjuk érni céljainkat.

2018.05.14-18. Hétfő-Péntek: A hét elején optimistán, derűsen, lendületesen és várakozással telve kezdjük meg a hetet. Számítunk valami pozitívra és úgy érezhetjük, hogy most a jobb anyagi körülményeinkért is tudunk „hajtani”, tenni. A hét folyamán azonban környezetünk úgy értékelheti, hogy elcsigázottak, fáradtak vagyunk, mintha a munka is nehezebben haladna, mint azt tőlünk megszokták. Ne fogjuk vissza a rendelkezésünkre álló erőt, energiát, hanem használjuk ki, mert nem a korábbi, hanem a most látott teljesítményünk alapján hoznak ítéletet, illetve döntik el azt, hogy szükség esetén támogatnak vagy sem. Ha szorult helyzetben vagyunk és hivatalos ügyet kell intézni, akkor se pusztán nehézségeinket láttassuk, próbáljuk megmutatni lendületes, a dolgokért tenni akaró és tudó oldalunkat is, mert most ezáltal kedvezőbb elbírálásra számíthatunk. Különösen a pénteki nap alkalmas ilyen ügyek bonyolítására. Elképzelhető, hogy a munkás hétköznapok helyett, most valamit szeretnénk jobbá tenni, ez viszi el másfelé az energiánkat. Keresünk valamilyen új irányt bizonyos életterületeinken, várunk egy találkozásra, sorsfordulatra, amiben megélhetjük szeretetünket. Alkalmas az idő átgondolni hol, miben vagyunk fontosak mások számára, mit tudunk adni a világnak. Ebben az időszakban azt is alkalmunk lehet megtapasztalni, hogyan hatnak ránk a titokzatos, megmagyarázhatatlan események, illetve a külvilágból kapott információk mennyire befolyásolják lelkiállapotunkat, hozzáállásunkat a naphoz. Kellemes hetet kívánok mindenkinek. 🙂

2018.05.12-13. Szombat, vasárnap: Találkozhatunk olyan emberekkel, akik eltévedtek, nem a képességeik szerinti úton járnak, nem is tudják, milyen értékeket, adottságokat cipelnek zsákjukban. Elherdálják, nem figyelnek sem magukra, sem embertársaikra. Mindezekből adódóan hiányzik belőlük a megértésnek nem csak a képessége, de még a szándéka is, hiszen önmagukat sem értik, nem ismerik, magukra sem figyelnek, hogyan tudnák ezt másokkal megvalósítani? Ha most ilyen ember kerül az utunkba és nagy eséllyel belénk is köt, akkor mást nem tehetünk, mint magára hagyjuk. Egyedül. Ne folyjunk bele a manipulációiba, akarnokságának ne engedjünk, mert nincs tisztában avval, mit cselekszik. Még nem tart ott, hogy meg lehetne menteni és ezt pontosan érezni is fogjuk, mert ma rálátást kapunk a motivációira, arra, hogy esetlegesen rajtunk szeretné levezetni a benne felgyülemlett feszültséget. (Lásd a havi előrejelzést itt: https://harmoasztro.hu/index.php/2018-majus-kigyo-honap-elorejelzes/) Ezért egyedüli járható út saját lelki békénk érdekében, ha energiánkat nem a vele való küzdelemre pazaroljuk. Ma egyedül marad, segítség nélkül. Ne bonyolódjunk tehát vélemény- és nézeteltérésekből adódó harcokba, az energiát fogjuk vissza és használjuk önmagunk még jobb megismerésére, így válva saját életünk uralkodójává.

