Önismereti teszt 2

Válassz egy képet és olvasd el milyen természetű vagy a kínai asztrológia szerint!
Ahogyan az 5 őselemre épülő tesztnél, úgy itt is előfordulhat, hogy nehezen döntesz néhány lehetőség közül és úgy érzed 2-4 leírásból gyúrható össze a karaktered.

Ha sikerült választanod, olvasd el a kép melletti számhoz tartozó leírást.

1.
Mozgékony, határozott, energikus, talpraesett vagy. Szereted a társaságot, a jó beszélgetéseket, nem jössz zavarba, ha figyelnek rád az emberek. A problémáktól nem ijedsz meg, inkább megoldod őket, nehéz helyzetekben is határozottan, bátran cselekszel. Barátaiddal kedves és nagyvonalú vagy. Ha valaki megbánt, csalódást okoz, azt nem hagyod annyiban, vagy revansot veszel, vagy elkerülöd, mert úgy érzed ilyen emberekre neked nincs szükséged. Célodért olykor manipulálod környezetedet, ehhez felhasználod jól működő megérzéseidet is. Szeretsz önállóan dolgozni, mert a mások általi korlátokat nem tolerálod. Mivel energikusan éled a hétköznapokat, időnként szükséged van elvonulásra, feltöltődésre, pihenésre. Kedveled a piros, narancssárga árnyalatait. Tekinteted igéző. Kerüld a túl hideg italokat.

2.
Döntéseidet alapos mérlegelés után hozod meg, nem szereted a váratlan helyzeteket. Békeszerető, kedves, tisztességes, szelíd, érzékeny ember vagy, szeretsz utazni, értékeled a szép tájakat, tárgyakat, művészeteket és érdekelhet a spiritualizmus valamilyen formája. Lelkileg is érzékeny vagy, megeshet, hogy elsírod magad egy megható filmen, de értékeled az élet apró örömeit is. Nem szereted a külső szabályokat, mert te a belső hangodat és az érzéseidet akarod követni. Néha kényelmességből elodázod a feladatokat, nem való neked a rutinmunka, de az sem, ahol folyton változik minden és állandóan döntéseket kell meghozni. Olykor gyámolításra szorulsz, elbizonytalanodsz, de megfelelő környezetben kibontakozik tehetséged, kreativitásod.

3.
Megbízható, nyugodt, megfontolt, türelmes természetű vagy, olyan, aki mindig megtartja amit megígér. Általában békésen viselkedsz, nehéz felbosszantani, de ha ez mégis megtörténik, akkor megleped környezetedet váratlan felindulásoddal. A külső kényszer ellenállást, makacsságot vált ki belőled. Őszinte vagy és becsületes, távol áll tőled a fondorlatosság. Kapcsolatodban gondoskodó vagy, biztonságigényed miatt a csalódások nagyon megviselnek. Munkabírásod nagy, bár néha nehezen szánod rá magad egy-egy feladatra, ha belevágsz, egy lendülettel végigcsinálod. Értékeled az erőfeszítéseidért kapott elismerést. Önbizalmad nem erős, bár nagyon tehetséges vagy, számodra ez fel sem tűnik, kellemesen meglepődsz, mikor kívülről felhívják rá a figyelmedet. Valamilyen területen megmutatkozhat művészi hajlamod.  Érzékeny szerved: gyomor és hastájék.

4.
Értelmes, intelligens, jó megfigyelő vagy, aki képes tárgyilagosan szemlélni az eseményeket. Képzelőerőd gazdag, minden érdekel és mindenre kíváncsi vagy. Szereted a változatosságot, kapcsolatrendszered is változatos, széleskörű. Az emberek szeretik a társaságodat, értékelik egyenességedet, becsületességedet és segítőkészségedet. Szeretsz másokkal incselkedni, kedveled az ugratásokat. Barátaid minden körülmények között számíthatnak rád. Könnyen alkalmazkodsz adott helyzetekhez. Nagyon jó a memóriád és szervezőkészséged. Célodért elszántan tudsz küzdeni, képes vagy kivárni a cselekvésre legmegfelelőbb időt. Problémáidat lendületesen oldod meg, nem habozol, nem tétlenkedsz, nem bizonytalankodsz. Ugyanakkor vannak az életednek olyan területei, ahol nehezen változtatsz, ahol igényled a biztonságot, stabilitást.

