Patkány jegy

A Patkány jegy szülöttjének kiválóak a megérzései, sokszor evvel ő maga nincs is tisztában, egyszerűen csak követi az érzéseit és azok rendre a megfelelő irányba terelik. Számára ez így a természetes, eszébe sem jut, hogy ez egy rendkívüli adottság. Gondolatait nehezen fókuszálja hosszabb távon egy témára, folyton el-elkalandozik, mindenről eszébe jut valami. Ahogyan fejben, úgy fizikailag is képtelen sokáig egy helyben maradni, szereti a mozgást, jövés-menést. Éppen ezért nem érzi jól magát a napi 8 órát egy helyben ülős, hosszan koncentrálós munkakörökben, fontos, hogy fizikailag vagy szellemileg, de meg tudja élni mozgásra és változatosságra való igényét.

Leleményességének köszönhetően bárhol feltalálja magát. Éles eszét különösen az érdeklődését felkeltő témákban csillogtatja meg. Személyisége alapvetően kedves és barátságos, talán hangulatingadozásai azok, amik hátrányosan érinthetik kapcsolatait. Mások számára kiismerhetetlennek tűnik, egyrészt, mert sose lehet tudni, hogy éppen mi jár a fejében. Másrészt, mivel elsősorban érzései vezetik, kiszámíthatatlan a viselkedése, nem mindig találni logikát és magyarázatot tettei mögött. Ráadásul a legváratlanabb módon olykor ennek ellentmondva racionális döntéseket képes hozni és aszerint cselekedni. Szereti a társaságot, de arra is igénye van, hogy ha ahhoz tartja kedve, egyedül lehessen. Gazdag érzelemvilága igényli az élmények begyűjtését és feldolgozását. Jóhiszeműsége miatt érhetik csalódások, melyeken viszonylag hamar túlteszi magát. Valamilyen értelemben felnőttként is megőrzi gyermeki, játékos oldalát.

Bár őt nehéz kiismerni, érzékeny lelkével könnyen másokra hangolódik, megérzi, ha valakinek gondja van és empatikus lényében hamar felébred az önzetlen segítőszándék. Párja és családja mindig számíthat rá a bajban, ahol érzelmessége helyett képes racionális, mindent átlátó, talpraesett oldalát bevetni érdekükben. A Patkány szülött egyébként is érzelmes, de egyáltalán nem érzelgős típus. Olyan társ illik mellé, akiben szintén meg van az olykori egyedüllétre való igény és nem köti gúzsba párját.
Kérdés, amit ne tegyünk fel neki: „Mire gondolsz most?” Felesleges is feltenni, mert ahogy elhangzott, azóta már úgyis másra gondol. 🙂