2018.04.20-22. Péntek, szombat és vasárnap: Ezen a hétvégén terveink akkor zárulhatnak számunkra sikeresen, ha kitartóan tartunk célunk felé, nem adjuk fel, nem ijedünk meg, nem tartanak vissza félelmeink, szorongásaink sem. Ragaszkodjunk elképzeléseinkhez akkor is, ha azt tapasztaljuk, hogy valamilyen váratlanul bekövetkező esemény próbálja útját állni és gátat szabni céljainknak. Legyen az tőlünk független külső körülmény, vagy egy gáncsoskodó személy, akiről úgy érezzük, hogy ellenséges irányunkban. Mi tartsuk magunkat saját, eredeti elképzeléseinkhez. Úgy érezhetjük nem csak, hogy támogatást nem kapunk, de még akadályoznak is. Ha például tanulni szeretnénk valamit, amit valaki lekicsinylően fogad, vagy alkotni támad kedvünk, mely tevékenységet környezetünk nem értékel, vagy titkolni kényszerülünk bizonyos dolgokat, ezek mind a külvilágban tükröződő saját belsőnkben meglevő félelmeink, melyek legyőzésre várnak. Támaszkodjunk álmaink motiváló erejére. Amennyiben felül tudunk kerekedni önmagunkon és legyőzzük bizonytalanságainkat, akkor beköszönt ránk a szerencse és bőség időszaka. Tervünktől, célunktól függően meghozza a várt eredményt: eszmei értéket, önbecsülést, vagy anyagi javakat. Kezdeti félelmeinkre pedig, melyek egy időre maguk alá tudtak gyűrni és reszketésre kényszeríteni, ezek után más szemmel tekintünk vissza. A belsőleg megerősödött, bölcsebb ember mindent értő, elfogadó tekintetével. A belső változást pedig a külvilág is tükrözni fogja, már nem gáncsoskodnak, látva sikereinket, aki megérett rá, annak jó példával segítettük az útját.
Mindenkinek váljanak álmai valóra – ezen a hétvégén is! 🙂

2018.04.17. Kedd: A mai nap alkalmas az életünkben levő vitás ügyek, nézeteltérések elsimítására. Bárkivel van gondunk, ma keressük meg és beszéljük át a problémát józanul, érzelem- és felindulásmentesen. Vegyük figyelembe saját és az érintett fél érdekeit, körülményeit is. Ha már idejétmúlt egy kapcsolat életünkben, ha úgy érezzük pusztán az érdekeken alapszik és ezt mi már kinőttük, túlhaladtuk, akkor ma ezeket a szálakat is el tudjuk varrni, pontot téve a kapcsolat végére. Így lehet ez a nap az elrendezések, lezárások napja, mert most ez hozhat életünkben javulást, pozitív változást.

2018.03.26. Hétfő: Kimozdulásra, utazásra, külföldi- vagy üzleti útra, kirándulásra, költözésre és mindenféle mozgásra alkalmas nap. Szívesen próbálunk ma ki új dolgokat és gyermeki szeleburdisággal vetjük magunkat terveink megvalósításába. Ha elképzeléseink másokat is érintenek, ügyeljünk az egyértelmű megfogalmazásra, ellenkező esetben félreértések adódhatnak. Akinek ma nem alkalmas a fizikai jövés-menés, az szellemi kalandozásokkal élheti meg pozitívan a rendelkezésünkre álló energiákat.

2018.03.25. Vasárnap: A mai jókedvre hajlamosító napon arra az üzenetre helyezném a fókuszt, hogy érdemes megérzéseinkre kiemelt figyelmet fordítanunk. Ha most kapnánk sugallatot, nem biztos, hogy érdemes elhessegetni, avval, hogy csak egy futó gondolat lehetett… Most jó eséllyel üzenetet, jelet kaphatunk, akár álmaink útján is. Ezen kívül keressük ma a szépet, találjunk vigaszt az élet apró örömeiben. Kerüljük a vitákat, ha mégis adódnak, ezeket most higgadtan simítsuk el, semmiképpen ne veszítsük el a fejünket és nyugalmunkat.