5.
Szereted és élvezed az életet, lelkesítenek a kihívások, a kiszámíthatatlan helyzetek, kalandok, nagy erőtartalékokkal rendelkezel. Képes vagy különbséget tenni a fontos és jelentéktelen dolgok közt, rálátásodnak köszönhetően nagyvonalú terveket készítesz, melyeket követsz is. Lényegre törő vagy, egyenes és szókimondó, kissé olykor türelmetlen. Nyugodtnak tűnsz, de hamar fel tudod húzni magad valamin, majd pont ugyanilyen hamar le is csillapodsz. A problémákat hajlamos lehetsz rutinból megoldani, akkor is, ha az esetleg már korábban sem működött. Fontos számodra a családod, barátaid, óvod, védelmezed őket, szívesen megosztod velük sikereidet. Amennyiben tartós párkapcsolatod valamilyen okból megszakad, nehezen vágsz bele újba. Kissé makacs vagy és akaratos. Bár nehezen változtatsz, mégis te vagy az, aki élete végén, ha visszatekint, azt látja milyen nagy változásokon ment keresztül. Érzékeny pontod az epéd lehet.

6.
Csendes, szelíd, érzékeny vagy, nem szereted a kiszámíthatatlan helyzeteket, az agressziót, kerülöd az összetűzéseket. Békés légkörben érzed jól magad, kedves, társasági emberként vendégszerető vagy, odafigyelsz másokra, a finom részletekre. Bizalomra, biztonságra, gyengédségre vágysz. Céljaidat konfrontáció helyett kedvesen, kiváló kommunikációs és diplomáciai képességeiddel éred el. Érzékeled, hogy kitől mire számíthatsz és azt is, hogy ki mit szeretne hallani, ezeket is felhasználva tudod irányítani a beszélgetéseket a célnak megfelelő irányba. Szívesen békítesz össze másokat és tereled őket a békés, mindenkinek jó megoldások felé. A lényedből áradó kedvesség, szelídség, békesség, beszédkészség miatt vonzódnak hozzád az emberek, szeretik a társaságodat.

7.
Élelmes, éles eszű és leleményes vagy, bárhol feltalálod magad. Másokkal kedvesen, barátságosan viselkedsz, talán hullámzó érzelmeid azok, melyek hátrányosan érinthetik kapcsolataidat. Tevékenységeidben szereted a változatosságot, mozgalmasságot, szeretsz jönni-menni fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Az egy helyben ülő foglalatosságot hosszú távon nem tolerálod. Nagyon jók a megérzéseid, intuíciós képességeid, döntéseidet általában ezekre alapozod. Kapcsolatodban is kiszámíthatatlanul hol érzékeny és érzelmes, hol pedig racionális, hol odaadó, hol pedig visszahúzódó vagy, máskor pedig olyan, mintha ott sem lennél, gondolatban más tájakon jársz. Érzékeny szerved: húgyhólyag, húgyúti szervek.

8.
Nehezen kiismerhető vagy, csak a hozzád igazán közelállóknak adsz betekintést belső, privát világodba. Alapvetően békés, együttérző természetedet az igazságtalan vádak és a rosszindulat hozzák ki a sodrából, ez esetben a harctól sem riadsz vissza. Az emberekben igyekszel a legjobbat meglátni, ritkán bírálsz másokat. A felszínen egy kedves ember vagy jó humorral és gazdag képzelőerővel, aki a lelke mélyén nagyon érzékeny, érzelmes, de ezt nem teszi a kirakatba. Szereted a mozgást akár fizikai, akár szellemi értelemben. Érzelmi beállítottságod ellenére képes vagy racionális döntéseket hozni, meghozott döntéseid mellett kitartasz. Alapvetően rugalmas természeted ellenére, van amihez ragaszkodsz. Összpontosítást igényel tőled, hogy olykor ne rohanj előre türelmetlenül a feladatokban, máskor pedig ne vessz el a részletekben rendkívüli alaposságod miatt.