2018.03.24. Szombat: Lehetőségekkel teli napra ébredtünk ma. Lehetőséggel arra, hogy kommunikációnk segítségével hatni tudjunk másokra. Lehetőséggel, hogy szavainkkal ki- és megbékítsünk másokat. Lehetőséggel, hogy egy gondolatunk kifejezésével mások életében pozitív változást tudjunk elindítani. A mai napon fontossá válik a kapcsolatépítés és az, hogy kihez és hogyan szólunk. Éljünk ezekkel a lehetőségekkel és használjuk jóra, legyünk kedvesek, fogalmazzunk ma finoman. Olyan szándékkal, hogy ne megbántsunk másokat, hanem elsimítsuk az esetleges ellentéteket, rendezzük nézeteltéréseinket, pozitív hatást gyakoroljunk mások életére meglátásainkkal. Mert ma jó eséllyel meg fogják hallani szavainkat, nyitott fülekre és megértő szívekre találhatunk. 🙂

2018.03.23. Péntek: Ma ne várj segítséget! Egyrészt mert az nem fog érkezni, másrészt, mert ma minden erőnk meg lesz dolgaink saját kivitelezéséhez, önálló megoldásához. Arra ügyelj, ne legyél túl makacs, merev, hanem rugalmasan vedd észre a kínálkozó lehetőségeket. Vedd kezedbe sorsod irányítását, tapasztald meg saját erődet!

2018.03.22. Csütörtök: A mai nap alkalmas lendületes munkavégzésre, elképzelhető, hogy reggel nehezen állunk neki feladatainknak, de végül meg sem állunk, míg a végére nem érünk. Miközben automatikusan végezzük teendőinket, gondolataink folyamatosan el-elkalandoznak, más tájakon, más feladatoknál járnak. Ezért aki koncentrációt igénylő munkát végez, időnként tartson pihenőt, vagy váltson gyakrabban a tevékenységet között, hogy sokáig ne kelljen ugyanarra a dologra fókuszálni, mert az ma nehézséget okozhat.

2018.03.21. Szerda: Ha nagyon erősen vágyunk a valóságban számunkra nem elérhető személy, dolog, vagy helyzet után, akkor annak borítékolhatóan fájdalmas csalódás lesz a vége. Honnan tudjuk, hogy nem elérhető? Vizsgáljuk meg, elképzelésünk mennyire fedi a valóságot. Társunk például valóban rendelkezik az általunk belelátott tulajdonságokkal, vagy csak mi szeretnénk olyannak, másnak látni? Vagy az elképzelt pozíció elérése nélkül ne lehetnénk boldogok? Vagy kizárólag Pisti az, aki garantálhatja boldogságunkat? Ha vágyainknak nincsen valóságalapja, és Pisti nős, a vágyott pozíció eléréséhez nincs meg a kellő szaktudásunk, vagy társunkkal szemben támasztottunk irreálisan magas elvárásokat, akkor elkerülhetetlen lesz a veszteség megélése és elképzeléseink fájdalmas elengedésére kényszerülünk. Érdemes lenne ezért ehelyett már menet közben tudatosan picit igazítani saját vágyainkon. Álomvilágunkat igazítsuk a valósághoz, mert amíg az irracionális vágyak kötik le figyelmünket, nem fogjuk észrevenni valódi lehetőségeinket. Így például Gézát, aki csak arra vár, már ne az elérhetetlen Pisti után vágyakozzunk.

2018.03.20. Kedd: Tanulásra, önfejlesztésre, alkotásra, kreatív tevékenységre ideális a mai nap. Most tisztábban láthatjuk képességeinket, tehetségünket és ezt meg is tudjuk mutatni a külvilág felé. Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk avval is, hogy nekünk is tudnak még újat mondani, szerencsés lenne akár ezen a napon elkezdeni képezni magunkat és törekedni arra, hogy egyre jobbak, ügyesebbek legyünk. Most a háttérben maradva is magunkra tudjuk irányítani a figyelmet, arra ügyeljünk, hogy ne másokkal összehasonlítva, róluk hozzánk mérten lekicsinylően nyilatkozva próbáljuk kiemelni magunkat. Aki fogyni szeretne, ha ma vág bele motiváltabbnak érezheti magát.

2018.03.19. Hétfő: Ma jobban észrevesszük az igazságtalanságokat, védelmezőn harcba szállunk a gyengébbek vagy barátaink oldalán, kiállunk a jó ügyekért. Önmagunkhoz képest nő a pszichikai erőnk. Nehezebben kötünk kompromisszumot, őszintén fejezzük ki magunkat, köntörfalazás nélkül. Központi kérdéssé válik a becsület, tisztesség, törvények betartása. Tűzzünk magunk elé célokat, melyeket ma követhetünk – ezeket minden bizonnyal sikerre is tudjuk vinni.

2018.03.18. Vasárnap: Ma elfogadóbbak vagyunk embertársainkkal, így hibáikat is könnyebben toleráljuk. Amennyiben ma sikerül, akkor menni fog más napokon is, ezt a megváltozott hozzáállásunkat építsük be hétköznapjainkba. Annál is inkább, mivel másokat nem tudunk megváltoztatni, csak saját hozzáállásunkra van ráhatásunk. Ha dolgozunk ezen, akkor egyrészt közelebb juthatunk saját lelki békénkhez, másrészt környezetünk hangulatára is pozitív hatással lehetünk.

2018.03.17. Szombat: Ezen a napon könnyebben meg tudjuk valósítani, hogy mások felé feltételek nélküli szeretettel tudjunk fordulni. Segíteni, bátorítani, vigasztalni őszinte szeretettel anélkül, hogy ezért bármiféle viszonzást várnánk. Alkalmas a nap ügyintézésre, ha valamit szeretnél pozitív végkifejlettel zárni, ahhoz ma kérj segítséget, ma intézd, mert a fogadó oldal is kedvesebb, megértőbb lehet. Figyeljünk a tisztességre, becsületességre, szabályok betartására, mert ezekkel kapcsolatos üzenetek is érkezhetnek ezen a napon.

2018.03.16. Péntek: Kapcsolatteremtésre, ismerkedésre alkalmas nap, flörtök kialakulásának is kedvez. Ma nyitottabbak vagyunk mások irányában és könnyedebben kezdünk idegenekkel is társalgásba, a felszínes csevegés nem okoz akkora gondot, mint esetleg más napokon. Érdemes ezért ma társaságba menni, munkahelyi rendezvényen megjelenni, mára időzíteni az első randevút, házimozizást a barátokkal. A művészetek irányában is fogékonyabbak vagyunk, így egy színház látogatás a párunkkal, édesanyával, barátnővel kiváló esti program lehet. Kreatív elfoglaltságra, bármilyen alkotótevékenységre is ideális az idő, barkácsoljunk, kössünk, horgoljunk, fessünk, ügyeskedjünk.

2018.03.15. Csütörtök: A mai nap vidámnak, szenvedélyesnek, pozitívnak ígérkezik, legalábbis könnyebben észrevesszük az élet apró örömeit. Segítsünk másoknak is ebben, ha szomorkás ember van a környezetünkben, most nagyobb sikerrel csalhatunk mosolyt az arcára. Ma hajlamosak leszünk a gyors döntéshozatalra, z azonnali nyílt, őszinte reakciókra. Munkahelyünkön a számunkra rutinnal végezhető feladatokat vehetjük előbbre, majd ezeket pörgősen kivitelezzük. Ha ki kell állnunk magunkért, tegyük meg, de vegyük figyelembe, hogy ma lobbanékonyabbak, szenvedélyesebbek lehetünk, holnapra pedig megbánhatjuk, ha ma elszalad velünk a ló és stílusunkkal megbántunk valakit.

2018.03.14. Szerda: Alkalmazkodás, kompromisszum kötés, békítés kedvező napja. Ma szívesebben elkerülnénk az esetleges konfliktusokat, szeretnénk másoknak megfelelni, nehezebben mondunk nemet, diplomatikusak tudunk lenni. Előfordulhat, hogy finom manipulációval szeretnénk elérni céljainkat másoknál – illetve mások nálunk. Ha szükséges, most megtaláljuk a kiskapukat, a célokhoz vezető kerülő utakat. Kreativitásunk és kommunikációs igényünk növekedhet. Megfelelési vágyunk miatt könnyebben befolyásolhat a külvilág. Sportoláshoz, kiránduláshoz kedvező nap.