9.
Kedvedre valók a divatos vagy feltűnő ruhadarabok, öltözékkiegészítők. Szereted a figyelmet, élvezed, ha észrevesznek, amennyiben nem külsőd, akkor tehetséged, képességed, hozzáértésed emel ki a tömegből. Első ránézésre felületesnek tűnhetsz, de aki elbeszélget veled rájön, hogy bölcsesség, jóság, együttérzés van benned. Logikusan gondolkodsz, szívesen segítesz másoknak, elsősorban intellektuális tanácsokkal. Őszinte vagy és egyenes, ez van, akinek bejön, van akinek nem, de te bízol ítélőképességedben. Szereted a kemény munkával megkeresett anyagi javaidat minél előbb elkölteni. Ha más megpróbál irányítani feléled kritikai hajlamod. Negatív tulajdonságod az lehet, hogy olykor hajlamos lehetsz okoskodni, mindent jobban tudni. Nem szereted a koszos, rendezetlen dolgokat, a káoszt. Szórakoztató társaság vagy, aki szeret beszélgetni. Vendéglátóként is megállod a helyed.

10.
Megbízható, bátor, becsületes és önzetlen vagy, aki keresi az igazságot, kritikus szemléletű, hűséges a barátaihoz, megtartja az adott szavát, őszinte és másokban bizalmat kelt. A megoldhatatlan ügyek, amiken nem tudsz segíteni szorongással, aggódással tölthetnek el, tudatosítsd magadban, hogy nem veheted magadra a világ minden gondját. Ha elkötelezted magad, hosszútávon szerető és odaadó társ vagy, párod igazi támasza tudsz lenni, főként, ha megkapod tőle az érzelmi biztonságot. Türelmed szinte határtalan, ha valakinek mégis sikerül kihoznia a sodrodból, az jobb, ha felveszi a nyúlcipőt. Nem zavar, ha olykor a figyelem középpontjába kerülsz, van benned kitűnési vágy. Szereted az állandóságot, az élet több területén vágysz a stabilitásra.

11.
Bátor, jóindulatú, segítőkész, méltóságteljes, magabiztos vagy, aki a múlton nem rágódik és akit sokan csodálnak. Keményen tudsz dolgozni, bízol a saját képességeidben, jó vezetői képességekkel rendelkezel. Nem szívesen kérsz tanácsot, szereted magad megoldani a problémáidat a saját elképzeléseid szerint. A magad útját járod, nem hagyod, hogy mások irányítsanak. Általában eléred célodat. Jól működik a hatodik érzéked, lehetnek spirituális megtapasztalásaid akkor is, ha nyíltan elutasítod azt, ami nem kézzel fogható. Környezeted mindig számíthat rád, legyen szó tanácsadásról, támasz vagy segítség nyújtásról. Rendkívül fontos számodra a biztos háttér, család, otthon.

12.
Magabiztos és független személyiség vagy, aki mindenkihez kedves és szereti a társaságot maga körül. Ha valami nem sikerül, nem futsz neki újra, ehelyett más ötlet kidolgozásába kezdesz. Így terveid jelentős része nem kerül kivitelezésre, ugyanakkor folyton új lehetőségeket, utakat társz fel. Látszólag gondtalan vagy, de magadban olykor megkérdőjelezed saját magadat, kétségek gyötörnek. Szívesen segítesz másoknak, ha kérik, szívesen mutatsz példát. A munkában tudsz és szeretsz hajtani, erőfeszítéseket tenni. Az élet minden területén arra érdemes figyelned, hogy ne ess túlzásokba, ne égesd el az összes tartalékodat. Nem jól tolerálod a tartós stresszt, a feszültséget azonnal megérzed és átveszed. Szereted, ha könnyed hangulat, vidámság van körülötted, arcod gyakran nevetős, mosolygós, emiatt idővel a szem körüli nevetőráncok jellemzőek lehetnek rád. 🙂 Érzékeny szerved a szemed, fejed lehet.