2018.03.13. Kedd: Ezen a napon könnyebben meg tudjuk valósítani, hogy mások felé feltételek nélküli szeretettel tudjunk fordulni. Segíteni, bátorítani, vigasztalni őszinte szeretettel anélkül, hogy ezért bármiféle viszonzást várnánk. Ma ne segítségre várj, hanem vedd kezedbe ügyeid intézését, megkapod hozzá a kellő energiákat. Figyeld megérzéseidet, melyek a rejtett dolgok, háttér események felszínre kerülését támogatják. Vitás helyzetekben pedig próbálj most a józan ész alapján, higgadtan beszélni és cselekedni.

2018.03.12. Hétfő: Elmélkedésre, álmodozásra, merengésre, szétszórtságra hajlamosító nap. Felerősödnek megérzéseink. Bővelkedünk ötletekben, de ezek kivitelezésének nem ma van itt az ideje. Hangulatunk ingadozó lehet, váratlanul, számunkra is megmagyarázhatatlanul törhet ránk vidám percek kellős közepén a melankólia vagy éppen egy érzelemkitörés. Nehezen koncentrálunk csapongó gondolataink miatt, így ma célszerűbb rövidtávú, változatos tevékenységeket iktatni napunkba. Érdemes ma a váratlanul felbukkanó ötleteinket, felismeréseinket feljegyezni, mert olyan összefüggéseket láthatunk meg, melyeket más napokon nem feltétlenül. Álmodozásaink közepette teremtsünk kapcsolatokat is, használjuk felerősödő meggyőző erőnket. Például ma próbáljuk elmondani kolléganőnknek, miért jobb az adott projekt kivitelezése azon a módon, ahogyan azt elképzeltük, kitaláltuk. Hacsak nem lovagolja meg ő is a mai napi energiákat ötletelés és meggyőzőerő vonatkozásában, akkor sikeresen inspirálhatjuk, magunk mellé állíthatjuk. Ellenkező esetben sincs baj, ő fog meggyőzni minket egy még jobb ötlet kivitelezésének a tervével. A lényeg, hogy vita és arrogancia helyett ma támogatott a kompromisszum-kész, békés megbeszélés és egymás lelkesítése.

2018.03.11. Vasárnap: A mai napon érkezhetnek lehetőségek életünk különböző területein. Így például új ismeretségek kötésére, vagy a régiek szorosabbra fűzésére is alkalmas a nap. Ma könnyebben mehet a munkahelyi csapatmunka, könnyedebb a kommunikáció másokkal, kevesebb a félreértés, erősebb az összefogás. Használjuk ki a lehetőséget és menjünk társaságba, csapódjunk másokhoz, társuljunk, keveredjünk, szervezzünk programot magunknak, hívjunk vendégeket, látogassuk meg barátainkat, rokonainkat. Adjunk alkalmat a sorsnak arra, hogy akár sorsszerű találkozásban is lehessen ma részünk.

2018.03.10. Szombat: Tanulásra, önfejlesztésre kiváló nap. Olyan időszak, amikor tudjuk, hogy bizonyos területeken még fejlődnünk kell, mégis adott helyzetben hiányosságaink ellenére is helyt tudunk állni. Ugyanakkor, ha nem fogadjuk el, hogy számunkra is tudnak még újat mondani, akkor saját fejlődésünk útjába állunk. Most a háttérben maradva is magunkra tudjuk irányítani a figyelmet, arra ügyeljünk, hogy ne úgy próbáljuk kiemelni magunkat, hogy másokra mutogatva hiányosságaikat ecseteljük. Aki fogyókúrázni szeretne, annak ez a nap alkalmas az induláshoz, mert most nagyon tudja motiválni a külsejére vonatkozó önmagával szembeni elvárása. Művészeti fogékonyságunk fokozódik a mai napon.

2018.03.09. Péntek: Ha nagyon erősen vágyunk a valóságban számunkra nem elérhető személy, dolog, vagy helyzet után, akkor annak borítékolhatóan fájdalmas csalódás lesz a vége. Honnan tudjuk, hogy nem elérhető? Vizsgáljuk meg, elképzelésünk mennyire fedi a valóságot. Társunk például valóban rendelkezik az általunk belelátott tulajdonságokkal, vagy csak mi szeretnénk olyannak, másnak látni? Vagy az elképzelt pozíció elérése nélkül ne lehetnénk boldogok? Vagy kizárólag Pisti az, aki garantálhatja boldogságunkat? Ha vágyainknak nincsen valóságalapja, és Pisti nős, a vágyott pozíció eléréséhez nincs meg a kellő szaktudásunk, vagy társunkkal szemben támasztottunk irreálisan magas elvárásokat, akkor elkerülhetetlen lesz a veszteség megélése és elképzeléseink fájdalmas elengedésére kényszerülünk. Érdemes lenne ezért ehelyett már menet közben tudatosan picit igazítani saját vágyainkon. Álomvilágunkat igazítsuk a valósághoz, mert amíg az irracionális vágyak kötik le figyelmünket, nem fogjuk észrevenni valódi lehetőségeinket. Például Gézát, aki csak arra vár, már ne az elérhetetlen Pisti után vágyakozzunk.

2018.03.08. Csütörtök: Kellő önismerettel ébredhetünk rá arra, milyen feladattal születtünk erre a világra. A mai nap támogatja azt a lelki munkát, mely képességeink, gyengeségeink, gondolataink, érzelmeink megismeréséhez vezet. Ez nem mindig kellemes folyamat, hiszen őszintén szembe kell néznünk a fájdalmas igazságokkal is. Mégis így juthatunk el az önmegértés és önelfogadás állapotába, majd ha képesek vagyunk ítéletmentesen elfogadni és szeretni önmagunkat, akkor tudjuk másokkal is megtenni ezt. Választási lehetőségeink esetén is akkor tudjuk a legoptimálisabb döntést meghozni, ha tudjuk mire számíthatunk saját magunktól, tisztában vagyunk tulajdonságainkkal, képességeinkkel, reakcióinkkal. A mai nap támogatja a fejlődést, kreativitást, alkotótevékenységeket. Fáradtság érzet esetén is vegyük rá magunkat, hogy belekezdjünk tevékenységeinkbe, ne odázzuk el kishitűségből se, mert ebben az esetben sikeres lesz a megvalósítás.

2018.03.07. Szerda: Ma határozottabbnak, magabiztosabbnak, mentálisan erősebbnek érezzük magunkat a szokásosnál. A tőlünk megszokotthoz képest könnyebben irányítjuk saját életünket és kevésbé toleráljuk, ha meg akarják mondani mit csináljunk. Megérzőképességünk felerősödik. Mások is érzik kisugárzásunkból megnövekedett erőnket, amit jó ügy érdekében, pozitívan használjunk. Így ahelyett, hogy például elnyomnánk másokat, élethelyzettől függően válhatunk egyfajta vezetővé is számukra.

2018.03.06. Kedd: A mai napon fókuszba kerülnek emberi kapcsolataink, igényünk lesz a társasági érintkezésekre. Így elkerülhetetlenül szembetaláljuk magunkat mások bizonyos általunk rossznak ítélt tulajdonságaival. Például van akin azt látjuk határozott jellem, de nem mondja ki nyíltan a szándékait, ehelyett úgy véljük becsapott, csúsztatott nekünk, vagy valaki másnak. Rossz szokás -gondoljuk-, igazán megváltozhatna. Ilyen esetben a másik helyzetébe képzelve magunkat is vizsgáljuk meg az eseményeket, valószínűleg, amiatt csúsztatott, mert el szerette volna kerülni a vitás helyzeteket, vagy szimplán nem akart magyarázkodni. Persze ez nem mentség, de nem is a mi tisztünk megítélni másokat. Azt se felejtsük el, ami szúrja a szemünket, avval nagy valószínűséggel nekünk magunknak is dolgunk van. Lehet, hogy mi is csúsztattunk már másoknak és nem a teljes igazságot mondtuk? Vagy lehet, hogy éppen a ló túlsó oldalán állunk és túlmagyarázzuk másoknak a saját igazunkat, meg sem állva addig, amíg nem találunk -látszólagos- egyetértésre? Amennyiben arra is igényünk támadna, hogy ezt jól kibeszéljük valaki harmadik személlyel, próbáljunk ellenállni a kísértésnek.

2018.03.05. Hétfő: A mai nap vidámnak, szenvedélyesnek, pozitívnak ígérkezik, legalábbis könnyebben észrevesszük az élet apró örömeit. Segítsünk másoknak is ebben, ha szomorkás ember van a környezetünkben, most nagyobb sikerrel csalhatunk mosolyt az arcára. Ma hajlamosak leszünk az azonnali nyílt, őszinte reakciókra, gyors döntéshozatalra is. Munkahelyünkön a számunkra rutinnal végezhető feladatokat vehetjük előbbre, majd ezeket pörgősen kivitelezzük. Ma nehezebben tanulunk hibáinkból, vagy észre sem vesszük őket. Amire szükségünk lesz ma, az a türelem, tartsuk észben amikor azonnal spontán reagálnák valamire, illetve akkor is, amikor azonnal meg akarnánk kapni azt, amit szeretnénk. Mozgással, sporttal tudjuk ma segíteni saját magunkat felesleges energiánk levezetésével.

2018.03.04. Vasárnap: Akiket ma elmúlás élmények foglalkoztatnak, félelmekkel teltek, és már huzamosabb ideje tapasztalnak hasonló megéléseket, azokat a végső elkeseredettség indíthat el a keresés felé. Ezen az úton filozófiai tanulmányok, relaxáció, jóga, meditáció segíthetik lépteinket. Egészségünk érdekében is tegyünk ma valamit, hagyjunk fel egy rossz szokásunkkal, étkezzünk egészségesebben, változtassunk életmódunkon. Életszemléletünk pedig a folyamatos keresés hatására számunkra észrevétlenül fog lassan módosulni.

2018.03.03. Szombat: Ma kreatív ötleteink lehetnek, képesek vagyunk egyedül kivitelezni céljainkat, emellett inspirálni, lelkesíteni tudunk másokat is. Akkor mi baj lehet ma? Ha figyelünk arra, hogy hajlamosak lehetünk a makacsságra, nehezebben meggyőzhetőek lehetünk, akkor kamatoztatni tudjuk a mai napban rejlő lehetőségeket. De ha ma reggel a negatív szemüvegünket vettük fel és nem azt látjuk, hogy milyen jól mennek a dolgaink egyedül, hanem azt, hogy „már megint nem segít, nem támogat senki”, akkor ehhez a nézőpontunkhoz ma makacsul tudunk ragaszkodni, akkor is, ha valaki rávilágít ugyanannak az éremnek a másik oldalára is. Nem a valóságtól kell elrugaszkodni, hanem picit engedni a mai napon merevebb gondolkodásmódunkból és rugalmasan fogadni a miénken kívüli más nézőpontokat. Ha ésszerű érvekkel, kreatív ötletekkel állnak elő, hagyjuk meggyőzni magunkat, ráadásul csak így tud érvényesülni a napban rejlő másik lehetőség: a másokra hatni tudás.

2018.03.02. Péntek: A mai napon gondolataink felhőként gomolyognak, ami nem baj, amíg nem feltételezések gyártásába fogunk általuk. Ez esetben még csírájában szabjunk gátat gondolatainknak, mert azok a valóságban nem, csak a fejünkben léteznek. Nehézségeinkért hajlamosak lehetünk környezetünket okolni, mások felé pedig magas elvárásokat támasztani, mindeközben a „meg nem értettség” érzésével távolodhatunk el szeretteinktől is. Miután racionálisan végiggondoltuk, mi az a legrosszabb, ami ha igaz lenne feltételezésünk, akkor bekövetkezne, máris rájövünk, hogy helyzetünket rosszabbnak éljük meg, mint amilyen valójában. Próbáljuk a napot mások segítésével és sok mozgással tölteni, elterelve gondolatainkat feltételezéseinkről. Figyeljünk ma arra is, hogy csak olyasmit ígérjünk meg, amit biztosan tudunk, hogy be is fogunk tartani. (Fentieket legerősebben majom, kígyó és tigris szülöttek érezhetik.)

2018.03.01. Csütörtök: Kimozdulásra, utazásra, külföldi- vagy üzleti útra, kirándulásra, költözésre és mindenféle mozgásra alkalmas nap. Szívesen próbálunk ma ki új dolgokat és gyermeki szeleburdisággal vetjük magunkat terveink megvalósításába. Ha elképzeléseink másokat is érintenek, ügyeljünk az egyértelmű megfogalmazásra, ellenkező esetben félreértések adódhatnak. Akinek ma nem alkalmas a fizikai jövés-menés, az szellemi kalandozásokkal élheti meg pozitívan a rendelkezésünkre álló energiákat. Igényünk lehet egyedül töltött percekre is, melyet szívesen töltünk művészeti tevékenységgel alkotóként és nézőként egyaránt. Érdemes megérzéseinkre hallgatnunk ezen a napon.

2018.02.28. Szerda: Kapcsolatteremtésre, ismerkedésre alkalmas nap, flörtök kialakulásának is kedvez. Ma nyitottabbak vagyunk mások irányában és könnyedebben kezdünk idegenekkel is társalgásba, a felszínes csevegés nem okoz akkora gondot, mint esetleg más napokon. Érdemes ezért ma társaságba menni, munkahelyi rendezvényen megjelenni, mára időzíteni az első randevút, vagy a barátokkal közös programot, házimozizást szervezni. Ezen a kreativitást támogató napon bizonyára megtaláljuk a nekünk megfelelő tevékenységet, hiszen ötletekben nem lesz hiány. Egyébként is szívesen szerepelünk ma, értékeljük, ha felfigyelnek ránk, észreveszik külsőnket, új frizuránkat, ruhánkat, hozzáértésünket, szívesen fürdőzünk az elismerésben. Ehhez ma különösebben nyomulnunk sem kell, a háttérben maradva zsebelhetünk be dicséretet.

2018.02.27. Kedd: Fókuszban a becsület és a tisztesség alapkövei. Ha ma nem jutsz előbbre, pedig már minden elképzelhetőt megtettél célod elérése érdekében, akkor gondold végig hol ütközöl esetleg az etika, tisztesség szabályaiba. Módosítsd az elképzelésedhez vezető utat, „az egyenes a legrövidebb”. Majd tégy újabb próbát és azt tapasztalod, megérte az erőfeszítés, mert sikerült a kívánt változást elérned. Akinek nincs mára kijárni való célja, az pozitívan élheti meg a nap energiáit, ha fizikai vagy szellemi mozgást végez. Utazás, kirándulás, sport, agytorna, vagy egy jó kalandregény?

2018.02.26. Hétfő: A Kutya évében időnként szembe találhatjuk magunkat félelmeinkkel, szorongásainkkal. Váratlanul bukkannak elénk a semmiből és hirtelen nem tudjuk mihez kezdjünk velük, hogyan kezeljük. Legszívesebben elmenekülnénk, azonban tartós megoldást csak a szembenézés hozhat. Félhetünk biztonságunk, szeretteink, vagy a saját életünk felett érzett hatalom elvesztésétől, a bizonytalanságtól, a változásoktól, valaminek a lezárásától, valamilyen új kezdetétől. Ha sikerül magunkban félelmünk okát beazonosítanunk, máris tettünk egy lépést a vele való szembenézés felé. Az élet értelmének kérdését is szívesen feszegetjük az elcsendesedést, magunkba mélyedést támogató Kutya év bizonyos időszakaiban. Ez a mai nap is lehet ilyen. Akár a félelmek, akár a végső igazság kutatása kerül napirendre, az is feloldozást hozhat, ha valamilyen művészeti formába öltve éljük meg és fejezzük ki a bennünk levő érzéseket. „Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek a félelemmel. Hagyom, hogy áthatoljon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utána fordítom belső tekintetemet, követem az útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.” Frank Herbert